Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η περιουσία του Πούτιν


Σύμφωνα με έρευνα κάποιων από τους πιο σκληρούς αντιπάλους του, ο Πούτιν είναι ένας από τους πιο πλούσιους «κατάδικους» του κόσμου.
Σύμφωνα με τον Guardian, ο Μπόρις Νέμτσοφ, ένας πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και ο Λεονίντ Μαρτίνιουκ, δημοσίευσαν μια έρευνα που αποκαλύπτει την περιουσία του Πούτιν.

Εχουμε και λέμε: 20 βίλες (ξεχωρίζει αυτή στην λίμνη Βαλντάι, έκτασης 9.200 στρεμμάτων, με σινεμά, bowling και εκλησία και δυο θέρετρα- ένα στην Μαύρη Θάλασσα και ένα στον Καύκασο), 43 ιδιωτικά τζετ (ξεχωρίζει το προεδρικό με καμπίνα 8 εκατ. δολαρίων που είναι στολισμένη με κοσμήματα), 15 ελικόπτερα και 700 αυτοκίνητα για εκείνον και την συνοδεία του, γιοτ συνολικής αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ, τέσσερα υπερ-πολυτελή γιοτ (ένα πέντε επιπέδων με τζακούζι, μπάρμπεκιου και μαρμάρινο μπάνιο και ένα 54 μέτρων με πισίνα, κελάρι και κατρράκτη) και μια συλλογή 11 ρολογιών συνολικής αξίας 700.000 δολαρίων.
Αυτά είναι κάποια από τα υπάρχοντα του Ρώσου προέδρου. Η συντήρηση του συγκεκριμένου lifestyle απαιτεί 2,5 δισ. δολάρια το χρόνο.
Τι απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου; Οτι «όλα αυτά είναι κρατική περιουσία που ο Πούτιν χρησιμοποιεί νόμιμα ως εκλεγμένος πρόεδρος».
Να πούμε ότι στην τελευταία του φορολογική δήλωση ο Πούτιν δήλωσε εισόδημα 113.000 δολάρια (όσο είναι ο προεδρικός μισθός), καθώς επίσης τρία παλιά αυτοκίνητα και ένα τροχόσπιτο που κληρονόμησε από τον πατέρα του.
ΠΗΓΗ: Guardian

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου