Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Τι κάνει σήμερα η Κατιάνα Μπαλανίκα;

Η Κατιάνα Μπαλανίκα δεν φοβήθηκε ποτέ να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν δίστασε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα και να αναφερθεί και στα λάθη που πιστεύει ότι γίνονται στο χώρο της. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια για αρκετά χρόνια υπήρξε παντρεμένη με τον επιχειρηματία, Στηβ Κακέτση, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον οποίο πάντρεψε και συγκινήθηκε στο γάμο του.

Από τη Δευτέρα στον “Ελεύθερο Τύπο” ο Δημήτρης Ρίζος


Dimitris-Rizos
Την επιστροφή του Δημήτρη Ρίζου στην εφημερίδα που τον ανέδειξε προαναγγέλλει σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος”.

Έρχονται τα γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού, δημιουργούνται –όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών- Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), τα οποία έρχονται να καλύψουν το όποιο κενό δημιουργείται από τη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα.

Η Μέρκελ «ψηφίζει» ελληνικά προϊόντα

Για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, είναι γνωστή η προτίμησή της στην ελληνική κουζίνα, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που την παρουσίαζαν θαμώνα σε εστιατόριο Έλληνα μετανάστη στο Βερολίνο.

Μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου...ο Σάκης ο Ιωαννίδης!

Γράφουν τα «Γαλάζια Καρφιά». 

Ο Σάκης Ιωαννίδης βρέθηκε χθες σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Θεσσαλονίκη.

Νέο καθεστώς για τα διπλώματα οδήγησης στην Ε.Ε.

Τις νέες, ανά κατηγορία, ευρωπαϊκές άδειες οδήγησης που, από αύριο, θα μπορούν να εκδίδονται σε ολόκληρη την Ε.Ε., παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν, η οποία θέτει σε ισχύ νέες ρυθμίσεις για την χορήγηση και την ανανέωσή τους, τις οποίες και καλούνται να εφαρμόσουν σταδιακά τα κράτη-μέλη της Ένωσης. Τα νέα διπλώματα έχουν σχήμα πλαστικής «πιστωτικής κάρτας» με τυποποιημένη ευρωπαϊκή μορφή, και πληρούν αυστηρότερους όρους ασφάλειας.

Οι ορκωμοσίες των Αμερικανών Προέδρων, όπως τις θυμάται ο φακός


Eisenhower-lasso
Η ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στάθηκε αφορμή για να θυμηθούν τα αμερικανικά ΜΜΕ κάποιες από τις πλέον χαρακτηριστικές αντίστοιχες στιγμές στο ιστορικό παρελθόν της υπερδύναμης.

Στα 8,5 δισ. το κόστος διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων

Καθαρό όφελος για την οικονομία προέκυψε από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Χάνεται άλλος ένας «φορολογικός παράδεισος» - Τα νησιά Cayman καταργούν το απόρρητο για εταιρείες και κερδοσκοπικά ταμεία

Τα νησιά Cayman προχωρούν στην κατάργηση του απορρήτου και, παράλληλα, σε εξονυχιστικούς ελέγχους στις χιλιάδες εταιρείες και κερδοσκοπικά ταμεία (hedge funds) που έχουν έδρα στην επικράτειά τους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ολόκληρη η Ελλάδα ένα απέραντο κρεβάτι

Ο αγοραίος έρωτας έχει ελάχιστο πλέον από τον ρομαντισμό των Λαδάδικων που τραγούδησε μια φορά κι έναν καιρό ο Δημήτρης Μητροπάνος ή από εκείνον της νεαρής κυρίας της καλής κοινωνίας Σεβερίν Σερίζ (Κατρίν Ντενέβ), η οποία ικανοποιούσε τις ερωτικές της φαντασιώσεις, δουλεύοντας τα απογεύματα στον οίκο ανοχής της Μαντάμ Αναΐ, στην «Ωραία της Ημέρας» του Λουίς Μπουνιουέλ. Έχει γίνει πιο χυδαίος από ποτέ... Οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες, κάθε ηλικίας βγάζουν στον «πλειστηριασμό» τα κορμιά τους ακόμα και για πέντε ευρώ παντού κι οποτεδήποτε, στα «σπίτια», στα μπαρ, στις καφετέριες, στους δρόμους, στο διαδίκτυο, νύχτα αλλά και ημέρα…

Δευτέρα ορίζονται οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Προανακριτικής

Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται όλα τα κόμματα να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στην Προκαταρκτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ.

Ιδρύθηκε το νέο ΤΤ!


TT-Post-Bank
Η τρόικα άναψε το “πράσινο φως” στο υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση για το “σπάσιμο” του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε “καλή” και “κακή” τράπεζα, μια εξέλιξη που διευκολύνει αλλά και επιταχύνει τις εξελίξεις, στο μέτωπο της ιδιωτικοποίησης του τραπεζικού ιδρύματος.

Πουλόβερ από το τρίχωμα των σκύλων τους!

Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκαν κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων για να αισθάνονται τα κατοικίδια συνεχώς κοντά τους. Δημιούργησαν πουλόβερ από το τρίχωμα των σκύλων τους χωρίς φυσικά να πάθουν τα αξιαγάπητα κατοικίδια το παραμικρό. Ο φωτογράφος Erwan Fitchou απαθανάτισε τα αφεντικά φορώντας τα πουλόβερ τους μαζί φυσικά με τα κατοικίδιά τους.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη


Σαν σήμερα το 1915 γεννιέται ο κορυφαίος δημιουργός, ο άνθρωπος που θα αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη μουσική μας παράδοση. Για τον Βασίλη Τσιτσάνη έχει ήδη αποφανθεί η μουσική ιστορία: μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, ανανεωτής της μουσικής παράδοσης, συνθέτης, στιχουργός, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και τραγουδιστής.

Ανάμεσα στους 100 μεγαλύτερους στοχαστές παγκοσμίως ο ΓΑΠ



Τι άλλο θα δούμε...

Μπορεί στην Ελλάδα να μην μπορεί να περπατήσει ούτε στο πεζοδρόμιο, στο εξωτερικό όμως την έχει φτιάξει τη φήμη του. Ο πρώην πρωθυπουργός προετοιμάζεται για ομιλία στο World Affairs Council  μια ιδιωτική, μη-κομματική, ΜΚΟ, πού όπως η ίδια δηλώνει στην ιστοσελίδα της, είναι επίσης μια «Αφορολόγητη Οργάνωση»...

«88 Καραμανλικοί…33 Σαμαρικοί…κάτι τρέχει στη ΝΔ!»

Στην σημερινή ψηφοφορία της Βουλής για την σύσταση ή όχι Προανακριτικής Επιτροπής ογδόντα οχτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν και στις τέσσερις κάλπες και τριάντα εφτά σε μία κάλπη…

Κ.Κατσαφάδος: Καταδίκη της βίας χωρίς αστερίσκους

Τον τελευταίο καιρό, περιστατικά τυφλής και ανεξέλεγκτης βίας, επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης. Η έξαρση αυτών των περιστατικών οφείλεται στη διάψευση των προσδοκιών για κοινωνική αναταραχή, συγκρούσεις και κατάρρευση της κυβέρνησης. Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν επενδύσει σε αυτή την προοπτική.

Οι πιο δημοφιλείς θεωρίες πολιτικής συνωμοσίας στις ΗΠΑ


Obama-birth-certificate
Το Πανεπιστήμιο Fairleigh πραγματοποίησε έρευνα… με κάλπη, στο σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια προσπάθεια να καταγράψει και να αναλύσεις τις πιο δημοφιλείς πολιτικές συνωμοσίες για τον μέσο Αμερικανό πολίτη σήμερα.

Τότε που ο Ανδρέας έμαθε για την εκλογή Σημίτη και… άλλαξε πλευρό


Kostas-Simitis-Akis-Tsoxatzopoulos-George-Papandreou
“Λένε ότι βγήκε ο Σημίτης”… Ήταν 18 Ιανουαρίου του 1996, όταν η Ελένη Καλογεροπούλου, η οποία κάλυπτε το ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ για την τηλεόραση του τότε Alpha, είχε μετακομίσει από την τέντα του Ωνασείου, εκεί όπου νοσηλευόταν ασθενής ο Ανδρέας Παπανδρέου, στους διαδρόμους της Βουλής, για την μέχρι τότε… αδιανόητη μάχη διαδοχής του ιδρυτή του Κινήματος.

Ξαφνικό… πρόβλημα με την ορκωμοσία του Ομπάμα


Barack-Obama-inauguration-preparations
Ένα απρόοπτο πρόβλημα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές της τελετής ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, και ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ορκιστεί, ως γνωστόν, και… ιδιωτικά, μια μέρα πριν στον Λευκό Οίκο.

Παυλόπουλος: Σκίζουμε πτυχία με όσα έγιναν χθες


Prokopis-Pavlopoulos
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, άλλοτε υπουργός Εσωτερικών, στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και καθηγητής Νομικής παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89, με την οποία δεν έκρυψε τη δυσφορία του για όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή, με αφορμή την ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

Λαγκάρντ: Έκανε σημαντικά βήματα η Ελλάδα


cristin12
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έκανε σημαντικά βήματα και ότι επανακτά την εμπιστοσύνη για τις προοπτικές της χώρας, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά για τις μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη δημοσιονομική προσαρμογή και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Βγήκε από την εντατική ο Λιάπης


liapis
Σε κοινό θάλαμο νοσηλείας μεταφέρθηκε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης και οι θεράποντες γιατροί του δηλώνουν ικανοποιημένοι από την μετεγχειρητική πορεία της υγείας του.

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ευθύνη της Βουλής η αναζήτηση της αλήθειας πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές ατζέντες»


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο κατελθών του Βήματος κ. Παπακωνσταντίνου, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση που συζητάμε και ένα από τα πρόσωπα που προτείνεται να παραπεμφθεί για περαιτέρω έρευνα, νομίζω ότι δικαιολόγησε με τη στάση του το πόσο αναγκαία είναι η επιπλέον έρευνα. Δικαιολόγησε με όλα αυτά που είπε το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά και αναπάντητα ερωτήματα σε αυτήν την υπόθεση, τα οποία  χρήζουν περισσότερης διερεύνησης.

Ισραήλ προς Κύπρο: "Μαζί σε όλα - Σε 10 χρόνια θα είναι ανάρπαστα τα κυπριακά ομόλογα"!


Μια νέα, λαμπρή εποχή, παρά τις σημερινές πρόσκαιρες δυσχέρειες και δυσκολίες, ξεκινά για το δεύτερο ελληνικό κράτος, την Κύπρο δήλωσε ο πρόεδρος των Εταιρειών Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου του Ισραήλ, Γιούρι Αλντούμπι, τονίζοντας ότι "Λόγω των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε 10 χρόνια τα κυπριακά κρατικά ομόλογα θα εκτοξευθούν"! Μάλιστα προτείνει και συγκεκριμένη ενεργειακή στρατηγική: Δεν πρέπει να υπάρξει άμεσα τρίτος γύρως αδειοδοτήσεων, καθώς λόγω του μεγέθους και της ποσότητας των κοιτασμάτων που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ "Θα πέσουν οι τιμές του φυσικού αερίου παγκοσμίως"!

Eurobank: Βελτίωση του διεθνούς κλίματος για την Ελλάδα

Εμφανείς ενδείξεις βελτίωσης του διεθνούς κλίματος για την Ελλάδα και πρόοδος στο μέτωπο των μακροοικονομικών ανισορροπιών της χώρας, διαπιστώνουν οι αναλυτές της Eurobank. Τα προκαταρκτικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Κεντρικής Κυβέρνησης για το σύνολο του προηγούμενου έτους, ενισχύουν την άποψη για συρρίκνωση του πρωτογενούς ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης σε επίπεδα χαμηλότερα του αναθεωρημένου επίσημου στόχου, επισημαίνει η Eurobank.

Τι αποκαλύπτει ο φακός του πρώτου φωτογράφου που κατέβηκε στο κρησφύγετο του Φύρερ


Το καταφύγιο κάτω από την πομπώδη Καγκελαρία του Ράιχ φιλοξενούσε τον Αδόλφο Χίτλερ και την Εύα Μπράουν κατά τις τελευταίες στιγμές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί ήταν που το ζευγάρι θα αυτοκτονούσε, πριν το υπόγειο κρησφύγετο ισοπεδωθεί από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες που καταγράφηκαν από τον πρώτο δυτικό φωτογράφο που μπήκε στο περίφημο bunker δημοσιεύονται στο περιοδικό LIFE για πρώτη φορά.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Τα Φιλαράκια»: Η απόλυτη συλλογή με γκάφες και απρόοπτα στα γυρίσματα (Video)


Απ’ ότι φαίνεται η αγαπημένη κωμική σειρά δεν χάρισε 10 χρόνια διασκέδασης και γέλιου μόνο στους εκατομμύρια τηλεθεατές που την παρακολουθούσαν φανατικά, αλλά και στην ίδια την διάσημη παρέα του Ρος, του Τσάντλερ, της Ρέιτσελ της Μόνικα και των υπόλοιπων συντελεστών.

Τι κάνει σήμερα ο Βασίλης Κούκουρας;

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στην τηλεόραση ως «Μάνθος Φουστάνος», χαρακτήρας που δημιούργησε ο Χάρης Ρώμας στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» αλλά και από την ερμηνεία του ως Βασίλης Παπαδόπουλος, δημιούργημα του Σπύρου Μεταλληνού στη σειρά «Εμείς κι εμείς».

Νέοι κανόνες λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης

Το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει σήμερα τους νέους κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία των οίκων πιστωτικής αξιολόγησης και θα περιορίζουν τις δυνατότητές τους να αλλάζουν τις αξιολογήσεις για το αξιόχρεο των χωρών, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Wall Street Journal.

Τα «ναι» και τα «όχι» των κυπριακών προεδρικών εκλογών

Έντεκα πολιτικοί, οι περισσότεροι μέχρι τώρα, θα υποβάλουν αύριο και επίσημα την υποψηφιότητα τους για τις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου στην Κύπρο, με τους Νίκο Αναστασιάδς, Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα, να προβάλλουν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ως οι βασικοί διεκδικητές του αξιώματος.

Δράση: Ταξιδιωτικές υποτροφίες σε έλληνες φοιτητές για την συμμετοχή τους στο συνέδριο των «Ευρωπαίων Φοιτητών για την Ελευθερία»


Μία από τις βασικότερες επιδιώξεις της Δράσης είναι η ενθάρρυνση της ενασχόλησης των νέων με την πολιτική, η συμμετοχή τους στον πολιτικό διάλογο, η πολιτική παιδεία και η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας με τους πολιτικοποιημένους νέους όλης της Ευρώπης.

Χωρίς Μετρό και την Παρασκευή


Νέα ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό για αύριο Παρασκευή καθώς οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν σε νέα 24ωρη απεργία.

Αυτά είναι τα πρόστιμα για τα τέλη


Είναι 29.000 οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και πρέπει να αναμένουν πια ειδοποιητήρια από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Για να πληρώσουν και τα τέλη και το πρόστιμο.
Τα πρόστιμα διαμορφώνονται ως εξής:

Η Δράση για την διαδικασία παραπομπής για την λίστα Λαγκάρντ


Η Δράση παρακολουθεί έκπληκτη το κακής ποιότητας θέατρο που στήνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ.

H βιογραφία του πιο ξακουστού γκάγκστερ, του Αλ Καπόνε

Σαν σήμερα το 1899 γεννήθηκε ο Αλ «Σημαδεμένος» Καπόνε, που δεν χρειάζεται φυσικά συστάσεις. Ο μύθος του πλέον διαβόητου γκάγκστερ της Αμερικής, που ανέβηκε στον θρόνο του οργανωμένου εγκλήματος κατά την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης (1920-1933), προηγείται φυσικά της πραγματικής περσόνας που συνιστούσε ο Alphonso Caponi.

Πείνα, κρύο και απομόνωση στη φοιτητική εστία του ΕΜΠ στου Ζωγράφου

Βελτίωση των συνθηκών σίτισης και δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ζητούν οι φοιτητές που διαμένουν στη φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

“Βόμβα”: Η “Ελευθεροτυπία” αποκαλύπτει χορηγίες του ΟΠΑΠ σε ΜΜΕ


Elefterotypia
Η επιστροφή της “Ελευθεροτυπίας” στην καθημερινή κυκλοφορία των εφημερίδων, συνοδεύεται από τα πρώτα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, στα οποία μας είχε συνηθίσει το ιστορικό έντυπο.

Όλγα και Αβραμόπουλος με Σαμαρά για το rebranding


Olga-Kefalogianni-Dimitris-Avramopoulos
Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς, όπου και συζητήθηκε η χάραξη στρατηγικής και η εφαρμογή δράσεων για την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα μας κάνει βήματα βελτίωσης της διεθνούς θέσης της.

 Η Μόσχα έβγαλε την κυπριακή κυβέρνηση από τη “μαύρη λίστα”


xristofias
Το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας με διάταγμά του αφαίρεσε την Κύπρο από την ‘μαύρη λίστα’ του υπουργείου Οικονομικών της χώρας του.

Δωρεάν γεύματα για 250.000 μαθητές ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας


Δωρεάν γεύματα θα έχουν 250.000 μαθητές από τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ώρα αλλαγές υπάρχουν στα κριτήρια εισόδου αθλητών στα πανεπιστήμια της χώρας.

Τι απαντά το ΣΔΟΕ για τους ελέγχους στην Αυτοδιοίκηση


Stasinopoulos-SDOE
Τη δική του απάντησή στην κριτική που άσκησε η ΚΕΔΕ δια του προέδρου της Κώστα Ασκούνη, στη διαρροή στοιχείων για τις έρευνες του ΣΔΟΕ στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε νυν και πρώην δημάρχους, περιφερειάρχες, νομάρχες και συμβούλους , έδωσε σήμερα ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Στέλιος Στασινόπουλος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία αναφέρει τα εξής, απευθυνόμενος προς την ΚΕΔΕ:

ΣΕ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ Η ΝΕΑ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΜΟΥΡΟΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Μια ασπρόμαυρη αφίσα με το νέο μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης. Στην...

Οι αποκαλύψεις Νταλάρα στον Δημάδη


Charles-Dallara-Thanos-Dimadis
Την τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη πριν αποχωρήσει από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του IIF παραχώρησε ο Τσαρλς Νταλάρα αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη για τον Alpha.

Επιστολή ΠΕΣΚΟ για την Κοινωνική Οικονομία και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα


Κύριοι,


Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα της Eurostat, περίπου 120 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ζουν υπό την απειλή της φτώχειας, με την οικονομική κρίση να επιδεινώνει συνεχώς τις συνθήκες διαβίωσης ειδικά για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Παρά τις όποιες προσπάθειες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους 2010 κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, οι αριθμητικοί δείκτες της φτώχειας και της ανεργίας αυξάνονται αμείλικτα, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών των χωρών – μελών την προσεχή δεκαετία.

«Συνέντευξη τύπου για την βασιλόπιτα…και όχι για τα προβλήματα η ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας…»

Έχουν ξεφύγει εντελώς στην ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας αντί να δίνουν συνέντευξη τύπου για τα σημαντικά προβλήματα της περιοχής…δίνουν για την βασιλόπιτα και τον προσκεκλημένο τους…τελικά μόνο από φιέστες και χοροεσπερίδες γνωρίζουν…

Σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση ο Λιάπης


Mixalis-Liapis-Kostas-Karamanlis
Σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Μιχάλης Λιάπης, μετά τη διαπίστωση ανευρύσματος στον εγκέφαλο που έδειξαν οι εξετάσεις τις οποίες έκανε μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, όπως έγραψαν τα “Υστερόγραφα”.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Οι 10 πιο κοινοί εφιάλτες που βλέπουμε στον ύπνο μας

Οι αισθήσεις μας είναι η πηγή των περισσότερων ονείρων, είτε πρόκειται για εφιάλτες είτε όχι και αποτελούν σπουδαίο εσωτερικό σύμμαχο που μας φέρνει πληρότητα και ισορροπία. Αρνητικά ή όχι τα όνειρα είναι μια συνήθης καθημερινότητα για όλους, ενώ 10 από αυτά είναι κοινά για τους περισσότερους από εμάς.

Σχέδιο νόμου «φρενάρει» την εκμετάλλευση των στοιχείων μας

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις, που προωθούν σημαντικούς περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο πολλές (ηλεκτρονικές κυρίως) εταιρίες εκμεταλλεύονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους.

Φορολογική ενημερότητα τέλος


Με έκπληξη πληροφορούνται οι φορολογούμενοι που σπεύδουν στις εφορίες, ότι για να πάρουν φορολογική ενημερότητα δεν αρκεί το ότι είναι συνεπείς στον διακανονισμό που έχουν κάνει για αποπληρωμή των οφειλών τους, αλλά ότι πρέπει να προπληρώσουν τις δύο τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος.