Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Τρέχουν και δε φτάνουν οι υπουργοί- Κίτρινη κάρτα έβγαλε ήδη η τρόικα…

Ένα βήμα πριν βρεθεί ξανά στο χείλος της χρεοκοπίας είναι η ελληνική οικονομία. Οι δανειστές διεμήνυσαν αρμοδίως πως η χώρα μας έχει σοβαρές υστερήσεις.

Πέραν των εσόδων που έχουν πέσει εντελώς έξω, δεν έχει γίνει ακόμη καμία πώληση, δεν έχει κλείσει καμία υπηρεσία και τα έξοδα αυξάνονται.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕΣΩ ΔΕΘ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Γράφει ο Σεραφείμ Π. Κοτρώτσος

(από το anatropi2020)
 
Στην εμφάνιση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα κριθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του anatropi2020, ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών. Ενώ η εκλογολογία "φουντώνει" και τα στελέχη της ΝΔ δηλώνουν "έτοιμα για κάλπες", ενώ οι υπουργοί δεν αποκλείουν πως μία τέτοια εξέλιξη "ίσως είναι στο μυαλό του Παπανδρέου", ο πρωθυπουργός και ο υπ. Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε εκλογικό σενάριο που θα τεθεί σε εφαρμογή, ανάλογα με τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό οικονομικό πεδίο.

ΝΕΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ...

Άλλο ένα διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει την Κίνα. Δικαστήριο της χώρας επέβαλε ποινές φυλάκισης σε επτά ανθρώπους, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πώληση τοξικών χημικών σε παραγωγούς χοιρινού κρέατος, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Xinhua.

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ

Σειρά μέτρων με σκοπό την εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στα πολυσύχναστα σημεία της περιφέρειας λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, από 12 έως 21 Αυγούστου, πρόκειται να λάβει η Τροχαία.

Πόσο “τυχαίες” είναι οι αναταραχές στην Βρετανία;

Για τρία και πλέον 24ωρα η Βρετανία ζει τα δικά της “Δεκεμβριανά” . . . ΠΡΟΣΟΧΗ! Η λέξη δεν είναι τυχαία!
Δολοφονία πολίτη από αστυνομικούς, αναταραχές και υποψίες υποβάθμισης της οικονομίας!

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ... BiG JULIA



http://www.bigjulia.com

Φίλοι μου,

"Τις ακραίες στάσεις δεν τις διαδέχονται μετριασμένες στάσεις, αλλά στάσεις αντίθετα ακραίες"

Εδώ πάνω θα πατήσω κι εδώ θα περιπλανηθώ...

Τζούλια Ντεσιρέ Αλεξανδράτου 

Ti είναι το “Big Julia”;

«ΜΠΛΟΚ» ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΑΡΑΧΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ



Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τη χρήση των ιστιοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια των ταραχών καθώς θεωρούνται «ύποπτες» για υποκίνηση της βίας. Η αστυνομία και οι...μυστικές υπηρεσίας εξετάζουν "κατά πόσο θα ήταν σωστό να εμποδίσουν τους ανθρώπους από το να επικοινωνούν μέσω αυτών των ιστοσελίδων και υπηρεσιών όταν γνωρίζουμε ότι ότι σχεδιάζουν τη βία, τη διαταραχή και την εγκληματικότητα", δήλωσε ο Κάμερον.

Νέα μέτρα – όχι στο ευρωομόλογο



Έκτακτη συνάντηση θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Στόχος της συνάντησης είναι να παρουσιάσουν προτάσεις για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για τα κρατικά ομόλογα και την κλυδωνιζόμενη χρηματοπιστωτική αγορά.

Ο Βενιζέλος ετοιμάζει την αποχώρηση του Παπανδρέου



Σταθερός πολιτικός στόχος του Βενιζέλου είναι να καταστήσει συνένοχο τη ΝΔ στα «εγκλήματα» που γίνονται εις βάρος της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια. Και αυτό γιατί γνωρίζει ότι η ιστορία έχει γυρίσματα και ο λαός θα ζητήσει αποκατάσταση του δίκιου.

Φακελάκι «προ» και «μετά»...



Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ θα φύγουμε απ’ το ιατρικό φακελάκι, γιατί δεν είναι σαν τα…άλλα. Είναι σοβαρό όσο και η υγεία και απαίσιο όσο ο γιατρός που το απαιτεί. Αν, βέβαια, το απαιτεί προκαταβολικά και εκεί βρίσκεται η διαφορά. Δεν ισχυρίστηκε κανένας πως ένα «μετεγχειρητικό» δώρο (ακόμα και χρήματα) είναι ανήθικο, ούτε πως ο γιατρός που θα το δεχτεί είναι διεφθαρμένος. Αν, στην Ελλάδα όπου συχνά μαλώνουμε ποιος θα πρωτοπληρώσει τα…ούζα, κάνεις ένα...

Ελληνοϊσραηλινή αμυντική συνεργασία υπογράφεται τον Σεπτέμβριο



Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης θα βρεθεί στο Ισραήλ, στις 4 & 5 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υπογράψει και επισήμως την ελληνοϊσραηλινή αμυντική συνεργασία.

Ο κ. Μπεγλίτης σχεδίαζε αρχικά, όταν ήταν ακόμα αναπληρωτής  υπουργός Εθνικής Άμυνας, να μεταβεί στο Ισραήλ εντός του Ιουλίου.

Γιατί η Ελβετία αποτελεί το ασφαλές λιμάνι;..



Από το banksnews.gr

Η Ελβετία είναι μια ηπειρωτική χώρα με ελάχιστους φυσικούς πόρους, πέραν του νερού και των ωραίων τοπίων. Αλλά, κατά πώς λέγεται, τα ωραία τοπία δεν τρώγονται.

Πρόκληση για όλη την κοινωνία οι πράσινες προσλήψεις στο Δημόσιο



Νεότερα στοιχεία αποδεικνύουν ότι με τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ βρίσκεται σε εξέλιξη μια άθλια μεθόδευση, που συνιστά πρόκληση για ολόκληρη την κοινωνία και εγείρει τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

Ανοίγουν (απόψε) τα διόδια Ελευσίνας...



Από το http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/08/128-7.html

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΛΕΙΨΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ , ΣΤΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΕΙΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. 


ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ...

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ. 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Γιώργος Πεταλωτής: «Θα συζητήσουμε με τους μπλόγκερς, τον οποίων η γνώμη δεν πρόκειται να απορριφθεί εύκολα»



«Η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να γίνεται κίνηση ιδεών στο διαδίκτυο. Έχει γίνει επανάσταση στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και αυτό είναι από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων», ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Κομοτηνής. Ο βουλευτής Ροδόπης επισημαίνει πως θα γίνει μεγάλη συζήτηση για το διαδίκτυο, στην οποία θα συμμετέχουν και οι μπλόγκερς.

Λουκέτο στη χώρα μέχρι το 2025!


http://www.elzoni.gr/html/ent/475/ent.12475.asp 

Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου (που ήδη αμφισβητούνται, κρίνονται ανεπαρκείς, προλαμβάνονται από τα γεγονότα και οπωσδήποτε καθυστερεί η επικύρωσή τους από τα ευρισκόμενα σε διακοπές ευρωπαϊκά κοινοβούλια) έχουν γίνει ο «νέος εθνικός στόχος» της κυβέρνησης.

Κολλητή της Ντόρας κάνει μπίζνες με ΜΚΟ...


 
Η Θέκλα ως άλλος… Κουτμερίδης!
 
Από το http://www.larissanet.gr/  
Του Λευτέρη Παπαστεργίου
 
Στο προσκήνιο της επικαιρότητας φέρνει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» την υπεύθυνη περιφερειακών μέσων της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ.Θέκλα Παρασκευούδη.

Παπανδρέου για blogs το 2008: “βλέπετε κάθε νέο με Η/Υ, ως έναν εν δυνάμει blogger, και αυτό, το θεωρείτε επικίνδυνο”



Τι μικρός που είναι ο κόσμος και πως τελικά σε αυτή την χώρα όλοι έχουν μικρή και κοντή σκέψη και ανύπαρκτο θυμικό. Δεν έχουν περάσει ούτε τρία χρόνια όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ήταν στην αντιπολίτευση το 2008 και τάσσονταν υπέρ των blog και της ανωνυμίας του διαδικτύου.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Τα πάντα για την Task Force του Μπαρόζο

Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Ποια, ακριβώς είναι η αποστολή της Ομάδας δράσης (task force) για την Ελλάδα, πού έχει συστήσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο, και η οποία θα είναι πλήρως επιχειρησιακή από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2011;

Επιτροπές Πολιτών: ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/8, 7 μμ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΛΕΙΨΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ , ΣΤΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΕΙΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.

Πήγε σε οίκο ανοχής και βρήκε μέσα την γυναίκα του!

Την αρχική έκπληξη που αισθάνθηκε ο πολωνός άνδρας ακολούθησε ισχυρό σοκ.
Τόσον καιρό η σύζυγός του, του έλεγε πως εργάζονταν σε πολυκατάστημα γειτονικής πόλης, αλλά εκείνη ασκούσε το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου.

Ο Ντενίζ Μπουλούκμπασι βάζει φωτιές στο Αιγαίο: «Η Ελλάδα είχε συμφωνήσει στη μη επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια!»

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει το βιβλίο του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, πρώην εμπειρογνώμονα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος αναφέρει ότι η Ελλάδα είχε συμφωνήσει στη μη επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια σε ορισμένες περιοχές του Αιγαίου.

Νεολαία Δημοκρατικής Συμμαχίας Θεσσαλονίκης για ΕΤ-3 και δηλώσεις Μόσιαλου

Θεσσαλονίκη,11/8/2011

       Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας, σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η τάφρος στον Έβρο,καταστρέφει τα επιχειρησιακά μας σχέδια!Η άλλη άποψη.

Η κατασκευή της τάφρου στον Έβρο ,υποτίθεται ότι ήταν ένα έργο το οποίο έγινε για να εξυπηρετήσει συγεκριμένους επιχειρησιακούς σκοπούς. Η ηγεσία του ΥΕΘΑ και του ΓΕΣ ορθώς μέχρι πριν από λίγα 24ωρα είχαν αποφύγει τη “προβολή” του. Η τάφρος δεν έγινε για να διαφημιστεί.

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ 4ΕΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ...

Την τετραετή επέκταση του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, προκειμένου να καλύψει χρέος που ωριμάζει το 2024 αντί του 2020, εξετάζουν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF). Το θέμα εξετάσθηκε χθες στη τηλεδιάσκεψη που είχε ο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευαγγ.Βενιζέλος με τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον αρμόδιο Επίτροπος Ολι Ρεν, τον διευθύνοντα σύμβουλο του IIF, κ. Τσαρλς Νταλάρα, τον επικεφαλή του EFSF, κ. Κλάους Ρεγκλινγκ και τον πρόεδρο της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της ΕΕ, κ. Βιτόριο Γκρίλι.

Στην αντεπίθεση οι καταστηματάρχες

Στάση πληρωμών απέναντι στο δημόσιο θα ξεκινήσουν οι διευθυντές καταστημάτων εστίασης όπως ανέφερε στο ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας πανελλήνιας ένωσης εταιρειών εστίασης κ. Καββαθάς αντιδρώντας στην αύξηση του ΦΠΑ κατά 10% από την 1η Σεπτεμβρίου. Όπως είπε ο κ. Καββαθάς οι επιχειρηματίες θα σταματήσουν να αποδίδουν φόρους και ΦΠΑ αφού οι περισσότεροι είναι ένα βήμα πριν την φυλακή.

Το τρομερό μυστικό όπλο των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη

Στη φωτογραφία βλέπουμε κανόνι laser πάνω σε τζίπ του Αμερικανικού στρατού 
Ο Patrick Dillon, ένας ανεξάρτητος Αμερικανός κινηματογραφιστής, πήρε συνεντεύξεις από Ιρακινούς που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες σε μια εφιαλτική επίδειξη ενός αμερικανικού υπερόπλου, που χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις σε οδομαχίες στη Βαγδάτη.

Ο καπνιστής... Λιονέλ Μέσι!

Είναι ο καλύτερος παίκτης στο κόσμο, έπαιξε περίπου 70 ματς φέτος και είπε να ανάψει και ένα τσιγάρο! Ο λόγος για τον Μέσι, ο οποίος "πιάστηκε" από παπαράτσι να καπνίζει στις διακοπές του!

Ο Αργεντίνος σταρ πέρασε μέρος των διακοπών του στο κότερο του μαζί με τον Ντάνι Άλβες και τις φίλες τους και ο φακός τον "έπιασε" να καπνίζει...

Ο καιρός μέχρι τον 15Αυγούστο

Ο καιρός την Πέμπτη 11 Αυγούστου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βορειοανατολικά πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρές, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Τζάκι Κένεντι: "Ο ΤΖΟΝΣΟΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ"

Η Πρώτη Χήρα της Αμερικής μιλάει μετά θάνατον και διατυπώνει μια τρομερή κατηγορία, η οποία παραμένει προς το παρόν αναπόδεικτη: η Τζάκι Κένεντι ήταν πεπεισμένη πως πίσω από τη δολοφονία του συζύγου της, στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας του Τέξας, ήταν ο Τεξανός Λίντον Τζόνσον, ο αντιπρόεδρός του που πήρε και τη θέση του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και μια μυστική ομάδα τεξανών μεγιστάνων.

Η οικογενειοκρατία «ανθεί» και στα ιταλικά πανεπιστήμια

Ο τίτλος της έρευνας αναδεικνύει με σαφή τρόπο τον σκοπό της: "Measuring Nepotism: the Case of Italian Academia" ("Μετρώντας την Οικογενειοκρατία: η Περίπτωση της Ιταλικής Ακαδημαϊκής Κοινότητας"). Συντάκτης της είναι ο Στέφανο Αλεζίνα, ένας Ιταλός ερευνητής που εργάζεται στο πανεπιστήμιο του Σικάγο και ειδικεύεται στην εφαρμογή μαθηματικών μοντέλων στην οικολογία.

Φάλαινα στον Κορινθιακό

Μια φάλαινα στα νερά του Κορινθιακού συνέλαβε ερασιτεχνική κάμερα. Το κήτος βρέθηκε κοντά σε σκάφος αναψυχής στην περιοχή του Πόρτο Γερμενό. Όπως ακούγεται στο video, οι επιβαίνοντες στο σκάφος υπολόγισαν το μήκος του θηλαστικού στα 10 με 15 μέτρα. Δείτε το video:

Στην «ουρά» 22 μήνες για εφάπαξ στο Δημόσιο

Περισσότερους από 22 μήνες θα πρέπει να περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να πάρουν το εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας. Αυτήν τη στιγμή στοιβάζονται πάνω από 40.000 αιτήσεις για εφάπαξ, ωστόσο ο ασφαλιστικός φορέας έχει ξεμείνει από ρευστό.

ΑΔΕΔΥ: «Δεν θα εισπράττουμε φόρους»

Με απεργίες στην είσπραξη φόρων προσανατολίζονται να απαντήσουν στην κυβέρνηση οι δημόσιοι υπάλληλοι από το φθινόπωρο, με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Σπύρο Παπασπύρο να δηλώνει: «Δεν θα κάνουμε λευκή απεργία, θα κάνουμε στοχευμένες ενέργειες».

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

«Στειρωμένα» κουνούπια κατά της ελονοσίας

Γενετικά τροποποιημένα κουνούπια χωρίς σπέρμα δημιούργησαν Βρετανοί και Ιταλοί επιστήμονες, σκοπεύοντας με τη διοχέτευσή τους στον αφρικανικό πληθυσμό, να αντιμετωπίσουν τη μετάδοση της ελονοσίας. 

Υπέκλεπταν και πουλούσαν δεδομένα τηλεφωνικού καταλόγου

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος δύο Ελλήνων. Οι δύο άντρες υπέκλεπταν συστηματικά βάση δεδομένων γνωστής Υπηρεσίας Πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος και πουλούσαν τα δεδομένα μέσω γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος και εφαρμογών «έξυπνης» τηλεφωνίας.

Στην Α' Αθήνας με τον Καρατζαφέρη ο Ψινάκης

Ο γνωστός μάνατζερ Ηλίας Ψινάκης θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr.

Σε συνάντηση που είχαν πριν από δεκαπέντε μέρες οι δύο άνδρες, αποφασίστηκε και η εκλογική περιφέρεια στην οποία θα πολιτευτεί ο Ψινάκης. Πρόκειται για την Α’ Αθήνας.

Από-Καραμανλοποίηση της Ν.Δ. και με τη... βούλα από τον Σαμαρά

Η από-Καραμανλοποίηση της Νέας Δημοκρατίας προχωράει πλέον με ταχύτατους ρυθμούς και ο Αντώνης Σαμαράς –βλέποντας την πιθανότητα πρόωρων εκλογών ισχυρότατη-κόβει και τους τελευταίους στενούς δεσμούς με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Πώς χώρισε η Τζένιφερ Άνιστον με τον Μπραντ Πιτ;

Κυριολεκτικά έξω από το σπίτι πέταξε η Jennifer Aniston τον Brad Pitt, όταν εκείνος της αποκάλυψε τον... θαυμασμό του για τη συμπρωταγωνίστριά του τότε, Angelina Jolie.


Ο σκηνοθέτης της ταινίας "Mr and Mrs Smith" που έφερε τους δύο διάσημους ηθοποιούς κοντά, Arnon Milchan, έγραψε ένα βιβλίο, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, βγάζει στη φόρα τα "άπλυτα" του πρώην ζευγαριού, αποκαλύπτας ουσιαστικά το τέλος του γάμου τους.

Παραχώρηση γης με ευνοϊκούς όρους σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Τρία εκατομμύρια στρέμματα αζήτητων αγροτικών εκτάσεων του Δημοσίου πρόκειται να παραχωρηθούν με ευνοϊκούς όρους σε αγρότεςκαι κτηνοτρόφους, βάσει σχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Όπως αναφέρεται στα Νέα της Τρίτης, οι εκτάσεις θα διατεθούν με συμβάσεις διάρκειας 5-25 ετών και με συμβολικό ετήσιο μίσθωμα της τάξεως των 5 ευρώ το στρέμμα.

Προτεραιότητα θα έχουν οι νέοι αγρότες κάτω των 30 ετών.

Aλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ τον Δεκαπενταύγουστο

Μεταβολές στο πρόγραμμα των δρομολογίων τωνμέσων μαζικής μεταφοράς κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ

Σε ό,τι αφορά στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου θα ισχύει πρόγραμμα δρομολογίων βασισμένο στη δρομολόγηση της Κυριακής.

Αντίστοιχα, τη Τρίτη 16 Αυγούστου θα ισχύει πρόγραμμα δρομολογίων βασισμένο στο πρόγραμμα δρομολογίων του Σαββάτου.

Κίνα, δείτε τι γίνεται για μια θέση στο metro...

Δείτε το βιντεο...

MONO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ...

Καταργείται η έκδοση, σε έντυπη μορφή, των Εγκυκλίων Διαταγών Προσκλήσεως Στρατεύσιμων (ΕΔΥΕΘΑ), ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στις 27.000 ετησίως. Η σχετική απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government) και του εξορθολογισμού των δαπανών.

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων για τις πυρκαγιές


Τον τελευταίο καιρό, κυρίως από αρχές Ιουλίου 2011, η χώρα μας βρίσκεται σχεδόν καθημερινά σε πύρινο κλοιό, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού δασικών πυρκαγιών (μόνον τον Ιούλιο 1950 πυρκαγιές, από τις οποίες αποτεφρώθηκαν 86.287 στρέμματα), οι οποίες προκάλεσαν καταστροφικά αποτελέσματα στο δασικό μας πλούτο και ανυπολόγιστες περιουσιακές ζημιές, και σε κάποια συμβάντα, όπως, αρχές Ιουλίου, πυρκαγιές στα περίχωρα των Ιωαννίνων, 27 Ιουλίου, πυρκαγιές Ρεθύμνου, 2 Αυγούστου, πυρκαγιές Κέρκυρας κ.α, απειλήθηκε και η ζωή συνανθρώπων μας.

Έρχονται αυξήσεις σε καθημερινά αγαθά

Ούτε την πορτοκαλάδα μας δεν θα μπορούμε πλεον να απολαύσουμε.. Αιτία, η αύξηση του ΦΠΑ κατά 10 μονάδες από το 13% στο 23%. Eτσι από 01.09.2011 αυξάνονται:
- Χυμοί φρούτων και λαχανικών - Καφές τσάι, σοκολάτα

Η θεραπεία για τον εθισμό ονομάζεται αποτοξίνωση...

Επειδή η πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν…

Επειδή ο καιρός περνά γρήγορα, η παγκόσμια οικονομική κρίση βαθαίνει και η Ελλάδα κινδυνεύει να αποτελέσει το πρώτο εξιλαστήριο θύμα της, να τιμωρηθεί δηλαδή προς παραδειγματισμόν όλων των υπολοίπων «ατάκτων»…

Με αφορμή δημοσίευμα του Ε.Τ., η κ. Θ. Παρασκευούδη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος μετρά δέκα χρόνια ζωής και έχει στο δυναμικό του δεκάδες διακεκριμένα μέλη, καταξιωμένους επιστήμονες αλλά και απλούς πολίτες που ευαισθητοποιούνται για το περιβάλλον από όλους τους πολιτικούς χώρους. Θα έλεγα ότι στο σύνολό του, διαθέτει ανθρώπους που καταδεικνύουν ότι η κομματική ταυτότητα μπορεί να μπει σε δεύτερη μοίρα μπροστά σε μία τόσο σημαντική προσπάθεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η κυβέρνηση ύστερα από την αρνητική απάντηση για 3ετή παράταση παραμονής των συμβασιούχων καθαριότητας ουσιαστικά επιχειρεί διάλυση της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ο καρχαρίας που έχει την ικανότητα να γίνεται αόρατος


Αναμφίβολα το πιο τρομακτικό πράγμα από έναν καρχαρία είναι ένας καρχαρίας που είναι αόρατος. Ο λόγος για ένα είδος καρχαρία που είναι γνωστός για το ιδιαίτερα μικρό μέγεθος του και για το γεγονός ότι μπορεί να παραμένει ασφαλής χάρη στο ότι κανείς δεν μπορεί να τον διακρίνει.

Η λίστα των... οίκων αξιολόγησης


Σε υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ προχώρησε πριν λίγες ημέρες ο οίκος Standard & Poor's ανοίγοντας εκ νέου τη συζήτηση για τις αξιολογήσεις και τις συνέπειές τους στις αγορές. 

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση και από τους τρεις οίκους Moody's, S & P και Fitch. Δείτε το γράφημα