Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ύποπτες επαφές της τρόικας με Έλληνες


«Φέρθηκε άκομψα η τρόικα, όταν παίρναμε, δυο ώρες πριν τις διαπραγματεύσεις, λίστα με τα θέματα προς συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Νομοσχέδιο «βόμβα» αποκρατικοποιεί την περιουσία των ΑΕΙ

«Βόμβα» έσκασε στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου, διάταξη του οποίου αφήνει να εννοηθεί ότι η κτιριακή περιουσία των Πανεπιστημίων, ως Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου), το οποίο στο μέλλον θα μπορεί να την διαχειρίζεται όπως κρίνει σωστό.

ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΜΕ ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ...

Ακόμα ένα φαινόμενο βροχής διαττόντων αστέρων, των Ωριωνιδών, θα κορυφωθεί στον νυχτερινό ουρανό τη νύχτα του Σαββάτου.
Οι αστρονόμοι της NASA περιμένουν περίπου...

Εύσημα με... ενστάσεις για την πρόοδο της Ελλάδας από τη Σύνοδο Κορυφής


Σε κοινή δήλωση στην οποία κατέληξαν την Παρασκευή τις πρώτες πρωινές ώρες οι 17 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης για την Ελλάδα, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της χώρας και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες με την τρόικα και τονίζουν ότι το Eurogroup, θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις. 

Η δήλωση των «17» έχει ως εξής:

Το λάθος της τρόικας που κατέστρεψε την Ελλάδα

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας στο Τόκυο, αποκαλύφθηκε ότι το Ταμείο έχει διαπράξει ένα τεράστιο λάθος στα οικονομετρικά του μοντέλα.

Η Όλγα πάει για Δήμαρχος Αθηναίων


Olga-Kefalogianni
Όταν πριν από μερικές μέρες ο Γιώργος Καμίνης… συνομιλώντας με τον εαυτό του, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για μια νέα θητεία στη δημαρχία της Αθήνας το 2014, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη κάποιου πολιτικού φορέα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ενοχλήθηκαν από τη βιασύνη του σημερινού ενοίκου της πλατείας Κοτζιά.
Αυτά τα δυο πρώτα χρόνια της θητείας του Γιώργου Καμίνη άλλωστε, δεν έχουν αφήσει πίσω τους την αίσθηση ενός σημαντικού και μετρήσιμου έργου, που να οπλίζει τον άλλοτε Συνήγορο του Πολίτη με επιχειρήματα για ανανέωση της εμπιστοσύνης του αθηναϊκού λαού.

Τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα της πολιτικής

Μπορεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον να είναι η πλέον πολύκροτη υπόθεση, και οι άλλοι πάντως πολιτικοί της Αμερικής δεν υστερούν σε τίποτα. Μόλις πρόσφατα ο Herman Cain, υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές του 2012, βρέθηκε στη δίνη πολιτικού σκανδάλου, με τις φήμες να τον θέλουν να έχει ήδη παρενοχλήσει σεξουαλικά τουλάχιστον δύο γυναίκες. Κι αυτό είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δούμε τις πλέον διαβόητες ερωτικές «μπίζνες» των προκατόχων του...

Νέες έρευνες στην αρχαία Τροία


Μια ομάδα αρχαιολόγων και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων (ιδίως από το πεδίο της βιολογίας και βιοτεχνολογίας) θα εξετάσει και πάλι τα ερείπια της αρχαίας Τροίας, ελπίζοντας να φέρει στο φως νέα στοιχεία.

Γελοίο ατύχημα: Γερμανός κάνει βουτιά σε παγωμένη πισίνα [video]

Μέχρι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αμερικάνικου δικτύου ABC έφτασε η χάρη του ριψοκίνδυνου Γερμανού που αποφάσισε να σπάσει τον πάγο που είχε σχηματιστεί στο νερό της πισίνας του, παίρνοντας φόρα και κάνοντας βουτιά.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Βρετανικό site προσφέρει σε γυναίκες σπέρμα διασήμων αντρών!

Βρετανικό site υποστηρίζει πως προσφέρει σε γυναίκες σπέρμα διασήμων αντρών...
Tο Fame Daddy λέει ότι μπορεί να βοηθήσει γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες, να φέρουν στον κόσμο το μωρό ενός ποδοσφαιριστή, ενός ηθοποιού ή ενός rock star, χωρίς όμως να έχει δημοσιοποιήσει ποιοι θα είναι οι άντρες των οποίων το σπέρμα θα χρησιμοποιηθεί.

Μίκι Ρουρκ που σοκάρει (pics)

Αποκαλυπτικές -και άκρως αποκρουστικές- είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο National Enquirer με τον Μίκυ Ρούρκ να αναρρώνει μετά την τελευταία σειρά πλαστικών επεμβάσεων που έκανε. Οι συγκεκριμένες...

Τι κάνει σήμερα ο Τρύφων Καρατζάς;

«Την υποκριτική δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Η δουλειά στο σανίδι είναι αναντικατάστατη», λέει ο γνωστός ηθοποιός, Τρύφων Καρατζάς.

Έχουμε πετρέλαιο και χρυσό;


Πλούσια σε πηγές κοιτασμάτων είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου.

Αυτοί είναι οι παιδόφιλοι


Με ανακοίνωσή της η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τριών ατόμων που συνελήφθησαν την Τρίτη για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τι να προσέχουν όσοι φορούν φακούς επαφής!

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι οι φακοί επαφής είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί. Πριν τους χρησιμοποιήσουμε όμως θα πρέπει να τηρήσουμε κάποιους κανόνες.

Focus: Το Grexit θα κοστίσει 17 τρισ. ευρώ

Το αστρονομικό ποσό των 17 τρισ. ευρώ θα στοιχίσει στην παγκόσμια Οικονομία το ενδεχόμενο μιας ελληνικής εξόδου από την οικογένεια της ζώνης του ευρώ. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Focus» τονίζοντας δε ότι για την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας μία απροσδόκητη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ συνεχίζει να είναι ανεπιθύμητη.

Καβγάς στη Βουλή για το... τσιγάρο!


Στη Βουλή δεν καβγαδίζουν μόνο για τα μέτρα, αλλά και για το... κάπνισμα!

Οι πιο... αποτυχημένες προβλέψεις στην ιστορία!

Τέτοια εποχή πέρυσι (21 Οκτωβρίου 2011) ο Harold Camping προέβλεπε το τέλος του κόσμου. Κάτι που φυσικά δεν συνέβη...
Ο «αποκαλυπτικός» λόγος του Camping δεν είναι ωστόσο η μόνη άστοχη πρόβλεψη του κόσμου. Ας δούμε λοιπόν μερικές θρυλικές «προφητείες» που διαψεύστηκαν οικτρά και κατέρρευσαν με πάταγο...

O Beni έδωσε το σήμα για απολύσεις στο Δημόσιο – Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2013

Μιλώντας ενώπιον της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείαςτου ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να στηρίξουν όλοι με όλες τους τις δυνάμεις τον Αντ. Σαμαρά στη μάχη των Βρυξελλών. “Στηρίζουμε με όλη τη δύναμη μας τον πρωθυπουργό στη σημερινή του παρουσία στις Βρυξέλλες. Μιλά εξ ονόματος όλων μιλά εξ ονόματος της πατρίδας.”

Η πρόταση που έκανε αίσθηση είναι για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα:

Τηλεφωνική γραμμή εκτόνωσης νεύρων στην Ελλάδα

Για “ροζ” γραμμές ξέραμε, για τηλεφωνικές γραμμές με ανέκδοτα ξέραμε, για τις γραμμές του ΕΟΠΥΥ γνωρίζαμε, ε, τώρα μια νέα τηλεφωνική γραμμή που προσφέρει “κοινωνική υπηρεσία” ξεπροβάλει στη χώρα μας,καταδεικνύοντας ότι σε εποχές κρίσης πενία τέχνας κατεργάζεται.

Η. Παναγιώταρος: ‘’Ένα ολόκληρο κράτος καλύπτει το Indymedia’’ - BINTEO

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου:


Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος ξεμπρόστιασε το σύστημα που καλύπτει με κάθε τρόπο τους κουκουλοφόρους εγκληματίες του Indymedia. Ανέφερε το πρόσφατο περιστατικό της επίθεσης που δεχτήκαμε στα γραφεία μας στον Άλιμο αλλά και το ‘‘ξεχασμένα’’ γεγονότα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο το 2008, όπου οι γνωστοί μπαχαλάκηδες κατέκαψαν όλη την Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις της χώρας.

Η (νέα) γκάφα του Ρόμνεϊ κάνει τον γύρο του κόσμου


Mitt-Romney
Μια ατάκα του Mitt Romney κατά τη χθεσινή του τηλεμαχία με τον Barack Obama κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας αντιδράσεις, αλλά και χαμόγελα στο στρατόπεδο του αντιπάλου του για την προεδρία. Όταν ρωτήθηκε ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων για τις θέσεις του όσον αφορά στην ανισότητα αντρών-γυναικών στον χώρο εργασίας, αναφέρθηκε στην στελέχωση του επιτελείου του λέγοντας: «Όλοι οι αιτούμενοι ήταν άντρες… προσέτρεξα σε γυναικεία γκρουπ και ρώτησα, αν μπορούσαν να μας βοηθήσουν να βρούμε «λαό». Και μας βρήκαν ολόκληρα κλασέρ (binders) γεμάτα με γυναίκες».

EUROMEDICA ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ


Η EUROMEDICA με ευαισθησία προς το κοινωνικό σύνολο και αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της πρόληψης για την προάσπιση της υγείας, παρέχει, στο πλαίσιο του Μήνα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, εξετάσεις μαστογραφίας σε προνομιακές τιμές σε όλα τα διαγωνιστικά κέντρα του Ομίλου στην Αττική.

Τραγικές για τα παιδιά οι συνέπειες της κρίσης. Στατιστικά της UNICEF για την Ελλάδα του 2012, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας


Πολλοί χαριτολογώντας λένε ότι «κάθε μέρα είναι μια παγκόσμια ημέρα για κάτι».
Ίσως να μην έχουν κι άδικο αφού, εκτός από τις Παγκόσμιες ημέρες με ανούσιο περιεχόμενο που έχουν οριστεί (Παγκόσμια ημέρα μπριζόλας, ζυμαρικών κτλ) που υπάρχουν μόνο ως αφορμές για να προωθούν επιχειρηματικά συμφέροντα τα προϊόντα τους, οι υπόλοιπες Παγκόσμιες Ημέρες που θα έπρεπε να αποτελούν αφορμές προβληματισμού και προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο καταλήγουν ευχολόγια σε στόματα πολιτικών και άλλων θεσμικών παραγόντων με απολύτως ανούσιο περιεχόμενο.

Η δόση έχει εγκριθεί και με αυτήν θα πληρώσουμε μόνο όσα χρωστάμε - Μόνο μια καλή κουβέντα σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής

- H δόση θα πάει στην αποπληρωμή δανείων
- Σε δεσμευμένο λογαριασμό τα χρήματα για την Ελλάδα για να συνεχιστεί η πίεση στην χώρα, γράφει το Spiegel
- Βρείτε λεφτά να πληρώνετε μόνοι σας μισθούς και συντάξεις...

Κρανίδι, το ελληνικό… Λιχτενστάιν

Αδυναμία δηλώνουν οι φορολογικές αρχές για να ελέγξουν τις 184 offshore εταιρείες στο Κρανίδι.

Στο υπουργείο Οικονομικών σηκώνουν τα χέρια ψηλά, υποστηρίζοντας πως η αρμόδια ΔΟΥ Ναυπλίου έχει μείνει μόνο με δύο υπαλλήλους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο δουλειάς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Οι 10 αξέχαστες τόπλες σκηνές του σινεμά

Δεν είναι και λίγες οι σταρ που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξεφορτωθούν την μπλούζα τους για τις δραματουργικές ανάγκες της ταινίας, καταλήγοντας να «αναβαθμίσουν» την καριέρα τους εν μία νυκτί.

Κάποιες βέβαια έχουν ισχυριστεί ότι θα έκαναν γυμνό μόνο με τον «κατάλληλο ρόλο», ενώ άλλες απορρίπτουν παντελώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα 10 πιο περίεργα πράγματα που έχουν ξεχαστεί σε ταξί!

Ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πορτοφόλι, μια ομπρέλα ή ένα ζευγάρι γυαλιά είναι αντικείμενα που πολύ εύκολα μπορεί να ξεχάσει κάποιος μέσα σε ένα ταξί...

Η “Αλλαγή” του dna των Ελλήνων


Andreas-Papandreou-Allagi
Στα γενέθλια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη… Αν μη τι άλλο η Ιστορία μας απέδειξε πριν από 31 χρόνια πόσο προχωρημένη αίσθηση του χιούμορ είχε, όταν στην επέτειο των γενεθλίων του μετέπειτα πρωθυπουργού και Επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην εξουσία ερχόταν το ΠΑΣΟΚ. Του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα διαβόητα αφεντικά της Μαφίας

Μόλις πέρυσι, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του FBI εναντίον της Μαφίας, 110 μαφιόζοι συλλαμβάνονταν και άλλοι 127, διασκορπισμένοι σε 3 Πολιτείες των ΗΠΑ και την Ιταλία, οδηγούνταν στον εισαγγελέα. Κάποια από τα εγκλήματα που κατηγορήθηκαν οι κακοποιοί πάνε πίσω τουλάχιστον 30 χρόνια, σε μια άλλη εποχή για το οργανωμένο έγκλημα. Ας δούμε λοιπόν τα διασημότερα αφεντικά της παγκόσμιας μαφίας...

14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά


Αν η χρονομηχανή του Κύρου Γρανάζη υπήρχε στην πραγματικότητα και επιχειρούσατε μια μικρή βόλτα δύο-τρεις δεκαετίες πιο πριν, τι θα διαπιστώνατε...

Προς ενιαίο συντελεστή φορολόγησης 28% για τις επιχειρήσεις

Σε ενιαίο συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων και όχι σε μίνι κλίμακα προσανατολίζεται η κυβέρνηση και το θέμα θα κλειδώσει σήμερα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες των πολιτικών αρχηγών με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Σημειώνεται πως η τρόικα είχε εγκρίνει την πρόβλεψη για τη φορολόγηση επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών με ενιαίο συντελεστή 35% από το 1 ευρώ.

Νέο σύστημα «τυφλώνει» τις κάμερες της τροχαίας

Τα φωτογραφικά ραντάρ που καταγράφουν την ταχύτητα και φωτογραφίζουν την πινακίδα των οχημάτων όταν κρίνουν ότι υπάρχει παράβαση, έχουν καταντήσει μάστιγα σε πολλές χώρες. 

Πολλές φορές κάνουν λάθος καταγραφές, αλλά η αμφισβήτηση των στοιχείων τους στο δικαστήριο είναι υπόθεση ακριβή και χωρίς σίγουρη αποτελεσματικότητα, βλ. δικαίωση.

6 παράξενα παγκόσμια πρωταθλήματα

Ξέρω, ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που πάντα επιθυμούσαν να κερδίσουν ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά ποτέ δεν ήταν αρκετά καλοί στον αθλητισμό, για παράδειγμα, ούτως ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες! 
Για να μη μείνει, όμως, το όνειρό σας όνειρο απατηλό, πέρα από τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα που συμβαίνουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη, υπάρχουν διαγωνισμοί και παγκόσμια πρωταθλήματα πιο προσιτά στον απλό λαό, αν και λίγο περίεργα, ομολογώ. 
Σε ένα από αυτά τα έξι πιο παράξενα, λοιπόν, σας καλώ να λάβετε μέρος, δοκιμάζοντας την τύχη σας, και -πού ξέρετε- μπορεί να είστε εσείς ο επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής!

ΜΑΧΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Μαλλάς
(από την Ημερησία)


Νέο πεδίο «αντιπαράθεσης» φαίνεται πως βρήκαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικές προσφορές που απευθύνονται στους φοιτητές. Την αρχή την έκανε η Vodafone, η οποία...

Έρχονται νέα τεκμήρια στα ΙΧ; Δείτε τους πίνακες


"Εκλογίκευση" των τεκμηρίων αυτοκινήτου σε μια προσπάθεια να σταματήσει το κύμα απόσυρσης πινακίδων που πλήττει τα δημόσια έσοδα, εισηγείται στον υπουργό Οικονομικών η Επιτροπή για το φορολογικό. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του fpress.gr η πρόταση, έτσι όπως είναι διατυπωμένη, οδηγεί σε μειώσεις τεκμηρίων της τάξεως του 37,5% έως 42,29%.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βιάζεται να ζητήσει εκλογές


Ο ΣΥΡΙΖΑ απείλησε το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πως προσανατολίζεται να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του αν μέχρι την Πέμπτη δεν μπει στην ημερησία διάταξη η συζήτηση της πρότασης Εξεταστικής Επιτροπής για το πως μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο. Όσοι ξέρουν λένε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πραγματοποιήσει την απειλή του, να πιέσει τον πρόεδρο της βουλής θέλει να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Quiz: Για ποιον ΟΝΝΕΔίτη μιλάμε ?

Θεωρείται δεδομένο ότι θα δηλώσει υποψηφιότητα για το θώκο του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ 4.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Πεφάνης
(από ΤΑ ΝΕΑ)


Γόρδιος δεσμός για τις διοικήσεις των τραπεζών που συγχωνεύονται είναι το θέμα των εργαζομένων. Από τη μια, η διπλοκάλυψη...

Οι ''ρουφιάνοι'' της Τρόικας

Γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα, ακόμη και σε θεσμικό επίπεδο, όπως οι επιχειρηματικές Ενώσεις και Ομοσπονδίες, από την πρώτη στιγμή της ένταξης της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία, ώστε να αποδιοργανώσουν πλήρως την αγορά εργασίας και να ρίξουν στον εργασιακό Καιάδα το κόστος του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Αξιολόγηση, μετατάξεις και στο... βάθος απολύσεις για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο


Aβέβαιο παραμένει το μέλλον για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο άμεσης αποχώρησης από το Δημόσιο.

Την ώρα που οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης,Αντώνη Μανιτάκη δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία και αναμένεται να συνεχιστούν μετά την Σύνοδο Κορυφής, στο οικονομικό επιτελείο καταβάλλονται σκληρές προσπάθειες ώστε να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για τις προγραμματισμένες αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ρεπορτάζ : Αλεξάνδρα Κασσίμη
(από την Καθημερινή)


Αέρας αισιοδοξίας πνέει στους κόλπους των αστικών συγκοινωνιών ύστερα από τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων εισιτηρίων, παρά το γεγονός ότι δεν εισέρρευσαν σημαντικά ποσά στα ταμεία του ΟΑΣΑ. Συνολικά...

Καύσιμο από θαλασσινό νερό



Την ικανότητα μετατροπής του θαλασσινού νερού σε καύσιμο ανακοίνωσε το Εργαστήριο Επιστημονικών Ερευνών. Η διαδικασία έγκειται στην εξαγωγή διοξειδίου του άνθρακα και στην παραγωγή αερίου υδρογόνου -τα δύο βασικά συστατικά του καυσίμου- από το νερό της θάλασσας.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Παράξενοι διεθνείς νόμοι που προκαλούν… εντύπωση!

Η κουλτούρα, οι συνήθειες και η νομοθεσία σε.. μια χώρα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα που έχετε συνηθίσει εσείς, ακόμη και παράλογα για τα δικά σας δεδομένα. Όμως, αν θέλετε να περνάτε καλά και να ενσωματώνεστε στο περιβάλλον όπου βρίσκεστε, ενημερωθείτε και σεβαστείτε τους νόμους που ισχύουν σε κάθε χώρα. 
Δείτε στη συνέχεια μερικούς από τους πιο περίεργους για τις ελληνικές αντιλήψεις νόμους, που μπορεί να φαίνονται ακόμη και αστείοι! Το ριψοκινδυνεύετε όμως;

«Καμπανάκι» για αποχώρηση και άλλων μεγάλων εταιρειών από την Ελλάδα

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστική στην επιχειρηματικότητα, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν πολιτικές αντιστάσεις στις μετακινήσεις της έδρας τέτοιου μεγέθους εταιρειών (όπως η ΦΑΓΕ και η Coca Cola Hellenic)».

Οι πιο παράξενες αιτίες διαζυγίου!

Συνήθως τα ζευγάρια χωρίζουν για ασυμφωνία χαρακτήρων, για απιστία, για..

εγκατάλειψη συζυγικής στέγης και άλλα.

Όμως υπάρχουν και μερικές περιπτώσεις ζευγαριών που χωρίζουν για.. λόγους που προκαλούν γέλια και σίγουρα σύγχυση σε δικαστές και δικηγόρους!

Ποιες είναι οι χώρες με το περισσότερο παράνομο κατέβασμα μουσικής

Η πρώτη μεγάλη έρευνα της εταιρείας Musicmetric αποκαλύπτει τις τάσεις και τους αριθμούς του παράνομου κατεβάσματος μουσικής μέσω του δικτύου BitTorrent σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα ευρήματα την πρωτιά διεκδικούν οι ΗΠΑ και ακολουθούν η Βρετανία, η Ιταλία, ο Καναδάς και η Βραζιλία.

Το χρονικό της εμπλοκής στα εργασιακά


Giannis-Vroutsis
Το μαχαίρι στο λαιμό της κυβέρνησης βάζουν για άλλη μια φορά οι επικεφαλής της Τρόικας,  με τις απαιτήσεις για πλήρη αποδόμηση όλων των εργασιακών κεκτημένων «εδώ και τώρα».

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με… e-mail


Poul-Thomsen-troika

Με ανοιχτά βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης αναχωρεί από την Αθήνα η Τρόικα, χωρίς να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών που θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, είναι πολύ πιθανό να μην επιστρέψουν, αλλά η διαπραγμάτευση να συνεχιστεί μέσω e-mail.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου: Επικοινωνιακό τρικ οι ενστάσεις Κουβέλη - Βενιζέλου

Κουβέλης και Βενιζέλος παριστάνουν τις νεαρές παρθένες, υποκρινόμενοι πως αντιστέκονται στα επονείδιστα μέτρα της τρόικα, μες στην αγωνία τους να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα κομματίδιά τους.