Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Την Κυριακή η μεγαλύτερη πανσέληνος

Η πανσέληνος της Κυριακής 23 Ιουνίου θα είναι η μεγαλύτερη του έτους, καθώς η Σελήνη θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη καθ' όλη τη διάρκεια του 2013, στο λεγόμενο περίγειό της. Το σούπερ-φεγγάρι θα απέχει 356.991 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας, ενώ η μέση απόσταση Γης-Σελήνης, που μεταβάλλεται μέσα στο έτος, είναι περίπου 382.900 χιλιόμετρα. Η φετινή σούπερ-πανσέληνος έρχεται δύο μόλις μέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου, με το οποίο εγκαινιάστηκε και επίσημα το καλοκαίρι.

Τι ψάχνει η εφορία στους... μετρητές της ΔΕΗ

Τις τελευταίες ημέρες το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης των πελατών της ΔΕΗ έχει πάρει φωτιά. Χιλιάδες πελάτες της εταιρείας καλούν το 11770 προκειμένου να πληροφορηθούν τους αριθμούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος των ακινήτων καθώς είναι από φέτος υποχρεωμένοι να τους δηλώσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σπάνε τα χάπια στη μέση για οικονομία

Δύο στους δέκα χρονίως πάσχοντες καθυστερούν ή δεν εκτελούν καθόλου τη συνταγή που τους έγραψε ο γιατρός τους ώστε να λάβουν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα, αφού αδυνατούν να καλύψουν το κόστος.

Τα έψαλλε στους στενούς συνεργάτες του ο Πρωθυπουργός

Έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για τους χειρισμούς που έγιναν από τον πυρήνα των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά στο θέμα της ΕΡΤ. Έτσι, την Τετάρτη το βράδυ ο Πρωθυπουργός τους κάλεσε όλους στο γραφείο του.

Μείωση 15% της εγκληματικότητας καταγράφει η Αστυνομία

astynomia-logo
Το πρώτο πεντάμηνο του 2013, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η Ελληνική Αστυνομία κατέγραψε μείωση της εγκληματικότητας της τάξης του 15%.

Το πολιτικό αδιέξοδο του Φώτη Κουβέλη

Fotis-Kouvelis
Λίγοι και… καλοί, ήταν το διαχρονικό σύνθημα μιας ομάδας στελεχών της Αριστεράς, που ξεκίνησαν από το ΚΚΕ Εσωτερικού, πιστεύοντας στο όραμα του Λεωνίδα Κύρκου, περιπλανήθηκαν σε έναν Συνασπισμό που δεν κατάφερε ποτέ να καταστεί “ώριμος” κληρονόμος, και με αφορμή τη διαδοχή του Αλέκου Αλαβάνου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, άνοιξε την πόρτα της κοινής στέγης και… την έκλεισε με θόρυβο πίσω της.

Ψάχνουν δικλείδες για είσπραξη του φόρου ακινήτων

Giannis-Stournaras
Την έκθεση της Τρόικας αναμένουν στο οικονομικό επιτελείο πριν “κλειδώσουν” τις ρυθμίσεις για το φόρο ακινήτων με σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, την ώρα που συνεχίζεται το παζάρι με τα τεχνικά κλιμάκια, που εκφράζουν επιφυλάξεις για τον εισπρακτικό μηχανισμό και ζητούν να συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και το 2014. Στην έκθεσή του το τεχνικό κλιμάκιο αναμένεται να απαντήσει και για τους 33 συντελεστές στο φόρο.

Ο «πατέρας» της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ

Η εμφάνιση του γερμανού πρωτεργάτη της ψυχολογίας στα χρονικά της επιστήμης έμελλε να αλλάξει καθοριστικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Ο άνθρωπος που θα εγκαινίαζε τον τομέα της «ομιλούσας θεραπείας» και θα έστρεφε την προσοχή στα της ψυχής, δημιουργώντας μια νέα μέθοδο ψυχοδυναμικής προσέγγισης των άδηλων φαινομένων της προσωπικότητας, την οποία και ονόμασε «ψυχανάλυση», έγραψε μια από τις χρυσές σελίδες της σύγχρονης επιστημικής πρακτικής.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Φωτογραφίες και βίντεο από τα αρχηγεία της Google

Κάθε 25 δευτερόλεπτα η Google δέχεται και ένα βιογραφικό για δουλειά ή για πρακτική στο διαδικτυακό κολοσσό. Αν δει κανείς τις παρακάτω φωτογραφίες θα έλεγε πως ο συγκεκριμένος αριθμός είναι… μικρός. Χωρίς πάντως να ξέρουμε πόσοι δουλεύουν στους συγκεκριμένους χώρους εργασίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι μια μέρα στη δουλεία δεν συγκρίνεται με τη δουλειά άλλων υπαλλήλων. Πισίνες, ηλεκτρονικά, αίθουσα για μασάζ και μπιλιάρδο είναι λίγες από της ανέσεις που προσφέρονται στα headquarters της Google στο Mountain View στην Καλιφόρνια.

Η κυβέρνηση να κάνει επιτέλους τη δουλειά της

Ακολουθεί δήλωση του Προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ, Θόδωρου Σκυλακάκη, σχετικά με τις χθεσινές πολιτικές εξελίξεις:

Κωνσταντινόπουλος: Είχε συμφωνήσει ο Κουβέλης και υπαναχώρησε

odysseas2
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ εξέφρασε την άποψη ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν συμφωνήσει στο θέμα της ΕΡΤ, αλλά ο Φώτης Κουβέλης την τελευταία στιγμή… άλλαξε ρότα.

Λυκούδης: Νομίζαμε ότι υπήρχε κοινή στάση με το ΠΑΣΟΚ

Spyros-Lykoudis
Στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη εμφανίστηκε το πρωί ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος ανέλυσε τις απόψεις του για τις τελευταίες εξελίξεις, και όσα διαδραματίστηκαν τη χθεσινή δραματική νύχτα.

Σφοδρή επίθεση Μπίστη σε Κουβέλη!

bistis
Με μια δήλωσή του που ανέβηκε στη σελίδα του στο facebook ο Νίκος Μπίστης επιτέθηκε στον Φώτη Κουβέλη, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ « ολοκλήρωσε σήμερα τον παραλογισμό που ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες ο Σαμαράς», ενώ χαρακτήρισε ως «φωνή λογικής» τον Βενιζέλο.
Αναλυτικά η δήλωσή του:

Ποιοί εκλέγονται στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

ESIEA
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο οι “Ενωμένοι Δημοσιογράφοι” καταλαμβάνουν τρεις (3) έδρες, η παράταξη “Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος” επίσης τρεις (3) έδρες, οι “Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία” δύο (2) έδρες, η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων μία (1) έδρα, οι “Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι” μία (1) έδρα και η “Δημοσιογραφική Συνεργασία” μία (1) έδρα.

Quiz ΟΝΝΕΔ

Ποιο στέλεχος της γαλάζιας νεολαίας που, όπως φαίνεται, θα διαδραματίσει ρόλο στο νέο Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ,

Το ΔΝΤ βάζει… τρικλοποδιά στην Ελλάδα! Ή μήπως στην Ευρώπη (μέσω της Ελλάδας);

Angela-Merkel-Christine-Lagarde
Οι “Financial Times” υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους, επικαλούμενοι αξιωματούχους του Ταμείου που δεν κατονομάζουν, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει στείλει τελεσίγραφο στην Ευρώπη, περί του ενδεχομένου αναστολής των πληρωμών των δόσεων προς την Ελλάδα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, εκτός κι αν η ευρωζώνη αποφασίσει να καλύψει το κενό των 3-4 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει προκύψει στο πρόγραμμα διάσωσης της Αθήνας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ για την πολιτική επικαιρότητα

Οι πρόωρες εκλογές
που θέλουν να προκαλέσουν κάποιοι, είναι καταστροφή...

Εκλογή εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Ψήφισαν 1092
Έγκυρα: 1076
Άκυρα: 16
Για την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας εκλέγονται:

Εκλογή μελών στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ

Ψήφισαν 1092
Έγκυρα: 1076
Άκυρα: 16
Στην  Κεντρική  Επιτροπή της  ΟΝΝΕΔ εκλέγονται:

Αυτός είναι ο «δράκος» του Γαλατσίου!

EB9BEE4529AEFFE65F534E0456B0EC60
Στην δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ φωτογραφίες και προσωπικά στοιχεία του «Δράκου» του Γαλατσίου στην περιοχή της Ομορφοκλησιάς όπου δρούσε.

Επιστολή αναγνώστη για συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Το 9ο Τακτικό Συνέδριο "Αρχών & Θέσεων" της ΟΝΝΕΔ εξελίχθηκε μάλλον σε συνέδριο "παραγοντισμού και καταστρατήγησης των διαδικασιών". Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ ανθρώπου ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό. Ο εν λόγο νεολαίος χωρίς να είναι παρόν για να υπογράψει και να καταθέσει την αίτηση υποψηφιότητας του, βρέθηκε εκλεγμένος απ' το πουθενά στην 34η θέση.

Η Όλγα πήρε πάνω της τον “κοινωνικό τουρισμό”. Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Olga-Kefalogianni
Ένα πρόγραμμα που είχε κολλήσει, πήρε πάνω της η Όλγα Κεφαλογιάννη, και από σήμερα αποτελεί πραγματικότητα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προσφέρει “ανάσες” σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται.

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : Η ΙΔΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 2235 ΤΟ ΜΕΓΑ «ΛΑΘΟΣ»

4 μήνες στην φυλακή…
Βγήκε προχθές η απόφαση του Δικαστηρίου. Μελετήθηκε γραμμή – γραμμή επί 108 ημέρες και καθαρογράφηκε.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΟΡΤΩΜΑΣ

Στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ εκλέχτηκε μέσω των διαδικασιών του 9ου Τακτικού Συνεδρίου της, ο Φίλιππος Φόρτωμας.

ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης - Ομιλία του Χρήστου Βρίκου, Προέδρου ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ και ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ,
ΦΙΛΕΣ και ΦΙΛΟΙ

          Η εισβολή της πολιτικής βίας στην καθημερινότητα μας σε τόσο έντονο βαθμό έχει πυροδοτήσει πολλές αναλύσεις εκ των οποίων οι περισσότερες συντείνουν στο γεγονός ότι για όλα ευθύνεται η οικονομική κρίση αλλά και η ανεπάρκεια του κράτους, σε δομές, παρεμβάσεις και εφαρμογή του νόμου. Αυτή η προσέγγιση είναι σε γενικές γραμμές ορθή, παραμένει όμως κατά τη γνώμη μου λίγο επιφανειακή.

ΟΝΝΕΔ Δράμας: Δελτίο Τύπου 9ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Δράμα, 17 Ιουνίου 2013

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, που διεξήχθη στη Δάφνη το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουνίου.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

Τους  υπαιτίους της χρόνιας και σκανδαλώδους κακοδιαχείρισης του «Ερρίκος Ντυνάν», που οδήγησαν το κοινωφελές ίδρυμα στο σημερινό αδιέξοδο, ανέδειξε με παρέμβασή του στη Βουλή ο Βουλευτής Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.