Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Καμπάνες σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο μπάσκετ

Με πρόστιμο 5.700 ευρώ τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής τον Ολυμπιακό για τα όσα συνέβησαν στο τρίτο ματς της σειράς των τελικών με τον Παναθηναϊκό. Ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ για την συμπεριφορά των οπαδών του στο παιχνίδι με τον Άρη στο PAOK Sports Arena, αλλά και πρόστιμο 12.850 ευρώ.

Πέθανε ο "Δρ. Θάνατος"

Ο υπέρμαχος της ευθανασίας Τζακ Κεβόρκιαν, γνωστός ως "Δρ. Θάνατος" επειδή βοήθησε περισσότερους από 130 ανθρώπους να βάλουν τέλος στη ζωή τους, πέθανε το πρωί σε ηλικία 83 ετών, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του. Την τελευταία του πνοή άφησε στο Νοσοκομείο Μπομόν στο Ρόαγιαλ Οουκ του Μίσιγκαν, όπου νοσηλευόταν εδώ και δύο εβδομάδες με νεφρικά και καρδιακά προβλήματα , δήλωσε ο Μάγερ Μόργκανροτ, δικηγόρος και φίλος του Κεβόρκιαν.

Υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα της κλοπής...

Σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται 31χρονος ο οποίος , σύμφωνα με την αστυνομία, υπέστη ηλεκτροπληξία, στην προσπάθειά του να αφαιρέσει μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

«Λουκέτο» στην ΕΠΟ...

Πανικός επικρατεί στις τάξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά την πρόταση-βόμβα του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, να μπει «λουκέτο» στην Ομοσπονδία, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία και υιοθετήθηκε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Μέχρι τη Δευτέρα η παύση Ψωμιάδη

Μέχρι τη Δευτέρα θα αποφασιστεί εάν θα τεθεί σε προσωρινή αργία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Ντιντήδες, φλώροι, φλούφληδες και σαλονάτοι όσοι βουλευτές έφυγαν από τον Εθνικό κήπο!»

Βόμβα εξαπέλυσε σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζοντας ντιντήδες, φλώρους, φλούφληδες και σαλονάτους όσους βουλευτές έφυγαν από τον Εθνικό κήπο για να αποφύγουν τους “Αγανακτισμένους” και προσθέτοντας ότι όποιος φοβάται να κυκλοφορήσει “να πάει σπίτι του”!

Θόδωρος Πάγκαλος: «Έχω πει αρκετές... βλακείες τον τελευταίο καιρό»

«Οι σώφρονες δεν πρέπει να μιλάνε γιατί κινδυνεύουν να πουν βλακείες. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές και δεν χρειάζεται να προσθέσω κι άλλες…»

Μ’ αυτές τις δηλώσεις, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης,
Θεόδωρος Πάγκαλος, απάντησε στους δημοσιογράφους που του ζήτησαν να κάνει ένα σχόλιο την Παρασκευή στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην 54η Μπιενάλε της Βενετίας που φιλοξενείται στα Giardini della Biennale.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ALTER

Πρώτο και με διαφορά ήρθε το δελτίο ειδήσεων του Alter συνυπολογίζοντας αυτή την φορά και το τελευταίο τέταρτο, καθώς το δελτίο του Χατζηνικολάου έκλεισε στις 9 το βράδυ. Στα τέσσερα τέταρτα της χθεσινής βραδιάς τα νούμερα τηλεθέασης...
ήταν τα εξής :
20.00-20.15 | ALTER 21,2 | MEGA 21,4
20.15-20.30 | ALTER 23,3 | MEGA 18,4
20.30-20.45 | ALTER 20,3 | MEGA 17,9
20.45-21.00 | ALTER 20,0 | MEGA 19,1

Περισσότεροι απεργούν παρά δουλεύουν σε αυτή τη χώρα

Η χώρα μας οδεύει από το κακό στο χειρότερο και αυτό φαίνεται αν ρίξει κανείς μια ματιά στο ... τι γίνεται κάθε μέρα από απεργίες.

κ. Βουλευτάδες όσο είναι καιρός αλλάξτε ... ρότα!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Πριν καιρό είχα απευθύνει μια προειδοποιήσει στους παλαμοκρουστές και τους άβουλους βουλευτάδες που ακολουθούν τα κομματικά άρματα γλείφοντας και έρποντας.
Συγκεκριμένα τους είχα πει ότι θα έρθει μέρα που δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν πουθενά ελεύθερα μια και ο κόσμος θα καταλάβαινε τον ρόλο τους και προπαντός τις ευθύνες τους για την στήριξη και την αποδοχή των αποφάσεων, των πεπραγμένων και των προθέσεων της παρέας που μας κυβερνάει.

Αυτή η Βουλή έκλεισε, ας ανοίξουμε μια άλλη!...

 
Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Δεν καταλαβαίνω τί φρουρούν τα ΜΑΤ στην Αθήνα και τί υπερασπίζεται το δημοκρατικοφανές καθεστώς της προπαγάνδας στην Ελλάδα: Την βουλή που παγίδευσε με εκρηκτική ύλη το θεμέλιο της; Το ναό της πατρωνίας; Το άντρο των σκανδάλων; Το φρούριο της διαπλοκής; Το θυσιαστήριο της δημοκρατίας; Τον μηχανισμό ατιμωρησίας της διαφθοράς, συγκάλυψης της μίζας και απαλλαγής των χρηματισμένων κυβερνητών και κομμάτων; ‘Η μήπως την λέσχη της συνενοχής για την πτώχευση της χώρας;
 
Ότι και να φρουρούν, είναι βέβαιο ότι εμπεριέχει αρνητικό μήνυμα για τους Έλληνες, αλλά και τους ξένους. Αυτή η βουλή «έκλεισε» με δική της ευθύνη, ως μηχανισμός έκφρασης και άσκησης της λαϊκής κυριαρχίας. Ας ανοίξει μια άλλη, καθώς ο κοινοβουλευτισμός δεν...
έχει αδιέξοδα στις αστικές δημοκρατίες. Έχει όμως στις φαυλοκρατίες και τότε έρχεται μια χούντα για να σώσει το καθεστώς.
 
Οι χούντες στις μέρες μας έχουν πολλές μορφές, δεν είναι αποκλειστικά οι στρατιωτικές δικτατορίες. Οι χούντες καταλύουν την λαϊκή κυριαρχία, έστω και σε αυτή την υποκριτική και κολοβή μορφή, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα μας. Ο τρόπος εισαγωγής και επιβολής του μνημονίου με την τρόικα και της δανειακής σύμβασης που το συνοδεύει, έδωσε την χαριστική βολή στην παρούσα βουλή. Έκτοτε το κοινοβουλευτικό σύστημα λειτουργεί υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, όπως αναγνωρίζεται και από τα ανώτατα όργανα του εφαρμοσμένου δικαίου στην χώρα. Υπάρχει δηλαδή αλλοίωση του πνεύματος του συντακτικού νομοθέτη και διασταλτική ερμηνεία επιμέρους διατάξεων σε βαθμό καταστρατήγησής τους.
 
Όσοι είχαμε την τύχη να μπολιαστούμε από το πνεύμα του Αριστόβουλου Μάνεση και να είμαστε φορείς του επιστημονικού κληροδοτήματος του Αλέξανδρου Σβώλου, το γνωρίζουμε. Κάποιοι υπουργοί στο ΠΑΣΟΚ και βουλευτές στο ίδιο κόμμα και στην ΝΔ, «περιέργως» πάθανε αμνησία μετά την θεραπεία-σοκ του ΔΝΤ που επέλεξαν ή αποδέχθηκαν, με ιδιαίτερη μάλιστα ανακούφιση. Λάστιχο κατάντησε το Σύνταγμα, το οποίο τεντώσαμε πέρα από τα όριά του και έσπασε, φίλοι. Αν οι βουλευτές, νομικοί στο επάγγελμα, δεν καταλαβαίνετε τι σας λέει ένας πολιτικός επιστήμονας, διαβάστε τo «Deontic Logic» του D. Föllesdal and R. Hilpinen. Δυστυχώς έφυγε πολύ νωρίς ο Γιώργος Παπαδημητρίου και δεν θα μπορέσει να σας εξηγήσει τι διαπράττετε και σε τί κινδύνους μακροχρονίως εκθέτετε το πολιτικό σύστημα και το νομικό καθεστώς στη χώρα. Μόνοι σας, απολύτως ανόητα, δολοφονείτε τον κοινοβουλευτισμό, ή καλλίτερα ολοκληρώνετε την δολοφονία του και διαμαρτύρεστε σαν μωρές παρθένες στη συνέχεια. Το κρίμα στο λαιμό σας, λοιπόν, και όχι στην κοινωνία που σας «κράζει» και σας εξευτελίζει, χυδαία ίσως.
 
Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα. Όταν ροκανίζεις τόσο άθλια και καιροσκοπικά το κλαδί που κάθεσαι, πέφτεις και τσακίζεσαι και τότε έρχονται πάνω από το τραυματισμένο κορμί σου οι καρακάξες και σε απειλούν, ενώ τα παπαγαλάκια σου το μόνον που κάνουν είναι να τις εξαγριώνουν περισσότερο. Αυτή η βουλή είναι πλέον  μια αντιλαϊκή οπερέτα. Ας διαλυθεί λοιπόν και ας πάμε τώρα αμέσως σε εκλογές. Κάθε ώρα που περνάει εξευτελίζει περισσότερο ένα πολιτικό σύστημα που σάπισε. Ο λαός έξω στην πλατεία δεν διαμαρτύρεται εναντίον της αρρύθμιστης παγκοσμιοποίησης, όπως νομίζει ο Γιώργος, αλλά εναντίον των ρυθμίσεων που επιβάλλετε, εξαπατώντας τον προεκλογικά και διαρκώς. Οι  απατεώνες δεν έχουν δικαίωμα να νομοθετούν. Θα έλεγα ότι έχασαν και το δικαίωμα να πολιτεύονται, αλλά αυτό μόνον το εκλογικό σώμα θα μπορούσε να το βεβαιώσει. Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξη Τσίπρα, κάντε από κοινού αυτό που δεν τολμά να κάνει ο Σαμαράς και δεν μπορεί να πράξει ο αυτοπαγιδευμένος Παπανδρέου. Σώστε τον Γιώργο, δίνοντας παράλληλα δημοκρατική διέξοδο στο τραγικό πολιτικό αδιέξοδο. Συνεννοηθείτε εκεί στην αριστερά και βοηθήστε να «ανοίξει» μια άλλη βουλή, έτοιμη και ικανή να θεραπεύσει ό,τι μπορεί να θεραπευτεί από ένα σακατεμένο σώμα και να συμβάλει στην ανατολή μιας δημοκρατικής προοπτικής στην θέση ενός νέου τέρατος (χούντας) με την μορφή του χρηματοπιστωτικού Λεβιάθαν.
 
Σταματήστε αποφασιστικά αυτή την πραξικοπηματική οπερέτα και εμποδίστε με τη στάση σας τους καραγκιόζηδες και τους λαϊκιστές θεατρίνους να συνεχίσουν το κακόγουστο σόου τους. Αλέξη, καλλίτερα να σου στείλει γλύκα ο Παπανδρέου, παρά φάσκελο η πλατεία. Φώτη Κουβέλη, πώς μπορείς και δεν αντιδράς; Τέτοια αυτοκαταστροφική διάθεση, ποτέ δεν πίστευα ότι θα ανίχνευα στο πολιτικό μας σύστημα, ειλικρινά! Μην παίρνετε έναν ολόκληρο λαό στο λαιμό σας …κάντε αμέσως εκλογές! Αυτές δεν πρόκειται να δώσουν λύση στην οικονομική κρίση, αλλά τουλάχιστον θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις να υπάρξει στοιχειώδης πολιτική νομιμοποίηση για τις όποιες επιλογές στην συνέχεια, πράγμα αναγκαίο για να μην προκληθεί χάος που θα οδηγήσει αναπόδραστα σε ανώμαλες εξελίξεις, που κανείς δημοκράτης ή, απλώς, σοβαρός άνθρωπος δεν θα επιθυμούσε. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_934.html

Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

Χρησιμοποιώντας σαν μανδύα το ρόλο του δημάρχου του χρεωκοπημένου δήμου Αμαρουσίου ο πολυθεσίτης Γ. Πατούλης, παραβρέθηκε στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη. `Οντας ιδιαίτερα και προκλητικά ευνοημένος ...


Καθισμένος δίπλα στο δήμαρχο Π. Φαλήρου Διον. Χατζηδάκη που προσχώρησε στο κόμμα της Ντόρας, δεν μπορούσε να κρύψει τη συμπάθεια του, ενθυμούμενος τις παραμονές της εσωκομματικής αναμέτρησης τον Νοέμβριο του 2009 όταν έστειλε όλους τους συνεργάτες του από το Δήμο στο στρατόπεδο της Ντόρας, ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να δημιουργήσει και επαφές με τον Α. Σαμαρά.

Στα περιθώρια των διαδικασιών του Συνεδρίου ο Γ. Πατούλης είχε συναντήσεις με συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη και ζήτησε υποστήριξη στην υποψηφιότητα του στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, και όπως πληροφορηθήκαμε φέρεται να είπε στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΚΙ Ιατρών που συμμετέχουν και φίλοι της Ντόρας ότι θα βοηθήσει ο ίδιος και οι τομεάρχες υγείας της ΝΔ να εκλεγούν στο ΔΣ του ΙΣΑ.

Συχνός συνδαιτημόνας του επίτιμου Κώστα Μητσοτάκη είχε γευματίσει μαζί του τρείς φορές πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, όπου και διαβεβαίωνε τον επίτιμο για την στήριξη του στην πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σήμερα θεωρείται αναξιόπιστος πολιτικά από πολλούς, ακόμα και από την πλευρά Μητσοτάκη λόγω του προσωπικού παιχνιδιού που έπαιξε την περίοδο εκείνη, παρ’όλα τα ανοίγματα που εξακολουθεί να πραγματοποιεί.
από την πλευρά Α. Σαμαρά, ο Γ. Πατούλης και για να φυλάξει τα νώτα του, έσπευσε να διαρρεύσει ότι παραβρέθηκε σαν δήμαρχος της φιλοξενούσας το Συνέδριο της ΔΗ.ΣΥΜ. πόλης του Αμαρουσίου. Δεν περιορίσθηκε βέβαια σε μιά τυπική παρουσία στην εναρκτήρια συνεδρίαση, αλλά φρόντισε να είναι συνεχώς παρών κάνοντας επαφές αδειάζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, γιατί μιλάει όπως έλεγε με την Αλεξία ‘Εβερτ που προορίζει σαν υποψήφια της ΝΔ για το Δήμο της Αθήνας,

Η χοντρή απάτη του μνημονίου


Το ΠΑΣΟΚ, η Μπακογιάννη και ο Καρατζαφέρης υπέγραψαν ένα μνημόνιο που υποστηρίζει μία δανειακή σύμβαση. Η πράξη τους αυτή καταλύει το ίδιο μας το Σύνταγμα, την Εθνική μας κυριαρχία, την Δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία . Αυτό το γνωρίζει βέβαια πολύς κόσμος αλλά δυστυχώς η κινδυνολογία και οι απειλές εκ μέρους των κομμάτων και των βουλευτών δεν τον αφήνουν να δει τα πράγματα καθαρά.

Ο Αντώνης της πλατείας τα είπε όλα...


Ο Αντώνης της πλατείας τα είπε όλα...

Μ. Βαρβιτσιώτης: "Ας αλλάξουν όλοι οι βουλευτές"

 
"Το κίνημα των «αγανακτισμένων» που ξεπρόβαλλε από τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η απόδειξη ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας αναζητά χώρο να παρέμβει, αναζητά χώρο να ακουστεί, αναζητά τη χαμένη συμμετοχή. Δυστυχώς αυτή η κίνηση δεν έγινε έγκαιρα αλλά έρχεται ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης απογοήτευσης. Οι εκδηλώσεις του κινήματος αυτού, ακόμα και οι πιο ακραίες, δεν πρέπει να προκαλούν αποστροφή στους πολιτικούς αλλά προβληματισμό. Η κοινωνική συμμετοχή δεν μπορεί να αποτελεί φόβο αλλά ζητούμενο για να αλλάξουν όλα όσα απογοητεύουν την κοινωνία.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ


Σε ενα πρωτοφανες και εκκωφαντικο πανδαιμονιο επευφημιων πολλες χιλιαδες συμπολιτων μας συμμετειχαν στην δραση των Επιτροπων Αγωνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, το βραδυ της Τριτης 31/5/11, στο μετρό της πλατείας Συνταγματος. 

Πολλές δεκαδες μελη των επιτροπων αγωνα, υλοποιοντας σχετική αποφαση ανοιχτης συνελευσης κουκουλωσαν τα ακυρωτικα μηχανηματα, σε μια συμβολικη διωρη ενεργεια, δωρεαν προσβασης στο κοινωνικο αγαθο της μεταφορας.

Τα μελη των επιτροπων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ (

Συνθηματα οπως: 

"ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ - ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ", "ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ", "ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73",  "ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΛΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ, ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ" κ.α, επαναλαμβανονταν ρυθμικα, τοσο απο τα μελη του κινηματος, οπως και απο παρα πολλους επιβατες .

-Να ειμαστε καθε μερα εδω , ελεγαν ευχαριστημενοι οι συμπολιτες μας, ενω αλλοι τονιζαν: Την κριση να πληρωσουν τα λαμογια και οι βατοπεδινοι.

Η ολη δραση στεφθηκε απο πολυ μεγαλη επιτυχια, μιας και η εμπειρια των μελων του κινηματος μετρά 2 χρονια συνεχους παρουσιας στους δρομους του αγωνα. 

Την Τεταρτη 1/6 συναγωνιστες του κινηματος μας

 
Δειτε το βιντεο απο την δραση στο μετρό του Συνταγματος: http://www.youtube.com/watch?v=FL5Wq9j4tRk&feature=player_embedded



ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.oxidiodia.gr
 ανοιξαν τα διοδια Αφιδνων.
www.oxidiodia.gr) βοηθησαν στην δραση τους και παρα πολλοι απο τους συγκεντρωμενους στην πλατεια, που ανταποκριθηκαν στην προσκληση των μελων του Δεν πληρωνω.

Πόσο πιθανό είναι ένα στρατιωτικό κίνημα στην Ελλάδα σήμερα;

Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μιλάει για «πραξικόπημα» και ότι «ο λαός αναζητεί σωτήρες», όταν ξένες μυστικές υπηρεσίες κάνουν αναφορά σε «κίνδυνο πραξικοπήματος στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κατάστασης και της απαξίωσης θεσμών», τότε πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα σε ένα στρατιωτικό κίνημα; 

Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν

Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν
Διαβάστε τι έλεγε ο διακεκριμένος οικονομολόγος Mark Weisbrot, που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής.
Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένο οικονομολόγο (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας για την κατάργηση των Επαγγελματικών Τεχνικών Λυκείων και σχολείων




ΝΕ ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΙΑΣ
                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας για  την κατάργηση των Επαγγελματικών Τεχνικών Λυκείων και σχολείων

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ






Μαζί κι εμείς στο Σύνταγμα! Σας περιμένουμε!


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το περασμένο σαββατοκύριακο. Μέσα από μια δυναμική και διαδραστική διαδικασία, συμμετοχής, σύνθεσης και συνδιαμόρφωσης των απόψεων, οι σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν της εισηγήσεις της Διοικούσας Επιτροπής, τόσο σε θέματα οργανωτικά και καταστατικά όσο κυρίως και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις του κινήματος.
Η ηλεκτρονική διαδικασία άμεσης δημοκρατίας που ακολουθήθηκε, κέρδισε το θαυμασμό όχι μόνο των συνέδρων αλλά και των ξένων προσκεκλημένων  της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Μάλιστα ο ελληνικής καταγωγής, γερμανός ευρωβουλευτής κ. Χατζημαρκάκης σημείωσε πως κανένα κόμμα σε συνέδριο στη Γερμανία, δεν έχει ακολουθήσει αυτήν την πρωτοποριακή και καινοτόμα δράση που για πρώτη φορά έγινε από ένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αντί για τους εμίρηδες που μας υποσχεθήκατε θα μας φέρετε εδώ και θα μας εγκαταστήσετε τους κακομοίρηδες;


ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΑΘΗΝΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Αθήνα, 2 Ιουνίου  2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ο βουλευτής Β΄Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή για το μείζον θέμα που ανέκυψε μετά την απόφαση του για δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης Μεταναστών στο Ελληνικό.

Νέα "κόντρα" Αγανακτισμένων - Mega στο facebook


Νέο επεισόδιο στον “πόλεμο” αγανακτισμένων και Mega, ξέσπασε την Τετάρτη (01/06) στο facebook, με αφορμή την περιγραφή των διαδηλώσεων και τα σχόλια που τη συνόδευαν κατά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Χακεράδες καλούν σε “επιθέσεις” στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ σε ένδειξη συμπαράστασης για την Ελλάδα



Χακεράδες του Διαδικτύου της ομάδας “Anonymous” απηύθυναν σήμερα έκκληση για μια online επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε διαμαρτυρία κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσης της.

Το σκίτσο της εβδομάδας

Το δίλημμα του φυλακισμένου



Το «δίλημμα του φυλακισμένου» είναι ένα απλό, αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα της θεωρίας παιγνίων, του κλάδου των μαθηματικών που εξετάζει τις στρατηγικές επιλογές λογικά σκεπτόμενων παικτών που εμπλέκονται σε ανταγωνιστικές καταστάσεις.

Το κράτος μας και οι ξένοι



Είναι φορές που νιώθει κανείς ότι χάνουμε το μέτρο και κάθε αίσθηση σοβαρότητος. Αίφνης, για παράδειγμα, ξεσηκώνεται ένας ορυμαγδός αντιρρήσεων και δήθεν πατριωτικής βαβούρας επειδή οι «ξένοι» απαιτούν να έχουν δικούς τους τεχνοκράτες στις εφορίες, στον οργανισμό που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις ή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Είμαστε τόσο υπερήφανοι λοιπόν; Μήπως είναι τόσο τέλειες οι εφορίες μας και τόσο υποδειγματικοί οι εφοριακοί μας και δεν το έχουμε καταλάβει; 

Αντώνης Σαμαράς: Δώστε του κ. Καρατζαφέρη ένα υπουργείο να ησυχάσουμε!



Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τους βουλευτές του κόμματός του από τη Βουλή προκειμένου έτσι να προκληθούν εκλογές.
Από την Κρήτη όπου περιοδεύει ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: 

Ο νομπελίστας Χ. Πισσαρίδης στη διάθεση του Παπανδρέου (που δεν τον χρειάζεται!!!)



Η Συνέντευξη του κορυφαίου οικονομολόγου
Το να ορίζεται συνέντευξη Τύπου του καθηγητή Οικονομικών στο London School of Economics Xριστόφορου Πισσαρίδη, στο πλαίσιο του (10ου) Συνεδρίου Οικονομικών Διευθυντών (στο οποίο ήταν βασικός ομιλητής ο καταξιωμένος καθηγητής), ήταν μια καλή ευκαιρία αλλά και εξαιρετική συγκυρία, με βάση τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα. 

Γκάλοπ VPRC: Η ΝΔ πρώτο κόμμα, έξι κόμματα στην επόμενη Βουλή



Δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στα Επίκαιρα αύριο δίνει οριακό προβάδισμα στη ΝΔ, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής έναντι του ΠΑΣΟΚ στα όρια του στατιστικού λάθους.

Νέα υποβάθμιση «χαστούκι» από τη Moody's, στο 50% εκτιμά τις πιθανότητες χρεοκοπίας






Σε Caa1, με αρνητικές προοπτικές, υποβάθμισε η Moody's την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ενώ εκτιμά πως οι πιθανότητες χρεοκοπίας βρίσκονται πλέον στο 50%. Η αξιολόγηση του οίκου βρισκόταν στο Β1. 

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Παρελθόν φαίνεται ότι αποτελεί πια η ανωνυμία των Bloggers

Με γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης κινείται στην τροχιά των γνωμοδοτήσεων που έφεραν τη σφραγίδα του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά και του σημερινού ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού Ιωάννη Τέντε.

Τουρκικό ενδιαφέρον για το ΤΤ;

Η Τουρκική τράπεζα Ziraat Bankasi φέρεται να διαπραγματεύεται την αγορά του ποσοστού που θέλει να δώσει το ελληνικό κράτος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σύμφωνα με πληροφορίες του Newscode. Mάλιστα η Ziraat, που έχει δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα, είχε εκφράσει και το καλοκαίρι του 2010 το ενδιαφέρον της για αγορά ποσοστού στο ΤΤ.

Επιχείρηση "καπέλωμα"

Προσπαθήσαν με αρκετούς τρόπους.. και κάθε φορά που αποτυγχάνουν... επιστρέφουν "άλλοι"... στην αρχή η Εργατική Αλληλεγγύη με πλακατ... μετά ο Ανταρσύα με πανο και φυλλάδια... στην συνέχεια οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" (γνωστοί και ως αναρχικοί των βορείων προαστείων) με μανιφέστα και στημένες συνελεύσεις... και τώρα ήρθε η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ... είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη τους για καπέλωμα που ξεκινούν γενική επιστράτευση!Δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα πως ο περισσότερος κόσμος που πάει στις συγκεντρώσεις δεν θέλει καπέλωμα από κανέναν!!!!!

Ποιο τειχος; Αφαιρούν τα όπλα από τους Εθνοφύλακες!

Την αφαίρεση του οπλισμού των Μονάδων Εθνοφυλακής της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε η κυβέρνηση και ήδη το μέτρο εφαρμόζεται με την ειδοποίηση των εθνοφυλάκων να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα τους. Είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που αφαιρείται από την Εθνοφυλακή ο οπλισμός της σε αυτές τις περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία και τα Σκόπια και ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για επικείμενη δραστηριοποίηση μονάδων του UCC, ειδικά στην δυτική Μακεδονία.

Στον εισαγγελέα οι 15 «τυχεροί» των στημένων αγώνων

Οι λεγόμενοι «χρυσοί τυχεροί», οι οποίοι τέθηκαν στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που ερευνά την υπόθεση των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου, πέρασαν την Τρίτη το κατώφλι των εισαγγελέων του οικονομικού τμήματος, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Θέλω να ζω με αξιοπρέπεια | Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη Δράση στο Κέντρο της Αθήνας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα , 31 Μαΐου 2011

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη δράση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Ομονοίας που στόχο είχε να ενισχύσει την προσπάθεια για άμεση λήψη μέτρων για μια αξιοπρεπή διαβίωση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές.

Δεν αντέχουν το(ν)... Καμίνι του Δήμου

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

«Μόνος» και «έρημος» στο δημοτικό συμβούλιο έχει μείνει τον τελευταίο καιρό ο Καμίνης... Η εσωτερική κρίση στα ενδότερα του δήμου Αθηναίων, που εκδηλώνεται με κύμα παραιτήσεων εκλεγμένων προσώπων από τις θέσεις τους ταλανίζει τον κ. Καμίνη. Μια αναμενόμενη εσωτερική κρίση η οποία μόνον έκπληξη δεν προκαλεί, αν αναλογιστεί κανείς τις...  «τούμπες» του δημάρχου (τόσο εξόφθαλμες, όσο και ενίοτε προκλητικές) σε θέματα, όπως των μεταναστών και της εγκληματικότητας στο κέντρο.

Γιακουμάτος προς Λεβέντη: «Θα μας στείλεις στη Σπιναλόγκα για ένα τσιγάρο»;

Παγκόσμια μέρα κατα του καπνίσματος χθες και στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων συζητήθηκε η μέχρι τώρα πορεία του νομού κατα του καπνίσματος. Και μπορεί ο υφυπουργος υγείας Χρήστος Αηδόνης να είπε ότι θα τηρηθεί κατα γράμμα ο νόμος, ωστόσο την παράσταση έκλεψε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος που είναι και φανατικός καπνιστής.

Τα «άκουσαν» από φοιτητές Μπουτάρης-Ψωμιάδης

Τη δυσαρέσκεια των νέων για το πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του εισέπραξαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι οποίοι παρευρέθησαν σε εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την παιδεία.

Δείτε το βίντεο:

Αγανακτισμένοι: Το Τέλος της Πολιτικής;

Γράφει ο
Ηλίας Καραβόλιας
Στις πλατείες όλης της Ευρώπης, συγκεντρώνονται, συντονισμένοι διαδικτυακά, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον των όποιων γνωστών και αγνώστων πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, καθώς και κατά των ατόμων κυρίως – ίσως και των θεσμών - που εγκαθίδρυσαν αυτές τις πολιτικές.

ΟΝΝΕΔ: Με κεντρικό σύνθημα «θέλω να ζω με αξιοπρέπεια»

Με κεντρικό σύνθημα «θέλω να ζω με αξιοπρέπεια» και συμβολικό σχηματισμό της Ελληνικής σημαίας εκατοντάδες μέλη της ΟΝΝΕΔ, έστειλαν για ακόμα μία φορά το μήνυμα της απόγνωσης που εκφράζουν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής εξαιτίας της έξαρσης τους παραεμπορίου, της εγκληματικότητας αλλά και της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών.

Σοβαρές ενδείξεις για παραπομπή του Α. Τσοχατζόπουλου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων καθώς στις 6 Ιουνίου καταθέτει το πόρισμά της και σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής έχουν σοβαρές ενδείξεις για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Κριτική Πεταλωτή στον Κώστα Καραμανλή, μετά τις «διαρροές»

«Ανυπόστατες υπερβολές», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός Γιώργος Πεταλωτής τα όσα γράφονται και ακούγονται για ξένους που θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν τις αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι μόνο τεχνική βοήθεια θα ζητηθεί και πρόσθεσε ότι «ούτε τις εφορίες μας θα διοικούν ξένοι ούτε οι αποκρατικοποιήσεις θα αποφασίζονται από ξένους».

Αντίθετος σε νέα φορολογικά μέτρα ο Καστανίδης

Είναι πολύ «επισφαλή αυτά που ακούγονται» σχετικά με νέα φορολογικά μέτρα, τονίζει σε συνέντευξή του στο Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, λέγοντας ότι δεν έχουν πάει στο υπουργικό προτάσεις για νέα φορολογικά μέτρα. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ενδεχόμενα μέτρα θα επιβαρύνουν σημαντικά τα έσοδα, την οικονομία, καθώς και τους καταναλωτές.

Τοποθέτηση της υπεύθυνης περιφερειακών Μ.Μ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θέκλας Παρασκευούδη με αφορμή το Ιδρυτικό Συνέδριο του κινήματος στην Αθήνα.

«Το ιδρυτικό μας συνέδριο όπου διαμορφώνονται θέσεις και απόψεις σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης για την χώρα μας, αυτονόητα αποκτά ιδιάζουσα βαρύτητα και σημασία. Διότι όλοι οι μετέχοντες σε αυτό, δεν προσδοκούν τη διανομή οφιτσίων, ούτε τη συνυπογραφή προαποφασισμένων μανιφέστων.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες υδρογονανθράκων από τα ΕΛΠΕ

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες για ανακάλυψη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα εξέφρασε ο Γιάννης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, από το βήμα ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών τη νύχτα

Ένταση σημειώθηκε τη νύχτα στο κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν ομάδες ακροδεξιών, που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο μπροστά από τη Μητρόπολη με αφορμή την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς. Επεισόδια σημειώθηκαν στο Μοναστηράκι και την Ομόνοια ενώ πληροφορίες αναφέρουν επιθέσεις και σε συρμούς του Μετρό στο σταθμό της Ομόνοιας, στους οποίους επέβαιναν μετανάστες.

Εξιτήριο πήρε ο Γιάννης Καυκάς

Εξιτήριο πήρε σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ο 31χρονος διαδηλωτής Γιάννης Καυκάς, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι στη γενική απεργία της 11ης Μαΐου. Διαδηλωτές είχαν καταγγείλει τότε ότι ο 31χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από επίθεση ανδρών των ΜΑΤ.

Κρεμάστηκε παίκτης μπλεγμένος σε «στημένα» ματς

Κρεμασμένος σε ξενοδοχείο της Σεούλ βρέθηκε πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος ήταν ύποπτος για εμπλοκή σε σκάνδαλο «στημένων» αγώνων, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για ασφαλισμένους- ασφαλιστικές εταιρείες

Παρατείνεται μέχρι τις 17 Ιουνίου 2011 η προθεσμία συμμόρφωσης των ασφαλιστικών εταιρειών στην απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη διαδικασία διακανονισμού και καταβολής αποζημίωσης στους δικαιούχους του κλάδου ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτου.