Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Γρίφος για τον Α. Σαμαρά η εκλογή Γραμματέα του κόμματος

Σε γρίφο εξελίσσεται για τον βασικότερο εκ των κυβερνητικών εταίρων, την ΝΔ, η μεθαυριανή ψηφοφορία (10.30 π.μ.) για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, θέση η οποία χηρεύει από συστάσεως της κυβερνητικής σύνθεσης, όταν ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο για την Υγεία.
 

Οι υποψηφιότητες τελικώς θα είναι τρεις με βασικούς πρωταγωνιστές τονΜανώλη Κεφαλογιάννη και τον Νικήτα Κακλαμάνη –τρίτη υποψηφιότητα είναι αυτή του κ. Λαμπρόπουλου, προέδρου ΝΟΔΕ. Παρασκηνιακά, από το προεδρικό περιβάλλον υποστηρίζεται η υποψηφιότητα του Μανώλη Κεφαλογιάννη. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το Μαξίμου ικανοποιείται απόλυτα από την υποψηφιότητα του Κρητικού βουλευτή. Ούτε όμως και ενοχλείται. 

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, στην παρούσα φάση οι προτεραιότητες είναι πολύ διαφορετικές από τις κομματικές διαδικασίες συνεκτιμώντας πάντως ότι το κόμμα παραμένει ο συνδετικός κρίκος της εκλογικής βάσης με την ηγεσία και ως εκ τούτου απαιτείται αμφίδρομη συνεργασία. 

Αυτή ακριβώς η επιδιωκόμενη συνεργασία είναι που προβληματίζει την ηγεσία της ΝΔ, καθώς κάτι τέτοιο προβάλλει μάλλον δύσκολο στην περίπτωση που Γραμματέας αναδειχθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης. Παρά το μακρύ παρελθόν στις πολιτικές σχέσεις Σαμαρά- Κακλαμάνη, οι κλυδωνισμοί που κατά καιρούς έχουν προκύψει ανάμεσά τους δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για επιτυχή και αποτελεσματική συνεργασία. 

Από την άλλη πλευρά, η υποψηφιότητα Κεφαλογιάννη επιχειρείται να συγκεντρώσει την κατά το δυνατόν ευρύτερη στήριξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής. Ειδικότερα από τη στιγμή που ο μέχρι πριν λίγο καιρό «εκλεκτός» της Συγγρού, Φίλιππος Ταυρής, αποφασίστηκε τελικώς να μην κατέλθει ως υποψήφιος. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι οι πρώτες καταμετρήσεις έδειχναν ότι ο κ. Ταυρής πολύ δύσκολα θα περνούσε στον δεύτερο γύρο, εξέλιξη που θα επιδεχόταν πολλαπλές ερμηνείες. 

Δεδομένης της διενέργειας κομματικού Συνεδρίου στο προσεχές διάστημα, αποφασίστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Ταυρής να οριστεί επικεφαλής των οργανωτικών διαδικασιών. Ο ίδιος ο κ. Ταυρής, με δήλωσή του υποστήριξε ότι η ιδιότητα αυτή είναι ασυμβίβαστη με την υποψηφιότητα του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, την οποία τελικώς και απέσυρε.  

Πάνος Ρασσιάς


http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου