Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Τα μυστήρια που περιβάλλουν την αφή του Αγίου Φωτός


Μέχρι και σήμερα, ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα γεγονότα που σχετίζονται με το αναστάσιμο Άγιο Φως, με τη διαμάχη για το αν πρόκειται για θαύμα ή όχι να αφήνει τους πιστούς διχασμένους, αναφορικά τόσο με το θεολογικό υπόβαθρο όσο και τον συμβολισμό της ευφρόσυνης αυτής τελετής.

Πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Πρωταγωνίστησαν στην μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης τηλεόρασης το 1977 του Φράνκου Τζεφιρέλι. 

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οι ηθοποιοί που έπαιξαν στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ». Γι’ αυτό δείτε πως ήταν τότε και πως είναι σήμερα.

Τι κάνει σήμερα ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης;

Γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε θέατρο και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή Ε. Χατζίκου, από την οποία αποφοίτησε το 1982. Παντρεύτηκε το 1997 με την Μπέσυ Μάλφα και κουμπάροι τους είναι οι ηθοποιοί, Λυδία Ματσάγκου, Γιώργος Στριφτάρης και Στέλιος Μάινας. Έχουν αποκτήσει τρία παιδιά και λατρεύουν την οικογένειά τους.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ στο σταυρό με κονιάκ και τσιγάρο

Μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των γυρισμάτων της συγκλονιστικής μίνι σειράς του Φράνκο Τζεφιρέλι, «O Ιησούς από τη Ναζαρέτ», παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί δείχνει τις backstage καταστάσεις…

Σκάει “βόμβα” με τα ακίνητα, λόγω τρόικας


akinita-antikeimenikes-axies
Τη χαριστική βολή στην κτηματαγορά φαίνεται ότι θα δώσει η τρόικα, στην προσπάθειά της να προλάβει τυχόν αποτυχία στον στόχο των εσόδων από την πλευρά της κυβέρνησης, μέσω τις φορολόγησης των ακινήτων.

Στην πολιτική με τη ΝΔ ο Ρεντζιάς


Eythymis-Rentzias
Ένας από τους πλέον πετυχημένους Έλληνες μπασκετμπολίστες της “επόμενης γενιάς”, δηλαδή εκείνης που διαδέχτηκε τη θρυλική φουρνιά του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να κάνει το μεγάλο βήμα, και να εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή.

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΣΤΕΡΑ"

Δεκατρείς από τους δεκαπέντε αρχικά ενδιαφερόμενους επενδυτές περνούν τελικά στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης. Η διαδικασία πώλησης εισέρχεται στην δεύτερή της φάση, όπως...

Η... προφητεία ενός ναζί 68 χρόνια πριν - «Και τότε ο Γκέμπελς θα μπορέσει να σηκωθεί από τον τάφο του και να αναφωνήσει: “Κι όμως, νικήσαμε”»

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι αντίγραφο από απόκομμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία το 1995, ενός άρθρου που αρχικά είχε δημοσιευτεί 68 χρόνια πριν, δηλαδή το 1945, αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Γιατί η νηστεία περιλαμβάνει αποχή από το σεξ;


Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες σχεδόν τις θρησκείες υπάρχουν τακτικοί περίοδοι νηστείας, κατά τις οποίες οι πιστοί απέχουν από ό,τι τροφοδοτεί την ηδονή και την σωματική απόλαυση. Η νηστεία και η εγκράτεια θεωρούνται πρακτικές που φέρουν τους πιστούς πιο κοντά στο Θείο κι ενθαρρύνουν τη σωματική και πνευματική κάθαρση. Στο χριστιανισμό η κατεξοχήν περίοδος νηστείας ξεκινά 40 ημέρες πριν το Πάσχα. Μπορεί να μην είναι πολλά τα άτομα που την ακολουθούν κατά γράμμα και σίγουρα δεν νηστεύουν όλοι για τους ίδιους λόγους, είναι όμως πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των ατόμων που αποφασίζουν να είναι εγκρατείς κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, συχνά ακολουθώντας πιο ήπιους κανόνες αποχής από τις απολαύσεις.

Νέος Γολγοθάς για την Κύπρο


«Η κυπριακή οικονομία θα βυθιστεί απότομα στην ύφεση, καθώς δρομολογούνται επώδυνες προσαρμογές» έχει τίτλο η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τις οικονομικές προβλέψεις της χώρας την περίοδο 2012-2014, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Είναι τελικά ο Οσάμα μπιν Λάντεν νεκρός; - Θεωρίες συνωμοσίας και άλλα σενάρια γύρω από την εκτέλεση του ηγέτη της αλ-Κάιντα

Με το που δολοφονείται ο διαβόητος τρομοκράτης στην επιχείρηση-αστραπή του αμερικανικού στρατού, ο πρόεδρος Ομπάμα επιβεβαιώνει το γεγονός και πανηγυρισμοί ξεσπούν έξω από τον Λευκό Οίκο και το «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης.

ΤΟΡ 9 Τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο

Μπορεί να είναι γραμμένα ή μεταφρασμένα σε δεκάδες ή και εκατοντάδες γλώσσες, οι εκδόσεις τους να διαφέρουν εντυπωσιακά, να βρίσκονται στα χέρια ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες, έχουν όμως κάτι κοινό: είναι τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου.

Για όσους ξεχνούν τον κωδικό στο facebook…


Αν συνηθίζετε να ξεχνάτε το password σας για το facebook, το κοινωνικό δίκτυο έρχεται τώρα να σας διευκολύνει με τη νέα λειτουργία Trusted Contacts.

Ιδιαίτερες παραδόσεις από όλο τον κόσμο

Τα περισσότερα έθιμα της λίστας μας αποτελούν πλέον ιστορικές καταγραφές, αφού φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί (και στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό μάλλον καλό είναι). Οι πρακτικές θεωρήθηκαν αργότερα φρικιαστικές και αποτρόπαιες ακόμα και από τους πολιτισμούς που τις υιοθέτησαν, με πολλές από αυτές να λαμβάνουν χώρα μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα. Κάποιες βέβαια παραμένουν σε χρήση, εγείροντας ερωτήματα για τη χρησιμότητα και την κοινωνική τους λειτουργία.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Η ζοφερή μοίρα των κινηματογραφικών «Χριστών» - Κατάρα, τραγική σύμπτωση ή απλώς λαϊκοί θρύλοι;

Υπάρχει όντως κατάρα που σέρνεται ξοπίσω από τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τον Ιησού στο μεγάλο πανί ή είναι το λαϊκό θυμικό που αρέσκεται να βλέπει τέτοιες συσχετίσεις; Ατυχήματα συμβαίνουν συχνά σε κινηματογραφικά γυρίσματα, πολλές φορές μάλιστα και θανατηφόρα, την ίδια στιγμή που το μέλλον κάθε ηθοποιού παραμένει αβέβαιο. Τι είναι αυτό λοιπόν που μας προκαλεί δέος όταν ακούμε για την τύχη των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Χριστό; Μήπως ο θρύλος που θέλει όποιον ερμηνεύει τον Ιησού να μην έχει καλή τύχη; Μήπως ότι το κοινό δεν μπορεί να δεχτεί το πρόσωπο που ενσάρκωσε τον Θεάνθρωπο σε άλλους ρόλους;

Ανάπτυξη το 2014 προβλέπει για την Ελλάδα η Κομισιόν


Μικρό ρυθμό ανάπτυξης από το 2014 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα στην επίσημη εαρινή  έκθεσή της για την πορεία της οικονομίας στην ευρωζώνη που παρουσιάζεται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι πολύμηνες αναρρωτικές φέρνουν απολύσεις στο Δημόσιο


Αντιμέτωποι ακόμη και με απόλυση θα βρίσκονται δημόσιοι υπάλληλοι που θα λάβουν πολύμηνη αναρρωτική άδεια, σύμφωνα με τις νέες αυστηρότερες διατάξεις.

Ποιοι επώνυμοι και πολιτικοί βγάζουν στο "σφυρί" ακίνητα


Η κρίση έχει σαρώσει τα πάντα και είναι καθημερινό πλέον το φαινόμενο να βγαίνουν στο σφυρί πανάκριβα ακίνητα πολύ γνωστών Ελλήνων.

Η ιστορία του Πανεπιστημίου Αθηνών


Η ιδέα για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών ανήκε στον Ιωάννη Καποδίστρια και η υλοποίηση της στον βασιλιά Όθωνα. Ιδρύθηκε με βασιλικό διάταγμα στις 14 Απριλίου του 1837 και εγκαινιάστηκε στις 3 Μαΐου του ίδιου χρόνου. Πρωτοστεγάστηκε στην κατοικία του αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη, επί της οδού Θόλου, στη βορειοανατολική πλευρά της Ακρόπολης. Ήταν το πρώτο Πανεπιστήμιο, όχι μόνο του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου.

Οδηγός προφορικής εξέτασης στις πανελλήνιες εξετάσεις - Μάθετε τα πάντα για τη διαδικασία και τους όρους - Αναλυτικά παραδείγματα

Με εγκύκλιο που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» το Υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια διεύθυνση οργάνωσης-διεξαγωγής εξετάσεων γνωστοποιούν στους εξεταστές τις βασικές πτυχές του τρόπου της προφορικής εξέτασης των μαθητών- αποφοίτων για να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα.

Εξοργισμένος ο πατέρας της 12χρονης κατά του Γερμενή - Δείτε το βίντεο

Εξοργισμένος ο πατέρας της 12χρονης που δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο κατά την απόπειρα επίθεσης κατά του δημάρχου Αθηναίων απευθύνεται στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή ρωτώντας τον για ποιο λόγο έδωσε μπουνιά στο παιδί.

Οι ΗΠΑ έχουν… από τώρα Πρόεδρο για το 2016


President-of-the-United-States
Καμία έκπληξη… Ακόμη μια δημοσκόπηση, του Πανεπιστημίου Quinnpiac αυτή τη φορά, δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκλέξει… από τώρα τον διάδοχο του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία, τρία χρόνια πριν από τις εκλογές του 2016. Ή μάλλον… τη διάδοχο, φτάνει να το θελήσει και η ίδια.

ΒΙΝΤΕΟ- Η επίθεση του Γερμενή


Σάλο έχει προκαλέσει το πρωτοφανές επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή ο οποίος αποπειράθηκε να επιτεθεί στον δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη, λίγη ώρα μετά την ματαίωση της διανομής τροφίμων από το κόμμα του, στην πλατεία Συντάγματος. Ο βουλευτής κινούμενος κατά του δημάρχου χτύπησε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα 12χρονο κορίτσι. Δείτε το βίντεο από τον ALPHA...

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Πάγκαλος επιμένει: Όλοι μαζί τα φάγαμε


«Όλοι μαζί τα φάγαμε και όλος ο κόσμος προσχωρεί στην άποψή μου», επανέλαβε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας νωρίτερα στη ΝΕΤ.
Ο πρώην υπουργός, είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι Έλληνες χάρη στο ευρώ ανακάλυψαν ότι μπορεί να έχουν όσα χρήματα θέλουν και ότι «αν κάποιος τραπεζίτης συμπαθούσε ένα κόμμα πιθανόν να υπήρχε πελατειακή σχέση».
Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ:

ΒΙΝΤΕΟ- Φοιτητές διαφημίζουν την Ελλάδα


Διαφημιστικό σποτ για την Ελλάδα δημιούργησαν φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στο εξωτερικό, ξοδεύοντας μόλις 24,70 ευρώ.

Οι Βόρειοι δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα σεντ για τους Νότιους - Έχουν κερδίσει!


Οι φορολογούμενοι των βορείων χωρών της ευρωζώνης όχι μόνο δεν χρηματοδοτούν τις διασώσεις των χωρών και των τραπεζικών αναταραχών, αντιθέτως οι κυβερνήσεις στη Γερμανία, τη Φινλανδία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γαλλία, έχουν εξοικονομήσει δισ. ευρώ εξαιτίας της κατακόρυφης μείωσης του κόστους δανεισμού τους στις αγορές.

Σόιμπλε: Με τον Παπανδρέου συζητήσαμε για την έξοδο από το ευρώ


Επανέφερε, μέσω αναφορών στο παρελθόν, τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που... θυμήθηκε τον Γιώργο Παπανδρέου και το περίφημο δημοψήφισμα που είχε προτείνει.

Γερμανοί πολιτικοί διορίζουν συγγενείς τους


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδότησαν στη Βαυαρία οι αποκαλύψεις για διορισμό συγγενικών προσώπων από βουλευτές της τοπικής βουλής. Η δριμεία κριτική που ακολούθησε οδήγησε σε παραίτηση δυο πολιτικούς της CSU.

Σοκ: Βίαζε τα παιδιά του - Ανάγκαζε και το γιο να βιάζει τη μάνα


Σοκάρει την τοπική κοινωνία της Πάτρας η καταγγελία που έφθασε πριν λίγες ώρες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και αναφέρει την αρρωστημένη δράση ενός «πατέρα».

Νέο σύστημα για τις προαγωγές στο Δημόσιο


Ριζικές αλλαγές επέρχονται στη διαδικασία για την ανέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων στην κλίμακα της ιεραρχίας. Μοχλός θα είναι πλέον τα πιστοποιημένα προσόντα τους.

Συγκεκριμένα:

Γυναικεία περιοδικά τότε και τώρα


Οι εποχές αλλάζουν και μαζί με αυτές αλλάζει η μόδα, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία. Η τεχνολογία έχει επίσης εξελιχθεί, ενώ τα εξώφυλλα έγιναν πιο δημιουργικά, ξεχωρίζοντας σταδιακά από την απλή εφημερίδα, με την ασπρόμαυρη εκτύπωση πλέον να έχει δώσει την θέση της στο illustration και τα χρώματα.

Η Δράση για την επίθεση εναντίον του κ. Καμίνη


Η Δράση καταδικάζει με κάθε τρόπο τη σημερινή επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Γερμενή εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, και ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την άμεση ανάκληση της άδειας οπλοφορίας του βουλευτή και από την Βουλή την άμεση άρση της ασυλίας του, ώστε να οδηγηθεί το ταχύτερο δυνατόν στην Δικαιοσύνη.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Οι καλύτερες κινηματογραφικές ενσαρκώσεις του Χριστού

Οι κινηματογραφικές μεταφορές του Ιησού εγκυμονούν πάντα κινδύνους, την ώρα που καλούνται να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κοινού για τη μορφή του Θεανθρώπου. 

Κι ενώ η δυτική ανασυγκρότηση της εικόνας του Ιησού τον θέλει ξανθό, γαλανομάτη και οστεώδη, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για πρόσωπο που έζησε στη Μέση Ανατολή.

Η επιστημονική μάλιστα απόπειρα αποκάλυψης του προσώπου του είχε καταλήξει σε αυτό:

Ο «πατέρας» της σύγχρονης επιστήμης Γαλιλαίος

Τα χρόνια της Επιστημονικής Επανάστασης ήταν μια δύσκολη περίοδος ευρωπαϊκής «κυοφορίας»: το παλιό έπρεπε να πεθάνει για να γεννηθεί το καινούριο. 

Κανείς ίσως δεν «εκτέλεσε» γρηγορότερα το παλιό από το κορυφαίο επιστημονικό πνεύμα του Γαλιλαίου Γαλιλέι, φέρνοντας τη θεοκρατική Ευρώπη ενώπιον της πραγματικότητας: η Γη δεν είναι το κέντρο του κόσμου και ναι, ο Αριστοτέλης είχε άδικο.

Φ. Κρανιδιώτης: «Μέγας στρατολόγος της Χρυσής Αυγής ο Καμίνης»


Σφοδρή επίθεση στο δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, για την απόφασή του να μην επιτρεψει τη διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» από μέλη της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού, Φαήλος Κρανιδιώτης.

O OHE κατακεραυνώνει την τρόικα για τη λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα


Lumina
Κεραυνούς εξαπολύει κλιμάκιο του ΟΗΕ κατά της τρόικας για την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα:

Τι κάνει σήμερα ο Σωτήρης Καλυβάτσης;

Στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό ο Σωτήρης Καλυβάτσης έγινε γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 με την εκπομπή «Κομφούζιο» που αρχικά έπαιζε στην ΕΤ-3 και στη συνέχεια στο STAR. Συμπαρουσιαστές του ήταν ο Αντώνης Κανάκης και ο Αντώνης Παραράς που έφυγε από τη ζωή και έτσι η εκπομπή μετονομάστηκε σε Α.Μ.Α.Ν. (Αντώνη μας άφησες νωρίς). Στη συνέχεια ήρθε το «Ράδιο Αρβύλα» αλλά ο Σωτήρης Καλυβάτσης κάποια στιγμή αποχώρησε και δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει ξανά.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μέχρι την Τρίτη του Πάσχα


sygkoinonies
Ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας, προσαρμοσμένο στην επιβατική κίνηση των εορταστικών ημερών θα ακολουθήσουν τα μέσα μεταφοράς
(λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) από αύριο Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Eurobank: Μειώνονται οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία


eurobank
«Η ψήφιση του νομοσχεδίου με τις μεταρρυθμίσεις και η συνεπαγόμενη εκταμίευση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ μέχρι τα μέσα Μαΐου 2013 μειώνει τον κίνδυνο της ελληνικής οικονομίας και ενισχύει την πολιτική σταθερότητα αφού δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ολοκληρώσει την δύσκολη πορεία των μεταρρυθμίσεων», εκτιμούν οι αναλυτές της Eurobank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

Ναζί: Η Απόκρυφη Συνωμοσία


Είναι ένα ντοκιμαντέρ για το πώς ο Αδόλφος Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς έκανε χρήση του αρχαίου μυστικισμού και του αποκρυφισμού για να κερδίσει τον πόλεμο. Οι Ναζί χρησιμοποίησαν επίσης απόκρυφες τεχνικές ελέγχου του μυαλού για να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους Γερμανούς. Αστρολογία, Μετενσάρκωση, μια νέα θρησκεία του αίματος.

Πού βρίσκονται και πού εργάζονται οι πρώην υπουργοί και συνεργάτες του Παπανδρέου - Τι σχεδιάζουν


Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει και πυκνώνει τις επαφές του με στελέχη και πρώην υπουργούς του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Χθες, Τρίτη, ημέρα που συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο γραφείο του στη Βουλή, άνοιξε η πόρτα και ξαφνικά μπήκε ένας πολύ καλός του φίλος. Ο παρ΄ ολίγον πρωθυπουργός Φίλιππος Πετσάλνικος.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε μεγάλο διάστημα να κατεβεί στην Αθήνα από την Καστοριά. Σαν να είχε απομονωθεί πολιτικά. Προφανώς όμως μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό και έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα.

Νέο κόμμα ή ΠΑΣΟΚ χωρίς Παπανδρέου οι δύο εναλλακτικές του Βενιζέλου Πηγή: Νέο κόμμα ή ΠΑΣΟΚ χωρίς Παπανδρέου οι δύο εναλλακτικές του Βενιζέλου


Οταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άνοιγε αμέσως μετά την εκλογή του τον οικονομικό φάκελο του ΠΑΣΟΚ γνώριζε ήδη -αν ίσως όχι σε όλες του τις λεπτομέρειες- το αποτέλεσμα του ελέγχου που παρήγγειλε στις έξι διεθνείς εταιρείες.

Γιατί νηστεύουμε το Πάσχα

Η νηστεία, που είναι και το βασικό έθιμο της Μεγάλης Εβδομάδας, γίνεται για να επέλθει κάθαρση σε αυτούς που την ακολουθούν και να δηλώσουν το πένθος για την....

Πως θα ξεχωρίσετε το εισαγόμενο αρνί από το ελληνικό


Προσοχή στις σφραγίδες και στις παγίδες ...

Με την Κυριακή του Πάσχα να πλησιάζει, οι Έλληνες πολίτες ήδη έχουν αρχίσει ή ολοκληρώσει τα ψώνια τους για το τραπέζι το οποίο θα περιλαμβάνει τον...

ΥΠΕΣ: Ενίσχυση 125 εκατ. ευρώ στους δήμους

Με 125 εκατ. ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο πλαίσιο της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησής που λαμβάνουν από τους ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ....Η απόφαση για την κατανομή των παρακρατηθέντων πόρων, συνολικού ποσού 17.800.000 ευρώ θα υπογραφεί μετά το Πάσχα.

Mισέλ σε Μπαράκ Ομπάμα: Ελεος πια, κατέβασε τα πόδια σου από το τραπέζι [εικόνες]


Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι κατά βάσει ένας κοινός θνητός και έχει κακές συνήθειες, όπως όλοι μας, τις οποίες μάλιστα, δεν μπόρεσε να αποβάλει ακόμη και όταν έγινε πρόεδρος της Αμερικής. Μια από αυτές, που μάλλον δεν τον πολυενδιαφέρει να την κρύψει, είναι το ότι… βάζει τα πόδια του πάνω σε όποιο τραπέζι ή τραπεζάκι βρεθεί μπροστά του.

Αυτό είναι το οργανόγραμμα της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)


Αποφασίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία τα πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν τον προεκλογικό αγώνα για τις Περιφερειακές και τις Δημοτικές εκλογές. Το parapolitika.gr σας παρουσιάζει όλα τα όνοματα.

Στην κοινοπραξία του Μελισσανίδη και επίσημα ο ΟΠΑΠ


Δεκτή έγινε από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων η προσφορά της Emma Delta για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή πώληση του ΟΠΑΠ, η οποία θα φέρει πολλαπλά οφέλη για το δημόσιο.

Πού βρίσκεται άραγε το Άγιο Δισκοπότηρο;

Το ιερό αντικείμενο της χριστιανικής παράδοσης, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο Ιησούς στον Μυστικό Δείπνο, έχει καθηλώσει το φαντασιακό της ανθρωπότητας με τις θαυματουργές δυνάμεις που υποτίθεται ότι διαθέτει. Αμέτρητες αποστολές έχουν βαλθεί κατά καιρούς να το ανασύρουν από τη λήθη, από τους Ναΐτες Ιππότες και τους Ναζί μέχρι και τον... Ιντιάνα Τζόουνς!

Διάσημοι χαρακτήρες ταινιών τότε και τώρα


Με την πάροδο του χρόνου οι κλασσικοί διάσημοι χαρακτήρες των ταινιών αλλάζουν εμφάνιση. Δείτε την εξέλιξη του Batman, του Superman, του Spiderman και άλλων διαχρονικών πρωταγωνιστών!