Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ισχυρά κίνητρα για συναλλαγές μόνο με πιστωτικές κάρτες

«Ηλεκτρονικό μπλόκο» για το ΦΠΑ στήνει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την υιοθέτηση μόνο πλαστικού χρήματος, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να εντοπίσει το «μαύρο» χρήμα που κινείται...

στην αγορά. Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», για να γίνει μάλιστα ευρέως αποδεκτό το νέο σχέδιο, μελετάται να δοθεί ισχυρό κίνητρο σε όλους τους πολίτες, ούτως ώστε να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Συγκεκριμένα, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν τα στελέχη του υπουργείου προβλέπει ότι όσοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές τους θα έχουν έκπτωση από το φόρο εισοδήματος ίση με το 3% της δαπάνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στο τραπέζι των συζητήσεων, υπάρχει και «ισχυρότερη» πρόταση για μείωση του ΦΠΑ κατά 1 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες για συναλλαγές κυρίως κάτω των 300 ευρώ.

Τέλος, το παραπάνω μέτρο, που έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών η ομάδα Ράιχενμπαχ, προβλέπει ότι κάθε φορά όπου θα γίνεται συναλλαγή με πλαστικό χρήμα, η τράπεζα που μεσολαβεί, πριν αποδώσει τα χρήματα στην επιχείρηση, θα παρακρατά και θα αποδίδει αμέσως το ΦΠΑ στο Δημόσιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου