Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Οι κορυφαίες εφαρμογές του 2012

Σε μια ακραία τεχνολογική εποχή, με χιλιάδες εφαρμογές να κατακλύζουν τις ηλεκτρονικές μας δραστηριότητες, δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις ποιες μετράνε αληθινά. Η λυσσαλέα μάχη iOS και Andoid επεκτάθηκε και στις εφαρμογές, με εξωφρενικά applications να κυκλοφορούν στην αγορά, για όλα τα γούστα και για κάθε... ήθος! Από τις εντελώς περιττές -αλλά θεαματικές- μέχρι και τις πλέον χρηστικές, οι εφαρμογές που είδαν το φως της ημέρας το 2012 διευκόλυναν τις δραστηριότητές μας σε smartphones και ταμπλέτες ή έκαναν απλώς τα πράγματα απείρως πιο συναρπαστικά.

Τι κάνει σήμερα η Ελένη Προκοπίου;

Υπήρξε από τις πιο όμορφες γυναίκες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Από το 1960 που έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με το έργο «Το ραντεβού της Κυριακής» και για τα επόμενα δώδεκα χρόνια έλαβε μέρος σε συνολικά 23 ταινίες. Σε πολλές από αυτές τις ταινίες και ειδικά όταν ο ρόλος της συνοδευόταν από χορό, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο αφού όχι μόνο υπήρξε χορεύτρια αλλά επιμελείτο τις χορογραφίες της σε κάποιες ταινίες.

ΒΙΝΤΕΟ-Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα


Το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στην Ξάνθη με δράστη τον Χ.Π. και θύμα την Ζωή Δαλακλίδου έχει σίγουρα θέση στην λίστα με τα εγκλήματα που άφησαν άφωνη την ελληνική κοινή γνώμη για την σκληρότητά τους. Αναφερόμαστε στα εγκλήματα που διέπραξαν οι Παναγιώτης Φραντζής, Μανώλης Δουρής, Αντώνης Δαγλής και άλλοι.

Καραμανλής:Δεν θα θέσει υποψηφιότητα;


Τη σκέψη του να μη θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές εκμυστηρεύεται σε στενούς συνομιλητές του ο Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Όλες οι εξελίξεις για την "λίστα Λαγκάρντ"-Το πόρισμα του ΣΔΟΕ


Τρία νέα ονόματα περιλαμβάνονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ που έφτασε στη βουλή μαζί με το πόρισμα των οικονομικών Εισαγγελέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 17σελιδο πόρισμα τους κάνουν λόγο για 2.062 ονόματα, ενώ η λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας περιλάμβανε ως γνωστόν 2.059 ονόματα.

Δρακούλης στο FB: «Στα κόμματα διαγράφεσαι επειδή μιλάς…όχι επειδή σιωπάς…»


Με αυτά που γράφει ο Δρακούλης τι περίμενε ότι δεν θα τον διέγραφαν από Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας;

Το Ε.ΛΑ.Μ. συμμετέχει στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου με την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής


Με τη συμμετοχή των Συναγωνιστών Λαγού και Κασιδιάρη, το Ε.ΛΑ.Μ. παρουσιάζει την υποψηφιότητά του για την Προεδρεία της Κυπριακής Δημοκρατίας αυτή την Κυριακή στην πράσινη γραμμή.

Ο Σταύρος Δήμας «αποχώρησε» από την Συγγρού


Ο εξαφανισμένος Σταύρος Δήμας, που είναι Αντιπρόεδρος της ΝΔ-λέμε τώρα- εμφανίστηκε!

Τα 23 δημοσιεύματα που προκάλεσαν «σεισμούς» στην Ελλάδα το 2012


To 2012 ήταν άλλη μια χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα της κρίσης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτό των κορυφαίων διεθνών μέσων ενημέρωσης. Τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η εκλογολογία και οι επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας στους έλληνες πολίτες έκαναν καθημερινά την εμφάνισή τους στα «πρωτοσέλιδα» των διεθνών δικτύων, ενώ δεν έλειψαν ενοχλητικές «συστάσεις» καθώς και προβλέψεις που αποδείχτηκαν, τελικά, παντελώς άστοχες.

Αντώνης Σαμαράς: Τέλος στην ασυλία των επωνύμων και στην ατιμωρησία των ισχυρών


«Το 2012 διαψεύσαμε τις χειρότερες προσδοκίες για την Ελλάδα και το 2013 θα ξεπεράσουμε τις καλύτερες προσδοκίες», αναφέρει σε άρθρο του στον Τύπο της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι τερματίζεται «η ασυλία των επωνύμων και η ατιμωρησία των ισχυρών».

Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης συγκάλυψε τα σκάνδαλα


Με 167 «όχι» και «119» ναι, πρόσφατα καταψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύστασηεξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας σε επιτήρηση και το μνημόνιο… έτσι αντιμετώπισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τo μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί του 2012

Άλλη μια χρονιά έχει φτάσει στο τέλος της, ώρα λοιπόν για μια περιηγητική ανασκόπηση που θα μας ταξιδέψει. Θα μας ταξιδέψει σε μέρη του κόσμου που όλοι αξίζει να ανακαλύψουμε, με τη φύση και τον ανθρώπινο πολιτισμό να συνδυάζονται αρμονικά και να κάνουν τη διαφορά στα μάτι και τις αισθήσεις! Το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό Traveler συγκέντρωσε μια σειρά από προορισμούς του κόσμου που αναδύθηκαν το 2012 ως τάση, από τα ρομαντικά τοπία της Κροατίας μέχρι και τις υπέροχες παραλίες της Ταϊλάνδης.

Οι κορυφαίες αθλητικές στιγμές του 2012

Σε μια πλούσια χρονιά για τα σπορ, με διεθνείς διοργανώσεις να σημαδεύουν το καλοκαίρι, οι κορυφαίες επιδόσεις και τα ρεκόρ ήταν επόμενο να συμβούν. Με το Euro του 2012 και κατόπιν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η αθλητική δραστηριότητα ήταν πολυσχιδής και αδιάκοπη! Δεν μένουμε ωστόσο μόνο στους κορυφαίους αυτούς θεσμούς, καθώς αυτά που μας συγκινούν προέρχονται πολλές φορές και από μικρότερες διοργανώσεις ή λιγότερο δημοφιλή αθλήματα.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι καλύτερες μηχανές του 2012

Η χρονιά τελειώνει σιγά-σιγά, πριν φύγει ωστόσο πρόλαβε να μας φιλοδωρήσει με νέα μοντέλα και μηχανές που έκαναν τη διαφορά στη μοτοκίνηση. Οι βασικές κατηγορίες έκαναν το άλμα στη χρονιά που φεύγει, προσφέροντας μοντέλα με χαρακτήρα για όλους. Η έμφαση δόθηκε ωστόσο σε μηχανές που μπορούν να τα κάνουν όλα, και τα κάνουν σε τιμές που δεν θα τινάξουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον αέρα!

Οι τεκνατζούδες του Χόλιγουντ

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο άντρας είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από τη γυναίκα, αλλά στο Χόλιγουντ έχουμε δει και σχέσεις με τις γυναίκες που βρήκαν την ευτυχία σε άντρες που είναι αρκετά μικρότεροι τους. 

Δείτε λοιπόν μερικά διάσημα ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας…

Οι 7 περίφημοι άλυτοι κώδικες

Η ιστορία της κρυπτογράφησης είναι μια μακρά σειρά από αποκωδικοποιημένα μυστικά.

Κάποια από τα μυστήρια παραμένουν ωστόσο άλυτα: ανάμεσα στους χιλιάδες κώδικες και κρυπτογραφήματα που έχουν κατά καιρούς λύσει κρυπτογράφοι μυστικών υπηρεσιών ή ακόμα και ερασιτέχνες στο σπίτι τους, υπάρχουν και μερικοί που ανθίστανται σθεναρά σε κάθε απόπειρα καταπάτησης του ερμητικού κόσμου τους.

Γιάννης Βαρουφάκης: Ορκίζομαι ότι ο Ανδρίκος είναι αθώος


Τις καταγγελίες ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, εμπλέκεται στην υπόθεση των CDS σχολίασε εκ νέου σήμερα στο Twitter ο καθηγητής Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Η λίστα με τους 25.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα


Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μπορούν να προσβλέπουν σε ένα περισσότερο ευέλικτο σύστημα αξιολόγησης.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται σχέδιο που προβλέπει τη μετακίνηση του πλεονάζοντος προσωπικού σε κρίσιμες θέσεις, τις οποίες η κοινωνία έχει ανάγκη στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Η αξιολόγηση θα είναι καθολική και δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις.

Οι ΗΠΑ προβλέπουν τον κόσμο… το 2030


what-lies-ahead
Θα μπορούσε να το προσδιορίσει κανείς ως το σύγχρονο… Μαντείο των Δελφών, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ωστόσο. Με την ουσιώδη προσθήκη ότι πρόκειται για το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών των ΗΠΑ, μια ομάδα εργασίας που λειτουργεί υποστηρικτά προς τον Λευκό Οίκο, και παρουσιάζει στον Πρόεδρο που αναλαμβάνει τα ηνία της Ουάσινγκτον… μεσομακροπρόθεσμες προβλέψεις για το μέλλον του πλανήτη.

Η «φούσκα» των ΜΚΟ... έσκασε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Κυριολεκτικά στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες από τους συνολικά 56.700 ανέργους που προσλήφθηκαν μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για κοινωφελή εργασία σε δήμους, με 5μηνες συμβάσεις και μισθό 625 ευρώ το μήνα, αφού δεκάδες από τους 125 φορείς που πήραν έγκριση για να προσλάβουν ανέργους, σήμερα δεν έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να τους πληρώσουν!

Ο Ομπάμα περιγράφει τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν!


Μια συνέντευξη του Μπαράκ Ομπάμα στον Brian Williams του NBC από τις 2 Μαϊου του 2012, προέβαλε ξανά χθες το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο, αναβιώνοντας όσα συνέβησαν στον “Δωμάτιο Επιχειρήσεων” την 2α Μαϊου του 2011. Τότε που ο “Geronimo”, όπως ήταν η κωδική ονομασία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών της ειδικής μονάδας SEAL, στο σπίτι-φρούριο που διατηρούσε έξω από το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

Τι διαβάστηκε στη Wikipedia μέσα στο έτος

Η σελίδα της Wikipedia βρίσκεται σχεδόν σε κάθε αναζήτηση που κάνει κανείς στο Google. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τι ενδιέφερε περισσότερο τον κόσμο να διαβάσει, αφού η γνωστή ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια διαθέτει άρθρα που καλύπτουν την περιέργεια όλων.

Τέως υπουργός το νέο πρόσωπο στη λίστα Λαγκάρντ

Μία διαφοροποίηση, που αφορά τρία νέα ονόματα, και ένα ακόμα, που προκύπτει από τη διασταύρωση των στοιχείων του Taxis, υπάρχει στην νέα πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ», σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα τέσσερα αυτά ονόματα συνδέονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1.222.000 δολάρια. Ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό.

Ακόμη ένας δελφίνος για την Προεδρία της ΟΝΝΕΔ...

Απ' ότι φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις, κλειδώνει και η τρίτη υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο της ΟΝΝΕΔ!

Χρόνια Πολλά - Απολογισμός ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης



Μια πολύ δύσκολη χρονιά φτάνει στο τέλος της, αφήνοντας στους περισσότερους από εμάς μια πικρή γεύση. Όλοι μας κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες και άσχημες καταστάσεις μέσα σε μια περίοδο όπου οι χαρούμενες ειδήσεις και τα αισιόδοξα νέα ήταν ελάχιστα.

Τέλη κυκλοφορίας: Τα εκτυπώνουν αλλά… δεν τα πληρώνουν

Τέσσερις στους δέκα ενώ έχουν τυπώσει το ειδοποιητήριο, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη...
Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά όπως φαίνεται οι περισσότεροι πολίτες το άφησαν για τελευταία στιγμή.

Η Μισέλ Ομπάμα και το πολιτικό μέλλον της


Michelle-Obama
Θα μπορούσε να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και η δεύτερη εκπρόσωπος της κοινότητας των Αφροαμερικανών, μετά τον… σύζυγό της.

45.991 παράνομες συντάξεις εντοπίστηκαν μέσω των απογραφών!


syntaxiouxoi-apografi-660_1
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθούν σταδιακά οι απογραφές στα μεγάλα ταμεία, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, για την εφαρμογή του δικτύου «Αριάδνη», ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Οι καλύτερες διαφημίσεις του 2012


Το 2012, οι διαφημιστικές-σύμβολα Bartle Bogle Hegarty και Wieden + Kennedy γιόρτασαν τα 30ά τους γενέθλια (ιδρύθηκαν το 1982, με διαφορά μερικών εβδομάδων).

Τι καλύτερος τρόπος λοιπόν να πανηγυρίσουν την έναρξη της τέταρτης δημιουργικής δεκαετίας τους από το να ρίξουν στην αγορά μια σειρά από εκπληκτικά τηλεοπτικά σποτάκια;

Οι 10 καλύτερες εφαρμογές Android για το 2012

Η Google παρουσίασε τις 10 καλύτερες εφαρμογές για την πλατφόρμα της μέσα από τη σελίδα του Google Play. Η ίδια η εταιρεία τονίζει πως «πρόκειται για τις καλύτερες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Google Play. Από αυτές, «πολλές έκαναν την εμφάνιση τους μέσα στο 2012 ενώ άλλες κυκλοφόρησαν πολύ σημαντικές αναβαθμίσεις που πέτυχαν υψηλά επίπεδα στη χρησιμότητα, συνδεσιμότητα αλλά και στο σχεδιασμό».

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αυτές είναι οι πιο sexy γυναίκες στον κόσμο για το 2012! Ποια είναι No1;


Είναι οι δέκα πιο sexy γυναίκες ανά τον κόσμο όπως ψηφίστηκαν από τους αναγνώστες του αμερικάνικου Maxim! Είναι οι γυναίκες που τους κάνουν να μένουν ξάγρπυνοι τα βράδια και που όλες εμείς θα θέλαμε να έχουμε έστω κάτι από το sex appeal τους! Αυτή είναι η λίστα με τις πιο sexy γυναίκες ανά τον κόσμο για το 2012. Δες την αντίστροφη μέτρηση!

Το πολιτικό σκηνικό και η «βόμβα» της λίστας Λαγκάρντ


Η λίστα Λαγκαρντ στοιχειώνει το πολιτικό σκηνικό. Αν η έρευνα του εισαγγελέα Πεπόνη να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αρχική λίστα είχε αλλοιωθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός απειλείται με κατάρρευση και γι’ αυτό η αγωνία κορυφώνεται, κάθε μέρα που περνάει.

Οι λίστες του Γιάννη Βαρουφάκη για το 2012


Δύο λίστες με τα καλύτερα και τα χειρότερα για την χρονιά που πέρασε δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα ο καθηγητής Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας πως πρόκειται γιαπροσωπικές διαπιστώσεις.
Αναλυτικά το κείμενο του κ. Βαρουφάκη:

Το βιβλίο του Μητσοτάκη και οι αναφορές σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Eίκοσι σχεδόν χρόνια από την πτώση της κυβέρνησής του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καταγράφει για πρώτη φορά τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του σ' ένα βιβλίο που έχει γίνει ήδη θέμα συζήτησης, πριν ακόμη από την επίσημη κυκλοφορία του.

Δημιουργείται βάση δεδομένων με το προφίλ των φορολογουμένων


Xaris theoxaris
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να χτυπηθεί ουσιαστικά η φοροδιαφυγή, δημιουργεί μια γιγαντιαία βάση δεδομένων στην οποία θα περιλαμβάνεται το φορολογικό προφίλ του καθενός.

Οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων


eortastiko-orario
Σε εορταστικούς ρυθμούς επιστρέφει και πάλι από σήμερα η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, με τους ιδιοκτήτες τους να μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, βλέποντας ότι και σε αυτή την εορταστική περίοδο η κίνηση είναι περιορισμένη, και ο τζίρος σημαντικά μειωμένος σε σχέση ακόμη και με την περσινή περίοδο.

 Η αγορά στα πρόθυρα του “κραχ”


agora-ekptoseis
Κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων εορτών ήταν μουδιασμένη η κίνηση στα καταστήματα όλης της χώρας, η αγοραστική κίνηση κυμάνθηκε από 15% έως 25% πιο κάτω σε σύγκριση με τα περυσινά Χριστούγεννα.

Οι 7 Έλληνες “ισχυροί” της Αυστραλίας


MOST-POWERFUL
Στον κατάλογο με τους 150 πιο ισχυρούς της Νorthern Territory της Αυστραλίας, τον οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Νorthern Territory News», περιλήφθηκαν φέτος  επτά ομογενείς. Οι συγκεκριμένοι Έλληνες προέρχονται όλοι τους από το  Ντάργουϊν, μια πόλη με έντονο ελληνικό στοιχείο.

Guardian: Οι 100 καλύτεροι παίκτες στον κόσμο


guardian
Η αγγλική Guardian δημοσίευσε, βάσει των προτιμήσεων 11 ειδικών συνεργατών της, την λίστα με τους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Οι έλεγχοι των εισιτηρίων στα ΜΜΜ αύξησαν σημαντικά τις εισπράξεις


eisitiria
Από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσει να διατίθεται στους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών η δεσμίδα των δέκα εισιτήριων συν ένα δωρεάν . Θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα και ειδικές εκπτώσεις για τους κάτοχους μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Γιώργος Δρακούλης: «Το 2012 απογοητευτικό για την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας…»


Το 2012 ήταν μια υφεσιακή χρονιά όσον αφορά την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας. Η φετινή χρονιά θα κλείσει αφήνοντας την πικρή «γεύση» του μπαράζ των χιλιάδων λουκέτων στις επιχειρήσεις, της απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας και κατ’επέκταση της αύξησης της ανεργίας και της μηδενικής επιχειρηματικής κίνησης έχοντας ως φυσικό επόμενο την εν γένει ύφεση στην οικονομία της χώρας μας.

Η τρόικα ζητεί κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη και «αδειάζει» Πεπόνη και Μουζακίτη


Τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, «αδειάζει» η τρόικα στην τελευταία έκθεσή της για την φορολογική μεταρρύθμιση στη χώρα μας, για τους οποίους αναφέρει πως δεν έχουν πράξει τα όσα προβλέπονται για αδικήματα του ΦΠΑ.

Ο Σαμαράς βλέπει “δύσκολο” το 2013, αλλά αισιοδοξεί


Newly appointed Greek Prime Minister Samaras bows in front of Greece's Orthodox Archbishop Ieronymos after a swearing in ceremony at the Presidential palace in Athens
Μέσω της Ελληνικής Ραδιοφωνίας επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς  να απευθύνει το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό. Δίνοντας έμφαση στην οριακή κρίση την οποία διέρχεται η χώρα, αλλά και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν και δρομολογούνται, ώστε η χώρα να βγει από αυτήν.

Χριστόφιας: Φεύγω πικραμένος


Dimitris Christofias
Το τέλος της θητείας του δεν είναι, σε καμία περίπτωση, όπως το ξεκίνημά της. Και σε καμία περίπτωση όπως προσδοκούσε ο Δημήτρης Χριστόφιας ότι θα έμενε στην Ιστορία της κυπριακής πολιτικής ζωής.

Τα κορυφαία θέματα της χρονιάς (από το ΑΡ)


Newtown-shootings
Το  Associated Press έδωσε στη δημοσιότητα την τελική λίστα με τα δέκα κορυφαία θέματα της χρονιάς, όπως εκτιμούν οι συντάκτες του ότι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και απασχόλησαν την επικαιρότητα, καθόλη τη διάρκεια του 2012.

Ποιος είναι ο… Καντάφι των Σκοπίων;


Gruevski-Tservenkovski
Στα άκρα έφτασε απόψε η πολιτική αντιπαράθεση στα Σκόπια, καθώς οι δυο “αιώνιοι αντίπαλοι”, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, βρέθηκαν στα χαρακώματα.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Οι τοπ φάρσες του έτους


Τρομακτικές, αστείες και κορυφαίες...

Ιερώνυμος: «Προσφέρω την εκκλησιαστική γη σε όσους θέλουν να γίνουν αγρότες»


Χριστουγεννιάτικο μήνυμα απηύθυνε στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καλώντας τους μέσα σε συνθήκες δοκιμασίας των αξιών να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια επίδειξης πνεύματος αναβίωσης του πρωτοχριστιανικού βιώματος της κοινωνίας της αγάπης. Παράλληλα όμως υποσχέθηκε ότι η Εκκλησία θα φανεί αρωγός σε όσους επιθυμούν να καταπιαστούν με τιςαγροτικές εργασίες, προσφέροντάς τους τη διαθέσιμη γη της.

Le Monde: Το αστέρι των Χριστουγέννων θα έρθει από την Αθήνα


Ένα ιδιαιτέρως εγκωμιαστικό άρθρο για την Ελλάδα δημοσίευσε η Le Monde. «Το αστέρι των Χριστουγέννων θα έρθει από την Αθήνα» λέει το γαλλικό μέσο και συνεχίζει «Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακόμη στο δρόμο που θα την οδηγήσει στις αγορές αλλά η πορεία της δείχνει ότι βρίσκεται στο τέλος ενός μεγάλου εφιάλτη».

Χριστούγεννα και παιχνίδι τα τελευταία 100 χρόνια!

Ήρθαν τα Χριστούγεννα…και όλα τα παιδιά περιμένουν με αγωνία ένα παιχνίδι...

Το παιχνίδι είναι ένας παγκόσμιος τρόπος επικοινωνίας των παιδιών και η έναρξη της σχέσης του παιδιού με το παιχνίδι συμπίπτει με την αρχή ύπαρξης του ανθρώπου.

Ξεκινάει η τοποθέτηση των υπογείων κάδων στο Βόλο


Έφτασαν προχθές στο Βόλο οι δώδεκα τσιμεντένιες βάσεις, βάρους 4.500 Κg η καθεμία, μέσα στις οποίες θα τοποθετηθούν, ανά δύο, οι υπόγειοι πλαστικοί κάδοι, 3.000 lit ο καθένας, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε ισάριθμα σημεία της πόλης, τα οποία έχουν ήδη επιλεγεί μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.