Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Έργα και ημέρες του Σιούφα στη Βουλή


Το ότι στη Βουλή το «βόλεμα» ημετέρων πάει σύννεφο, το ξέρουν πλέον και οι πέτρες.
Ψάχνοντας το θέμα βρήκαμε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του site tsiliadoros.blogspot.gr που εξηγεί τι έγινε όταν πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Δημήτρης Σιούφας και πως ξεκίνησε η φάμπρικα
Το άρθρο λοιπόν γράφει ότι μονιμοποιήθηκαν ακόμα 232 άτομα…
Πρόκειται στην πλειονότητά τους για άτομα που απασχολούσαν οι βουλευτές και τα κομματικά γραφεία με καθεστώς μετακλητού υπαλλήλου, αλλά τον Ιούνιο του 2008 ο κ. Σιούφας ψήφισε διάταξη, προκειμένου μετά τις εκλογές να περάσουν στο ειδικά προνομιούχο καθεστώς του υπαλλήλου της Βουλής. 
Ετσι, ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής αυξήθηκε, και από 1.600 που ήταν ξεπέρασε τους 1.800, τους οποίους πληρώνει ο ελληνικός λαός σε περίοδο κρίσης. Οι περισσότεροι, μάλιστα, εξ αυτών είναι αργόμισθοι, αφού δεν υπάρχει…δουλειά στη Βουλή για τόσους υπαλλήλους.
Σε άλλο σημείο το δημοσίευμα αναφέρει: Περισσότερους, όμως, υπαλλήλους βόλεψαν ο πρόεδρος της Βουλής την περίοδο 2007-2009 κ. Σιούφας και ο γενικός του γραμματέας κ. Νίκος Στεφάνου. Ανερυθρίαστα, μάλιστα, βολεύτηκε και ο ίδιος ο κ. Στεφάνου. Οι διορισμοί του κ. Σιούφα δεν περιορίζονται μόνο μεταξύ των τελευταίων 232. Στα δύο χρόνια της θητείας του βόλεψε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων σε σημείο που οι συνάδελφοί του να λένε ειρωνικά ότι «τα καραγκούνικα που μιλάνε στην Καρδίτσα θα πρέπει να καθιερωθούν ως επίσημη διάλεκτος της Βουλής».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου