Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ο αμφιλεγόμενος πολιτικός στοχαστής Νικολό Μακιαβέλι

Ο όρος «μακιαβελισμός» αναφέρεται στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας χωρίς ηθικούς φραγμούς στην επιλογή των μέσων ή των στόχων και έχει φυσικά εμπνευστή τον φλωρεντινό διπλωμάτη και διανοητή. 

Το διαβόητο μακιαβελικό σύγγραμμα «Ο Ηγεμόνας» (1513) έχει πυροδοτήσει στους αιώνες της κυκλοφορίας του σφοδρές διαμάχες για τον κυνικό ρεαλισμό του, αποτελώντας παράλληλα εγχειρίδιο προς ναυτιλλομένους στα χρόνια που θα έρχονταν.

Τι κάνει σήμερα ο Τόνυ Δημητρίου;

Ο Τόνυ Δημητρίου γεννήθηκε στο Λονδίνο αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία. Πρωταγωνίστησε σε πολλά σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης και σε θεατρικές παραστάσεις.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι μετρήθηκαν

Σε 614.053 ανέρχονται σήμερα οι υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, του δημόσιου τομέα.

Τι προβλέπει το νέο Μνημόνιο

Τον Σεπτέμβριο θα καθοριστούν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο - Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ θα διατηρηθεί και το 2014 αν δεν θεσπιστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων μέχρι τον Σεπτέμβριο ώστε να διασφαλίζονται έσοδα 2,7 δισ. ευρώ - Έρχεται εξίσωση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών ακινήτων - Από τις αρχές Αυγούστου οι φορολογικές αρχές θα έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων - Οι καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις θα καλυφθούν με επιτάχυνση πώλησης λιμένων.

Μανιάτης: Το πρώτο εξάμηνο του 2014 τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο

maniatis_10
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης ξεκαθάρισε μιλώντας στο MEGA ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα πιάσουν δουλειά τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο και πιθανόν και στο Κατάκολο, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Χάος στο παρκάρισμα στην Αθήνα, χωρίς τη δημοτική αστυνομία

dimotiki-astynomia
Χαοτικές εικόνες παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της μη άσκησης καθηκόντων από τη δημοτική αστυνομία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει σε διαθεσιμότητα τους περίπου 1.000 δημοτικούς αστυνομικούς του δήμου Αθηναίων.

“Χαράτσι” και το 2014, προβλέπει το (νέο) Μνημόνιο

troika-Megaro-Maximou
H απόλυτη επιβεβαίωση των φόβων όσων εξαρχής πίστευαν ότι το χαράτσι της ΔΕΗ… ήρθε για να μείνει, και να ταλαιπωρεί τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς στην εποχή της μεγάλης κρίσης και των ακραίων συνεπειών του Μνημονίου, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα η “Καθημερινή”.

Παπαμιμίκος: Όχι άλλα οριζόντια μέτρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

papamimikos
Το μήνυμα, πως δεν πρέπει να υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, μετέφερε στους αντιπεριφερειάρχες και στους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.  Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Τι είναι η Χρυσή Αυγή για τον μέσο Έλληνα ψηφοφόρο της

Tου Γιάννη Χριστόπουλου

Η εκρηκτική άνοδος της ΧΑ είναι κατ' ουσίαν η εκδίκηση του ανώνυμου Έλληνα, η έκφραση του μίσους του για το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα της μεταπολιτευτικής φαυλοκρατίας, η ενσάρκωση της αηδίας που νιώθει για την ατιμωρησία, την αδικία και την αναξιοκρατία, η απελπισία που βιώνει για την εγκατάλειψή του στις ορδές των ξένων που κατακλύζουν τις γειτονιές του, η τελευταία του προσπάθεια να ακουστεί η κραυγή αγωνίας του από το σύστημα.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ο απόλυτος ποδοσφαιρικός σταρ Ντέιβιντ Μπέκαμ

Με το αστέρι πρώτου μεγέθους να έχει μόλις ανακοινώσει το οριστικό κρέμασμα των παπουτσιών του, ευκαιρία να θυμηθούμε την αχτύπητη καριέρα του εντός και εκτός γηπέδων.

Γιατί το φαινόμενο Μπέκαμ υπερβαίνει τα στενά ποδοσφαιρικά όρια, γινόμενος διασημότητα πρώτου βεληνεκούς σε παγκόσμια κλίμακα και μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες διεθνώς!

H λογική σε δέκα ερωτήσεις!

10 ερωτήσεις κρίσεως

Του Φώτη Σαραντόπουλου


1. Συζητούν πολλοί για το αν είναι σωστό η ΧΑ να διανέμει τρόφιμα μόνο σε Έλληνες. Εκεί είναι βρε ανόητοι το ζήτημα; Ο Δήμος Αθηναίων παρέχει 9.500 γεύματα ημερησίως. Η Εκκλησία περισσότερα. Αντί να συζητάνε μεταξύ τους, γιατί δεν ξευτιλίζουν τη ΧΑ, ρωτώντας την πόσες μερίδες διανέμει κάθε μέρα;

Tα 23 σημάδια που προδίδουν όσους ξεπλένουν μαύρο χρήμα [λίστα]

Με εγκύκλιο το Υπουργείο Οικονομικών ζητά από λογιστές, φοροτεχνικούς και εταιρείες να δίνουν τα ονόματα ύποπτων για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» στην αρμόδια Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και δίνει 23 «σημάδια» που προδίδουν τους ενόχους.

Τα σημάδια για ύποπτες συναλλαγές και συμπεριφορές:

Βόμβα Στουρνάρα για τους προκατόχους του: Οποιος κλέβει φόρους και ο Πάππας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει

Πριν κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε η πρόσφατη αναφορά της Τρόικα στην έλλειψη πολιτικής βούλησης στην Ελλάδα για να παταχθεί η φοροδιαφυγή, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε ότι όλα πλέον είναι διαφορετικά, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση των προηγούμενων υπουργών Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευαγγελο Βενιζέλο.

Παραπομπή Μαντέλη για τη Siemens προτείνει ο εισαγγελέας

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens, εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρης, με πρόταση που κατέθεσε στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. Η πρόταση υποβάλλεται ξεχωριστά από την όλη υπόθεση, λόγω κινδύνου παραγραφής, και ο κ. Μπρης προτείνει να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ελληνοαμερικάνος πήγε να μαζέψει σε πάρκο των ΗΠΑ χόρτα, αλλά του έκοψαν... πρόστιμο!

Ο John Taris, ένας 75χρονος συνταξιούχος Ελληνοαμερικάνος που ζει στο Σικάγο δούλεψε σαν ράφτης όλη του την ζωή και τα 1500 $ που παίρνει κάθε μήνα ως σύνταξη φτάνουν μόνο για να πληρωθούν οι διάφοροι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας και φόροι και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της διατροφής εκείνου και της συζύγου του, έτσι συνήθιζε να μαζεύει χόρτα ώστε να συμπληρώσει το τραπέζι της οικογένειας του.

Η Νέα ΜΕΡΑ ζητά από το ΕΣΡ την έκδοση Οδηγίας για την παρουσία της στα ΜΜΕ

Στην αίτηση προς το ΕΣΡ που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Χρήστο Ζώη, επισημαίνεται ότι από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα, η Νέα ΜΕΡΑ τελεί υπό καθεστώς πλήρους αποκλεισμού από την δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς και από σημαντικό αριθμό ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, που αγνοούν και δεν παρουσιάζουν την κοινοβουλευτική και την εν γένει πολιτική δραστηριότητα των Βουλευτών και των στελεχών, αλλά και τις ανακοινώσεις του Κόμματος.

Αγωγή και μήνυση στον Καμίνη για παράνομη, καταχρηστική και μεροληπτική μεταχείριση των Αθηναίων πολιτών, έναντι των παράνομων μεταναστών

Αγωγή και μήνυση κατέθεσε το νομικό τμήμα της "ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" κατά του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και κατά παντός υπευθύνου για την παράνομη, καταχρηστική και μεροληπτική μεταχείριση των Αθηναίων πολιτών, έναντι των παράνομων μεταναστών ....

Mίκης, Γλέζος, οι επιφανείς γέροντες που δεν εξέφρασαν καμία άξια λόγου πολιτική ιδέα τα τελευταία 60 χρόνια

Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σταύρος Τσακιράκης καταθέτει μια αιρετική άποψη που πάει κόντρα στο ρεύμα. Εκτιμά, και γράφει στο προσωπικό του blog, ότι η ιδιότυπη ασυλία της οποίας απολαμβάνουν οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος τους έκαναν να έχουν χάσει κάθε μέτρο.

Δεν παίρνεις άδεια ή έχεις απενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο; Είσαι υποπτος φοροδιαφυγής

«Πες μου τι ρούχα φοράς, αν παίρνεις άδεια απο τη δουλειά σου, αν έχεις απενεργοποιημένο κινητό και αν κάνεις σπάταλη ζωή για να κρίνω αν είσαι φοροφυγάς και να σε καταγγείλω στην εφορία». Αυτός θα είναι ο διάλογος μεταξύ λογιστών, εμπόρων, μειστών, ενεχυροδανειστών με πελάτες τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι τελευταίοι θεωρούνται για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Τα «παιχνίδια» των δανειστών εις βάρος της Ελλάδας

Σφίγγει ο κλοιός των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση οι οποίοι δεν αφήνουν πλέον τίποτα σε εκκρεμότητα και απαιτούν γραπτές δεσμεύσεις - με τη μορφή νομοσχεδίων και τροπολογιών- για τα προαπαιτούμενα που έχει δεσμευτεί η Ελλάδα και με δαμόκλειο σπάθη την εκταμίευση της δόσης.

Όλες οι αλλαγές στην οργάνωση και τη δομή της Ελληνικής Αστυνομίας

Εισήχθη χθες σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία για την «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Η νομοθετική πρωτοβουλία θα αποτελέσει ιδιαίτερο μέρος του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», η δημόσια διαβούλευση για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Δήμητρα Λιάνη: Οταν με φωτογράφιζε ο Ανδρέας – Aγνωστες προσωπικές φωτογραφίες που ανήρτησε στο facebook [εικόνες]

Υπήρξε σπουδαίος φωτογράφος ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι γνωστό. Οταν όμως έστρεφε το φακό του στη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου τα κλικ ήταν ασταμάτητα και τα πλάνο γκρο. Μια ευκαιρία να δούμε μια σειρά φωτογραφιών της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου, από καλοκαίρια σε παραλίες αλλά και κάποιες κοσμικές εκδηλώσεις με τον πρώην πρωθυπουργό σε ρόλο φωτογράφου έχουμε μέσω του facebook.

“Στον αέρα” η ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε. το 2014!

greek-EU-flags
Σημεία των καιρών, και σε κάθε περίπτωση… διηγώντας τα να κλας. Όπως αποκαλύπτει η στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, το site της ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρώτο εξάμηνο του 2014, έχει… καταληφθεί από χάκερς, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια “ανακατάληψής” του.

Το «σκιώδες» υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα

Το άτυπο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει την πολιτική αντιπαράθεση  με τους υπουργούς της κυβέρνησης για όλα τα θέματα που προκύπτουν ανέδειξε όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Νέα ΜΕΡΑ: Σύσταση Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου και Γραμματειών

Κατόπιν εισήγησης του Προέδρου του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Χρήστου Ζώη, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση αρμοδιοτήτων των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου ως εξής:

Οι… διευθύνσεις των 8.296 δημοσίων υπαλλήλων που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

diathesimotita
Με το ΑΣΕΠ να αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στη διαδικασία αξιολόγησης, όπως προέκυψε μετά τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιώργο Βέη, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την “ταυτοποίηση” στοιχείων 8.296 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν μπει μέχρι τον Σεπτέμβριο σε καθεστώς διαθεσιμότητας, προκειμένου να εκπληρωθεί η σχετική δέσμευση έναντι της τρόικας.

Στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής στο Ιράν

Είναι δύσκολο για τους Δυτικούς να δουν από κοντά τη ζωή στο Ιράν, ωστόσο οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτελούν το «όχημα» για μια εσωτερική ματιά στις ιδιωτικές ζωές των Ιρανών.

Ιρανοί φωτογράφοι κατέγραψαν στιγμιότυπα της ζωής των καθημερινών ανθρώπων, κάτι που οι ξένοι δύσκολα θα έβλεπαν.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ο τρομοκράτης Κάρλος το «Τσακάλι»

Με όνομα φόρο τιμής στον Λένιν, ο λατινοαμερικάνος Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσες θα γινόταν παγκοσμίως διαβόητος ως ο αποτελεσματικότερος πολιτικός τρομοκράτης του πλανήτη. 

Ο «Κάρλος το Τσακάλι», όπως τον ονόμασαν οι αξιωματούχοι του Παλαιστινιακού Μετώπου -πρώτου σταθμού στην τρομοκρατική του καριέρα-, αφού κέρδισε τη φήμη του ως μαχητής της οργάνωσης και έσπειρε τον φόβο της τρομοκρατίας στην Ευρώπη, θα λειτουργούσε κατόπιν τη δική του εγκληματική συμμορία, εκτελώντας συμβόλαια για άλλους.

Τι κάνει σήμερα η Ελένη Βιτάλη;

Όσοι την ξέρουν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη ενώ εκείνοι που αρκούνται στη φωνή και τα τραγούδια της, έχουν μόνο τα καλύτερα να πουν. Η Ελένη Βιτάλη γεννήθηκε μέσα σε μουσική οικογένεια και μεγάλωσε ταξιδεύοντας σε όλη την επικράτεια.

Οι Έλληνες επιλέγουν τα φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα - Βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Συνεχίζεται η ανάκαμψη του Δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο δείκτης στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 7 μονάδες, φτάνοντας συνολικά τις 47. Η αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη που σημειώθηκε στην περιοχή της Ευρώπης.

Ο «κρυφός» φάκελος του facebook - Περιέχει σημαντικά μηνύματα που δεν γνωρίζετε

Το Facebook είναι ίσως το πιο διαδεδομένο κοινωνικό μέσο δικτύωσης στο κόσμο. Αριθμεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο λογαριασμούς μέσα σε εννιά χρόνια ύπαρξης. Σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα το facebook έχει καταφέρει να προσελκύσει, πέρα από τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων, ενηλίκους κάθε ηλικίας, εταιρείες, μουσικά συγκροτήματα, αθλητικές ομάδες και ο,τι άλλο μπορεί να περάσει από το μυαλό μας.

Πώς φτιάχνεται το 2ευρω- Συγκλονιστικό βίντεο του National Geographic

Τα πρωταρχικά υλικά, η μεταφορά τους και η επεξεργασία των μετάλλων για να δημιουργηθούν τα χιλιάδες εκατομμύρια νομίσματα αξίας 2 ευρώ απασχόλησαν το κανάλι του National Geographic. Εψαξε και βρήκε τον εξαιρετικά πολύπλοκο τρόπο κατασκευής του νομίσματος που όλοι έχουμε στην τσέπη μας.

Ο Μουρούτης έχει κάνει προφίλ στο σκύλο του, τον "φούσκα" στο facebook!

Η αγάπη του Γιώργου Μουρούτη για τα ζώα και δη για τα σκυλιά είναι γνωστή. Πόσο μάλλον για τον δικό του σκύλο τον φούσκα, στον οποίο αναφέρεται ουκ ολίγες φορές, ακόμα και μέσα από τις προσωπικές του σελίδες στα social media, παίρνοντας την ανάλογη δημοσιότητα.

Ιταλία> Ακόμα και η Fiat «σκέφτεται» να μετακομίσει…

Η Fiat μπορεί να περιορίσει τα προγράμματά της για μελλοντικές επενδύσεις της στην Ιταλία, ανέφεραν πηγές της εταιρίας στον ιταλικό τύπο, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου της Ρώμης να υποχρεώσει την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να συνεχίσει να διατηρεί επίσημες σχέσεις με όλα τα συνδικάτα της χώρας.

«Σπάει» σε τρία κομμάτια η ΔΕΗ - Περνάει σταδιακά σε ιδιώτες έως το 2016

Τρία κομμάτια και τρεις φάσεις περιλαμβάνει το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ με το σχέδιο αναδιάρθρωσής της να δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση είχε ληφθεί τον Μάιο από το υπουργείο Οικονομικών και από το υπουργείο Περιβάλλοντος και σήμερα πήρε ΦΕΚ.

Ποιες κατηγορίες υπαλλήλων μπαίνουν στη λίστα του Σεπτεμβρίου

Καταρτίζονται οι νέες λίστες των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τον Σεπτέμβριο. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έδωσε οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΠΟΥ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ «ΠΡΕΖΟΥ» (ΦΩΤΟ)

Η Ελένη Ζαρούλια από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την απαγόρευση διανομής τροφίμων μιλώντας στην Βουλή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, μιλώντας όχι για τον ίδιο αλλά για την κόρη του, με αφορμή την παραπάνω απαγόρευση! Αναφέρθηκε μάλιστα σε δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα από τις 7 Οκτωβρίου του 2007, η οποία είχε τίτλο στην πρώτη της σελίδα «Σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών η κόρη Δραγασάκη».

"Φύλλο και φτερό" διαγωνισμοί πρόσληψης δημοτικών αστυνομικών

Τη διενέργεια επιθεώρησης - ελέγχου, με αντικείμενο την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων της Επικράτειας, ζήτησαν σήμερα από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Παρασκευά  Νομικό,  με κοινή επιστολή τους, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Hγετικό στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων του Μάριο Κόλα και των Αλβανών καταζητούμενων

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), επικεφαλής της οποίας είναι ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ηγετικό στέλεχος του αριστερού κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων των Αλβανών δολοφόνων της συμμορίας Μάριον Κόλα και κατά της Αστυνομίας.

Rethink: Μια νέα Αθήνα κόντρα στη μιζέρια και τα συμφέροντα

Πραγματικά απορώ με την αντίδραση μερικών στο φιλόδοξο σχέδιο ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και στην πρόταση που κέρδισε στο διαγωνισμό Rethink Athens.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδιωξε από το γραφείο του δημοσιογράφο της Frankfurter Allgemeine Zeitung γιατί δεν του άρεσαν τα σχόλια και οι ερωτήσεις

Πρόκειται για τον ανταποκριτή της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Μίκαελ Μάρτινς, ο οποίος επισκέφθηκε πριν μερικά 24ωρα τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του πάρει συνέντευξη για την γερμανική εφημερίδα.

Βαρβιτσιώτης: Πεσμένη η ακτοπλοΐα κατά 60%

miltiadhs-varvitsiwths-thumb-large
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Real FM στάθηκε στον πεσμένο τζίρο στην ακτοπλοΐα.

Σακούλα με σφαίρες και όπλα στην Πολυτεχνειούπολη!

antitro
Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ  εντόπισαν και κατέσχεσαν στο προαύλιο της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωφράφου μια σακούλα που περιείχε τρεις γεμιστήρες όπλου και 90 φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Η Ελλάδα της κρίσης (σε… 26 λεπτά) από το BBC

Ακόμη και στην εποχή της ραγδαίας εξάπλωσης και διαδραστικής ικανότητας του διαδικτύου και κυρίως των social media, η δύναμη της εικόνας παραμένει εκκωφαντικά αποτελεσματική. Ειδικά όταν συνοδεύεται από ήχο και λόγια, στην κατεύθυνση της δραματοποίησης όσων αφηγούνται και καταγράφουν οι εικόνες που περνούν μπροστά από τα μάτια του θεατή.

Προσφεύγει στο ΕΣΡ η Νέα ΜΕΡΑ

nea mera
Η Νέα ΜΕΡΑ θα καταθέσει στο ΕΣΡ αίτηση για την έκδοση Οδηγίας προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ώστε να διασφαλιστεί η αυτονόητη ισότιμη παρουσίαση όλων των απόψεων, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του κόμματος, στο οποίο τονίζεται ότι παρά τις ρητές συνταγματικές επιταγές για την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών, «η Νέα ΜΕΡΑ από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα τελεί υπό καθεστώς πλήρους αποκλεισμού από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς και από σημαντικό αριθμό ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, που αγνοούν και δεν παρουσιάζουν την κοινοβουλευτική και την εν γένει πολιτική δραστηριότητα των βουλευτών μας και των στελεχών μας, αλλά και τις ανακοινώσεις μας».

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο νομπελίστας γιατρός Αλεξάντερ Φλέμινγκ

Ο Φλέμινγκ δεν χρειάζεται απολύτως καμία εισαγωγή: ο άνθρωπος που έσωσε εκατομμύρια άλλους με ένα από τα πρώτα αντιβιοτικά του κόσμου έχει την πενικιλίνη για τις απαραίτητες συστάσεις.

Ο Αντώναρος διαψεύδει τα “Νέα”. Και απορεί…

Evangelos-Antonaros
Την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Αντώναρου προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα της στήλης “Μικροπολιτικός” στην εφημερίδα “Νέα”, που τον εμφανίζει να έχει συναντηθεί σε ξενοδοχείο με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, ενώ στο ρεπορτάζ εμπλέκεται και το όνομα του Ευρυπίδη Στυλιανίδη, αμφότεροι πολιτικά πολύ κοντά στον Κώστα Καραμανλή.

ΤΑΙΠΕΔ: Πωλήθηκε και τρίτο ακίνητο του Δημοσίου

taiped
Με τίμημα 5,9 εκατ. ευρώ, πωλήθηκε το 3ο κατά σειρά ακίνητο του Δημοσίου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών – αξιοποίησης ακινήτων, e-publicrealstate.gr, την οποία δημιούργησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Οταν το «κοσμικό» γεγονός της χρονιάς ήταν η δεξίωση για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο προεδρικό Μέγαρο [εικόνες]

Η σημερινή νύχτα, θα είναι μια σαν όλες τις άλλες για τους υπέροχους κήπους του προεδρικού Μεγάρου. Τίποτα δεν θα μαρτυρά τις στιγμές δόξας, λάμψης αλλά και κοσμικότητας που ζούσαν επί χρόνια σαν και σήμερα στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η προεδρική πρόσκληση ήταν κάθε χρόνο η επιβεβαίωση πως παραμένεις σημαντικός – για πολιτικούς και όχι μόνο.

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για την οικονομία

krisi1
Το 98% των Ελλήνων και το 72% των πολιτών στην ΕΕ χαρακτηρίζουν την κατάσταση της εθνικής οικονομίας τους «κακή», σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Η κοινοτική δημοσκόπηση διενεργήθηκε στα κράτη μέλη της ΕΕ την Ανοιξη και ειδικά στην Ελλάδα την περίοδο 11-25 Μαϊου .