Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Οι μεγαλύτεροι κατάσκοποι στη σύγχρονη ιστορία!

Ο Τζέιμς Μποντ προβάλλει στα μάτια των περισσοτέρων από εμάς ως ο ιδεότυπος του μυστικού πράκτορα. Ωστόσο, ο βίος και η πολιτεία των μεγαλύτερων κατασκόπων στη σύγχρονη ιστορία δείχνει ότι στο ευγενές άθλημα της συλλογής πληροφοριών έχουν διακριθεί άνθρωποι πέραν πάσης υποψίας

Ντύθηκε σερβιτόρος κι άρπαξε το πιάτο με τα ψάρια!

Καλπάζει η έμπνευση των μεταναστών σε ό,τι έχει να κάνει με την εξασφάλιση φαγητού. Σε γνωστή ψαροταβέρνα στην παραλιακή της Πάτρας, μία παρέα πήγε στο κατάστημα και παρήγγειλε πανάκριβα ψάρια.

Δημιούργησε προφίλ στο Facebook για να... συγχαίρει τον εαυτό της!

Σε δύσκολη θέση έχει βρεθεί η Σάρα Πείλιν καθώς αποκαλύφθηκε πως ένα λογαριασμός στο Facebook με το όνομα Lou Sarah χρησιμοποιήθηκε από την ίδια ώστε να επιβραβεύει τις αναρτήσεις που έκανε στον επίσημο λογαριασμό της. Είχε μόνο 12 φίλους σε αυτό το προφίλ μεταξύ αυτών ο αδερφός και η κόρη της Πείλιν.

Ανοίγουν… λογαριασμοί στην Ελβετία

Στην υπογραφή διμερούς συμφωνίας με τις ελβετικές αρχές φέρεται να προσανατολίζεται η Αθήνα με σκοπό να ελεγχθούν οι καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό. Καλά ενημερωμένη πηγή σημείωνε πως «σύμφωνα με τη μέχρι τώρα επικρατέστερη πρόταση εξετάζεται να ζητηθεί η συνδρομή της Βέρνης και της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας (SNB) για να φορολογηθούν στην πηγή τα κεφάλαια των καταθετών».

Ο Γ. Καρατζαφέρης ξανα... βλέπει εκλογές στις 4 Απριλίου

Για «έλλειμμα εμπειρίας και γνώσης της πραγματικής αγοράς» κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει.

Ο Πολιτιστικός Τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην Οικονομική Ανάπτυξη της Ελλάδος





του Δρ. Δημήτρη Τερζάκη, Καθηγητή ΤΕΙ Κρήτης, 
Ερευνητική Μομάδα Ελλάδος Αθλητικού Τουρισμού ( dterzaki @ otenet . gr ) 

Ο πολιτιστικός τουρισμός ορίζεται ως η κυκλοφορία των ατόμων στα πολιτιστικά αξιοθέατα μακριά από τον τόπο κανονικής διαμονής, με την πρόθεση να συλλέξουν νέες πληροφορίες και εμπειρίες για να ικανοποιήσουν τις πολιτιστικές τους ανάγκες. Αυτή η μορφή τουρισμού είναι όλο και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο και επιβεβαιώνεται από μια έκθεση του ΟΟΣΑ το 2009, η οποία αναφέρεται στο ρόλο του πολιτιστικού τουρισμού για την περιφερειακή ανάπτυξη διαφόρων περιοχών του κόσμου.

Αγωγή της Real News κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά ο Άκης Τσοχατζόπουλος στα δημοσιεύματα περί εμπλοκής του σε παράνομες συναλλαγές που αφορούν τη προμήθεια υποβρυχίων. Η Real News καταθέτει αγωγή για όσα περιέχονται στη δήλωση του κ. Τσοχατζόπουλου, τα οποία η εφημερίδα χαρακτηρίζει συκοφαντικά, υβριστικά και προσβλητικά.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέλουν όλοι τους, ΧΑΤΖΙΔΑΚΙσμα

Γράφει ο Λυσίας

Την Τετάρτη, που ένα μεγάλο πλήθος λαού στην Αθήνα, διαδήλωνε κατά της κυβερνητικής αναλγησίας, ορθώνοντας το ανάστημά του απέναντι στην εξαθλίωση και τον εξευτελισμό του, στην Βουλή ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών, ήταν εκεί και συζητούσε κάποιο…. φλέγον θέμα.
Ένα θέμα, που δεν αφορούσε την εξέγερση της ημέρας.
Ούτε την κακή οικονομική κατάσταση, που έχει επιφέρει στη χώρα, ο πολιτικός κόσμος.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΧΑΡΙΖΕ ΣΤΑ 'ΚΟΡΙΤΣΙΑ' ΤΟΥ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Όχι μόνο χρήματα και κοσμήματα, αλλά και ολοκαίνουρια πολυτελή αυτοκίνητα φαίνεται πως χάριζε στις πλέον αγαπημένες «συνοδούς» του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι...

Ανοιξε ο δρόμος για 7.650 προσλήψεις συμβασιούχων


Ούτε εκλογές να είχαμε στο 2011!!
«Πράσινο φως» άναψε το υπουργείο Εσωτερικών για τις προσλήψεις 7.650 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου στους δήμους και στις περιφέρειες της χώρας. Η εγκύκλιος, που υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γ. Ντόλιος, ζητά από τους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού καθώς και από τα νομικά πρόσωπα δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου που διαθέτουν να υποβάλουν τα αιτήματα εποχικού προσωπικού στις επτά Αποκεντρωμένες Κρατικές Διοικήσεις μέχρι τις 3 Μαρτίου, έτσι ώστε να προωθηθούν κατόπιν στο υπουργείο Εσωτερικών και στην αρμόδια τετραμελή υπουργική Επιτροπή, προς τελική έγκριση.

Τι σημαίνει το επώνυμο Καραμανλής;

24γράμματα.
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Τι σημαίνει το επώνυμο Καραμανλής;
γράφoυν: Γιώργος Δαμιανός και Καμάλ Ραχίμι (για την έρευνα στην Τουρκική και Φαρσί γλώσσα)

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΝΝΕΔ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΖΟΥΡΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υ2 Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η 1η Παναττική Συνδιάσκεψη Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Αττικής, στην οποία ο Πρόεδρος της Υ2 ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής, Στράτος Καζούρης, πραγματοποίησε την παρακάτω ομιλία:

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, σας θυμίζουμε!


http://epirus-ellas.blogspot.com/2011/02/blog-post_3482.html

Ηλεκτρονικό φροντιστήριο για µαθητές της Γ’ Λυκείου

Ηλεκτρονικό φροντιστήριο στο σπίτι και µάλιστα δωρεάν θα έχουν πλέον όλοι οι µαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιµάζονται για τις εξετάσεις: το υπουργείο Παιδείας προσφέρει στα παιδιά ψηφιακά βοηθήµατα για τα µαθήµατά τους µέσω Ιντερνετ µε στόχο να τα προετοιµάσει καλύτερα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Προηγείται ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος για τις εκλογές στο ΔΣΑ...

Τι δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ για τους βασικούς αντιπάλους του πρώτου γύρου

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ PRESS-GR

Δημοσκοπήσεις γίνονται και για τις εκλογές στο ΔΣΑ που θα διεξαχθούν την Κυριακή και την Δευτέρα. Και στις οποίες φαίνεται ότι όλα τα ενδεχόμενα και τα σενάρια ανατροπών είναι ανοικτά. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας  πληροφορίες, στις τελευταίες μετρήσεις που ολοκληρώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας πρώτος έρχεται ο (προερχόμενος από την κεντροδεξιά) Μιχάλης Ζαφειρόπουλος (φωτογραφία) με ποσοστό λίγο πάνω από 20%. Δεύτερος είναι ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βερβεσσός και τρίτος ο Γιάννης Αδαμόπουλος που...

«Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και οι προοπτικές τους στην Ελλάδα», εκδήλωση στη Ρόδο

173065_193591913994261_120198888000231_607612_5416347_o

«Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και οι προοπτικές τους στην Ελλάδα»

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2011

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στην αίθουσα «Ακταίον» του Δήμου Ροδίων και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές η Ημερίδα της ΟΝΝΕΔ με θέμα «οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και οι προοπτικές τους στην Ελλάδα»

Kαρατζαφέρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας (για μια ακόμη φορά) στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

"Έχουμε αποκαταστήσει τις σχέσεις μας με τη ΝΔ, ο Σαμαράς είναι διαφορετικός", είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

«Μνημόνιο Νο 4» : λιτότητα έως το 2015 και πρόσθετα μέτρα 23 δις ευρώ!

Το κλιμάκιο της Κομισιόν που συμμετέχει στην τρόικα, έδωσε στη δημοσιότητα την πλέον απαισιόδοξη -μέχρι σήμερα- έκθεσή του για την πορεία του ελληνικού προσράμματος προσαρµογής. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, «δεν υπάρχει καµιά εγγύηση για την επιτυχία!

Πράξεις, «τακτικές» και…Νόμοι (Καστανίδη)!


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΦΡΙΞΑ ακούγοντας τον συμπολίτη μου Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χτες βράδυ στις ειδήσεις να δηλώνει ότι ΔΕΝ έπρεπε να καλέσει ο αρμόδιος Εισαγγελέας Αθηνών τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών – και άλλα 8 άτομα - με κατηγορίες για «κακουργηματικές πράξεις» αλλά μάλλον να του απονεμηθεί κάποιο ΕΥΣΗΜΟ για «επίδειξη ανθρωπιστικών διαθέσεων»…

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ 2011

Πρόσθετα μέτρα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2011 και άλλα τουλάχιστον 23 δισεκατομμύρια από το 2012 έως το 2015 θα πρέπει να παρουσιάσει μέχρι το Μάρτιο η κυβέρνηση, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Τα νέα μέτρα των 1,8
δισεκατομμυρίων ευρώ απαιτούνται προκειμένου να καλυφθούν οι αστοχίες του περυσινού προϋπολογισμού, ενώ τα υπόλοιπα θα ενταχθούν στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο που έχει ως στόχο να μειώσει το έλλειμμα στο επίπεδο του 1,5% του ΑΕΠ έως το 2015

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΖΑΚΡΗ: Πληρώσαμε 300.000 ευρώ για να δέρνουν τα ΜΑΤ τον κόσμο στην Κερατέα

"Για μας είναι μια κατανάλωση δυνάμεων και ένα κόστος, γιατί έχει κοστίσει 300.000 ευρώ αυτή η ιστορία στην επιχείρηση της Αστυνομίας τους τελευταίους τρεις μήνες", δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, αναφερόμενη στα βίαια επεισόδια που διαδραματίζονται στην Κερατέα μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών.

Το σκίτσο της εβδομάδας


από την εφημερίδα "Καθημερινή"
σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Από τη μια στραβή στην άλλη


Κροίσος με εννιά γράμματα


Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο κόσμο δεν είναι ο Μπιλ Γκέιτς ούτε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ όπως ορθά θα νομίζετε αλλά ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.Σύμφωνα με πληροφορίες η περιουσία του αγγίζει τα 70 δις δολάρια, τα περισσότερα εκ των οποίων φυλάσσει καλά σε Ελβετικές τράπεζες ή έχει επενδύσει σε ακίνητα στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Λονδίνο.Ο Μπιλ Γκέιτς τρώει τη σκόνη του Μουμπάρακ ο οποίος με περιουσία 53 δις δολαρίων είναι ο πιο πλούσιος Αμερικανός.  

Πώς είναι σήμερα το κοριτσάκι από την ταινία "The Ring";



Θυμάστε το τρομακτικό κοριτσάκι που εμφανιζόταν στην ταινία “The Ring” και έσπερνε τον θάνατο; Πρόκειται για μια από τις πιο ανατριχιαστικές φιγούρες σε θριλλερ της τελευταίας 10ετίας… Δείτε πως έχει εξελιχθεί σήμερα, σε ηλικία 20 ετών!   

''Η Ελλάδα θα χρειστεί αναδιάρθρωση''


''Η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά να προχωρήσει σε κάποια μορφή αναδιάρθρωσης χρέους αλλά όχι τώρα'' τόνισε στο πρακτορείο Reuters, ο πρώην επικεφαλής ανάλυσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Otmar Issing. 

Πρώτο στη λίστα αξιοποίησης της κυβέρνησης το ακίνητο-''φιλέτο'' της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών


Το 450 στρεμμάτων ακίνητο έχει ξεχωρίσει από την ομάδα των έτοιμων ακινήτων του δημοσίου που μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν καθώς σύμφωνα με την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου η σύνταξη του σχετικού φακέλου έχει ήδη ολοκληρωθεί. 

Με τα πεθερικά της θα μείνει η Angelina Jolie!



Ένα νέο παλάτι στη Γαλλία απέκτησε ο Brad Pitt, ο οποίος σχεδιάζει να μείνει εκεί με τηνAngelina Jolie και τα έξι παιδιά τους και όχι μόνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sun, ο Brad χτίζει ένα σπίτι ακριβώς δίπλα στο παλατάκι του, προκειμένου να μετακομίσουν εκεί οι γονείς του! 

Το ναυάγιο της συνάντησης με την Μέρκελ επιδεινώνει το κυβερνητικό κώμα


Δεν ξέρουμε αν στην Αθήνα περίμεναν από τη Μέρκελ να ανακοινώσει το σχέδιο διάσωσης και να βγουν στην Ομόνοια να πανηγυρίσουν (όπως κάνει ο… ΠΑΟ όταν παίρνει κάπου – κάπου κανένα τίτλο), αλλά μάλλον θα έχουν απογοητευθεί σφόδρα από τα αποτελέσματα της συνάντησης. Όλες αυτές τις ημέρες οι παπαγάλοι της ενημέρωσης μας έλεγαν πόσο κρίσιμη είναι η συνάντηση και πόσα συμπεράσματα μπορούν να βγουν από αυτή. Και πράγματι, όλοι περιμέναμε καρφωμένοι στην τηλεόραση να ακούσουμε αν η Μέρκελ θα μας σώσει κι όταν άρχισε να μιλά περί ανέμων και υδάτων, κάπως ξινίσαμε. Για φανταστείτε ορισμένους στην κυβέρνηση που νόμιζαν ότι σήμερα θα γραφτεί μια ακόμη ημέρα στην ένδοξη ιστορία ή υστερία του νεοπαπανδρεϊσμού. Θα απογοητεύτηκαν σφόδρα... 

Κάλεσμα συμμετοχής στην ελληνική Wikipedi


Ανακοινώθηκε το πρώτο εργαστήριο με θέμα την συγγραφή λημμάτων για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia, από την ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό/ Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα).
Καλούνται να συμμετάσχουν εθελοντικά άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, η εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα, οι ερασιτέχνες, οι φοιτητές, οι μαθητές ώστε να εμπλουτιστεί η Wikipedia και να γίνει ένα δυνατό εργαλείο μετάδοσης της γνώσης, η οποία αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό.  

Η παραλία της μιζέριας




Ενας ξένος φίλος που αγαπάει την Ελλάδα προσπαθούσε την περασμένη εβδομάδα να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί με τον «σάλο» για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Αυτό που δεν καταλαβαίνετε», μου έλεγε, «εσείς οι Ελληνες είναι τι πλούτο έχετε στα χέρια σας που μπορείτε να τον αξιοποιήσετε ή και να τον πουλήσετε χωρίς ποτέ να φύγει ως αξία από τη χώρα σας. Το αντίθετο». Κοιτάζω τώρα έξω από το παράθυρό μου και βλέπω τον πλούτο: μια εκπληκτική παραλία σ’ ένα από τα πιο μαγικά σημεία του κόσμου, η οποία παραμένει, βασικά, αναξιοποίητη. Αλλοτε καταλαμβάνεται από καταυλισμούς τσιγγάνων, συνήθως είναι βρώμικη και εγκαταλελειμμένη.
Προσπαθώ, λοιπόν, να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημά μας.  

Αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία εκτόξευση του Discovery


Ακρωτήριο Κανάβεραλ
Με καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων μηνών, λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων, η NASA άρχισε ξανά την αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία αποστολή του Discovery, πριν το διαστημικό λεωφορείο καθηλωθεί τελικά στο μουσείο.

Το Discovery αναμένεται τώρα να εκτοξευτεί στις 23.50 ώρα Ελλάδας. Προορισμός του ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), στον οποίο θα παραδώσει εφόδια, καθώς και ένα προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ

6.600.000 € για έργα αντιμετώπισης κλιματικής αλλαγής



Το ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο προετοιμασίας της χώρας σε θέματα μετριασμού και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και προστασίας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, προχώρησε σε έγκριση ανοικτής πρόσκλησης ύψους 6.600.000 ευρώ με απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.  

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Επαναστατική εφεύρεση από Γερμανούς

Έγιναν οι πρώτες δοκιμές στο αυτοκίνητο που οδηγείται μόνο με τη σκέψη. Το μόνο που χρειάζεται να προσέχεις, όταν οδηγείς αυτό το αυτοκίνητο, είναι να μην πετάγονται οι σκέψεις σου εδώ κι εκεί, γιατί τότε κινδυνεύεις να τρακάρεις!

Φάρμακο για την οπτική μνήμη

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν μπορούσατε να κοιτάτε κάτι μία φορά και να το θυμάστε για πάντα. Δε θα χρειαζόταν ποτέ να ζητήσετε κατευθύνσεις για να πάτε κάπου. Και όμως, επιστήμονες απομόνωσαν την πρωτεΐνη που βελτιώνει την ικανότητά μας να θυμόμαστε ό,τι βλέπουμε.

Τέσσερα πλοία θα παραλάβουν Έλληνες και Κινέζους

Η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, τόνισε από την Κίνα, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, μετά τις ανησυχίες που του εξέφρασε η κινεζική πλευρά για τους κινέζους υπηκόους στη Λιβύη και τα δραματικά γεγονότα στην Τρίπολη.

Πάγκαλος “πυροβολεί” Παπακωνσταντίνου με...ανασχηματισμό

Ο Θόδωρος Πάγκαλος «ξαναγέμισε» το «όπλο» του και αυτή τη φορά «πυροβόλησε» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βάλλεται από παντού. Μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διαχώρισε τη θέση του από τον κ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας χαρακτηριστικά:

Παρέμβαση του αντεισαγγελέα για τα επεισόδια στο ντέρμπι

Την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα αθλητισμού προκάλεσαν τα επεισόδια στον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από τη συνάδελφό του στον Πειραιά όπου διενεργείται η σχετική ερεύνα λόγω τοπικής αρμοδιότητας η αναζήτηση των ποινικών ευθυνών να γίνει αυτοπροσώπως από εισαγγελέα.

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κόψετε το κάπνισμα αυτή τη στιγμή??

Μία βασική αιτία που πολλοί άνθρωποι δεν αποφασίζουν να κόψουν το τσιγάρο είναι επειδή όλα τα οφέλη του κοψίματος και οι κίνδυνοι της συνέχισης του καπνίσματος φαίνονται πολλοί μακρινοί. Τι συμβαίνει όμως αν κόψετε το τσιγάρο αυτή τη στιγμή:

Η ΟΝΝΕΔ πριν από 10 χρόνια...!

Είπαμε να ανοίξουμε για μια ακόμη φορά το άλμπουμ μας, για να θυμηθούμε τις παλιές εποχές της ΟΝΝΕΔ...Και όπως καταλαβαίνετε, δεν θα σχολιάσουμε τίποτα!

Για «αποσχιστικές ενέργειες» μιλά η Κύπρος

Επανάληψη προηγούμενων απαράδεκτων δηλώσεων αποτελούν και οι χθεσινές δηλώσεις του Εγκεμέν Μπαγίς περί «δύο λαών και δύο κρατών» στην Κύπρο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Οι δηλώσεις αυτές, πρόσθεσε, συγκρούονται με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η Τουρκία θέλει να ενταχθεί.

Επιστολή από το "Κίνημα για τη σωτηρία της ΔΑΠ": Οι πρωταγωνιστές που γίνανε κομπάρσοι

Λάβαμε σήμερα ένα e-mail απο το "Κίνημα για τη σωτηρία της ΔΑΠ". Πατήστε για να διαβάσετε όλη την επιστολή με τίτλο:

Οι πρωταγωνιστές που έγιναν κομπάρσοι…

"Μαλλί με...μαλλί" Μαρκογιαννάκη - Πιπιλή!

Ο απείρου κάλλους καβγάς ξέσπασε σε επιτροπή της Βουλής μεταξύ των δύο βουλευτών κατά την συζήτηση κοινοτικής οδηγίας για τον έλεγχο απόκτησης και κατοχής όπλων. Φαίνεται ότι ο χανιώτης πολιτικός το πήρε προσωπικά, όταν η κ. Πιπιλή άφησε αιχμές για τις μπαλωθιές που ρίχνονται στην Κρήτη σε γάμους, βαφτίσεις αλλά και κατά την υποδοχή πολιτικών.

Προσφυγή στις κάλπες θα ζητήσει η Ν.Δ.

Έτοιμη να θέσει θέμα προσφυγής στις κάλπες, είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κινείται πέραν των ορίων της λαϊκής εντολής που έχει λάβει. Πολλά στελέχη περίμεναν ότι ο Α. Σαμαράς θα ζητούσε εκλογές στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο, όμως η απόφαση είναι το «αίτημα» να τεθεί σε θεσμικό βήμα όπως αυτό της Βουλής.

Ελληνικό βατερλώ στο Βερολίνο

Η κοινή συνέντευξη Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ και του Γιώργου Παπανδρέου έβγαλε μια δυσάρεστη είδηση που ισοδυναμεί σε αυτή τη φάση με ένα ελληνικό βατερλώ στο Βερολίνο. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση πήγαινε να κερδίσει την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και τα χαμηλά επιτόκια φεύγει με τη δέσμευση της κυρίας Μέρκελ ότι η όποια λύση για την Ελλάδα θα αποτελέσει μέρος ενός συνολικού πακέτου που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής.

Κι όμως! Ελληνικά νησιά στο σφυρί!

Δώδεκα από τα ωραιότερα ελληνικά νησάκια στο Αιγαίο, αλλά και κοντά στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο βγαίνουν ήδη στο… σφυρί με μεσίτη την εταιρεία Private Islands Inc που έχει έδρα τον Καναδά.
Τα νησάκια που πωλούνται είναι:

Ο νεολαίος "φαινόμενο" του Πειραιά...

Νέος, ικανός, με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις, μα πάνω απ' όλα προσιτός. Απόδειξη όλων αυτών των χαρακτηριστικών, οι περασμένες δημοτικές εκλογές, στις οποίες εκλέχτηκε 1ος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πειραιώς, όντας μόλις 25 ετών! Απίστευτο και όμως πραγματικό! Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιάννη Μελά.

Οι 110 "νονοί" της Αθήνας

«ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή περίπου 110 “νονοί” της νύχτας,ενώ τους πλαισιώνουν 200 μπράβοι.Περίπου 80 από αυτούς είναι Αλβανοί ή προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. “Ξεπλένουν” χρήμα μέσα από 40 νυχτερινά κέντρα στα οποία έχουν αποκτήσει ποσοστά.

Βιο-εκτυπωτές θα αναλαμβάνουν να επουλώνουν τραύματα από έγκαυμα

Κοινούς εκτυπωτές γραφείου χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να αναπτύξουν μία νέα καινοτομική τεχνολογία «εκτύπωσης» μοσχευμάτων δέρματος για ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκαύματα! Η έρευνα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, επειδή θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ιδιαίτερα στο πεδίο της μάχης από το στρατό για την αποκατάσταση τραυμάτων από γιατρούς που θα μεταφέρουν επί τόπου τον βιο-εκτυπωτή. Άλλωστε το 30% των τραυμάτων στην μάχη αφορούν εγκαύματα.

Μικρόβια “οδηγούν” σε ...πετρέλαιο!

Τα μικρόβια που υπάρχουν στη γη μπορούν να μας οδηγήσουν στον εντοπισμό κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου, υποστήριξε σε διάλεξή του στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά ο καθηγητής Γεράσιμος Λουράντος