Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικα έθιμα

Το τάισμα της βρύσης
Στην Κεντρική Ελλάδα τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων γίνεται το «τάισμα» της βρύσης. Περίπου τα χαράματα οι κοπέλες πηγαίνουν στην πιο κοντινή βρύση και παίρνουν το αμίλητο νερό, αφού αφήσουν προηγουμένως εκεί βούτυρο, τυρί, ή ψημένο σιτάρι ή κλαδί ελιάς.
Τα δαιμονικά
Στα Γρεβενά ανάβουν ένα μεγάλο κούτσουρο σε μια γωνιά από την παραμονή των Χριστουγέννων και η φωτιά καίει συνέχεια μέχρι τα Φώτα για να

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Κ. Στικούδη: η ατάκα του Νίκου με πείραξε!

 

H Kατερίνα Στικούδη αισθάνεται άσχημα που κάποιοι την κατηγορούν για την ομορφιά της και μιλάει για την μεγάλη της αγάπη: Το τραγούδι!

Η Κατερίνα Στικούδη μιλάει στο TV Έθνος για όσους την κατηγορούν πως είναι υπερβολικά sexy και για την πικρία που της άφησαν τα σχόλια που άκουσε στο Just the two of us: ''Όταν έχεις ένα ωραίο σώμα και το δείχνεις μέσα από μια φωτογράφηση ή ένα γύρισμα δεν είναι κακό να σου πει κάποιος ότι είναι ωραίο. Δεν το κατηγορώ. Από την άλλη,
αν

Πετρέλαιο vs ζωικό λίπος...

Από την άλγη και το πριονίδι ως τα απορρίμματα, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους παραγωγής καυσίμων που θα αντικαταστήσουν τα ορυκτά. 
Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρέατος στον κόσμο, η αμερικανική Tyson Foods σε συνεργασία με την εταιρεία έρευνας συνθετικών καυσίμων Syntroleum Corporation πιστεύουν ότι λύση του μέλλοντος βρίσκεται στο ζωικό λίπος.  
Οι δύο εταιρείες έχουν θέσει σε λειτουργία μια μονάδα στο Γκίσμαρ της Λουιζιάνα όπου δοκιμάζουν

Ο Ρέππας προτείνει να μειωθούν σε 200 οι βουλευτές

«Μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200 και συνταγματική κατοχύρωση ενός εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης». Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις που καταθέτει ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας προκειμένου το πολιτικό σύστημα να βγει από την κρίση του.
Ο κ. Ρέππας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, προσφέρει πλήρη κάλυψη στον, βαλλόμενο και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι «η πολιτική 

Τι καινούργιο είπε ο Σαμαράς στον Προϋπολογισμό


Στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, νομίζω ότι είπε μια σειρά από καινούρια πράγματα, που καλό θα ήταν να προσεχθούν:

* Πρώτον, κατέδειξε πλέον με στοιχεία, ότι η δημοσιονομική αναπροσαρμογή του Μνημονίου σπάει κάθε ρεκόρ αναποτελεσματικότητας. Για κάθε ένα ευρώ που κόβει από την Κοινωνία και την Οικονομία, το έλλειμμα μειώνεται μόνο κατά 43 λεπτά. Τα υπόλοιπα τα «τρώει» ή ύφεση. Αυτό σημαίνει «αποτελεσματικότητα 43%»!


Αλλά η αναποτελεσματικότητα του Μνημονίου συνεχίζεται και επιδεινώνεται το 2011, όταν με βάση τις κυβερνητικές προβλέψεις κόβουν 14,5% του ΑΕΠ για να μειώσουν το έλλειμμα κατά 5,5%. Το νέο έτος η αποτελεσματικότητα θα φτάσει το 35%, με τα δικά τους επίσημα στοιχεία πάντα…

Μια πολιτική μπορεί να είναι αναποτελεσματική, άλλα άδικη. Και να «αντέχει» όσο η κοινωνία δέχεται να θυσιάζει τη «δικαιοσύνη», για να επιτύχει ένα σημαντικό αποτέλεσμα.
Μπορεί ακόμα να είναι δίκαιη, αλλά αναποτελεσματική, όσο η Οικονομία αντέχει την αναποτελεσματικότητα, για να εξασφαλίσει στοιχειώδη «δικαιοσύνη».

Αλλά και άδικη και αναποτελεσματική δεν μπορεί να είναι. Δεν την αντέχει η Οικονομία και δεν είναι ανεκτή από κανένα.

Η ευθεία αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας μια Πολιτικής (που έτσι κι αλλιώς και η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι είναι άδικη) είναι καίριο πλήγμα στην Κυβέρνηση. Και στην προπαγάνδα της.

* Δεύτερο, εξήγησε καλύτερα από κάθε άλλη φορά ότι το πρόταγμα «εξισορρόπησης του Προϋπολογισμού» (μηδενισμού του ελλείμματος) το γρηγορότερο δυνατό είναι πλέον κάτι που δεν το λέει «αυθαίρετα» η Νέα Δημοκρατία, αλλά το επιβάλλει η ίδια η Ευρώπη: Μετά το 2013 θα απαιτείται από την Ελλάδα, όχι απλώς μικρό έλλειμμα (κάτω από 3%, όπως μέχρι τώρα), όχι απλώς μηδενισμός του ελλείμματος, αλλά και κάτι παραπάνω: Δημοσιονομικό πλεόνασμα!

Κι όχι μόνο για μια χρονιά. Για 20 χρόνια τουλάχιστον!

Για να τεθεί υπό έλεγχο το χρέος. Το οποίο στην Ελλάδα είναι υψηλό, και λόγω του Μνημονίου θα γίνει υπέρογκο.

* Τρίτον κατέδειξε ότι το Μνημόνιο αυξάνει το χρέος κατά 30% μέσα σε τρία χρόνια, πράγμα πρωτοφανές! Και δέκα χρόνια αργότερα, το 2020, το χρέος θα εξακολουθεί να είναι πάνω από 130% του ΑΕΠ, πράγμα επίσης αδιανόητο. Γιατί η «θεραπεία» – ολοφάνερα, πια – χειροτερεύει την «αρρώστια». Κι αυτό όχι με υπολογισμούς του Σαμαρά, αλλά από τις επίσημες προβλέψεις του ίδιου του Μνημονίου και της «Τρόίκας».

* Τέταρτον υπέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε τίποτε όταν υπέγραψε το Μνημόνιο. Ενώ η Ιρλανδία διαπραγματεύθηκε σκληρά και κατάφερε να διασώσει το δικό της πλεονέκτημα (το χαμηλό συντελεστή φορολόγησης κερδών). Αυτό βέβαια, το έχει ξαναπεί ο Αντώνης Σαμαράς. Εκείνο που διευκρίνισε για πρώτη φορά είναι ότι η Ελλάδα μπορούσε – και ακόμα μπορεί – να διαπραγματευθεί τους όρους του Μνημονίου πολύ πιο αποφασιστικά. Διότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι «φορτωμένες» ελληνικά ομόλογα και δεν αντέχουν μια χρεοκοπία της Ελλάδας.

Αν χρεοκοπούσε η Ελλάδα, θα δημιουργείτο «σεισμός» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διότι η διάχυση των «τοξικών» ελληνικών ομολόγων στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα είχε αντίστοιχες (αν και όχι ακριβώς ίδιες) επιπτώσεις, όπως η διάχυση των τοξικών ομολόγων της Leeman Brothers στο Αμερικανικό χρηματοπιστωτικο σύστημα το 2008.

Συνεπώς, δεν μπορούσαν να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει χωρίς να πληρώσουν οι ίδιοι πανάκριβο τίμημα. Απ’ αυτό τους «απήλλαξε» ο ΓΑΠ δεχόμενος τους συντριπτικούς όρους του Μνημονίου, χωρίς να διαπραγματευθεί το παραμικρό.

Κι επειδή είναι πιθανό σε ένα-δύο μήνες ο ΓΑΠ να προκηρύξει εκλογές, παριστάνοντας τον… «Παπαφλέσσα», με στόχο να επιτύχει, υποτίθεται,  «αναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου», είναι πολύ χρήσιμο από σήμερα να του αμφισβητηθεί πλήρως κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης, αυτού που ο ίδιος ήδη υπέγραψε χωρίς συζήτηση (του Μνημονίου) και… το πανηγύριζε από πάνω!

Ουσιαστικά αναδιαπραγμάτευση και δραστική αλλαγή – διόρθωση των όρων του Μνημονίου μπορεί να κάνει, ως κυβέρνηση, μόνον ένα κόμμα που διαφώνησε εξ αρχής με το Μνημόνιο και κατέδειξε εγκαίρως την ανάγκη να υπάρχει Ανάκαμψη-Ανάπτυξη.

Αυτό το επιχείρημα πρώτη φορά το είπε ή το υπονόησε αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα. Κι όπως πιθανότατα θα αποδειχθεί, αυτό είναι το πιο κρίσιμο πολιτικό ζήτημα για τις εξελίξεις των επομένων μηνών – εκλογικές και όχι μόνο.

* Πέμπτον, κατέδειξε ότι τα αδιέξοδα του Μνημονίου οδηγούν σε παράλυση της διακυβέρνησης συνολικά – κι όχι μόνο για την Οικονομία.

Τους είπε, λοιπόν «αλλάξτε Οικονομική Πολιτική γιατί παραλύετε σε όλα τα άλλα»! Αυτό μάλλον είναι «προανάκρουσμα» για άνοιγμα της αντιπολιτευτικής «βεντάλιας» σε όλα τα θέματα. Γιατί μέχρι τώρα – και δικαιολογημένα, ίσως – σχεδόν αποκλειστικό μέτωπο αντιπολίτευσης ήταν η Οικονομική Πολιτική. Τώρα αυτό αρχίζει να ανοίγει…

* Έκτον, για πρώτη φορά, μάλιστα, αναφέρθηκε στην ανάγκη χάραξης ΑΟΖ στα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Πράγμα, που επίσης προλαμβάνει τα σχέδια «μυστικής διπλωματίας» του ΠΑΣΟΚ για «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο με ποσοστά ισομερή ή περίπου ισομερή Ελλάδας-Τουρκίας, χωρίς προηγούμενη επίλυση των διαφορών για χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα.

Όλα αυτά, όμως, τα λύνει η ΑΟΖ. Χώρια που το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να διακηρύξει (ή να αποδεχθεί) το Αιγαίο ως «ημίκλειστη θάλασσα» και να παραιτηθεί η χώρα από κάθε πλεονέκτημα που της εξασφαλίζει το Δίκαιο της Θάλασσας.
Θέτοντας εγκαίρως θέμα για την ΑΟΖ αυτό το προλαβαίνει και το «σκοτώνει» (ελπίζουμε έγκαιρα).

* Έβδομο, διέψευσε για μια ακόμα φορά τους «προφήτες» της συναίνεσης. «Συναίνεση σε αυτή την πολιτική δεν θα δώσουμε ποτέ. Συνένοχοι σε αυτά τα αδιέξοδα χρεοκοπίας, όπου οδηγείτε την Ελλάδα, δεν θα γίνουμε ποτέ».

Και μάλιστα για το θέμα των νομοσχεδίων που ψήφισε στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι αυτά αφορούν διαρθρωτικές αλλαγές που παγίως υπήρχαν στο Πρόγραμμα της ΝΔ, και τα οποία παρεμπιπτόντως τα προέβλεπε και το Μνημόνιο (και το ΠΑΣΟΚ τα αντέκρουε λυσσωδώς στο παρελθόν). Αλλά η Πολιτική του Μνημονίου δεν είναι αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Αυτά όλα είναι το «κερασάκι». Αλλά η «τούρτα» είναι η ασφυξία χωρίς αποτέλεσμα. Και την «ασφυξία» εξακολουθεί με όλο και πιο πειστικό και αποφασιστικό τρόπο να την απορρίπτει η ΝΔ.

* Όγδοο, απέτρεψε και τα σενάρια της «συγκυβέρνησης». Εξήγησε και επέμεινε ότι η Πολιτική που εισηγείται η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να γίνει δεκτή τμηματικά και με ημίμετρα. Πρέπει να εφαρμοστεί συνολικά, πλήρως και άμεσα!

Άρα δεν τίθεται θέμα να «στηρίξει» η ΝΔ μια κυβέρνηση – ή να «συμμετάσχει» σε μια κυβέρνηση – που εφαρμόζει «κάποιες καλές ιδέες της» ή «ολίγον» από το πρόγραμμά της. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αλλάξει το κλίμα και να αποτελέσει διέξοδο με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη αν εφαρμοστεί ολόκληρο, τώρα!

Έτσι ο Σαμαράς, ενίσχυσε όλες τις γραμμές άμυνας και επίθεσης της Πολιτικής του, «σκότωσε» μια σειρά από ελιγμούς και αιφνιδιασμούς που ενδεχομένως του ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ και εξουδετέρωσε μια σειρά από «παγίδες» που του στήνουν (κι όχι μόνο οι ΠΑΣΟΚοι).

Μετά από αυτή την ομιλία που ήταν λιγότερο «τεχνική» απ’ ό,τι φάνηκε αρχικά και πολύ περισσότερο Πολιτική απ’ ότι δείχνει εκ πρώτης όψεως, ενίσχυσε τις θέσεις του μέσα στην Ελλάδα…

* Γιατί στην Ευρώπη οι θέσεις του ενισχύονται έτσι κι αλλιώς.

Όπως έδειξε και η τελευταία συνέντευξη του Γουίλφριντ Μαρτένς (στο «Βήμα» νομίζω), ακόμα και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ομολογεί ευθέως ότι έχει δίκιο ο Σαμαράς για την Οικονομία διότι το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελλάδας χρειάζεται Ανάπτυξη!

Αλήθεια, που θα πάνε να κρυφτούν όλοι εκείνοι που προανήγγειλαν τόσες φορές ως τώρα, ότι ο Σαμαράς τάχα «απομονώνεται στο ΕΛΚ γιατί καταψήφισε το Μνημόνιο»;

Το είπαν, διαψεύστηκαν απ’ τα πράγματα, τώρα ήλθε στην Αθήνα και τους διαψεύδει ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΕΛΚ.

Τελικά, ο μόνος που μένει να υποστηρίζει το Μνημόνιο, είναι η Μέρκελ και το ΓΑΠ (και κάπως λιγότερο φανατικά ο Στρος Κάν του ΔΝΤ).

Ακόμα και τα γνωστά «εξαπτέρυγα» εν Ελλάδι «έβγαλαν γλώσσα» (στο ΓΑΠ) και το καταριούνται πλέον (το Μνημόνιο)…

Πάει και η «συμμαχία των Προθύμων».

Και κλάμα η κυρία…

ΝΖ

Πηγή: antinews.gr

Παραγραφή και με τη Δικαστική βούλα


Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αυλωνίτης 
(απο ΕΘΝΟΣ)

Σε τροχιά παραγραφής των ποινικών ευθυνών για τους πολιτικούς που διώχθηκαν ποινικά από τη Βουλή πριν από μερικές εβδομάδες κινείται πλέον η υπόθεση του Βατοπεδίου...

Μ. Κεφαλογιάννης: Τα Greek Statistics είναι κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ..είναι τα "Greek Simitics"


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, κατή την χθεσινή συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού εξάντλησε την δευτερολογία του αναφερόμενος στα "greek statistics" - στον τρόπο με τον οποίον «μεθόδευσαν την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», επικαλούμενος μήνυση του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Blumberg σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης ο Καραμανλής τα Χριστούγεννα!


Πιθανός προορισμός του Κώστα Καραμανλή προκειμένου να γιορτάσει τα Χριστούγεννα είναι η Αυστρία.Όταν τον ρώτησαν οι στενοί του συνεργάτες εάν έχει πρόθεση να ταξιδέψει αυτές τις μέρες τους απάντησε χαμογελώντας: “θα πάω κάπου στην κεντρική Ευρώπη...

Μετρήστε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι σας μέσω ...Google


Το νέο εργαλείο της Google έρχεται και ονομάζεται PowerMeter.

Το Google PowerMeter είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που μπορεί να καταγράψει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην οικία μέσω ενός υπολογιστή ή smartphone, χρησιμοποιώντας ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi).

ΣΟΚ! Κολλητός φίλος του Παπακωνσταντίνου με μισθό 160.000€ και άμεσή σχέση με τον οίκο Moody's, είναι ο νέος Πρόεδρος της ΕΑΒ Α.Ε.

 
Ο εν λόγω κύριος (νέος πρόεδρος Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας) διετέλεσε στέλεχος της Moodys Investors Service στην Νέα Υόρκη, για 22 έτη(θυμηθείτε ότι ο οίκος αξιολόγησης Moodys, είναι εκείνος που υποβαθμίζει συνεχώς την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος και γνωρίζει τα οικονομικά μας εκ των έσω).

Σ' αυτούς τους Έλληνες πιστεύουμε κύριε Παπανδρέου...


Το εμπορικό δαιμόνιο υπάρχει στο DNA κάθε Έλληνα, είτε γηγενή, είτε μετανάστη… Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και στην περίπτωση του Dino Zaharakis, ενός 11χρονου που συνέλαβε, σχεδίασε και υλοποίησε μόνος του μια κοινή βάση για iPhone, iPad, Kindle και άλλα tablets και smartphones!


Όλα ξεκίνησαν με ένα στοίχημα μεταξύ του πατέρα και του γιού (Ντίνου Ζαχαράκη). Συγκεκριμένα, ο 11χρονος γιος στοιχημάτισε με τον πατέρα του ότι αν κατάφερνε να σχεδιάσει μια κοινή βάση για όλες τις παραπάνω συσκευές και ένα web site για να την προωθήσει στην αγορά, θα κέρδιζε ένα νέο iPhone!


Κάτι παραπάνω από περήφανος, ο πατέρας του Dino, Steven Zaharakis, δήλωσε στο CBS: “Κόλλησε με την ιδέα και κατάφερε να την υλοποιήσει από την αρχή μέχρι το τέλος. Από τη σχεδίαση, την παραγωγή, μέχρι και το marketing!”


H κοινή βάση, λέγεται Dzdock One (προφανώς από τα αρχικά “dz” του ονόματός του, ενώ το One μας λέει ότι πρόκειται μόνο για την αρχή…) και κατά την παραγωγή της ο μικρός Dino φρόντισε να χρησιμοποιήσει υλικά τοπικής προέλευσης, αλλά και ανακυκλωμένο χαρτόνι για τη συσκευασία.


Η βάση πωλείται στο www.dzdock.com, έναντι 30 δολαρίων, σε διάφορα χρώματα, και ήδη η πρώτη παρτίδα έγινε sold out και φυσικά ο Dino κέρδισε το στοίχημα και το νέο του τηλέφωνο!

http://www.telecomnews.gr/news/1114-developer---11-.html

Μας λείπουν πολιτικοί με παντελόνια...


Σοκ (φόβος) και Δέος
Ζούμε σε εποχές ζοφερές ! Ναι ζούμε σε εποχές οικονομικού φόβου που φτάνει στα όρια του τρόμου. Δηλαδή στο σοκ!
Ελλάδα μας βρίσκεται για άλλη μια φορά σε μια περίοδο κρίσης. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω άρθρα και ιστορικά ντοκουμέντα για το πως χώρες όπως η Αργεντινή, η Χιλή ακόμα και η Ελλάδα πέρασαν την δεκαετία του εβδομήντα μια περίοδο τεχνητής κρίσης, με φανταστικούς εχθρούς π.χ. εδώ είχαμε τους περιβόητους “κουμουνιστικούς κινδύνους εσωτερικούς ή εξωτερικούς”, πολιτικές αποσταθεροποίησεις (αποστασίες, άκαρπες εκλογές κλπ).

Λίστα 1.991 Ελλήνων με μαύρες καταθέσεις στην Ελβετία


Θησαυρό πολλών δισ. ευρώ που αρκεί για να καλυφθούν αρκετά από τα ελλείμματα του δημοσίου χρέους 350 δισ. κρύβει λίστα με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών.

Σύμφωνα με το Παρόν της Κυριακής, στην περίφημη «λίστα Falciani» υπάρχουν και τα ονόματα Γερμανών, Ιταλών και Γάλλων με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις να ζητούν τα στοιχεία των καταθετών ενώ από ελληνικής πλευράς δεν έχει γίνει ακόμη κάποια ανάλογη κίνηση είτε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης είτε από το Υπουργείο Οικονομικών.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Δωδεκάνησα: λουκέτο σε όλες τις χωματερές


Στη Ρόδο θα μεταφέρονται πλέον οι όγκοι των σκουπιδιών από Σύμη, Χάλκη, Τήλο και Καστελλόριζο, καθώς με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επικυρώθηκε από τον αρμόδιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κλείνουν όλες οι ανεξέλεγκτες χωματερές στα συγκεκριμένα νησιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ροδιακή», τα σκουπίδια από τα γειτονικά νησιά θα μεταφέρονται στο μοναδικό ΧΥΤΑ της περιοχής, που θα λειτουργήσει στη Ρόδο.

Παραλειπόμενα από την ορκομωσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Θεσσαλονίκης

  • Ασφυκτικά γεμάτη ήταν από νωρίς η αίθουσα του δημαρχιακου μεγάρου όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκομωσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου
  • Πρώτα πραγματοποιήθηκε η πολιτκή ορκομωσία και έπειτα ο Πρωτοσύγγελος της  Μητρόπολης πραγματοποίησε τη θρησκευτική ορκομωσία

Ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής

Τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού...

Παναγιώτης Καποδίστριας και η Ματθίλδη Μαγγίρα για τη EUROVISION 2011



Ο Παναγιώτης Καποδίστριας και η Ματθίλδη Μαγγίρα ανεβαίνουν τα σκαλιά της Eurovision.

Καλά ακούσατε.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Κατά της πειθαρχικής δίωξης το πρυτανικό συμβούλιο...


Το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τάχθηκε κατά της άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του προηγούμενου πρυτανικού συμβουλίου για το θέμα της ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας.

Σχετικό αίτημα υπέβαλε ο υφυπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γ. Πανάρετος, βασιζόμενος στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Σταμάτης φτιάχνει τα γαλάζια ψηφοδέλτια


Ο επί χρόνια στενός συνεργάτης και φίλος του Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, έχει αναλάβει την ανεύρεση (νέων) αξιόλογων προσώπων, για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Σε ανασχηματισμό προχωρά και ο Παπαμιμίκος!


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σκέφτεται σοβαρά να μιμηθεί τον Αντώνη Σαμαρά και να πρχωρήσει μετά τις Γιορτές σε δομικό ανασχηματισμό του ΕΓ της ΟΝΝΕΔ. Ήδη, ο επικεφαλής της γαλάζιας νεολαίας έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο, ενώ αναμένεται ν' ακολουθήσουν κι άλλες ανακατατάξεις.

Σφοδρή σύγκρουση Πεταλωτή με Μητροπολίτη Πειρειώς Σεραφείμ!


Φαίνεται πως στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να «μπουν» στην Εκκλησία δείχνοντας τις διαθέσεις για τη νέα χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή o μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, έκανε κάνει λόγο για παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών, πίσω από την οποία κρύβεται ο διεθνής Σιωνισμός.

Φοροδιαφυγή εκκατομυρίων ευρώ από 7 ομάδες της Superleague


"Ουδέν σχόλιο" δηλώνουν παράγοντες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με την υπόθεση της έκδοσης πλαστών εισιτηρίων σε αγώνες πρωταθλήματος αλλά και σε ευρωπαϊκούς αγώνες από ομάδες της σούπερ λίγκα. 

Την υπόθεση με τα πλαστά εισιτήρια αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ορισμένες ποδοσφαιρικές ομάδες εξέδιδαν πλαστά εισιτήρια αντί για θεωρημένα από την εφορία με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν το νόμιμο ΦΠΑ, ενώ παράλληλα εμφάνιζαν πωλήσεις λιγότερων εισιτηρίων (θεωρημένων από την εφορία) καταβάλλοντας έτσι μικρότερα ποσά.

Μπλακ άουτ διαρκείας στο Skype

Συνεχίζονται τα προβλήματα λειτουργίας της δημοφιλούς υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων και διαδικτυακών τηλεφωνικών κλήσεων, με τους υπεύθυνους της εταιρείας να ζητούν συγγνώμη από τους χρήστες. Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης. "Διαπιστώσαμε πως ο αριθμός των χρηστών του skype που ήταν online, μειωνόταν διαρκώς,κάτι που δεν είναι φυσιολογικό" αναφέρει η Skype σε ανακοίνωσή της...
 

Ο πραγματικός σφαγέας των Βαλκανίων


Δεν συνηθίζεται να κρίνεται αρνητικά κάποιος που μόλις πέθανε, όμως και ο ίδιος ο Richard Holbrooke έδωσε το κακό παράδειγμα όταν μόλις  έμαθε για το θάνατο του Slobodan Milosevic, δεν δίστασε να τον συγκρίνει με τον Χίτλερ και τον Στάλιν, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τέρας».

Αυτό και αν δεν είναι αγνωμοσύνη. Ειδικά αν θυμηθούμε πως ο Holbrooke όφειλε την μεγάλη του επιτυχία, τη συμφωνία του Dayton του 1995, εξ ολοκλήρου στον Milosevic. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα απομνημονεύματά του με τίτλο  To End a War, του 1998. Όμως το μεγάλο ταλέντο του Holbrooke, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, ήταν η ικανότητά του να περιγράφει τη πραγματικότητα σύμφωνα με το πώς τον βόλευε.

Τι προτείνει ο κ. Στουρνάρας για την έξοδο από την κρίση


Ενας δικός τους άνθρωπος, αλλά με μυαλό, ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ, Γιάννης Στουρνάρας, αποφάσισε να μας βγάλει από την απορία για το τι κάνει η κυβέρνηση. Στην τριμηνιαία έκθεση του Ιδρύματος, ούτε λίγο ούτε πολύ τονίζεται ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είναι αρκετά και η ύφεση του 2010 θα φτάσει το 4,2%. Επισημαίνει ότι οι περικοπές δώρων, άνοδος της ανεργίας, μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, ελάχιστη επενδυτική δραστηριότητα, θα βουλιάξουν ακόμη περισσότερο τη χώρα σε ύφεση.

Πέρασε ο προϋπολογισμός με 156 ψήφους


Χωρίς καμιά διαφοροποίηση, όπως και αναμενόταν ολοκληρώθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού με 156 ψήφους υπέρ και 146 ψήφους κατά.

Η Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισε μονάχα τις δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον βουλευτή της, Πάνο Καμμένο, που καταψήφισε το σύνολο του Προϋπολογισμού.