Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η άγνωστη ιστορία της Lady Γιάννας Αγγελοπούλου


Γράφει ο Άρης Σπίνος
Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα, λέει ο λαός και ίσως να έχει δίκιο. Μερικές φορές, όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όπως στην περίπτωση της Γιάννας Δασκαλάκη – Παρθένη – Αγγελοπούλου, όπου το ρητό που αρμόζει να πει κανείς είναι ότι πίσω από μια τόσο επιτυχημένη γυναίκα κρύβονται αρκετοί ακόμα πιο επιτυχημένοι άνδρες. Είναι οι άνδρες της ζωής της, σχέσεις και δεσμοί, που ανεξάρτητα από την εξέλιξή τους, είχαν μερικά κοινά συστατικά: Πλούτο, δύναμη και επιρροή. «Η δύναμη είναι για μένα στοιχείο γοητείας.


Ο επιτυχημένος άνθρωπος σε τραβάει, σε κάνει να θέλεις να τον γνωρίσεις, σε μαγνητίζει». Μ’ αυτά τα λόγια, είκοσι χρόνια πριν, σε συνέντευξή της η Γιάννα Δασκαλάκη περιέγραφε τον ιδανικό άνδρα και τα χαρακτηριστικά που έπρεπε να έχει για να την κάνει να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν. Η εποχή που θα λιποθυμούσε στην αγκαλιά του Θόδωρου Αγγελόπουλου και η ζωή της θα άλλαζε για πάντα ήταν ακόμα μακριά.
Όχι ότι τότε η Γιάννα ήταν σε πολύ χειρότερη μοίρα. Ένας ισχυρός άνδρας ήταν και τότε στο πλευρό της και το κλειδί για τα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας ήταν ήδη στην τσέπη της. Με αυτόν τον μεγιστάνα, μάλιστα, ετοιμαζόταν και για γάμο, αλλά οι «εμπλοκές» στενών συγγενών του ως προς την αποδοχή της έβαλαν φρένο στον έρωτά τους. Σ’ εκείνον, πάντως, χρωστάει τη γνωριμία της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που ύστερα από δική του παρέμβαση, ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Μιλτιάδη Έβερτ ως δημοτική σύμβουλος και αργότερα βουλευτής.
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου