Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Συγχαίρουν τον Σαμαρά


Με επιστολή τους ο Πρόεδρος και ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Γιώργος Χατζημαρκάκης (Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων) και Φαίδων Κοτσαμπόπουλος συγχαίρουν τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη και τον απόηχο που είχε η πρώτη συνάντησή του με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ.

Στην επιστολή προς τον κ. Σαμαρά τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «με τις συνεντεύξεις σας και τις δηλώσεις σας περάσατε ένα σαφές μήνυμα στο γερμανικό λαό, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν υποκύπτει και θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της». Ιδιαίτερα θετική είναι η εκτίμηση των ομογενών επιχειρηματιών στην Γερμανία «για τις ενθαρρυντικές δηλώσεις σας πριν και κατά την επίσκεψή σας στο Βερολίνο» και οι οποίες σύμφωνα πάντα με το κείμενο της επιστολής θα βοηθήσουν τους Έλληνες της Γερμανίας «που αγωνίζονται καθημερινά για να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα» που επικρατεί εκεί.
Συνεχίζοντας η ηγεσία του DHW επισημαίνει ότι «θεωρεί σημαντικότατο να ακούγεται η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη και να δίδεται δυναμικά το παρόν της χώρας ενώπιον των εξελίξεων» και εκφράζει «την υποστήριξή μας στις προσπάθειές σας να προχωρήσετε στις τομές και τις διαρθρωτικές αλλαγές που όχι μόνο είναι απόλυτα αναγκαίες αλλά και θα επηρεάσουν αποφασιστικά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».
Ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια για την ενδυνάμωση των ελληνικών εξαγωγών προς την Γερμανία, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας στους τομείς του τουρισμού, της παραθεριστικής κατοικίας, της υγείας, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, της ίδρυσης υγειών και ανταγωνιστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, της απορρόφησης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού από την αγορά εργασίας της Γερμανίας και την προώθηση του επαγγελματικού προσανατολισμού και της επαγγελματικής εκπαίδευσης στους νέους.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου