Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Overdose από γυναικείες πτώσεις


Απρόσεχτα κορίτσια...

Αυτά συμβαίνουν μόνο στον κινηματογράφο...

Λένε ότι «αυτά συμβαίνουν μόνο στον κινηματογράφο». Κι έχουν απόλυτο δίκιο. Ο κινηματογράφος είναι μεγάλος δάσκαλος; Όχι πάντα! Καλύτερα να ξανασκεφτούμε τις διδαχές της 7ης τέχνης, μιας και στην πραγματική ζωή δεν εφαρμόζονται ποτέ – ή εφαρμόζονται με εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Κι αυτό γιατί οι ταινίες είναι γεμάτες από παραπληροφόρηση και μύθους. Δες μπόλικα φιλμ στη ζωή σου και ξεκίνα να πιστεύεις τις κινηματογραφικές «αλήθειες», για να έχεις απόλυτη αποτυχία στον πραγματικό κόσμο. Και να γιατί...

Σαμαράς: Η επόμενη μέρα για μένα έχει ξεκινήσει

Ελάφρυνση 50 δισ. ευρώ στο χρέος της χώρας θα πετύχει η Ελλάδα μέσω της ένταξης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στον ESM τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας από τις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Προσοχή στις παγίδες του φορολογικού – Δείτε ποιες είναι οι βασικές αλλαγές

Το νέο φορολογικό που κατατέθηκε με τις ευλογίες της Τρόικας μεσάνυχτα στη Βουλή περιλαμβάνει τουλάχιστον 50 αλλαγές που σε συνδιασμό μπορούν να “φάνε” μεγάλο μέρος των φορολογουμένων. Η κατάργηση του αφορολόγητου και τα τεκμήρια μπορούν να κάψουν πολλούς.

Τι κάνει σήμερα ο Μάικ Γαλάκος;

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μεσοεπιθετικούς που αγωνίστηκαν ποτέ στα ελληνικά γήπεδα. Ο λόγος για τον Μάικ (Ηλία) Γαλάκο. Ο ποδοσφαιριστής άρχισε το ποδόσφαιρο στα 16 του από την Μπότροπ (ομάδα Γ’ Κατηγορίας της Γερμανίας).

Κρούσματα ψώρας σε σχολείο της Κυψέλης

Δύο κρούσματα ψώρας εντοπίσθηκαν σε μαθητές δημοτικού σχολείου της Κυψέλης, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο διαβίβασε το σχολείο στη διεύθυνση υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα


Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα θα επιβάλλεται από την ερχόμενη εβδομάδα στους οφειλέτες του κυπριακού δημοσίου, με στόχο την είσπραξη ποσού ύψους 135 εκατ. ευρώ.

Το non paper της ΝΔ στους βουλευτές για το φορολογικό


Oδηγίες προς… στελέχη της ΝΔ απεστάλησαν από το πρωί με non paper, με το οποίο επιχειρείται να δίνονται πειστικές απαντήσεις στα ΜΜΕ, αλλά και να «αμβλυνθούν» οι αντιρρήσεις που έχουν αποτυπωθεί σε τμήμα του εσωτερικού του κόμματος, για το φορολογικό.

Οι γκρίζες ζώνες της απόφασης του Eurogroup για τη δόση


Το Grexit (η έξοδος της Ελλάδας) πέθανε! Με αυτή τη δήλωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς της εθνικής επιτυχίας, μετά την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 52,5 δισ. ευρώ. 
Είναι άλλη μια εθνική επιτυχία όπως αυτές που ζήσαμε στο παρελθόν διάρκειας λίγων ημερών, εβδομάδων που έδιναν απλώς μια ανάσα στους κυβερνώντες μέχρι να πάρουν τα επόμενα δυσβάσταχτα μέτρα για τους πολίτες;

Πόσα παίρνει ένας ειδικευόμενος στο Facebook

Και όμως είναι γεγονός, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Glassdoor, ο μέσος μισθός ενός ειδικευόμενου στο Facebook είναι 5.000 δολάρια το μήνα!

Τα νούμερα που θα θυμόμαστε από το 2012

Αριθμολόγοι και αριθμολάτρες ενωθείτε, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Όταν τα νούμερα μπορούν να αποκαλύψουν καταστάσεις και να δώσουν μαθηματική υπόσταση σε γεγονότα, τότε μιλούν δυνατότερα και από την ίδια την είδηση ακόμα. Σε μια χρονιά που μας εγκαταλείπει σιγά-σιγά, οι αριθμοί μάς έχουν βομβαρδίσει με στατιστικές και νούμερα, όχι πάντα με νόημα. Ας δούμε ωστόσο αυτούς που θα θυμόμαστε και το 2013...

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Αυτές είναι οι τροφές που θα σας χαρίσουν καυτές νύχτες!


Τα σέξι εσώρουχα μπορούν να φέρουν θαυματουργά αποτελέσματα. Το ίδιο και το... dirty talking ή μία περίεργη στάση, ή ακόμα και ένα καυτό μήνυμα στο κινητό. Θα μπορούσατε όμως να φανταστείτε ποτέ ότι εκτός από όλα αυτά τα προφανή τα οποία σαφώς και... εξιτάρουν τη φαντασία και όχι μόνο, υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα τα οποία είναι ικανά να σας ερεθίσουν και να ανεβάσουν την λίμπιντο στα ύψη; Ιδού λοιπόν μία λίστα, για να ξέρετε τι θα βάλετε στο καλάθι σας την επόμενη φορά που θα πάτε στο super market...

Τα ονόματα των διάσημων γκρουπ


Από που πήραν το ονομά τους μερικά από τα πιο διάσημα συγκροτήματα στον κόσμο; τι αποτέλεσε έμπνευση; Abba, Beatles, Doors, U2...

Τις θέσεις του ΚΚΕ εν όψει του συνεδρίου παρουσίασε η Αλέκα Παπαρήγα


Τις θέσεις του ΚΚΕ για το 19ο συνέδριο του κόμματος, παρουσίασε η γενική γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα.

«Φιλοδοξούμε να συμβάλουμε ώστε άνθρωποι με εμπειρία αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος, αλλά και νέοι άνθρωποι που μπαίνουν τώρα στους αγώνες, να κατανοήσουν τις αιτίες των βασάνων τους, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι αν δεν γίνουν κατανοητές αυτές οι αιτίες» υπογράμμισε.

Η Μέρκελ καλεί στην κάλπη τον Μόντι, «αποκηρύσσει» τον Μπερλουσκόνι το ΕΛΚ


Στις Βρυξέλλες «μετακόμισε» η προεκλογική Ιταλία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να υποβάλλεται σε... ψυχρολουσία στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου έκανε αιφνιδίως την εμφάνισή του και ο τεχνοκράτης Μάριο Μόντι. «Είμαστε ενωμένοι ενάντια στον λαϊκισμό και τον αντιευρωπαϊσμό» ήταν η δήλωση-προειδοποίηση προς τον Καβαλιέρε διά στόματος του προέδρου του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μαρτένς.

12 «μυστικά» που δεν ξέρετε για την Coca Cola!

Πολλοί μύθοι και αλήθειες κρύβονται πίσω από την Coca Cola, που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει στη σύνθεσή της, οι οποίοι παρόλα αυτά την ταξίδεψαν από ένα μικρό φαρμακείο στην Ατλάντα -όπου δημιουργήθηκε- σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου!

Στον Άρειο Πάγο υπόθεση για το χαράτσι της ΔΕΗ

Την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου, που θα εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής της πρωτόδικης απόφασης που απαγορεύει στη ΔΕΗ να εισπράττει το «χαράτσι».

Ένας αμύθητος «θησαυρός» στο σπίτι του Λαυρεντιάδη που συνελήφθη


Συνελήφθη με ένταλμα της ειδικής ανακρίτριας ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της τράπεζας Proton. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο στο σπίτι του επιχειρηματία βρέθηκαν μπροστά σε έναν πραγματικό θησαυρό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα, ενώ εντοπίστηκαν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Οι 10 μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 2012

Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι πλέον αλματώδης. Κάθε χρονιά κομίζει σε επίπεδο γνώσης κολοσσιαίες τομές, με εφαρμογές που κάνουν τη διαφορά στις ζωές μας ή υπόσχονται καλύτερες μέρες στο μέλλον. Για τη χρονιά που τελειώνει, το περιοδικό National Geographic συνοψίζει τις ανακαλύψεις που σημάδεψαν τη χρονιά και αφήνουν γερή παρακαταθήκη στον επόμενο χρόνο. Ας τις δούμε...

Έτσι θα γίνει η εκταμίευση της δόσης


Σε μία συνεδρίαση "εξπρές" στις Βρυξέλλες το Eurogroup έδωσε το "πράσινο φως" για την  εκταμίευση της δόσης μαμούθ ύψους 52,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα γίνει σταδιακά.

Ο Αρβανιτόπουλος για τις μετεγγραφές


«Προσωπικά είμαι αντίθετος με τη φαυλοκρατία των μετεγγραφών, όπως τη βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επισημαίνοντας όμως ότι «δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι σήμερα υπάρχει ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, με πολλές οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα δεύτερου ή και τρίτου σπιτιού».

Τράγκας: «Πάνο, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κω@@@ς!»


Με έντονα δηκτικό ύφος σχολίασε, από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, τα τεκταινόμενα στο κόμμα των Ανεξάτητων Ελλήνων, ο Γιώργος Τράγκας. Μάλιστα, όπως «αποκαλύπτει», στη γυναίκα του, Μαρία, ανήκει η... μητρότητα του «Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες». Ακόμη κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι την ώρα που συζητούσαν τη σύμπραξη σε έναν νέο φορέα, ο νυν πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αποφάσισε μόνος του να πάει να κατοχυρώσει όνομα και «ιδέα» στον Άρειο Πάγο. «Ευτυχώς, γλίτωσα» σημείωνει με ανακούφιση ο δημοσιογράφος.

Νέα παραίτηση στους Ανεξάρτητους

Ακόμη μια παραίτηση απ'ο τους ΑΝ.ΕΛ. Σειρά αυτή τη φορά είχε ο Μπάμπης Αποσκίτης, Πρόεδρος της Νεολαίας ΑΝ.ΕΛ.

Να συνδεθούν με γέφυρες όλες οι ταράτσες της Αθήνας

Κάτω από τον τίτλο ''η Αθήνα ξαναγεννιέται από τις στάχτες της'' έλληνας αρχιτέκτονας προτείνει μέσω των Financial Times πως να φυτεύσουμε στο κέντρο λαχανικά, φυτά και φωτοβολταϊκά για την παραγωγή ενέργειας για τους ανθρώπους που ζουν στα διαμερίσματα.Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: Η Αθήνα ξαναγεννιέται από τις στάχτες της...

Νέα δημοσκόπηση:Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 30,5%


Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 30,5% έναντι 26% της ΝΔ δίνει το Βαρόμετρο Δεκεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Η επιγραφή της εταιρείας Fokas που εξόργισε!

Τη στιγμή που η εταιρεία έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 και έχει αφήσει απλήρωτους δεκάδες εργαζομένους. Τη βιτρίνα του αναγκάστηκε να αλλάξει το κατάστημα Fokas στην Ερμού, μετά τη σωρεία αντιδράσεων που προκάλεσε μία φράση που ήταν τοποθετημένη στη τζαμαρία του.

Γιώργος Δρακούλης: Διάχυτη η απογοήτευση ανάμεσα στους πολίτες


Η απογοήτευση, η οργή και η αγανάκτηση που επικρατούν ανάμεσα στις τάξεις της κοινωνίας πλέον αποτυπώνονται σε όλες τις εκφάνσεις τους κοινωνικού βίου. Η εθνική καταρράκωση είναι έκδηλη και σηματοδοτεί την απαρχή της πλήρους διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ

Ιδού που θα διατεθούν τα 34,3 δις ευρώ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, 7 δις ευρώ θα κατευθυνθούν στον προυπολογισμό του κράτους, 11,3 δις στον EFSF για την επαναγορά ομολόγων ...

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...

Τους 13 έφτασαν πια οι ανεξάρτητοι βουλευτές μετά και από την παραίτηση των κ.κ Μαρκόπουλου και Γιάννη Κουράκου από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Έτσι πλέον οι 13 ανεξάρτητοι βουλευτές είναι :

Τι κάνει σήμερα ο Παναγιώτης Λιαδέλης;

Το όνομά του συνδέθηκε με το μπάσκετ. Άλλωστε, ο Παναγιώτης Λιαδέλης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την καλαθοσφαίριση. Και πώς δεν θα μπορούσε να μην τα καταφέρει αφού γεννήθηκε σε αθλητική οικογένεια με πατέρα προπονητή ποδοσφαίρου και την αδερφή του να βαδίζει στα χνάρια του, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα της εποχής.

Διόδια και στο Ίντερνετ!


diodia_internet
Σύμφωνα με τις συζητήσεις που γίνονται στη Διεθνή Διάσκεψη WCIT 2012 στο Ντουμπάι, οι εταιρείες σχεδιάζουν να βάλουν διόδια στο Ίντερνετ για την κίνηση των δεδομένων που διέρχεται από την χώρα τους.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Βίντεο: Οι 10 πιο τρομακτικές φάρσες

Τα θύματα μετά από τις συγκεκριμένες φάρσες σίγουρα αντιμετώπισαν κάποια, έστω μικρά, ψυχολογικά προβλήματα.. Δείτε το βίντεο!!!

ΒΙΝΤΕΟ: ΝΒΑ, I love this game


To NBA είναι με διαφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο. Για τους Αμερικανούς, όμως, είναι ένα παιχνίδι, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσουν τα πλέι οφ, και γι' αυτό στους αγώνες βλέπουμε τα αστεία στιγμιότυπα να δίνουν και να παίρνουν.

Οι χειρότερες ταινίες του 2012


Την ώρα που οι κινηματογραφικές λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται, ώρα είναι για μια εξαίρεση. Γιατί το καλό το αναγνωρίζουν όλοι αμέσως, το κακό είναι ωστόσο δυσκολότερο να το διακρίνει κανείς. Κι όταν το κακό μετατρέπεται στο χειρότερο δυνατό, τα πράγματα είναι ακόμα πιο συγκεχυμένα, ακόμα πιο αμφιλεγόμενα! Το περιοδικό TΙΜΕ τόλμησε λοιπόν και δημοσιοποίησε τη δική του δεκάδα του με τις χειρότερες ταινίες του 2012. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε, ώρα για κινηματογραφικές κόντρες...

Top 10 ιστορίες ζώων της χρονιάς

Καλές, κακές, δακρύβρεχτες, κωμικοτραγικές, έχουν όλες ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι συναρπαστικές. Οι φίλοι μας τα ζώα παίζουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στις ζωές μας. Κι όταν καλούνται να τον αποδείξουν, τα αποτελέσματα μόνο αδιάφορα δεν είναι! Ιστορίες ζώων έχουν σημαδέψει συχνά τις μνήμες μας, ας δούμε λοιπόν τα εμφατικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει...

Επένδυση 3 εκατ.από την Philip Morris International

Ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αποτελεί η πρωτοβουλία της εταιρίας Philip Morris International, μητρικής εταιρίας της «Παπαστράτος», να επενδύσει στην Ελλάδα, μεταφέροντας την παραγωγή λεπτοκομμένου καπνού στην εγχώρια αγορά από άλλα εργοστάσια της εταιρίας στην Ευρώπη.

Φτάνουν λεφτά στους δήμους


Την πρώτη δόση της ΣΑΤΑ, ύψους 150 εκατ. ευρώ και την τρίτη δόση των παρακρατηθέντων, ύψους 35 εκατ. ευρώ, εισπράττουν από αύριο οι δήμοι. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, στο έκτακτο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπου ενημέρωσε τους δημάρχους για τις σημερινές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγ. Μεϊμαράκη, τους αρχηγούς τους ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, τον υπουργό Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.

Εξι μήνες φυλακή στους βενζινοπώλες που πειράζουν τις αντλίες

Τέλος στη δράση των κερδοσκόπων θέλει να βάλει το νομοσχέδιο του αγορανομικού κώδικα και προβλέπει φυλάκιση και βαριά πρόστιμα για τους βενζινοπώλες που θα εντοπίζονται να έχουν πειράξει τις αντλίες καυσίμων. Συγκεκριμένα...

Τι έκαναν οι περισσότεροι στο Facebook το 2012


Τι έκαναν οι περισσότεροι στο Facebook το 2012
Το Facebook μόλις αποκάλυψε τι μοιράστηκε και τι συζητήθηκε περισσότερο στην πλατφόρμα του από χρήστες σε όλο τον κόσμο τη φετινή χρονιά. Μπορείτε επίσης να δείτε μια αποτίμηση της δική σας δραστηριότητας στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Τρία στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ ύποπτοι για το «μαγείρεμα» του ελλείμματος το 2009


Να προχωρήσουν σε συμπληρωματική κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου, κάλεσε τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακομη στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, σχετικά με την υπόθεση περί διογκωμένου ελλείμματος το 2009 προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί στο Μνημόνιο.

Στα χέρια του ΣΔΟΕ λίστα με καταθέτες σε Λιχτενσταϊν - Λουξεμβούργο


Η μυστικότητα της ποινικής προδικασίας καλύπτει την έρευνα του ΣΔΟΕ για πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο και διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικώνμόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφέρει σε σχετικό έγγραφό του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη και Βασίλη Οικονόμου.

Αποχώρηση του Γ. Κουράκου από τη συνεδρίαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Κατήγγειλε ότι πίσω από το κόμμα βρίσκεται ο Γ. Βουλγαράκης

Σε «παρουσία» του Γ. Βουλγαράκη πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναφέρθηκε ο βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Κουράκος, εξερχόμενος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ένα τέταρτο μετά την έναρξή της.

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν ήταν μάταιες»

Την εκτίμησή του ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν ήταν μάταιες» και ότι «σήμερα είναι μια νέα ημέρα για την Ελλάδα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης μαμούθ προς την Ελλάδα.

Ποιες κατηγορίες δεν θίγονται από την αύξηση των ορίων ηλικίας


Οι ασφαλισμένοι, που έχουν θεμελιώσει ή κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως τις 31-12-2012 και οι νέοι ασφαλισμένοι, μητέρες ή χήροι πατέρες τέκνων που είναι ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία, είναι οι κατηγορίες ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, οι οποίες δεν θίγονται από την αύξηση των ορίων ηλικίας που επέρχονται με τον νέο ασφαλιστικό νόμο σύμφωνα με σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο του ΟΑΕΕ.

Buiter: H Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη οικειοθελώς σε 12-18 μήνες


Willem-Buiter
Την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη εντός των 12-18 επόμενων μηνών επιχειρεί ο Οικονομολόγος της Citigroup και Καθηγητής στο London School of Economics, Willem Buiter, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα «Finanz und Wirtschaft», υποστηρίζει επίσης, ότι τράπεζες και κράτη σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν.

Αποχώρησε από ΑΝΕΛ ο Μαρκόπουλος. Σκληρή γλώσσα για Καμμένο


Kostas-Markopoulos
Την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανακοίνωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος, με επιστολή που έστειλε στα υπόλοιπα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά του Πάνου Καμμένου, ενώ δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει τις… ύβρεις που προβλέπει ότι θα ακολουθήσουν.

Eurobank: Βελτιωμένη η προοπτική της ελληνικής οικονομίας

«Η χαμηλότερη της αναμενόμενης συμμετοχή των ξένων κατόχων ελληνικού χρέους στο πρόγραμμα επαναγοράς σηματοδοτεί την πεποίθησή τους για την βελτιωμένη προοπτική της ελληνικής οικονομίας», εκτιμούν οι αναλυτές της Eurobank. Ειδικότερα, η Eurobank στην τελευταία έκθεσή της «7 ημέρες Οικονομία», σχολιάζοντας την έκβαση της επαναγοράς αναφέρει:

Πώς τα καρτέλ ναρκωτικών ξέπλεναν χρήμα στην HSBC

Το Φεβρουάριο του 2008, οι Μεξικανικές αρχές είπαν στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της HSBC στο Μεξικό ότι ένας τοπικός «άρχοντας των ναρκωτικών» αναφέρθηκε στην τράπεζα ως το «κατάλληλο μέρος για να ξεπλύνεις χρήμα».

Τα παρασκήνια της κρίσης και ο ρόλος της Μέρκελ


Ποιοι λόγοι κρύβονταν πίσω από κάθε απόφαση της Ανγκελα Μέρκελ σχετικά με την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης; Γιατί αντέδρασε τόσο απότομα η Γερμανίδα καγκελάριος στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα και να ερωτηθεί ο λαός αν συμφωνεί να μείνει στη ζώνη του ευρώ;

Έρχονται τα ηλεκτρονικά εισιτήρια


Με μπάρες στις εισόδους των σταθμών του μετρό, εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σταδιακά από το 2014, καθώς επίσης με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την παροχή κινήτρων για την πρόληψη της λαθρεπιβίβασης, σκοπεύει το υπουργείο Μεταφορών να συνεχίσει τη μάχη κατά της εισιτηριοδιαφυγής αυξάνοντας τα έσοδα των συγκοινωνιακών εταιρειών.