Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Υποσχέσεις Σαμαρά για ανάκαμψη σε δύο χρόνια

Φως στο μακρύ τούνελ της κρίσης επιχείρησε να δείξει στην ελληνική κοινωνία αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος του ο Α. Σαμαράς μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ, ενόψει του...


 πλέον δυσβάστακτου πακέτου μέτρων που καλείται να πάρει η κυβέρνηση και να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός. Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε ότι τα νέα μέτρα ,οι νέες περικοπές «πονάνε είναι δυσβάστακτες αλλά είναι και αναπόφευκτες γιατί χωρίς αυτές η χώρα θα έβγαινε από το ευρώ», έσπευσε όμως να προσθέσει ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων καθώς δεν αντέχει άλλες περικοπές ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία .

Επίσης έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι τα κονδύλια της επόμενης δόσης θα διατεθούν αποκλειστικά στο εσωτερικό της χώρας για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και την επιστροφή των οφειλών του δημοσίου ,κινήσεις που θα ρίξουν ρευστότητα στην οικονομία και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς έθεσε και χρονικό ορίζοντα εξόδου από τον σκληρό πυρήνα της κρίσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε δυο χρόνια η Ελλάδα θα είναι διαφορετική, σχέδιο υπάρχει αλλά πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι ως χώρα και ως κοινωνία».

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ σχολιάστηκε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός παρά της πληροφορίες των τελευταίων ωρών σήμερα δεν επέλεξε το μαστίγιο αλλά το καρότο για να προλάβει τις οποίες δημόσιες διαφοροποιήσεις κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από στελέχη του κόμματος και της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Αυτή εκτιμάται ότι θα είναι σε πρώτη φάση η συνολική κεντρική γραμμή της κυβέρνησης και απέναντι στην κοινωνία σε μια προσπάθεια τα νέα μέτρα να μη προκαλέσουν αναταράξεις κοινωνικές και πολιτικές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου