Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο Μεϊμαράκης αποκάλεσε τον Καρατζαφέρη «Νονό»

«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το παραλήρημα του ‘Νονού’», είπε πριν από λίγο ο Β. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη. Στη συνέχεια πήγε να μαζέψει το κοσμητικό επίθετο, αλλά μετά ξανάρχισε να τον αποκαλεί «Νονό».

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Δεν έπεισε ούτε τους συντρόφους του


Χωρίς να πει λέξη για την «ταμπακέρα» και εκτοξεύοντας απειλές εναντίον της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα δώσει πλέον εξηγήσεις στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για την αγορά των υποβρυχίων και τις μίζες.

Μείζον θέμα η αποκάλυψη Μεϊμαράκη για Καρατζαφέρη


Η  χθεσινή αποκάλυψη του κ. Μεϊμαράκη ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τον επισκέφθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και του ζήτησε να επισπεύσει την παραλαβή των υποβρυχίων που …γέρνουν, από μόνη της, αποτελεί μείζον  θέμα.

Σαν σήμερα 29 Απριλίου



Γιορτάζουν: Ζώης, Ζωή, Ιάσων, Πηγή
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Χορού

  • Γεγονoτα

ΣΤΟ "ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ" ΤΟΥ ΣΔΟΕ 11.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ


Φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία και χρέη στο δημόσιο και ελεύθεροι επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές βρίσκονται μεταξύ άλλων στο στόχαστρο των ελέγχων που κάνει η εφορία και το ΣΔΟΕόπως προκύπτει από τις εκθέσεις προόδου...

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΕΩΣΕ 29 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ... ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ


Από το : newpost 
Καβούρια στις τσέπες φαίνεται ότι έχουν τελευταία οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της κυβέρνησης. Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο οι εκτός βουλής δουλειές που δεν πάνε καλά,

ΤΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Τρία σχέδια νόμου που αφορούν στη λειτουργία της αγοράς και στην προστασία των επιχειρήσεων και των καταναλωτών παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση στη νότιο Τουρκία, τραυματίζοντας 27 άτομα, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο της...
πόλης Σαμαντάνγκ.

Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν παντού



"Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού" μας ενημερώνει στην πρώτη του σελίδα 
το www.pasok.gr, το πάλαι ποτέ πληρέστερο portal ελληνικού 
πολιτικού κόμματος. 

Περικοπές από κούνια ΔΝΤ για αρχάριους


Περικοπές από κούνια ΔΝΤ για αρχάριους

Πιστά στους ιδιοκτήτες των χρυσών κλουβιών τους, τα καθεστωτικά παπαγαλάκια προσπαθούν να μας δαγκώσουν με το δηλητηριώδες ράμφος τους!!



Πιστά στους ιδιοκτήτες των χρυσών κλουβιών τους, τα καθεστωτικά παπαγαλάκια προσπαθούν να μας δαγκώσουν με το δηλητηριώδες ράμφος τους!! Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας γαργαλάνε!!



Ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης στο διαβόητο άρθρο του στην Καθημερινή, ως καθαρόαιμο λαγωνικό πιστό στα αφεντικά του πάσχισε αλλά εν τέλει κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τις υπόγειες δαιδαλώδεις διαδρομές χρηματοδότησης και εξάρτησης του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Η εκρηκτική ομιλία Καμμένου χθες στην βουλή

Η εκρηκτική ομιλία Καμμένου χθες στην βουλή

Το Βερολίνο και η αναδιάρθρωση



Η εμμονή του Βερολίνου στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, η οποία εκδηλώνεται συστηματικά τις τελευταίες βδομάδες μέσω στενών συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ, προκαλεί προβληματισμό και δυσφορία, στις Βρυξέλλες, στη Φραγκφούρτη, αλλά και σε πρωτεύουσες της Ευρωζώνης.

Stop the constraction of 2 neuclear plants in Aegean region



 Aγαπητοί φίλοι, 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει αναλάβει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, ώστε να σταματήσει η ανέγερση των πυρηνικών εργοστασίων στο Ακούγιου και την Σινώπη

Άδειασε πάλι τον Σαμαρά ο Στυλιανίδης!



Την πλευρά των «Καραμανλικών» πήρε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης στην αντιπαράθεση που έχει οψίμως ξεσπάσει για την απογραφή του 2004. Αυτό έλειπε να πάρει το μέρος του Αντώνη Σαμαρά!

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Καταργήθηκε το "don't ask, don't tell" στο στρατό των ΗΠΑ



Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε χθες τη νομοθεσία που καταργεί το περίφημο "don't ask, don' t tell" στον στρατό των ΗΠΑ. Πλέον οι ομοφυλόφυλοι που υπηρετούν στο στρατό θα δηλώνουν ανοιχτά τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους. 

Κρίσιμη συνάντηση της Τ.Μπιρμπίλη με τον Δήμο Λαυρεωτικής για την Κερατέα




Κρας τεστ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική αποτελεί η συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη με τη δημοτική αρχή Λαυρεωτικής για το θέμα της Κερατέας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη. 

Πρόγραμμα "κατασκοπείας" του Facebook για γονείς



Η αμερικανική εταιρία προϊόντων διαδικτυακής ασφάλειας Check Point κυκλοφόρησε ένα νέο πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των παιδιών τους στο κοινωνικό δίκτυο. 

Αναμένοντας το “Ζάπειο 2″



Η συνολική πολιτική του κ. Γιώργου Παπανδρέου πάσχει από έλλειμμα νομιμοποίησης. Η πολιτική που ψηφίστηκε το 2009 και τον έκανε πρωθυπουργό ήταν η πολιτική του «λεφτά υπάρχουν» που υποσχόταν μία διαφορετική αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των πολλών και έναν διαφορετικό δρόμο σύμφωνο με τις μέχρι τότε κοινωνικές και πατριωτικές παραδόσεις του ΠΑΣΟΚ.

Μπαινεί μπροστά η ΟΝΝΕΔ στη Κεφαλονιά


Σειρά πρωτοβουλιών για τη τοπική ΟΝΝΕΔ με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στον εθελοντισμό στο νησί μας. Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας  Κεφαλονίας κ Ιθάκης διοργανώνει από την Τετάρτη 27 Μάιου έως Παρασκευή 29 Μαίου  2011 εθελοντική αιμοδοσία  με σκοπό τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος.

Χακερ "χτύπησε" τη σελίδα της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου


Πανικός στη σελίδα ONNED DWDEKANHSOU στο Facebook Άλλαξαν το λογότυπο της ONNEΔ  βάζοντας έναν δονητή! Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα κάποιοι έσπασαν τον κωδικό πρόσβασης!

Σποτάκια από Δαπίτες


Χαμός γίνεται εδώ και μερικές μέρες στο youtube απο τα ερασιτεχνικά βίντεο 
σχετικά με παρωδίες γνωστών διαφημίσεων και αστείων. 
Η φαντασία όμως φαίνεται πως ώθησε 2 νεαρούς φοιτητές μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να φτιάξουν το δικό τους βιντεάκι, το οποίο φαίνεται να γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία.

Το σκίτσο της εβδομάδας

Σκίτσο του Soloup
(δημοσιεύτηκε στο "Ποντίκι")

Τα πρώτα ηλεκτρονικά γυαλιά οράσεως

Τα γυαλιά τα οποία κατασκευάζονται από την αμερικανική εταιρία PixelOptics, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», περιέχουν τους πρώτους στον κόσμο ηλεκτρονικούς φακούς εστίασης, που επιτρέπουν στον κάτοχό τους να αλλάζει εστίαση κατά βούληση, είτε απλώς σκύβοντας το κεφάλι του προς τα κάτω, είτε αγγίζοντας τον σκελετό. 

«Και καλή αναδιάρθρωση»...



Από πρόθεση σαρκαστική και αυτοσαρκαστική μάλλον, παρά από πίστη πως είναι δυνατόν να υπάρξει καλή και «φιλική» αναδιάρθρωση», η συνήθης ευχή «Καλή Ανάσταση» σε πολλά χείλη έδωσε τη θέση της στην ευχή «Καλή αναδιάρθρωση».

Οι Έλληνες έφηβοι πίνουν σκληρά ποτά

Η είδηση ότι 16χρονη  από το Ρέθυμνο, πέθανε από οξεία δηλητηρίαση αλκοόλ, έφερε στο φως της ζοφερή πραγματικότητα καθώς σύμφωνα με ιατρική έρευνα, 1 στους 7 εφήβους  πίνει κατά την έξοδο του και μάλιστα έχει έφεση στα "σκληρά" ποτά. Την ίδια στιγμή ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο για να μπει ένας ανήλικος σε νυκτερινό κέντρο πρέπει να συνοδεύεται από κηδεμόνα, ενώ απογορεύεται ρητώς η χορήγηση αλκοόλ, ισχύει μόνο στα χαρτιά...

