Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τι κάνει σήμερα η Μελίνα Κανά;

Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, από όπου και πήρε το πτυχίο της. Όμως, δεν έγινε φιλόλογος αλλά τραγουδίστρια. Έτσι, με το τραγούδι άρχισε να ασχολείται από τα φοιτητικά της χρόνια. Το 1987 εμφανίστηκε στο Πλατώ της Θεσσαλονίκης, έχοντας μια συνεργασία που διήρκησε τέσσερα χρόνια. Εκείνη την περίοδο γνώρισε τον μεγάλο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή και συνεργάστηκε μαζί του.

Ο πρωτοπόρος του φανταστικού Ιούλιος Βερν

Ο άνθρωπος που μας ταξίδεψε μέσα στην κάμαρά μας, που συντρόφευσε τα παιδικά μας χρόνια όσο κανείς, δεν χρειάζεται φυσικά συστάσεις. 

Ο Ιούλιος Βερν πυροδότησε τη φαντασία του κόσμου, αναγνωστικού κοινού και επιστημονικής κοινότητας, όσο λίγοι, με τις συναρπαστικές του ιστορίες να μεταφράζονται σε όλες σχεδόν τις γλώσσες της οικουμένης, για να έχει όλος ο πλανήτης τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με το μοναδικό λογοτεχνικό του σύμπαν!

Προθεσμία μέχρι τις 10 Αυγούστου ζήτησε ο Παπακωνσταντίνου από την προανακριτική Πηγή: Προθεσμία μέχρι τις 10 Αυγούστου ζήτησε ο Παπακωνσταντίνου από την προανακριτική | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110418#ixzz2W7oRSJJa

Περιθώριο μέχρι τις 10 Αυγούστου για να μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης και τις καταθέσεις των μαρτύρων ζήτησε μέσω του Δικηγόρου του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την προανακριτική επιτροπή.

Οικουμενική κυβέρνηση ζητά η "Κίνηση των 75" του ΠΑΣΟΚ

"Να παραιτηθεί άμεσα ο Αντώνης Σαμαράς και να συγκροτηθεί Οικουμενική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και Ευθύνης με διευρυμένη συμμετοχή κομμάτων υπό Πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής", ζητά η Κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ.

Η νευρικότητα του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Γράφει ο Θέμης Δαγκλής 

Οι πολιτικές εξελίξεις πιθανόν να μην έχουν νικητές παρά μόνο ηττημένους. Ακόμα και αν δεχτεί κανείς την υπόθεση, ότι κανείς από τους κυβερνητικούς εταίρους δεν θέλει εκλογές (κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει) μπορεί πάντα να συμβεί ένα ατύχημα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι στην Κουμουνδούρου «τρώνε τα νύχια τους». Οι εξελίξεις τους αιφνιδίασαν πλήρως, στην πραγματικότητα δεν περίμεναν να εκδηλωθεί κάποια κρίση στην κυβέρνηση πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

Στο Ευρωκοινοβούλιο το κλείσιμο της ΕΡΤ

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για το ξαφνικό λουκέτο της ΕΡΤ, ύστερα από παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Γκανγκστερικός ο τρόπος που έκλεισε η ΕΡΤ, τονίζει ο Παφίλης

Να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης από τη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «γκανγκστερικό» τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Θηριωδίες και γενοκτονίες της ανθρώπινης ιστορίας

Παρά το γεγονός ότι το ακριβές περιεχόμενο του όρου «γενοκτονία» είναι πλέον αντικείμενο ιστορικής και εννοιολογικής αντιπαράθεσης, γενικώς μιλώντας η γενοκτονία αναφέρεται στον σκόπιμο αφανισμό μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων (φυλών, εθνοτήτων, θρησκευτικών ομάδων κ.λπ.).

Ο Παπανδρέου διηγείται τι έγινε στη μοιραία Σύνοδο Κορυφής πριν από το Μνημόνιο - «Γρήγορα, έχουμε μόνο 10 λεπτά», μου είπαν

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε εκδήλωση στο Εδιμβούργο της Σκωτίας κατέπληξε όχι μόνο γιατί κατάφερε να διασωθεί από τους δεκάδες διαδηλωτές που δεν τον άφηναν να μιλήσει, αλλά και γιατί πήγε εξοπλισμένος με πολλές φωτογραφίες από την εποχή του Ανδρέα και πολλές αναμνήσεις.

Πόσες είναι οι χιλιάδες υπάλληλοι της κρατικής τηλεόρασης από το 2000 μέχρι σήμερα [πίνακες]

Οι 2.656 μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ την καθιστούσαν μια από τις μεγαλύτερες ΔΕΚΟ της χώρας. Κι όμως οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση είναι οι λιγότεροι από το 2000 μέχρι και σήμερα, καθώς τα τελευταία χρόνια το προσωπικό έχει μειωθεί.

Αναβλήθηκε το Συνέδριο του Συνασπισμού

Αναβλήθηκε το Συνέδριο Αυτοδιάλυσης του Συνασπισμού, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι Διεθνείς Οργανισμοί Τύπου για την ΕΡΤ

Ο Οργανισμός για την Ελευθερία του Τύπου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, που είναι παρακλάδι του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου, με ανακοίνωσή του εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για το κλείσιμο της ΕΡΤ και αναφέρει ότι: "η ξαφνική διακοπή λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Ελλάδα απειλεί το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση σε μια περίοδο σημαντικής αβεβαιότητας".

Η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας για την ΕΡΤ

«Βάρβαρη και αντιδημοκρατική ενέργεια» χαρακτηρίζει σε δηλώσεις του το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης ο γενικός διευθυντής της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης, Αλεξάντερ Βράμπετς, ενώ σε ανάλογο πνεύμα δριμείας κριτικής είναι οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν τόσο το συμβούλιο των συντακτών της όσο και το λεγόμενο «Συμβούλιο κοινού».

ΒΙΝΤΕΟ - Η ιστορία της ΕΤ3

Μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της ΕΤ3, συγκεντρώθηκαν σε ένα βίντεο. Το αποτέλεσμα είναι άκρως συγκινητικό, αφού "ξυπνά" μνήμες από τη Θεσσαλονίκη.

Θέμα αλλαγής Πρωθυπουργού θέτει ο Ψαριανός

Θέμα αλλαγής του προσώπου του Πρωθυπουργού έθεσαν αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ στις ομιλίες του στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Η Liberation για την ΕΡΤ

Η Liberation αναφέρεται θετικά στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για 'σωστή κίνηση' και τονίζοντας την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις...

Χρήστος Ζώης: «Διατηρώ τις ίδιες απόψεις, ακόμα πιο ενισχυμένες, μετά την πρόσφατη ομολογία του ΔΝΤ»

Κύρια σημεία από την συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστο Ζώη στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη:

Guardian: «Η Γερμανία είναι το μεγαλύτερο πορνείο της Ευρώπης»

Το μεγαλύτερο πορνείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Γερμανία, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian»!

ΝΤΡΟΠΗ: Έβγαλαν 8χρονο με γραμμένο κείμενο να τα χώσει για το κλείσιμο της ΕΡΤ (VIDEO)

Ήταν Ιούνιος του 2012 , όταν η Ελλάδα εν μέσω σφοδρής πολιτικής και οικονομικής κρίσης πήγαινε σε εκλογές. Τότε η ΝΔ έχοντας βάλει κύριο θέμα στην πολιτική ατζέντα την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ, έδινε στην δημοσιότητα μία διαφήμιση σε ένα σχολείο, όπου ένα κοριτσάκι ρωτούσε γιατί η Ελλάδα δεν είναι στην Ευρωπαική Ένωση. Τότε είχε ξεσηκωθεί ολόκληρη η "πνευματική ελίτ" , με τις αριστερές ευαισθησίες, αλλά τις δεξιές τσέπες, αυτή που τρώει με χρυσά κουτάλια εδώ και δεκαετίες, και είχε ασκήσει σφοδρή κριτική για το βίντεο που χρησιμοποιούσε ένα παιδί, για πολιτικους λόγους.

Πετυχημένη η ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας

ethniki_trapeza
Η Εθνική Τράπεζα συγκέντρωσε λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ κι έτσι έφτασε στο στόχο της κάλυψης περίπου του 12% της ΑΜΚ.

Ερντογάν: Η Ευρώπη να ασχοληθεί πρώτα με το τι γίνεται στην Ελλάδα… Η υπομονή μου εξαντλείται

Tayyip-Erdogan
Σαφείς αιχμές προς τη χώρα μας αλλά και τη στάση των Βρυξελλών άφησε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια σημερινής σύσκεψης.

Πού κοιμούνται τα παιδιά του κόσμου

Ο τρόπος που ζουν τα παιδιά της οικουμένης προσφέρει μια διεισδυτική ματιά στις συνθήκες που επικρατούν στις τοπικές κοινωνίες. 

Όσο για τα ιδιωτικά ησυχαστήριά τους (όπου αυτά υπάρχουν φυσικά), παρέχουν επιπλέον πληροφορίες για την καθημερινότητα, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις παραείναι απαιτητική.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τι κάνει σήμερα η Μαίρη Χρονοπούλου;

«Δε με νοιάζει, δε ρωτάω η ζωή τι θα μου φέρει», τραγουδούσε κάποτε η Μαίρη Χρονοπούλου σε ταινία της και καθήλωνε τους τηλεθεατές της.

Η Μαρί Κιουρί και τα δύο βραβεία Νόμπελ

Η Μαρί Κιουρί είναι πέραν αμφιβολίας η διαπρεπέστερη γυναίκα επιστήμονας όλων των εποχών. Η πρωτεργάτρια της έρευνας για τη ραδιενέργεια ήταν μια παθιασμένη ερευνήτρια, αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και ένα από τα λαμπρότερα μυαλά που είδε ποτέ ο κόσμος. Τα δύο βραβεία Νόμπελ το αποδεικνύουν άλλωστε αυτό με τον πλέον περίτρανο τρόπο!

Κομισιόν: Αρκετά με τις θυσίες των Ελλήνων

«Αρκετά με τις θυσίες των Ελλήνων» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος γα θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, Αντόνιο Ταγιάνι.

Δεν πάει στο διάολο και η ΕΡΤ;

Ναι, αυτή πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία που κλειδώνεις ένα λουκέτο και ανοίγεις ένα κουτί.
Το κουτί της Πανδώρας.

Χρονοδιάγραμμα για την ΕΡΤ θα ζητήσουν τα κόμματα

Στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναμένεται να τεθεί από τα κόμματα το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που ανέλαβαν τα κόμματα για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την υπουργική απόφαση που ακολούθησε οδηγώντας στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι αμοιβές και προσλήψεις που έγιναν στην ΕΡΤ τον τελευταίο χρόνο - Πλήθος γραμματέων και συμβούλων [λίστα]

Στη δημοσιότητα ήρθε λίστα με προσλήψεις που έγιναν στην ΕΡΤ από τον Αύγουστο του 2012 -επί Σίμου Κεδίκογλου- που περιλαμβάνει γραμματείς και πλήθος ειδικών συμβούλων με αμοιβές που φτάνουν και τις 4.000 ευρώ.

Τι σηματοδοτεί η υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου - Παρ’ ότι ήταν αναμενόμενη, προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της

Ενώ η αύξηση του πολιτικού ρίσκου ρίχνει τη σκιά της επάνω στην εγχώρια αγορά, η υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου σε αναδυόμενη από ανεπτυγμένη αγορά από την MSCI - κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά παγκοσμίως - ήρθε να επισημοποιήσει μια ήδη καταγεγραμμένη πραγματικότητα.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α.συνήλθε στα Γραφεία της Ένωσης επί της οδού Ακαδημίας αριθμός 20, προκειμένου να ανακοινώσει τους υποψήφιους για τις αρχαιρεσίες, των νέων μελών του Διοικητικού...

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για επιδότηση 13.000 ευρώ σε άνεργους

Στα σκαριά βρίσκεται η προκήρυξη του ΟΑΕΔ, η οποία αφορά πρόγραμμα, το οποίο θα δίνει τη ευκαιρία σε περίπου 7.000 νέους ηλικίας έως 35 ετών να λάβουν επιδότηση προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Ο Τσίπρας (θεωρεί ότι) βρήκε… αυτό που του έλειπε

Alexis-Tsipras
(Photo Eurokinissi)
Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ και το κύμα αναβρασμού που επικρατεί σε κοινωνικό επίπεδο, σε συνδυασμό με τις ενδοκυβερνητικές αρρυθμίες που φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αποτιμώνται από τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως η “μεγάλη ευκαιρία” που μέχρι σήμερα τους έλειπε.

Θέλουν και άλλους αιφνίδιους «θανάτους» ΔΕΚΟ

«Το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν καλύπτει τον μνημονιακό στόχο των 2.000 απολύσεων έως τέλος Ιουνίου, θα πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις» ανέφερε κοινοτική πηγή που έχει παρακολουθήσει την διαπραγμάτευση των τελευταίων μηνών, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέους αιφνίδιους «θανάτους» ΔΕΚΟ.

Ξέσπασε ο Λαζαρίδης για την ΕΡΤ

Την "τιμητική" της, όπως είναι φυσικό, έχει η ΕΡΤ και στη Βουλή. Από τον... κανόνα δεν ξέφυγε ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος σύμφωνα με τον Βηματοδότη έλεγε: «Γιατί στον 902 που έγιναν τόσες απολύσεις δεν μίλησε κανείς;»;

Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)

Διαβάστε πως θα συσταθεί η ΝΕΡΙΤ που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ

Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
Άρθρο 1
1 Σύσταση- Σκοπός- Επωνυμία – Έδρα
1. Συνιστάται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την ελληνική ραδιοφωνία, διαδίκτυο (ίντερνετ) και τηλεόραση που λειτουργεί με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας και έχει έδρα την Αθήνα.

Σύσκεψη αρχηγών την άλλη εβδομάδα

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί  η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που θα καθορίσει και το μέλλον της συγκυβέρνησης.

Πρόγραμμα του 9ου Τακτικού Συνεδρίου ΟΝΝΕΔ

Με κεντρικό σύνθημα «οι ιδέες μας κυριαρχούν» πραγματοποιείται την προσεχή Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου, το 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο κλειστό γυμναστήριο Δάφνης «Μιχάλης Μουρούτσος».

Ν. Ανδρουλάκης: Η Νέα Δημοκρατία δεν αλλάζει

Nikos-Androulakis
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει με άρθρο του στα “Νέα” ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ και τη διαχείρισή του από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, με δεδομένο ότι η Ιπποκράτους και η Δημοκρατική Αριστερά έχουν διαχωρίσει τη θέση τους.

Πως κινούνται τα μέσα μεταφοράς λόγω της απεργίας

μetro-apergia
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, λόγω της 24ης πανελλαδικής απεργίας την οποία έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ.

JP Morgan: Αν βγει το ρίσκο στον Σαμαρά…

JP-Morgan
Κι αν… του βγει το ρίσκο; Κάπως έτσι προσεγγίζουν οι αναλυτές της JP Morgan τις εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.

Το ελληνικό portal για το κυνήγι

Οι Έλληνες κυνηγοί αποκτούν το δικό τους portal για όλα όσα αφορούν στο αγαπημένο τους χόμπι, καθώς το www.greekhunter.gr κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο ελληνικό Διαδίκτυο.

Των γηπέδων τα απρόοπτα

Φάσεις που θα ήθελαν να ξεχάσουν...

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η εκθαμβωτική Monica Bellucci στις καλύτερες πόζες της

Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες γυναίκες που έχουν περάσει από την ιστορία του σινεμά και άξια εκπρόσωπο της μεσογειακής ομορφιάς. Ο λόγος για τη Μόνικα Μπελούτσι που ακόμα και στα 48 της χρόνια μαγνητίζει τα βλέμματα και εξακολουθεί να θεωρείται παγκόσμιο σύμβολο του σεξ. Η ιταλίδα καλλονή, που είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Vincent Cassel, μας έχει χαρίσει πολλές σέξι πόζες κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Απολαύστε τις πιο σέξι φωτογραφίσεις της…

Ο ταγμένος βίος της Μητέρας Τερέζα

Μια γυναίκα ξεκινά μόνη τον ιδιαίτερα δύσκολο δρόμο της: χωρίς πόρους και προμήθειες, αποφασίζει να βοηθήσει τα εκατομμύρια των φτωχών, πεινασμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων που κατέκλυζαν τα σοκάκια της Ινδίας. 

Μόνος παραστάτης και αρωγός της ανθρωπιστικής της προσπάθειας, ο Θεός!

Τι κάνει σήμερα ο Πασχάλης Τσαρούχας;

Γεννήθηκε στον Περισσό και οι ρίζες του φτάνουν στο Σουφλί και στην Κεφαλονιά. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης.

Η ιστορία της ΕΡΤ

Σχεδόν μισό αιώνα τηλεοπτικής ιστορίας έκλεισε η ΕΡΤ. Μία μεγάλη τηλεοπτική ιστορία, γεμάτη λαμπρές σελίδες και πρόσωπα που άφησαν εποχή. Ύστερα από 47 χρόνια, τρεις μήνες και 22 μέρες ζωής, ήρθε ξαφνικά χτες ο θάνατος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Η ΕΡΤ είναι διάδοχη του πρώην ΕΙΡ και μετέπειτα (με την προσθήκη της τηλεόρασης) ΕΙΡΤ (Εθνικόν Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως). Το νομικό καθεστώς της άλλαξε το 1976, όταν από ίδρυμα μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία.

ΚΚΕ εναντίον Digea

Την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζει, ενέργεια της Digea, η οποία προέβη σε διακοπή του σήματος του 902, επειδή η τηλεόραση του 902 αναμεταδίδει την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ, καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Χρήστος Ζώης: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός»

Με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Πρόεδρος του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστος Ζώης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση του προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ Θ. Σκυλακάκη για την ΕΡΤ: Αναγκαίο το κλείσιμο αυτής της ΕΡΤ, αντικοινοβουλευτική η μεθόδευση και επικίνδυνα τα κίνητρα

Εδώ και δύο χρόνια είχα ζητήσει (στη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου), να μειωθούν τα έξοδα της ΕΡΤ κατά 180 εκ. ευρώ ετησίως. Η τοποθέτηση αυτή ισχύει απολύτως και σήμερα. Είχα ζητήσει τη μείωση και όχι τον μηδενισμό των δαπανών αυτών, επειδή πιστεύω ότι η τηλεόραση από πλευράς περιεχομένου είναι και κοινωνικό αγαθό, καθώς και ότι η ιδιωτική τηλεόραση χωρίς κάποιου είδους δημόσια παρέμβαση σε θέματα ευρύτερης παιδείας και πολιτισμού (αλλά και για άλλα όπως η παροχή υπηρεσιών στους ομογενείς), δεν είναι ικανή να μεγιστοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον.

Νέα Δημοκρατία: "Αποκλείουν τα στελέχη της ΝΔ από τα media"

Ανακοίνωση-φωτιά έβγαλε η ΝΔ καταγγέλοντας τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων για αποκλεισμό των στελεχών της ΝΔ από τα ΜΜΕ. Ζητά μάλιστα από το ΒΗΜΑ να βγάλει άμεσα τον Γεωργιάδη στο ραδιόφωνο.