Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Και όμως, ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε τολμήσει πρώτος να φερει στην Ευρωβουλή το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.


Ένα θέμα που σήμερα απασχολεί όσο ποτέ άλλοτε με αφορμή βεβαίως την οικονομική κρίση. Επιτροπές, ιστορικά ντοκουμέντα και σύλλογοι προσπαθούν για το αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται από την “Μεγάλη Γερμανία”.

Και όμως, υπήρξε ένας Έλληνας Ευρωβουλευτής που είχε τολμήσει να φέρει το θέμα στην Ευρωβουλή πριν από πάρα πολλά χρόνια, το 1995. Από τους ελάχιστους Ευρωβουλευτές που “δυσαρέστησε” την πλειοψηφία, υπενθυμίζοντας ότι η σημερινή Ευρώπη οφείλει την ύπαρξη της ακριβώς στον ηρωϊκό αγώνα του Ελληνικού λαού.

Δυστυχώς τότε το διαδίκτυο δεν είχε την σημερινή του μορφή, ώστε να έβλεπαν κάποιοι σημερινοί Ευρωβουλευτές που πηγαίνουν στην Ευρωβουλή για ταξιδάκια και δημόσιες σχέσεις, χωρίς να δίνουν δεκάρα για την Ελλάδα. Σαν τα πράσινα κουμάσια που έκαναν ερωτήσεις στην Ευρωβουλή για να υπερασπιστούν την διαπλοκή!

Οι παλαιότεροι θυμούνται τις δεκάδες ερωτήσεις του Νικήτα, όλες υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας. Όπως ήδη κάποιοι θυμούνται την θητεία του ως δήμαρχος βλέποντας την Αθήνα να καταρρέει στα χέρια του Καμίνη, που δυστυχώς ενισχύθηκε και από κάποιους “κομματικούς”. Τους ίδιους που δεν βλέπουν με καλό μάτι την τωρινή υποψηφιότητα του για την θέση του Γραμματέα. Προτιμούν να χρεώνουν την πατρίδα σε “χρεωμένους μέχρι τον λαιμό”.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου