Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αντώνης Σαμαράς: «Αυτό είναι το τελευταίο πακέτο επώδυνων περικοπών»

«Ο νέος γραμματέας θα ανασυντάξει τις νέες μας δυνάμεις. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία συνεδρίασε σήμερα για να εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «βασικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι το λόμπι της δραχμής».

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως το νέο πακέτο θα είναι το τελευταίοκαθώς η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα ενώ ξεκαθάρισε πως τα μέτρα θα συνοδευτούν από αναπτυξιακή πολιτική. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως «οι πολίτες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες», λέγοντας: «Πολλές από τις περικοπές που περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. είναι δύσκολες, επώδυνες, πονάνε, αλλά είναι και αναπόφευκτες γιατί χωρίς αυτές η χώρα θα επέστρεφε στο σημείο μηδέν».

«Περίπου σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που είναι σήμερα», εκτίμησε και δήλωσε πως «σήμερα στήνουμε τις βάσεις για να γίνει ανταγωνιστική ως οικονομία και ανεξάρτητη ως χώρα».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως θα χτυπηθούν ανελέητα και η φοροδιαφυγή και η ανεργία ενώ αναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, επεσήμανε πως η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος.

«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να τρώει τα παιδιά της», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς και τόνισε πως η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Εξάλλου όπως είπε όλες σχεδόν έχουν περιληφθεί στην προγραμματική σύγκλιση των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά έχουν ορίζοντα τετραετίας. «Δεν είπαμε ποτέ ότι θα γίνουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Ούτε θα μπορούσαν άλλωστε… Δεν είναι δυνατό σε δύο μήνες να αλλάξουμε όσα συνέβησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Και ιδιαίτερα τα τελευταία τρία… Αλλά από την πρώτη στιγμή δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στα σημαντικά» τόνισε. 

«Πλάι στο λόμπι της δραχμής που υπάρχει εντός και εκτός της Ελλάδας και ποντάρει στην ελληνική χρεοκοπία, δημιουργούμε και εμείς το δικό μας λόμπι που δίνει προοπτική στη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε πως η ενότητα στην χώρα είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Πρώτον αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και αν υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Η αξιοπιστία μας έχει πέσει στο μηδέν» και συμπλήρωσε: «Ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Ζητήσαμε από την Ευρώπη να σταματήσουν οι τοξικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας».

«Πρέπει να αναδιοργανώσουμε το κόμμα»

Σχετικά με τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και την εκλογή του νέου γραμματέα, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα και μέσα στην παράταξη και προειδοποίησε πως δεν θα γίνουν ανεκτές ακραίες συμπεριφορές στο κόμμα.

«Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας, δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Πρέπει να αναδιοργανώσουμε το κόμμα, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι μεγίστης σημασίας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου