Σάββατο 27 Απριλίου 2013

17 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία


Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από μερικές σύντομες στιγμές ευχαρίστησης, αφού όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία. 

Ανακαλύψτε 17 (επιπλέον) λόγους για να επισκέπτεστε πιο συχνά την ...
κρεβατοκάμαρά σας:

Τι κάνει σήμερα ο Νίκος Καλογερόπουλος;

Ο Νίκος Καλογερόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Παρακολούθησε μαθήματα στις σχολές θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη, Βεάκη, Αθηνών.

Η πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Ακολούθησαν τα «Μεθυσμένη Πολιτεία», «Χαίρε Τάσο Καρατάσο», «Όλη η δόξα όλη η χάρη», «Στο Κάμπινγκ», και άλλες.

Οι 10 τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης κατά τον Νόαμ Τσόμσκι...!!!


Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναλύει τις δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν.Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.

Τώρα τους ζητάνε χαράτσι!


Αφού η πολιτεία ενθάρρυνε τους Ελληνες πολίτες να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά και να τα εγκαταστήσουν ακόμη και στη στέγη τους για ενεργειακή οικονομία, έρχεται τώρα να τους επιβάλλει τσουχτερό χαράτσι.

Ποια είναι τα ορθά πολιτεύματα κατά Αριστοτέλη


Ο Αριστοτέλης όρισε και διερεύνησε τις έννοιες πολίτης και πολιτεία. Σύμφωνα με τον φιλόσοφο, όσα πολιτεύματα αποσκοπούν στο κοινό συμφέρον είναι ορθά, ενώ όσα εξυπηρετούν αποκλειστικά το συμφέρον των αρχόντων ανήκουν στις παρεκκλίσεις των ορθών πολιτευμάτων. Στη συνέχεια αρχίζει να εξετάζει τα είδη των πολιτευμάτων...

Γ. Ασημακόπουλος: Αυτονόητος ο σεβασμος στο κύρος της οργάνωσης. Ανοιχτές διαδικασίες εκλογών όπως το 2010


Η δημιουργία εντυπώσεων, ίντριγκας και πόλωσης, στο εσωτερικό της οργάνωσής μας, με ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με την υποψηφιότητά μου δεν εξυπηρετεί σε τίποτα παρά δυναμιτίζει αναίτια τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Στον ανακριτή ο Φωτόπουλος


Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος  ο οποίος κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ.

Ο Β.Τσιατσιάμης στο Γραφείο Τύπου της Δράσης???

Χθες λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου από τη Δράση:

Η λιτότητα διχάζει την Ευρώπη


Πληθαίνουν στην Ευρώπη οι φωνές που ζητούν χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας στις χώρες της κρίσης προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομία τους και να περιοριστεί η ανεργία.

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι από το «χαράτσι» στα ακίνητα


Από τον ερχόμενο Ιούνιο αρχίζει η πληρωμή του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων όπως μετονομάζεται το ΕΕΤΗΔΕ, για να εξοφληθεί σε 5 διμηνιαίες δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2014 μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

TA 10 ΠΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ...

Τα 10 πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα νησάκια στον κόσμο που είναι πώληση παρουσιάζει το site της εφημερίδας «The Daily Telegraph». Ανάμεσα σε αυτά και ένα δικό μας, το Καλτσονήσι, που είναι νότια της Κέρκυρας και πωλείται 6,5 εκατομ. δολάρια...

Μεγάλο φιλικό παιχνίδι στη Μνήμη της Γενοκτονίας


Στη μνήμη της Γενοκτονίας 353.000 Ποντίων, που έχασαν την ζωή τους το 1919, θα διοργανωθεί στην Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, σπουδαίο φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ της Μικτής ομάδας Ποντίων και της Εθνικής Ελλάδας του 2004, που για πρώτη φορά θα συγκροτηθεί μετά την μεγάλη επιτυχία της Πορτογαλίας, σε επίπεδο βετεράνων.

Μοναδικές ταινίες με ακόμα μοναδικότερα ψέματα


Το να «χολιγουντίζει» ένα φιλμ σημαίνει ότι ιστορικά ή επιστημονικά δεδομένα έχουν διαστρεβλωθεί επίτηδες για να «ενισχυθεί» η δραματικότητα της ταινίας. Κοινώς, την τιγκάρεις στο ψέμα και την υπερβολή για να «κολλήσει» το κοινό! Κι όμως, αυτό που καταφέρνουν οι ταινίες που έχουν υποστεί ολίγον από «χολιγουντοποίηση» είναι η επανεκπαίδευση του κόσμου στη βάση του λάθους, κι αυτό για χάρη της ψυχαγωγίας πάντα. Ας δούμε μια σειρά από φιλμ που έλαβαν το άγγιγμα το Χόλιγουντ και καταστράφηκαν έτσι όλες οι κινηματογραφικές αρετές τους...

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Παιδιά θαύματα: Τότε και τώρα


Ελάχιστοι έχουν συνδέσει τη νυν σούπερ σταρ Kristen Stewart με το κοριτσάκι που υποδυόταν την κόρη της Jodie Foster στην ταινία Panic Room το 2002 αλλά, ναι, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Δείτε μερικές ακόμη περιπτώσεις…

Τι κάνει σήμερα ο Τάκης Χρυσικάκος;

Προέρχεται από λαϊκή οικογένεια Μανιατών. Οι δικοί του έφυγαν από τη Μάνη, κυνηγημένοι από τον εμφύλιο και ο πατέρας του, αφού δούλεψε σε αρκετές δουλειές, άνοιξε ένα κουρείο στην πλατεία Βικτωρίας, όπως έχει πει ο Τάκης Χρυσικάκος, στο οποίο σύχναζαν ποιητές, συγγραφείς και άλλοι.

Ύφεση 4,2% το 2013 και επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014

Για ύφεση 4,2% το 2013 και ανάπτυξη +0,4% το 2014, κάνει λόγο το βασικό σενάριο των αναλυτών της Eurobank, το οποίο λαμβάνει υπόψη την αναμενόμενη επίδραση των μέτρων τα οποία έχουν ανακοινωθεί μέχρις στιγμής από την ελληνική κυβέρνηση. H προηγούμενη εκτίμηση της Eurobank έκανε λόγο για ύφεση της τάξεως του -3,8%.
Στο 27% η ανεργία το 2014, έναντι 26,5% το 2013.

Πώς αναγνωρίζεται η νοθεία σε προϊόντα ονομασίας προέλευσης

Μία νέα μέθοδος ανίχνευσης του ενδεχομένου πρόσμιξης (νοθείας) σε προϊόντα ονομασίας προελεύσεως (ΠΟΠ) έχει αναπτυχθεί πρόσφατα στο ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ, με στόχο την προστασία παραγωγών, εταιρειών και του καταναλωτικού κοινού.

Αρχές του 2014 οι πρώτες προκηρύξεις για το νέο ΕΣΠΑ

«Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Δεν είναι μείγμα ευχών και προσευχών. Επιτυγχάνεται με υλοποίηση πολιτικών» επεσήμανε από την Λάρισα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο οποίος μετείχε σήμερα στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο για την νέα Αναπτυξιακή Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Χειρότερους από τους Έλληνες δεν έχουν οι Γερμανοί

Η Ελλάδα βρίσκεται στον... πάτο της εκτίμησης των Γερμανών, με την Πορτογαλία και την Ισπανία να ακολουθούν στην «κλίμακα της απαξίας», σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Elcano της Μαδρίτης, στοιχεία της οποίας δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Stern.

«Λουκέτο» σε δεκάδες στρατόπεδα - Καταργούνται το πρώτο και το δεύτερο Σώμα Στρατού


Ριζικές αλλαγές επέρχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, με την κυβέρνηση να βάζει οριστικό λουκέτο σε 45 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα. Καταργούνται παράλληλα το πρώτο και το δεύτερο Σώμα Στρατού, ενώ μειώνεται κατά 40-45% η δομή της διοίκησης. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, μπαίνει "λουκέτο" σε τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα σε Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι, Ιωάννινα και αρκετές Μοίρες του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έρχεται "καταιγίδα" μεταθέσεων και περιορίζονται κατά 20% οι θέσεις των ανώτατων αξιωματικών.

Περιπολία με ποδήλατα στον Δήμο Αθηναίων


da1
Περιπολίες δημοτικών αστυνομικών με ποδήλατα αναμένεται να δουν μετά το Πάσχα οι Αθηναίοι, τουλάχιστον εκείνοι που κυκλοφορούν κοντά στη Δ. Αεροπαγίτου, την Πλάκα και τη γύρω περιοχή.

Έρευνα - σοκ: Οι Ευρωπαίοι «γυρνούν τη πλάτη» στην Ε.Ε


Ανησυχητικά μηνύματα για το μέλλον της Ευρώπης βγαίνουν απο τη δημοσίευση έρευνας σύμφωνα με την οποία σημειώνεται μεγάλη πτώση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Ε.Ε.

Μ.Α.Σ: «Μηχανισμό "ρουσφετιών" έχει στήσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης»


Μηχανισμό «ρουσφετιών» έχει στήσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ σε όλες τις σχολές και τα τμήματα του ιδρύματος υπάρχουν διασυνδέσεις μελών και στελεχών της ΟΝΝΕΔ με γραμματείες και καθηγητές. Στις παραπάνω καταγγελίες προέβησαν μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών υποστηρίζοντας πως φροντίζουν να «βολέψουν» σπουδαστές σε εργαστήρια με μακρά λίστα αναμονής ή σε θέσεις πρακτικής άσκησης.

Οργιο νοθείας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης από τη ΔΑΠ! Πλήθος γεγονότων που στοιχειοθετούν τη νοθεία κατήγγειλε το ΜΑΣ σε συνέντευξη Τύπου

Τα εκτεταμένα φαινόμενα νοθείας στις εκλογές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με ευθύνη της ΔΑΠ που έχει μετατρέψει τους Συλλόγους σε παραμάγαζά της, κατήγγειλαν οι δυνάμεις του ΜΑΣ μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες. Παρουσιάζοντας την κατάσταση, ο Κώστας Κοτρόγιαννος από την επιτροπής αγώνα της ΣΔΟ, αναφέρθηκε σε ορισμένα περιστατικά.

Στάινμπρουκ: H λιτότητα παγιδεύει χώρες όπως την Ελλάδα


Με την άποψη του προέδρου της Κομισιόν, ότι η λιτότητα στην Ε.Ε. έχει φτάσει στα όριά της, συμφώνησε ο υποψήφιος των αντιπολιτευόμενων γερμανών σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, χρησιμοποιώντας μάλιστα την Ελλάδα ως παράδειγμα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Τότε που ο Ακης ήταν στα "πάνω του" (πλούσιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 4oktovriou)

Εικόνες απ' το παρελθόν. Tότε που ο Ακης ήταν superstar! 
To τι είναι τώρα είναι μια άλλη ιστορία. Τώρα όμως...

Πάγκαλος, Βενιζέλος, Καραμανλής όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί: Πιο αδύνατοι παρά ποτέ [εικόνες]

Και οι τρεις φημίζονται για την πληθωρικότητά τους που συχνά έχει γίνει και αντικείμενο για ατυχή αστεία. Οι Ευάγγελος Βανιζέλος, Κώστας Καραμανλής και Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξαν όμως σαφώς πιο...

Η Γερμανία θα επιμείνει στην εφαρμογή πολιτικών λιτότητας

Η Γερμανία θα επιμείνει στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει και οι άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης πρέπει επίσης να συνεχίσουν την πορεία που έχουν χαράξει για την δημοσιονομική προσαρμογή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΩΝ...

Παραμερίζοντας τις πολιτικές διαφορές τους, όλοι οι εν ζωή Αμερικανοί πρώην πρόεδροι, Μπιλ Κλίντον, Τζίμι Κάρτερ, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος αλλά και ο νεότερος όπως και ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχουν σήμερα μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση στην «Βιβλιοθήκη Μπους»  για να χαρίσουν χαμόγελα στο φακό...

Μιχελάκης: Η άγνωστη οφειλή των Γερμανών στην Ελλάδα

"Εκτός από το οικονομικό χρέος που πρέπει να αποπληρώσουν, να επιστρέψουν και τα αρχαία που άρπαξαν οι Ναζί", λέει ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και απευθύνει ερώτηση στους υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών:

Λιγότερο γνωστές τραγωδίες του 20ού αιώνα

Οι καταστροφές, είτε φυσικές είτε από χειρισμούς του ανθρώπου, αφήνουν βαθιές πληγές στα θύματα, τους οικείους τους και την κοινωνία, για να μη μιλήσουμε για το περιβάλλον. Ο χρόνος βέβαια περνά, οι πληγές γιατρεύονται και η τραγωδία ξεθωριάζει τόσο από τη συλλογική συνείδηση όσο και την ατομική ιστορία. Κι έτσι καταστροφές που κάποτε συγκλόνισαν τον κόσμο περνούν στον νωχελικό κόσμο της λήθης. Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από τραγωδίες του 20ού αιώνα που καλύφθηκαν από πέπλο λησμονιάς, έτσι ως υπενθύμιση του κινδύνου που καραδοκεί διαρκώς...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Διάσημοι ηθοποιοί στην πρώτη τους εμφάνιση


Δείτε μερικούς από τους πλέον διάσημους ηθοποιούς του Hollywood στην παρθενική τους εμφάνιση. Μερικοί από αυτούς μάλιστα ξεκίνησαν σε τόσο μικρή ηλικία που είναι πραγματικά «αγνώριστοι» σε σχέση με σήμερα!

Τι κάνει σήμερα ο Δημήτρης Καλλιβωκάς;

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930 και το 1954 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Με την αποφοίτησή του τον προσέλαβαν στο Εθνικό Θέατρο και έτσι συμμετείχε στο χορό της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Πώς θα κόψω το κάπνισμα χωρίς να πάρω κιλά;


Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των καπνιστών που προτίθενται να κόψουν το κάπνισμα είναι ότι με την διακοπή θα πάρουν βάρος. Αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους ανασταλτικούς παράγοντες. Ο Γιάννης Τούντας, καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΕΟΦ, μιλά για το πώς μπορεί κανείς να αποφύγει την πρόσληψη περιττών κιλών.

Η Επιτροπή Προγράμματος του Συνεδρίου της Ν.Δ (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)


Ορίστηκαν τα ονόματα της Επιτροπής Παραγωγής Πολιτικού Έργου, Πολιτικής και Προγράμματος για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας ενώ μελη :

Πώς διαμορφώνεται το εορταστικό ωράριο τη Μεγάλη Εβδομάδα


Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους οι καταναλωτές στα εμπορικά καταστήματα, με βάση το ωράριο που πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

ΒΙΝΤΕΟ- "Mitsotakis vs bloggers"


Απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης έδωσε σε μια ανοιχτή διαδικτυακή συνέντευξη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση «Mitsotakis vs bloggers-Πιάστε με αν μπορείτε».

5.000 λουκέτα, 50.000 απολύσεις στην εστίαση το 2012!


louketa-stin-estiasi
Ο “εμφύλιος” που βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης Σαμαρά, με αφετηρία και επίκεντρο την απαίτηση του ΠΑΣΟΚ να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ στην εστίαση, προκειμένου να μην χαθεί και η φετινή τουριστική σεζόν, φαίνεται να έχει ουσιαστικό, οικονομικό βάθος και αντίκτυπο.

Δημήτρης Παπαδημούλης: Δεν παίζεται ο Μητσοτάκης!


Το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έπλεξε το απόγευμα της Τετάρτης μέσω Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Σάλλας ως “εξαίρεση”, και το πολιτικό σύστημα


Mixalis-Sallas
Ζούμε χωρίς αμφιβολία στην εποχή μιας εθνικής κρίσης που διατρέχει οριζόντια το σύνολο σχεδόν της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής καθημερινότητας της χώρας, “μολύνοντας” τον ίδιο τον πυρήνα του αξιακού κώδικα και των ηθικών προτεραιοτήτων μιας κοινωνίας η οποία δυσκολεύεται να αποδεχτεί, πόσο μάλλον να συνηθίσει και να μάθει να συμβιώνει με την καινούρια πραγματικότητα, την οποία “βιαίως” εισήγαγε το Μνημόνιο στο εθνικό dna.

Λεφτά υπάρχουν για την Task Force


Προκλητικές είναι οι αμοιβές των "σοφών" της Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ, οι οποίοι πληρώνονται μέχρι και με 450 ευρώ καθαρά την ημέρα για κάθε σεμινάριο που διοργανώνουν στην Ελλάδα.

Τι τρέχει Sakis???

Περίεργα πράγματα γίνονται στη Μεσογείων...

Έρχεται συμψηφισμός χρεών ιδιωτών με οφειλές του Δημοσίου


Μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους, επιχειρηματίες και επιτηδευματίες, στους οποίους οφείλονται χρήματα από φορείς του Δημοσίου, θα δώσει ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του επόμενου δίμηνου.

Πρόσκληση Β6 ΟΝΝΕΔ

Οι ομάδες θεάτρου, μουσικής και σκηνογραφίας της Βραδινής Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, σε συνεργασία με το Δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού και τη Β6 Νομαρχιακή Επιτροπή ΝΔ,

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ


Η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων σας προσκαλεί στην εκδήλωση της με θέμα «Γαλάζια Οικονομία: Προοπτικές Ανάπτυξης», που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Συνεδριακή Αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

Οι εξηγήσεις του πρύτανη του ΕΜΠ για το «κλείσιμο» του Indymedia


indymedia
Από τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο, δόθηκε εντολή στις 11 Απριλίου 2013 να διακοπεί, λόγω διοικητικών και ποινικών διαδικασιών σε βάρος του ΕΜΠ, η παροχή της ισχύος στη συχνότητα 100,1 ΜΗΖ και της πρόσβασης στο δίκτυο, που φέρεται να κάνουν χρήση οι χρήστες της Athens Indymedia.

Η Τουρκία έχει βλέψεις… υπερδύναμης


Tayyip-Erdogan
Δεν αποτελεί φυσικά σημερινό συμπέρασμα η διαπίστωση ότι η Τουρκία αισθάνεται να μην χωράει στο “κοστούμι” της διεθνούς παρουσίας που της αντιστοιχεί στον σύγχρονο κόσμο.

Πρώτο στον κόσμο στην παραγωγή ηρωίνης το Αφγανιστάν


afghanistan
Με ετήσια παραγωγή περίπου 400 τόνων ηρωίνης, το Αφγανιστάν διατηρεί την πρώτη θέση στην παραγωγή του ναρκωτικού αυτού παγκοσμίως, εξάγοντας σχεδόν το 90% της ποσότητας που διακινείται διεθνώς, επισημαίνεται σε έκθεση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ηθοποιοί που έμειναν «πετσί και κόκαλο» για έναν ρόλο


Με αφορμή την σοκαριστική μεταμόρφωση του Matthew McConaughey για την ταινία «Dallas Buyer’s Club», ας δούμε 12 περιπτώσεις ηθοποιών που έχασαν πάρα πολλά κιλά για τις ανάγκες ενός ρόλου.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αξιοσημείωτες περιπτώσεις αυτοθυσίας!

Το να θυσιάσεις τη δική σου ζωή για να σώσεις τον συνάνθρωπο είναι ενδεχομένως το πιο θαρραλέο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον μάταιο τούτο κόσμο. 

Κι όμως, τέτοιοι άνθρωποι πράγματι υπήρξαν και υπάρχουν, με το «ήρωας» να αποκτά την πλήρη σημασία του όταν αποδίδεται στις πράξεις αυτών των ατόμων. 

Η απόλυτη αυτοθυσία για λογαριασμό της ζωής του άλλου δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, με τα χρονικά των πεπραγμένων τέτοιων καθημερινών ηρώων να είναι πολλά και εντυπωσιακά.