Ασυγκράτητο το σπρεντ, έως και άνω των 1.300 μ.β.



Την έντονα ανοδική του πορεία συνεχίζει και σήμερα το σπρεντ των 10ετών κρατικών ομολόγων καταγράφοντας νέο ρεκόρ πάνω από τις 1.300 μονάδες βάσης, καθώς εντείνονται τα σενάρια και οι ανησυχίες των αγορών για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Διαδραστικές online εφαρμογές για το Wikileaks

To in.gr και το Bήμα έφτιαξαν την ιστοσελίδα, thepressproject.gr, κατά τα πρότυπα του Guardian, στην οποία αναδημοσιεύονται όλες οι αποκαλύψεις και τα απόρρητα έγγραφα που δημοσιοποιεί το Wikileaks. Μάλιστα προχώρησαν παραπέρα. Με μία πρωτότυπη εφαρμογή, αφού αναρτηθεί στην ιστοσελίδα το απόρρητο έγγραφο, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χρήστη να το μεταφράσει και να υποβάλει τη μετάφραση προς ανάρτηση. Έτσι η thepressproject.gr αποκτά διαδραστικά χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα κερδίζεται χρόνος και γίνεται οικονομία σε κόστη μεταφραστών.

Η πρώτη μεταμόσχευση χεριού σε γυναίκα

Η Emily Fennell είναι η πρώτη γυναίκα που υποβάλλεται σε μεταμόσχευση χεριού στην Καλιφόρνια και η 13η στις ΗΠΑ. Στις 5 Μαρτίου η 26χρονη μητέρα ενός κοριτσιού από τη Yuba City της Καλιφόρνια δέχτηκε το πολυπόθητο τηλεφώνημα ότι ο δότης είχε βρεθεί. Η Emily έχασε το χέρι της σε τροχαίο.

Η χρησιμότητα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)

Του Θανου Π. Ντοκου, γενικού διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ
Το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί στη συζήτηση περί εξωτερικής πολιτικής, και ειδικότερα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το ακόλουθο ερώτημα: πρέπει η Ελλάδα να κηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στην Ανατολική Μεσόγειο (στο Αιγαίο, λόγω μικρών αποστάσεων, τα συμφέροντά μας φαίνεται να κατοχυρώνονται από την υφαλοκρηπίδα); Βασική αφορμή αποτελεί η ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ και οι εικασίες για την ύπαρξη υδρογονανθράκων και στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, που έχουν οδηγήσει σε προτροπές για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ 6ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Αθήνα, 27 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εμπορίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα τη «Διακοπή εργασιών του έργου Αθλητικοί και Πολιτιστικοί χώροι στο 6ο Γυμνάσιο και 6ο Λύκειο Γλυφάδας». Ακολουθεί πλήρες το κείμενο.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει;

Για τους αρχαίους Έλληνες ήταν ο θεϊκός υπηρέτης, εκείνος που μετέφερε τις ανθρώπινες ψυχές στο μακρινό σύμπαν. Ο γύπας πυρόχρους μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο σε μήκος ενώ το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 2,5 μέτρα. Είναι είδος κοινωνικό και φωλιάζει κατά ομάδες σε γκρεμούς. Τρέφεται με πτώματα και για να βρει τροφή μπορεί να πετάξει σε μακρινές αποστάσεις ακόμα και 30 χιλιομέτρων.

Δηλητηριάστηκε τελικά από αλκοόλ η 15χρονη στο Ρέθυμνο

Η 15χρονη κοπέλα που βρήκε ανήμερα του Πάσχα τραγικό θάνατο στο Ρέθυμνο δεν έχασε τη ζωή της από παθολογικά αίτια, αλλά από δηλητηρίαση που προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ, όπως έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα. Η κοπέλα είχε βγει να διασκεδάσει σε νυχτερινό κέντρο, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Ολόκληρο χωριό προσέλαβε ιδιωτική εταιρία security!

Το παράδειγμα της Κυρτώνης σκέφτονται να ακολουθήσουν και άλλα χωριά στη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα. Οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αταλάντης αποφάσισαν να αναθέσουν την προστασία τους σε ιδιωτική εταιρία security, έναντι 21 ευρώ την ημέρα ή 0,70 ευρώ την ημέρα το κάθε σπίτι. Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ένα αυτοκίνητο με φάρο και διακριτικά της εταιρίας και με 2 άτομα πλήρωμα, περιπολεί στους δρόμους του χωριού. Όλοι οι κάτοικοι έχουν έναν αριθμό τηλεφώνου που θα καλέσουν εάν αντιληφθούν το παραμικρό.

Σοκ απο την αυτοκτονία του Γιάννη Μεστροπιάν


Νεκρός μέσα στο γραφείο του στο Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκε ο επιχειρηματίας Γιάννης Μεστροπιάν. Ο επιφανής άντρας δραστηριοποιούνταν στην κεντρική λαχαναγορά, υπήρξε πρώην στέλεχος της Ν.Δ., σύμβουλος του βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη και στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Τι σημαίνει «αναδιάρθρωση χρέους»

Καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης, φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες, μάς βομβαρδίζουν με πληροφορίες περί επιμήκυνσης, ή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους χωρίς πάντα να ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό που μας λένε. Επειδή τα σενάρια και οι φήμες δεν φαίνεται να κοπάζουν και επειδή κάθε νέο κύμα πληροφοριών επηρεάζει τις αγορές, την τσέπη και τις επόμενες κινήσεις μας καλό θα ήταν να εξηγήσουμε αναλυτικά τι σημαίνουν οι λέξεις αυτές (που πλέον τις ακούμε πιο συχνά από καλημέρα) και κυρίως πως θα επηρεάσουν τα οικονομικά μας.

Μην αγχώνεστε για την κατάθεση της δήλωσης

Παρατάσεις των προθεσμιών υποβολής των οριστικών δηλώσεων αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα η προθεσμία υποβολής της οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα που έληγε την 29η Απριλίου παρατείνεται μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2011.

Τίναξε την μπάνκα στον αέρα ο Βαΐτσης Αποστολάτος: Κέρδισε 1,5 εκατ. ευρώ σε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ

Το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ κέρδισε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαΐτσης Αποστολάτος, από τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», αφού παρακρατήθηκαν οι αναλογούντες φόροι, του αποδόθηκε το ποσό των 1.200.000 ευρώ, το οποίο ο ίδιος μεταβίβασε σε συγγενικό του πρόσωπο και κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό.

Γ. Δρακούλης: «Το όργιο του παραεμπορίου πρέπει να σταματήσει και να δοθεί έμφαση στην αγορά μας»


Αναμφίβολα  το παραεμπόριο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στη Πάτρα και αποτελεί «πληγή» για των εμπορικό κόσμο.

Σε κεντρικότατα σημεία της πόλης όπως στην Αγ. Νικολάου, στην πλ. Γεωργίου καθημερινά βλέπουμε αλλοδαπούς μικροπωλητές ανενόχλητοι με προκλητική συμπεριφορά να απλώνουν τα σεντόνια με τα λαθραία εισαγόμενα εμπορεύματα ( cd, γυναικείες τσάντες, πορτοφόλια, οπτικά, παπούτσια κ.τ.λ) έξω από επιχειρήσεις οι οποίες πληρώνουν ενοίκιο, μισθούς, ΔΕΚΟ, φόρους, εισφορές, δημοτικά τέλη, προκαλώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό στα καταστήματα.

«Η απογραφή ιστορικά απεδείχθη ότι ήταν εγκληματικό λάθος» δηλώνει και ο Χ. Λαζαρίδης

«Εγκληματικό λάθος» χαρακτήρισε την απογραφή των οικονομικών στοιχείων που έκανε το 2004 η κυβέρνηση Καραμανλή, ο σύμβουλος του νυν προέδρου της Ν.Δ., Χρύσανθος Λαζαρίδης δίνοντας νέα ώθηση στην κόντρα με τον Γ. Αλογοσκούφη αλλά και το καραμανλικό μπλοκ στη Ν.Δ. Μετά και την παρέμβαση Λαζαρίδη είναι φανερό ότι επικράτησε η γραμμή των «σκληρών» Σαμαρικών που από την πρώτη στιγμή ζητούσαν ρήξη και διαφοροποίηση με την κυβέρνηση Καραμανλή.

Τα... σπασικλάκια του Χόλιγουντ

Νομίζατε ότι οι σταρς του Χόλιγουντ ήταν από μικρή ηλικία το ίδιο λαμπεροί, όπως σήμερα; Τότε θα πρέπει να δείτε τις φωτογραφίες από την εποχή που πήγαιναν σχολείο! Γυαλάκια, στραβά δόντια, κοτσιδάκια και εμφάνιση που ταιριάζει σε σπασικλάκια. Δείτε τους... nerds του Χόλιγουντ...

«Γκάζι» για την οπτική ίνα πατάει η κυβέρνηση

Ώθηση στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών επιχειρεί τώρα, μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση, να δώσει η κυβέρνηση, η οποία από την ανάληψη των καθηκόντων της, πριν από ενάμιση χρόνο, δεν περιέλαβε στις προτεραιότητές της το «χτίσιμο» δικτύου νέας γενιάς.

Βιολογική ασπιρίνη από την... Κρήτη

Κρητική σφραγίδα φέρει η νέα ασπιρίνη, η οποία πρόκειται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη. Μάλιστα το νέο αυτό προϊόν θα πωλείται στην τιμή του 1 ευρώ. Η κρητική ασπιρίνη, συσκευασμένη σε κάψουλα, είναι ένα φυσικό προϊόν που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μειώστε τις απώλειες θερμότητας

Ο κρύος αέρας που περνά κάτω από τις πόρτες και τα παράθυρα είναι συχνό και ενοχλητικό φαινόμενο σε πολλά νοικοκυριά, ιδιαίτερα στις παλιές κατοικίες. Αν αισθάνεστε ρεύματα κοντά σε πόρτες και ανοίγματα παρόλο που έχετε τα παράθυρα κλειστά, ή αν παρατηρείτε τις κουρτίνες να κινούνται όταν έξω φυσάει, τότε ένα είναι σίγουρο: ο κρύος αέρας βρίσκει «χώρο» ανάμεσα από τις χαραμάδες ενώ εσείς αναρωτιέστε γιατί ο λογαριασμός του πετρελαίου σας έχει ανέβει επικίνδυνα!

Υπήρχαν και αθώοι στο Γκουαντάναμο, σύμφωνα με το WikiLeaks

Οι ΗΠΑ κρατούσαν στο Γκουαντάναμο για χρόνια εκατοντάδες ανθρώπους που ήταν αθώοι, ενώ άφησαν ελεύθερους δεκάδες κρατούμενους «υψηλού κινδύνου», σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος WikiLeaks. Οι ΗΠΑ κρατούσαν στο Γκουαντάναμο μυστικά για χρόνια εκατοντάδες ανθρώπους που ήταν αθώοι ή που αντιπροσώπευαν πολύ μικρό κίνδυνο απειλής, ενώ άφησαν ελεύθερους δεκάδες κρατούμενους «υψηλού κινδύνου», δείχνουν έγγραφα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο WikiLeaks και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από διάφορα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

«Κανείς δεν έχει κάνει σεξ στο διάστημα»

Μισός αιώνας έχει περάσει από την ιστορική πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν, υπάρχει όμως κάτι που οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει ακόμα στο διάστημα: οι φήμες που θέλουν αστροναύτες να έχουν πειραματιστεί με το σεξ σε μηδενική βαρύτητα είναι αβάσιμες, εκτιμούν ένας Ρώσος και ένας Αμερικανός ειδικός.

Πραγματικό «χρυσορυχείο» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Κόκκινοι διάβολοι» τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων αποδεικνύονται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, οι «μπέμπηδες» αποτελούν την πλουσιότερη ομάδα του πλανήτη για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, αφήνοντας πολύ πίσω τη βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ σε πτωτική τροχιά είναι η Μπαρτσελόνα.

Ποιος είναι ο κύριος της φωτογραφίας;

Τελικά δεν έχει αλλάξει και πολύ. Για την ακρίβεια, στην περίπτωσή του, τα χρόνια πρόσθεσαν και γοητεία. Ο κύριος της φωτογραφίας προσέχει μέχρι και σήμερα την εμφάνιση του. Με λίγη παρατηρητικότητα θα καταλάβετε ότι είναι ο πρώην

Πατάνε «γκάζι» για τις αποκρατικοποιήσεις

Μη έχοντας πολύ χρόνο στη διάθεσή της, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς το πρόγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Μέσα στο ζοφερό σκηνικό των προβλέψεων για το χρέος, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεγάλους διεθνείς επενδυτικούς ομίλους για τις αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να αποδώσει το πρόγραμμα των 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας.

Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας: Δελτίο τύπου για την διακοπή των μαθητικών δρομολογίων στη Βοιωτία.

Ολοένα και πιο ξεκάθαρη γίνεται καθημερινά η τεράστια αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ για τον χώρο της Παιδείας μας. Η Παιδεία που αποτελεί έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς μιας χώρας υποβαθμίζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ και δέχεται ακόμα ένα δυνατό χτύπημα. Μετά από τις ανακοινώσεις για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων, οι μαθητές της Βοιωτίας αλλά και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος γενικότερα βλέπουν τα όνειρα τους για ολοκληρωμένη και έρρυθμη εκπαίδευση να καταρρέουν.

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ

Δεν ξέρω εάν η διάψευση του κ.Μπεγλίτη ήταν αρκετή ότι η άσκηση ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ κάλυπτε ένα επιχειρησιακό τομέα που χρειαζόταν για τον ελληνικό στρατό, όπως με την αντιμετώπιση διαδηλωτών και επικίνδυνων καταστάσεων σε πρώην εμπόλεμες περιοχές, σε ξένες χώρες όπου επικρατούν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας και σταθερότητας, σε χώρες που βγήκαν από εμφύλιες συρράξεις όπως πριν από μερικά χρόνια μία ελληνική μονάδα η οποία προστάτευε μία ορθόδοξη σερβική εκκλησία δέχτηκε επίθεση από ομάδα Αλβανών πολιτών οι οποίοι ήθελαν να καταστρέψουν την εκκλησία. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν η καταστροφή ενός οχήματος VBL του ελληνικού Στρατού και η αναγκαστική αποχώρηση της ελληνικής δύναμης η οποία δεν ήταν προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μία τόσο σύνθετη κατάσταση.

Συνέντευξη Σταμάτη Σπανουδάκη για το «θα’ρθεις σαν αστραπή», τα ελληνοτουρκικά και την σημερινή κατάσταση στην χώρα

Συνέντευξη στο Τρίτο Μάτι*
Τρίτο Μάτι: Κύριε Σπανουδάκη, είναι κοινή αίσθηση σε πολλούς Έλληνες ότι η τρέχουσα πραγματικότητα μας έχει ήδη προσπεράσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Και, μάλιστα, είναι αδύνατον να την ερμηνεύσει κανείς με οποιουδήποτε είδους ιδεολογία. Αριστερή ή δεξιά. εθνικιστική ή διεθνιστική... όλες οι ιδεολογίες αποδεικνύονται ανεπαρκείς και φτωχές. Η πρόσφατη συνάντηση των ηγετών Ελλάδος και Τουρκίας στο Ερζερούμ και η τουρκική επιλογή να ακουστεί εκεί το κομμάτι σας «Θα ‘ρθεις σαν αστραπή», από το έργο «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», παρουσιάζει τεράστιες δυσκολίες ερμηνείας για τον σύγχρονο Έλληνα πολίτη (και αντίστοιχα για τον μέσο Τούρκο, υποθέτουμε). εσείς πώς ερμηνεύετε αυτό το γεγονός;

Θ. Παρασκευούδη: «Ζήτημα επιβίωσης η εξάλειψη της χρήσης ατομικής ενέργειας»


Η ανακάλυψη της πυρηνικής ενέργειας είναι ευχή και κατάρα για την ανθρωπότητα και αυτό δεν πρέπει να το αμφισβητεί κανείς. Από τη μία οι τεράστιες ανάγκες σε ενέργεια οι οποίες αποτελούν τη βάση για την ευημερία ενός ένθους και εν γένει της ανθρωπότητας και από την άλλη οι σοβαρότατοι κίνδυνοι που δημιουργούνται. Ας μην ξεχνάμε πως ο πυρηνικός αντιδραστήρας και η ατομική βόμβα είναι ουσιαστικά «δίδυμα αδέλφια».

Ο Robert Powell μιλάει για την εμπειρία του στον ρόλο του Χριστού

Πολλοί ηθοποιοί υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες. Ο πιο γνωστός όμως, αλλά και αναγνωρισμένος από όλους σαν πιο πετυχημένος «Χριστός» στην ιστορία του κινηματογράφου, είναι ο Βρετανός ηθοποιός Robert Powell, πρωταγωνιστής στην μίνι τηλεοπτική σειρά του 1977, «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ». Το πασίγνωστο αριστούργημα που σκηνοθέτησε με σεβασμό στο Βιβλικό κείμενο, ο Franco Zefirelli.