Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τι κάνει σήμερα η Πίτσα Παπαδοπούλου;

Η Πίτσα Παπαδοπούλου, παιδί μιας προσφυγικής οικογένειας με καταγωγή από τον Πόντο, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένειά της μετακόμισε στην Αθήνα με στόχο ο μεγαλύτερός της αδερφός να δοκιμάσει την τύχη του στο τραγούδι. Όμως, ο Στέλιος Χρυσίνης, ο τυφλός μαέστρος ξεχώρισε την Πίτσα Παπαδοπούλου και έτσι ο Στράτος Παγιουμτζής την σύστησε στον Ζαμπέτα.
 

Ο αδερφός της λοιπόν την πήγε στον Ζαμπέτα κι εκείνος, ενθουσιασμένος από το ταλέντο της, την ανέβασε το ίδιο βράδυ για πρώτη φορά στο πάλκο δίπλα του, στα «Ξημερώματα». Ήταν η πρώτη φορά που εμφανιζόταν στο κοινό. Με πολύ άγχος, με δανεικό φόρεμα και παπούτσια ένα νούμερο μικρότερο από αυτά που φορούσε, τραγούδησε το «Τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια».

Ο κόσμος την καταχειροκρότησε και έτσι σιγά σιγά άρχισε να συνεργάζεται με συναδέλφους της ώσπου ήρθε η στιγμή που εκείνη ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο το 1980 με τίτλο «Τι αγάπη Θεέ μου», ο οποίος πούλησε πάνω από 60.000 αντίτυπα. 

Οι αλλεπάλληλες χρυσές επιτυχίες της την καθιέρωσαν ως μεγάλα κλασική λαϊκή ερμηνεύτρια. Σε όλα αυτά τα δημιουργικά χρόνια της καλλιτεχνικής της πορείας συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής. 

Στη συνεργασία της με τον Αντώνη Βαρδή στο «Άνευ Όρων» η Πίτσα Παπαδοπούλου εκτός από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε με το «Μη Μιλάς» και το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, απέδειξε ότι μπορεί να τραγουδήσει ότι θέλει και όπως το θέλει. 

 


Όταν ρώτησαν τον αείμνηστο Στέλιο Καζαντίδη για το ποια ελληνίδα τραγουδίστρια θεωρεί σπουδαία φωνή, απάντησε: «Πίτσα Παπαδοπούλου. Τι φωνή, Θεέ μου!». Τη ζήτησε μάλιστα για να του κάνει δεύτερη φωνή στο δίσκο «Αφιέρωμα» και της εμπιστεύτηκε τραγούδια τα οποία ερμήνευε ο ίδιος. 

Κάποτε μάλιστα ήθελε να δημιουργήσει μια δισκογραφική εταιρία, στην οποία ήθελε να βάλει την Πίτσα Παπαδοπούλου για να ηχογραφήσει ένα δίσκο με δικά του τραγούδια . Δεν κατάφερε ποτέ να δημιουργήσει αυτήν την εταιρία.

 

Η Πίτσα Παπαδοπούλου, παρά την τεράστια επιτυχία της στο χώρο της μουσικής, δεν έχει αλλάξει καθόλου. Παραμένει απλή και σεμνή. Μιλώντας στο newsbeast.gr, αναφέρει ότι αυτή την περίοδο ακούει μουσική μήπως επιλέξει τραγούδια για να βγάλει έναν ακόμη δίσκο. «Αυτό είναι κάτι που σκέφτομαι αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο να επιλέξεις», λέει και ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις της σε διάφορους δήμους της χώρας. 

«Χαίρομαι που ακόμη μπορώ να τραγουδώ. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνω και δεν πρόκειται να σταματήσω», σημειώνει.

Η τραγουδίστρια κάθε μέρα, δεδομένου ότι αυτή την περίοδο δεν εμφανίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί, περνά το χρόνο της διαβάζοντας. «Κάνω κάτι που δεν είχα το χρόνο τόσα χρόνια. Διαβάζω βιβλία και ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ».

Η Πίτσα Παπαδοπούλου πιστεύει φυσικά στους νέους συναδέλφους της, τους οποίους υποστηρίζει στα βήματά τους. «Θεωρώ ότι υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι τραγουδιστές που διαθέτουν εξαιρετική φωνή. Γι’ αυτό τους παροτρύνω να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά, παρά τις δυσκολίες της εποχής».

Εύχεται κάποια στιγμή η Ελλάδα και οι Έλληνες να ξεπεράσουν τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και να χαμογελάσουν ξανά. «Με στεναχωρεί που βλέπω τους συνανθρώπους μου σε αυτή την κατάσταση. Θα ήθελα κάποια στιγμή να ηρεμήσουμε όλοι. Δούλεψα σκληρά στη ζωή μου και στερήθηκα πολλά. Οι περισσότεροι έκαναν το ίδιο. Δεν αξίζει να περνάμε αυτά», λέει. Και πιστεύει ότι τα τραγούδια της δικής της εποχής δεν θα σβήσουν ποτέ καθώς δεν έγιναν για να είναι εμπορικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου