Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Εντυπωσίασε την Bild ο Αντώνης Σαμαράς

Την πιο «σκληροπυρηνική» εφημερίδα της Γερμανίας κατάφερε να εντυπωσίασει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Βερολίνο. 

Σύμφωνα με το protothema.gr, o πρωθυπουργός συναντήθηκε με τηδημοσιογραφική - διοικητική ομάδα της Bild που μετρά κάτι παραπάνω από 15 εκατομμύρια αναγνώστες.
  

Αμέσως μετά τη συνάντηση η συνήθως εχθρική εφημερίδα έγραψε τα πλέον κολακευτικά σχόλια για τον «επαγγελματισμό του πρωθυπουργού και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει».

Λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον του Βερολίνου όπου διέμενε με τον Διευθυντή της εφημερίδας Kai Diekmann, τον γνωστό στην Ελλάδα δημοσιογράφο - ανταποκριτή Paul Ronzheimer και το μέλος της διοίκησης Nikolaus Blome. 

Ο κύριος Σαμαράς δεν δίστασε να καλέσει την ομάδα στην Πύλο, «ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας» όπως τόνισε, ενώ δέχθηκε ως δώρο ένα βιβλίο με φωτογραφίες αλλά κι ένα αληθινό κομμάτι από το Τείχος του Βερολίνου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με το σχετικό μάλιστα δημοσίευμα της BILD, αντιμετώπισε με χιούμορ την επιστολή της εφημερίδας να ζητήσει εγγυήσεις ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της, λέγοντας διπλωματικά πως «η μεγαλύτερη εγγύηση είναι αυτό που ως πρωθυπουργός είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου