Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Σφοδρή επίθεση Κακλαμάνη σε Καμίνη

nikitas2
Επίθεση στον Γιώργο Καμίνη εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του δήμου Αθηναίων από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Ομπάμα: Δεν έχετε δουλειά, λόγω των Ρεπουμπλικανών

Barack-Obama
Στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, την ακραία τάση του Tea Party, και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, επέρριψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τις ευθύνες για το “λουκέτο” στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, που έχει προκαλέσει συστημικούς κλυδωνισμούς στην οικονομία της Ουάσινγκτον.

Η Όλγα σε “εκστρατεία γοητείας” προς τα αμερικανικά ΜΜΕ

Olga-Kefalogianni-Moira-Forbes
Στη νέα  τουριστική ταυτότητα της χώρας, τα συγκριτικά της  πλεονεκτήματα και στην ασφάλεια που παρέχει ως προορισμός, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, συνομιλώντας με υψηλόβαθμα στελέχη της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ αλλά και μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων.

ΚΚΕ: Επικίνδυνη και ανιστόρητη η θεωρία των δυο άκρων

KKE-Perissos
Από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Χρυσής Αυγής:

Λαγκάρντ: Το “λουκέτο” στις ΗΠΑ θα καταστρέψει τον πλανήτη

Chrtistine-Lagarde-Barack-Obama
Την έντονη ανησυχία τις για τις δραματικά αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει συνολικά στην παγκόσμια οικονομία το ιδιότυπο “λουκέτο” της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, εξέφρασε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Ένωση φωτορεπόρτερ: Μην καλύπτετε τη Χρυσή Αυγή

Kasidiaris-fotografoi
Ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής εξέδωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ, προτρέποντας τα μέλη της να μην καλύπτουν τα στελέχη της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου:

Γιώργος: Η έξοδος από την κρίση απαιτεί αλλαγή

George-Papandreou
Με δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε δημόσια παρέμβαση για το θέμα της Διαύγειας.
Αναλυτικά, η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

Θέμα χρόνου η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.

vouli2
Φάκελοι για τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαβιβάζονται στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για άλλα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται και δεν εμπίπτουν στα αυτόφωρα κακουργήματα.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό ο Ολάντ, 23%

Francois-Hollande
Τα συνεχή ιστορικά αρνητικά ρεκόρ του Φρανσουά Ολάντ συνεχίζονται, με τον Γάλλο Πρόεδρο να είναι… και με τη βούλα, ο πιο αντιδημοφιλής και αποτυχημένος στην ιστορία όλων των Γαλλικών Δημοκρατιών.

Ανδριανός: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η καταπολέμηση του ντόπινγκ

andrianos2
Η καταπολέμηση του ντόπινγκ είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, καθώς διακυβεύεται το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά και η υγεία των αθλητών. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, στον χαιρετισμό του κατά την επιμορφωτική ημερίδα με θέμα τη φαρμακοδιέγερση, την οποία διοργάνωσαν το ΕΣΚΑΝ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, σε αίθουσα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Βενιζέλος: Οι θαλάσσιες ζώνες προτεραιότητα της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ

venizelos1000
Οι θαλάσσιες ζώνες αποτελούν κεντρική προτεραιότητα της προσεχούς ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα κατά την παρουσίαση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, του βιβλίου τού πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Χρήστου Ροζάκη «Η αποκλειστική οικονομική ζώνη και το διεθνές δίκαιο».

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Έρχεται κούρεμα δανείων και καρτών

Σε ρυθμίσεις προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των «κόκκινων» δανείων και πιστωτικών καρτών θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα πολλά τραπεζικά ιδρύματα. Η αύξηση της ανεργίας, οι μειώσεις των….

Παπαμιμίκος: Η βία δεν διακρίνεται σε καλή και κακή

papamimikos
Σειρά πολιτικών δράσεων εναντίον της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, ξεκινά η Νέα Δημοκρατία, με κεντρικό σύνθημα “φτάνει πια”.

Φυλάκιση σε ιερέα που έδερνε την κόρη του!

iereas
Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ερήμην σήμερα το μεσημέρι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ιερέας κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό της ανήλικης κόρης του!

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Στο 34% η ανεργία έως το 2016!

INE
Στο 34% εκτιμά ότι θα ανέλθει το ποσοστό της ανεργίας έως το 2016, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με έρευνα που εκπόνησε.

Κασιδιάρης: Το τηλέφωνο είναι του κόμματος. Όχι του Μιχαλολιάκου

Ilias-Kasidiaris
Δηλώσεις για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να κρίνουν προφυλακιστέο τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Βαλαβάνη: Είναι διαβρωμένη η ελληνική αστυνομία

valavani
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ επισήμανε ότι είναι διαβρωμένη η ελληνική αστυνομία, ενώ τόνισε ότι το θέμα της Χρυσής Αυγής πρέπει να αντιμετωπιστεί πανελλαδικά.

Ο Μπουτάρης σε ρόλο “πατερούλη” της Κεντροαριστεράς

Giannis-Boutaris
Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει δει, ακούσει και… διαβάσει τον εαυτό του σε πρωταγωνιστικούς ρόλους για την επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, τόσες φορές που στο τέλος και ο ίδιος κουράστηκε να διαψεύδει.

Μενέντεζ: Διαθέτει ηγετική ικανότητα ο Σαμαράς

samaras1000
«Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα, τον σύμμαχο, εταίρο και καλό φίλο» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Κογκρέσο.

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου κινούν και τα οχήματά μας

DEPA
Στην εποχή μας, το φυσικό αέριο παίζει ήδη ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στον παγκόσμιο ενεργειακό τομέα. Τις τελευταίες δεκαετίες κερδίζει συνεχώς μερίδιο αγοράς, με αποτέλεσμα από το 15,6% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας που κάλυπτε το 1965, να έχει φτάσει σήμερα στο 24%.

Βαρβιτσιώτης: Πολλαπλά οφέλη από την αξιοποίηση του ΟΛΠ

varv
Για τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, μέσω της πώλησης μετοχών του, αλλά και για τα πολλαπλά οφέλη που θα επέλθουν για την τοπική κοινωνία και τη χώρα από την επένδυση αυτή, ενημέρωσε τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

ΟΝΝΕΔ Δράμας: ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία 2-10-2013

Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική δράση αιμοδοσίας «χάρισε ζωή. Όχι πόνο!» με τη συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ Δράμας.

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν το “χαράτσι”

akinita
Την εκτίμηση ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τις φορολογικές του υποχρεώσεις, διατυπώνουν οι τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες, σε έρευνα της εταιρείας MARC με θέμα «Οι τάσεις στην αγορά ακινήτων», που παρουσιάστηκε σήμερα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Θωμά Γεράκη, στο συνέδριο για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων της Prodexpo.

Στο ΣτΕ οκτώ Πανεπιστήμια που θίγονται από τη διαθεσιμότητα

panepistimio
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν, όπως είχαν προαναγγείλει, οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων που θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Προφυλακιστέος ο Μιχάλης Μιχαηλίδης για την υπόθεση των ΤΟΡΜ1

mixailidis
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του Κύπριου πρώην υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη.

Ο Γιώργος Προκοπάκης νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ

prokopakis
Ο Γιώργος Προκοπάκης, σύμβουλος επιχειρήσεων, χημικός μηχανικός του ΕΜΠ είναι ο νέος πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ ΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες από τις typologies.

Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ντόρα

dora
Ομόφωνα η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη εξελέγη, μετά από σχετική ψηφοφορία, στη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Νέα ΜΕΡΑ: Να δοθούν απαντήσεις για τις διαθεσιμότητες – παραιτήσεις των Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Δημόσιας Διοίκησης & Δημόσιας Τάξης Νίκος Πρωτέκδικος και ο Γραμματέας Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας Νίκος Χριστοδουλόπουλος, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω η στιγμή

«Μίλησε» ο φακός

«Η Δικαιοσύνη ξετυλίγει τη μυστική δομή της Χρυσής Αυγής»

Την είδηση, ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταδίδει στα δελτία ειδήσεων από το μεσημέρι η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ενώ μερίδα του αυστριακού Τύπου ασχολείται και στα σημερινά φύλλα του με την υπόθεση των συλλήψεων και ανακρίσεων βουλευτών και του αρχηγού του κόμματος.

Λιγότερες οι άδειες στο Δημόσιο - Περισσότερες διευκολύνσεις για τους γονείς

Κατάργηση της ειδικής μηχανογραφικής άδειας σε δημοσίους υπαλλήλους που κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλαγές στη χορήγηση αναρρωτικών και εκπαιδευτικών αδειών, αλλά και διευκολύνσεις σε γονείς δημοσίους υπαλλήλους προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Η MOODY'S

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων, σε «C» από «Caa3», προχώρησε σήμερα η Moody’s, επικαλούμενη «πειστήρια χρεοκοπίας».
Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο...

ΕΤΟΙΜΗ Η ΝΕΑ ΘΕΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ...

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάρτισης της νέας θετικής λίστας αποζημιούμενων φαρμακευτικών σκευασμάτων, μετά από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής και την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα ισχύσει από τις 3-10-2013...

Με σκορ 235-70 ο Λέττα πήρε ψήφο εμπιστοσύνης

Enrico-Letta-Angelino-Alfano
Με ψήφους 235 υπέρ και 70 κατά ο Ενρίκο Λέττα κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Γερουσία, καθώς ο Μπερλουσκόνι έπεισε την κεντροδεξιά να στηρίξει την κυβέρνηση.

Η «Διαύγεια» μπαίνει στη Βουλή

meimarakis
Πράξεις κανονιστικού χαρακτήρα, αλλά και πράξεις διορισμού, αποζημιώσεων και αμοιβών επιτροπών ή ομάδων εργασίας, επικαιροποιημένοι ανά τρίμηνο πίνακες με τον αριθμό του προσωπικού, είναι μόνο μερικά από όσα εφεξής θα δημοσιεύονται στο link της Βουλής, με στόχο τη μέγιστη διαφάνεια στις όποιες αποφάσεις.

Ο Κάμερον επιμένει σε δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

cameron
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε τις εθνικές εκλογές του 2015 ως μια επιλογή μεταξύ του κόμματός του, των Συντηρητικών, που είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας, και της αντιπολίτευσης των Εργατικών, που όπως είπε τάσσονται εναντίον των επιχειρήσεων.

Ο Βενιζέλος προανήγγειλε δράσεις του ΠΑΣΟΚ για την κεντροαριστερά

venizelos
Για τις προετοιμασίες για τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, για τις πρωτοβουλίες του κόμματος για την «κεντροαριστερά της ευθύνης» ενόψει και των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και για τις διαδικασίες γύρω από την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημέρωσε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο δεύτερο μέρος της εισήγησής του.

Σταϊκούρας: Κάτω από το 3% του ΑΕΠ το έλλειμμα το 2013

staikouras
Κάτω από το 3% του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2013 όσο και το 2014, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο "μόνιμα υποψήφιος" Ανδρέας...

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, Α.Τσώκος.

Ντράγκι: Σε τροχιά ανάκαμψης η οικονομία της ευρωζώνης

Mario Draghi-euro
Η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει σε τροχιά αργής ανάκαμψης και ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα σε χαμηλά επίπεδα, εκτίμησε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Παρίσι μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα ή θα μειωθούν περαιτέρω για μία παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Δέκα νέα έργα στην Περιφέρεια Αττικής, μέσω ΕΣΠΑ

xatzidaks
Στην υπογραφή 14 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 37.500.000 ευρώ, προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, αλλά και τους δημάρχους των δήμων όπου πρόκειται να γίνουν τα έργα. Υπογράφηκαν δέκα νέες συμβάσεις κατασκευής έργων και τέσσερις προγραμματικές συμβάσεις.

Αξιωματικός σε νεοσύλλεκτους:Φέρτε πιστοποιητικό ότι είστε όντως άθεοι..και φυσικά δεν θα πάρετε άδειες Χριστούγεννα και Πάσχα.

"Κόκκαλο" έμειναν οι κατά δήλωση τους άθεοι νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΝ Μεσολογγίου..αλλά ο αξιωματικός όπως το έθεσε δεν έχει καθόλου άδικο..Μπορεί όποιος θέλει να ισχυρίζεται ότι θέλει,αλλά όμως πρώτα πρέπει να το αποδεικνύει και να αποδέχεται και τις συνέπειες..(δλδ να μην παίρνει άδειες στις θρησκευτικές εορτές)..

Νέα ΜΕΡΑ: Σημάδεψαν τα άκρα αλλά πυροβόλησαν τα πόδια τους

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση των κατηγορούμενων βουλευτών της ΧΑ, από το Γραφείο Τύπου του Κόμματος Νέα ΜΕΡΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κρίση της ανεξάρτητης Δικαστικής Αρχής δεν αποτελεί δικαίωση της ΧΑ. Είναι δικαίωση του νομικού μας πολιτισμού και της Δημοκρατίας που ποδοπατήθηκε από τις ακροβασίες μιας ανεκδιήγητης και επιπόλαιης πολιτικής ηγεσίας.

Επιστολή αναγνώστη: Πρωτοφανής οικολογική καταστροφή επιχειρείται στην Ηλεία - Αποκλειστικές φωτογραφίες


Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων των χωριών Μακρίσια και Αλφειούσα του νομού Ηλείας, καθώς οι αρμόδιες αρχές έχουν προγραμματίσει να δημιουργήσουν "σκουπιδότοπο" σε μία καταπράσινη περιοχή, ανάμεσα στα δύο χωριά.

Η κρίση ως πολυεπίπεδη διαδικασία επανακοινωνικοποίησης, καθολικής αμφισβήτησης και απόρριψης

Γράφει ο Γιώργος Βοσκόπουλος, 
Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών
Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η Ελλάδα διέρχεται τη μεγαλύτερη μεταπολιτευτικά κρίση σε επίπεδα δημοσιονομικής διαχείρισης, θεσμών, εκπροσώπησης, συνταγματικής τάξης και διεθνούς κύρους. Προσδιορίζεται ποιοτικά ως η «μεγαλύτερη» αφού: πρώτον η κρίση απειλεί δραματικά το συνταγματικό θέσφατο, την κοινωνική συνοχή και τις δομές της κοινωνίας, αφού ενισχύονται δραματικά φυγόκεντρες δυνάμεις και εξωτερικεύονται με ένα πρωτόγονο πολιτικά τρόπο.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τι κάνει σήμερα η Έφη Πίκουλα;

Η Έφη Πίκουλα χαρακτηρίστηκε από τις πιο ταλαντούχες, γλυκές ηθοποιούς της περίφημης δεκαετίας του ΄80. Άλλωστε, σε όποια ταινία κι αν έπαιζε, ξεχώριζε λόγω του παρουσιαστικού της και του υποκριτικού της ταλέντου.

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης τους με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στο 27,9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Στο 27,9% του ενεργού πληθυσμού και σε απόλυτους αριθμούς τα 1,4 εκατ. άτομα, ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο, έναντι 27,6% που ήταν τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η Ελλάδα εμφανίζει τη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε., ενώ ακολουθεί η Ισπανία (26,2%).

Λαγκάρντ: Τον επαίνεσα για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαράς η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Αν και μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με την επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έγιναν κοινές δηλώσεις η κ. Λαγκάρντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Το «μαχαίρι» στο λαιμό βάζει η τρόικα - Αδιαλλαξία και νέα μέτρα

Ούτε βήμα πίσω δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα. Την ώρα που το πολιτικό σκηνικό είναι καζάνι που βράζει με τις εξελίξεις στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, οι τροϊκανοί αδιάλλακτοι επιμένουν στις απαιτήσεις τους χωρίς να συζητούν, όπως φάνηκε, τις ελληνικές προτάσεις για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Νεκρώνουν» και κρατικές ιστοσελίδες μετά το shutdown

Τις ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς στο Twitter κυβερνητικών υπηρεσιών επηρέασε το «shutdown» της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Μεταξύ των πλέον «σημαινόντων» ιστοσελίδων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί βρίσκονται τα sites της NASA, του Λευκού Οίκου, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας.