Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Χειμερινό τουρνουά σκραμπλ

Ο Όμιλος σκραμπλ Αθηνών - Πειραιώς διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιανουαρίου το 4ο χειμερινό τουρνουά του. Μετέχουν όμιλοι άλλων πόλεων, καθώς επίσης και παίκτες που δεν ανήκουν σε ομίλους από όλη την Ελλάδα.

Τι ζήτησε η τρόικα πίσω από τις κλειστές πόρτες για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό

Ασφαλιστικό και επιχειρησιακές συμβάσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχαν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας. Το τεχνικό κλιμάκιο ενημερώθηκε για τα έσοδα και τα έξοδα των ταμείων, τονίζοντας την ανάγκη παρακολούθησή τους κάθε μήνα με on line σύστημα ενώ επανέλαβαν επίσης την ανάγκη διευκόλυνσης των επιχειρήσεων για εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ξαναέρχεται η περαίωση για μεταβίβαση ακινήτων

Περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, προικών, φόρου αυτομάτου υπερτιμήματος και τέλους συναλλαγής ακινήτων που αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που εντάχθηκαν, από 1 Ιανουαρίου 2011, στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων θα μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι.

Δείτε το συγκριτικό σχεδιάγραμμα της Aegean και της Olympic Air

Με το ίδιο σχεδόν δυναμικό αεροπλάνων, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στους επιβάτες που διακινούν οι δύο αεροπορικές εταιρείες, Aegean και την Olympic Air, αλλά και στο πλήθος των προορισμών στο εξωτερικό.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τους Μεσογειακούς αγώνες

«Πρόκειται για επικράτηση της στοιχειώδους λογικής. Θα ήταν βέβαια ακόμη καλύτερα για το κύρος της χώρας, αν δεν είχαμε μπει στον πειρασμό να τους αναλάβουμε», σχολιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την αφαίρεση από τη Ελλάδα της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων.

Δελτίο Τύπου ΚΚΕ για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013

Με ικανοποίηση κάνει δεκτή το ΚΚΕ την αφαίρεση από την Ελλάδα της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς

Τα νέα της γραφεία στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 40 εγκαινίασε σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά. Παρόντες ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης αλλά και εκατοντάδες μέλη και φίλοι του κόμματος που πλημμύρισαν τη μεγάλη αίθουσα του κτηρίου, τους διαδρόμους και τις σκάλες όλων των ορόφων.

Δελτίο τύπου ΔΗ.ΣΥ. για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, για  απόσυρση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ηλιακοί δρόμοι» θα καθαρίζουν το χιόνι

Το φαινόμενο των αποκλεισμένων περιοχών λόγω του χιονιού θα μπορούσε να περιοριστεί σημαντικά στο μέλλον, μέσω της τεχνολογίας των «ηλιακών δρόμων», την οποία προτείνουν επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Φεύγει η 3D τηλεόραση, έρχονται τα ολογράμματα

Εικόνες βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι λάτρεις της τεχνολογίας μέσα από τις τηλεοράσεις του μέλλοντος που δεν θα μοιάζουν σε τίποτα με ό,τι γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

Porsche Carrera GTS: Η νέα 911 τα έχει... 400!

Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι η Porsche εδώ και σχεδόν 50 χρόνια έχει ουσιαστικά βγάλει ένα επιτυχημένο μοντέλο το οποίο και αντικαθιστά κάθε 3-4 έτη δίχως ουσιαστικές διαφορές.

Τρίχρονη έμεινε παράλυτη από εγκεφαλικό

Η μόλις τριών ετών Mikka Davies έμεινε παράλυτη στα άκρα λόγω του ξαφνικού εγκεφαλικού που υπέστη, ενώ καθόταν στον καναπέ του σπιτιού της στο Barnsley, του νότιου Yorkshire.

Συρρικνώνεται ο αριθμός των δισκοπωλείων

Τον παραδοσιακό της χαρακτήρα έχει χάσει η δισκογραφία καθώς η παραγωγή και η διάθεση της μουσικής δημιουργίας έχει μεταβληθεί ριζικά τα τελευταία χρόνια. Το φαινόμενο οι ίδιοι οι τραγουδοποιοί να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους με ανεξάρτητες εταιρείες στο διαδίκτυο, είναι πλέον σύνηθες.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Είχαν προειδοποιήσει μέσω youtube για την κατάληψη της Νομικής


Υπό τη συνοδεία βιντεοκάμερας και φωτογραφικής μηχανής και με προαναγγελία στο youtube, έγινε η μεταφορά των 250 παράνομων λαθρομεταναστών, που δήθεν αιφνιδίασε την κυβέρνηση, την αστυνομία και την πρυτανεία. 

Σας παρουσιοάζουμε το χρονικό της μεταφοράς τους από τα Χανιά στην Νομική, η οποία δεν έγινε υπό άκρα μυστικότητα αλλά φανερά, χωρίς καμία διάθεση να κρυφτούν ώστε να μην αντιληφθούν οι αρχές τι προετοίμαζαν. 

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ!



Αυτό είναι το νεοκλασικό κτίριο, του ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Κάπα Research Ντίνου Ρουτζούνη στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων, όπου μετεγκαταστάθηκαν οι μετανάστες απεργοί πείνας από το κτίριο της Νομικής. Ο εκπρόσωπος των μεταναστών πουμ βρίσκονται στο κτίριο κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες, και αναφέρει ότι όλοι τους παραπλάνησαν για να τους βγάλουν από τη Νομική και να τους βάλουν σε ένα κτήριο χωρίς καθόλου χώρο. Δήλωσε δε, ότι οι τουαλέτες στο κτήριο είναι κλειδωμένες. Η Περιφέρεια αναμένεται να φέρει στο χώρο 15 χημικές.

Σαμαράς - Στυλιανίδης = ??



Στηρίζει τον «αντάρτη» της ΝΔ στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης! 

Κόντρα με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών θα πάει ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο βουλευτής Ροδόπης στηρίζει με όλες (μα όλες) τις δυνάμεις του τον Γιάννη Αδαμόπουλο, στενό συνεργάτη του και φίλο από τα χρόνια της Κομοτηνής! 

ΟΝΝΕΔ: Ολοκλήρωση εθελοντικής αιμοδοσίας

 
Δελτίο Τύπου

Ολοκλήρωση εθελοντικής αιμοδοσίας


Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε σε 35 πόλεις της Ελλάδας η εθελοντική αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ με την συμμετοχή εκατοντάδων νέων. 
 

45 είδη μαλάκα!



1. Ο ορατός: κοίτα ένα μαλάκα 
2. Ο τεφάλ: ξεκόλλα ρε μαλάκα 
3. Ο ακίνητος: έμεινε μαλάκας 

Η καυτή πατάτα του ασύλου!



Παρά το γεγονός ότι τα μείζονα θέματα των ημερών ήταν η οικονομία, το Βατοπέδι και η Siemens, οι αγαπημένοι μας πολιτικοί κατάφεραν και έστρεψαν - πάλι - την κοινή γνώμη στο ζήτημα του ασύλου.

(Αφού με μαγικό τρόπο έκλεισαν τις υποθέσεις - σκάνδαλα κυρίως με παραγραφή των αδικημάτων λόγω καθυστέρησης των διαδικασιών!!!)

Λάβροι κατά του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κακλαμάνης και Γκιουλέκας...



Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Άκρως αναμενόμενη ήταν στους νεοδημοκρατικούς κύκλους η ήττα του Νικήτα Κακλαμάνη στην Αθήνα και του Κώστα Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Δεν είναι μόνο ότι ο δήμαρχος Αθηναίων δεν έκανε έργο την τελευταία τετραετία στην Αθήνα και ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης χρεώθηκε την εμπλοκή του ονόματος του κ. Παπαγεωργόπουλου σε οικονομικά σκάνδαλα του δήμου. Είναι και η έλλειψη βοήθειας από τον κατευθύνοντα των δραστήριων νέων της ΟΝΝΕΔ, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, τον οποίο οι δύο ανεπιτυχόντες υποψήφιοι δήμαρχοι δε διστάζουν όπου σταθούν και με την όποια αφορμή να τον κατηγορούν. 

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων

Οξύτατο κτιριακό πρόβλημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Συστημάτων και Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ευθύνες για 12 πρώην υπουργούς στο πόρισμα για το σκάνδαλο Siemens


Την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών 7+5 πολιτικών προσώπων από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αντιστοίχως, ζητεί το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά από πολύωρες καθυστερήσεις στον πρόεδρο του Σώματος Φίλιππο Πετσάλνικο. 

Πρόκειται για ένα κείμενο - μαμούθ 500 και πλέον σελίδων το οποίο με τα συνοδευτικά έγγραφα και εκθέσεις φτάνει τις 2.500 σελίδες και με το οποίο παραπέμπονται για περαιτέρω διερεύνηση σε προανακριτική επιτροπή μέσα από ένα «άσφαιρο» σκεπτικό, οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης, Μιχάλης Λιάπης, Γιάννης Παπαθανασίου, Γιώργος Βουλγαράκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καθώς και οι «πράσινοι» Τάσος Μαντέλης, Χρίστος Βερελής, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιάννος Παπαντωνίου και Άκης Τσοχατζόπουλος. 

Ευριπίδη ανασφάλειες


ΚΩΜΩΔΙΑ γαλάζιων παρεξηγήσεων στην Παλαιά Βουλή. Εκεί παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ενεργοί Πολίτες - Σύγχρονα Διαδραστικά Κόµµατα» µε συγγραφέα τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Είναι προφανές ότι ο υπεύθυνος προγράµµατος της Ν.Δ. θέλει να «φρεσκάρει» το πολιτικό του προφίλ στο Διαδίκτυο, αλλά και να έρθει πιο κοντά στη νέα ηγεσία. Το βιβλίο έχει πρόλογο Αντώνη Σαµαρά, ο οποίος χαιρέτισε και την εκδήλωση. Ενας λόγος παραπάνω για να λένε οι εναποµείναντες καραµανλικοί ότι «ο Ευριπίδης µήδισε» – κάτι που, ειρήσθω εν παρόδω, λέγεται και για τον γραµµατέα του κόµµατος Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Οι λαθρομετανάστες κάλυψαν το φιάσκο της Ζήμενς


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη (http://www.elzoni.gr)

Αν δεν υπήρχαν οι λαθρομετανάστες έπρεπε να τους είχαν εφεύρει. Είναι τέτοιο το φιάσκο με το πόρισμα για το σκάνδαλο της Ζήμενς και όσα ακολούθησαν, που για τα μέλη της Εξεταστικής πρέπει να ήλθε ως μάννα εξ ουρανού η φασαρία με την κατάληψη της Νομικής. Διαφορετικά, θα βρίσκονταν ακόμη στα παράθυρα, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να απαντούν στις διαμαρτυρίες.

«Μας αφορά όλους...»



Της Θέκλας Παρασκευούδη*

Η δομή της σημερινής κοινωνίας απειλείται. Χαρακτηριστικά όπως οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η επέκταση της φτώχειας με αποκορύφωμα την έκρηξη της ανεργίας επικρατούν στην χώρα μας. Το φαινόμενο της ανεργίας, μάλιστα, ορίζεται ως η νέα μάστιγα. Οι αριθμοί αναδεικνύουν από μόνοι τους την κατάσταση, 653.552 άτομα άγγιξε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Δεκέμβριο.  Μια πρωτοχρονιάτικη παρακαταθήκη ή μια σκληρή πραγματικότητα;

Καθαρίζοντας τα "κόπρανα" του Διαδικτύου


Διαβάστε και την - ανώνυμη - απάντηση του κ. Κοπάνα στην προηγούμενη δημοσίευση

Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο γιατί πιστεύω ότι όλοι εμείς οι ελεύθεροι και αδέσμευτοι bloggers, που με αγώνες μέχρι σήμερα κρατάμε όρθιο το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο ήρθε η ώρα να λέμε κάποια στιγμή τα πράγματα με το όνομά του.

Κοπανίζεται ο κ. Κοπάνας για μια θέση στον θεσσαλικό... ήλιο;

Toυ Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
http://voliotaki.blogspot.com


Και ενώ ακόμα δεν έχει παραιτηθεί από Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας -ως οφείλει- μετά την εκλογή του στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, ο κ. Αργύρης Κοπάνας παρευρέθη χθες, στην κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ Λάρισας και συνομίλησε με τους λοιπούς προέδρους -βεβαίως βεβαίως- της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλία.

Τα γεγονότα της χθεσινής ημέρας στη Νομική

Εμπλοκή στη μετακίνηση των μεταναστών γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα. Δεν αναμένεται να γίνει μετακίνηση το βράδυ. Οι μετανάστες είναι κλειδωμένοι μέσα στη Νομική, ενώ η αστυνομία δεν επιτρέπει να περάσει φαγητό μέσα από τα delivery ούτε για τους αλληλέγγυους στους μετανάστες. Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής με ειρηνικό τρόπο!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ψάχνουν για ειρηνική λύση

Διαπραγματεύσεις γίνονται αυτή τη στιγμή ώστε να βρεθεί λύση χωρίς την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων! Συνεπώς το πρόβλημα ήταν από την αρχή πολιτικό και όχι πρόβλημα των πρυτανικών αρχών του ιδρύματος. Το επιχείρημα της Α. Διαμαντοπούλου και του Γ. Ραγκούση, ότι δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στη Νομική. λόγω μη άρσης ασύλου, καταρρίπτεται!

Κινητοποιήσεις στα δίοδια της Αττικής Οδού


Η δημοτική κίνηση Γαλατσίου «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» κάλεσε  κινήσεις πολιτών και φορείς σε μια διερευνητική συζήτηση για τα διόδια για συντονισμό και κοινές πρωτοβουλίες των επιτροπών.
Αντιπρόσωποι κινήσεων πολιτών, φορέων και επιτροπών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συνεδρίασαν και συναποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις με άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα...

Διπλό "χτύπημα" ετοιμάζει ο Γ. Μπέζος





Διπλό «χτύπημα» ετοιμάζει ο Γιάννης Μπέζος, τους επόμενους μήνες, με τηλεοπτική δουλειά, αλλά και με μία κινηματογραφική ταινία που θα συζητηθεί...

Τεταμένο το κλίμα έξω από τη Νομική

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 5 εισαγγελείς κοντά στη Νομική, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα επέμβαση στο κτήριο! Το κλίμα είναι πολεμικό, καθώς στην περιοχή βρίσκονται ισχυρότατες δυνάμεις της Αστυνομίας! Αντιεξουσιαστές έχουν προσεγγίσει το σημείο, πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς, προκειμένου να πλησιάσουν όσο περισσότερο γίνεται! 

Νέο VW XL1 στο Qatar Motor Show


Η VW επέλεξε την καρδιά των Αραβικών Εμιράτων για να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο που έχει την απίστευτη κατανάλωση των 0,9l/100km. Η παγκόσμια πρεμιέρα για το XL1 θα πραγματοποιηθεί στο Qatar Motor Show το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στους ζάμπλουτους όλου του πλανήτη από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου. Αν η κατανάλωση του νέου αυτού concept δεν σας λέει κάτι τι θα έλεγαν οι οικολόγοι όλου του πλανήτη από το επίτευγμα των 24g/km CO2 που εκπέμπει;    

Δεν αποχωρούν οι καταληψίες από τη Νομική


Χωρίς ... επιβάτες έφυγαν τα λεωφορεία, που εστάλησαν από τον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, στο κτίριο της νομικής για να «φορτώσουν» τους μετανάστες απεργούς πείνας, που έχουν καταλάβει από προχθές τον χώρο, και να τους μεταφέρουν στον άλλο, που προτείνεται από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου....

Αρση ασύλου!

Το κέντρο αυτή τη στιγμή κατακλύζεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται πιο συγκεκριμένα σε ακτίνα 200 μέτρων από τη Νομική, έτοιμες για επέμβαση σε περίπτωση επεισοδίων λόγω άρσης ασύλου...Το ρεπορτάζ μας συνεχίζεται...

Αστυνομική επέμβαση στη Νομική τώρα!

Αυτή τη στιγμή η Σόλωνος είναι κλειστή καθώς ετοιμάζεται επέμβαση της Αστυνομίας στο κτήριο της Νομικής για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών καταληψιών! Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται σε ακτίνα 2 τετραγώνων από τη Νομική φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες! Προφανώς από στιγμή σε στιγμή θα αρθεί το άσυλο...

Άρχισε το "κούρεμα" στα ομόλογα



Μια εντυπωσιακή είδηση που δείχνει ότι ξένοι παίκτες που κρατούν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα θεωρούν δεδομένη την αναδιάρθρωση και το “κούρεμα” που διαψεύδει η κυβέρνηση, έρχεται από το Bloomberg. Ο αυστριακός ασφαλιστικός κολοσσός Vienna Insurance Group (VIG) αποφάσισε να κάνει μόνη της, εθελοντικά,  haircut των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, απομειώνοντας κατά 25% την αξία τους.  Ουσιαστικά οι Αυστριακοί αποδέχονται πριν γίνει και επίσημα το κούρεμα λέγοντας ότι καλό είναι να είμαστε έτοιμοι...

Οι ευχές κοστίζουν 2000 ευρώ!


Από τους νόμους δεν γλιώνει κανένας, ακόμα και αν λέγεσαι Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2000 ευρώ επειδή πανηγύρισε δείχνοντας το μπλουζάκι που φορούσε κάτω από την φανέλα της ομάδας με μήνυμα: «χρόνια πολλά μαμά»!  

Παγκόσμια μνημεία από σοκολάτα!



Ο Mirco Della Vechia, ένας από τους γνωστότερους Ιταλούς σοκολατοποιούς, δημιούργησε μια σειρά από αντίγραφα διάσημων μνημείων σκαλισμένα σε λευκή σοκολάτα.    

Το κίνημα του εγωιστικού σοσιαλισμού



Μια κοινωνία χωρίς μετρητά οραματίζονται όσοι συμμετέχουν στην ιντερνετική κοινότητα freeconomy. Ανταλλάσσουν μεταξύ τους εργαλεία, προϊόντα ή υπηρεσίες και καλύπτουν ανάγκες τους, χωρίς να πληρώνουν. Ο ιδρυτής της κίνησης Mark Boyle ζει σε ένα τροχόσπιτο που τοποθετήθηκε σε ένα χωράφι και υποστηρίζει ότι «αν κατασκευάζαμε το τραπέζι ή τις καρέκλες μας δεν θα τις πετάγαμε για να αλλάξουμε διακόσμηση». Επειδή, όμως, δεν έχουν όλοι τις γνώσεις και τα εργαλεία για να κατασκευάσουν τραπεζαρία, καλούν τον πλησιέστερο φίλο που μπορεί να τους βοηθήσει. Είναι βέβαιος ο φίλος ότι θα υπάρξει ανταπόδοση στην εξυπηρέτηση αυτή; Οχι, η κοινότητα στηρίζεται στην εμπιστοσύνη… 

Αναταράξεις στη ΔΑΠ για το άσυλο


Αναταράξεις στους κόλπους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει ήδη προκαλέσει η δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ για κατάργηση του ασύλου. Δεδομένης της τακτικής του μάλιστα, να θέλει να μπλέκεται και να επιβάλλει τις θέσεις του και στη ΔΑΠ, (είναι χαρακτηριστικό ότι το όργανο του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αν και πάντα ήταν αυτόνομη από αυτήν της ΟΝΝΕΔ, έχει πλέον πρακτικά καταργηθεί) θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς η ΔΑΠ θα αναθεωρήσει την ως τώρα την θέση της για το θέμα...


Αν και η κοινωνία είναι πια πιο ώριμη από ποτέ να δεχθεί κάτι τέτοιο ως επιβεβλημένη αλλαγή, αρκετοί είναι αυτοί εντός της ΔΑΠ που θεωρούν ότι ενδεχόμενη αλλαγή της πρότασης για το άσυλο (η ΔΑΠ υποστηρίζει την εφαρμογή κατά γράμμα του υπάρχοντος νόμου, αλλά όχι κατάργηση του θεσμού) μπορεί να έχει σοβαρό εκλογικό κόστος. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι σε προεκλογική περίοδο, οι πιθανές βίαιες συγκρούσεις που θα αποφέρει μία τέτοια πρόταση με ακραία στοιχεία, θα ήταν καλό να αποφευχθούν.
Μάλιστα, στη χθεσινοβραδινή εκτελεστική ολομέλεια στα κεντρικά γραφεία της ΔΑΠ, η οποία έγινε παρουσία του Ανδρέα Παπαμιμίκου, οι περισσότεροι υπεύθυνοι σχολών διατύπωσαν ανοιχτά την άποψή τους ότι θα ήταν στρατηγικό λάθος η όποια αλλαγή πλεύσης στην παρούσα φάση. Ακολούθησε αρκετή ένταση, λύση όμως δε βρέθηκε. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την αλλαγή θέσης και μένει πια να δούμε αν οι οργανώσεις της ΔΑΠ θα ακολουθήσουν πιστά τις "διαταγές" του.
Να σημειώσουμε πάντως κλείνοντας ότι υπάρχουν και φωνές που υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή το αντίθετο, θεωρώντας ότι αυτός είναι ένας τρόπος η ΔΑΠ να κάνει το βήμα μπροστά. να ασκήσει πολιτική διαφοροποιούμενη από τους υπόλοιπους. Αυτό -όπως λένε- θα την βοηθήσει να σώσει εν μέρει την παρτίδα για τη φετινή χρονιά, η οποία εκλογικά προμηνύεται ως μία από τις χειρότερες της τελευταίας εικοσαετίας...
Για κάθε εξέλιξη, θα σας κρατάμε ενήμερους...

Ένταση αυτη τη στιγμη στο ΕΜΠ!!

Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ΕΜΠ, λόγω συμπλοκών μεταξύ συνδικαλιστών...

Η κ. Μπακογιάννη: λάμπει δια της απουσίας της απο το πόρισμα για την Siemens


Μπορεί το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη να απουσιάζει από τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, δεν έλειψε όμως από καμία συζήτηση των ημερών, καθώς έγινε talk of the town, με έκδηλο τον θαυμασμό όλων. Γιατί, μπορεί  ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, να έδινε εκατομμύρια ευρώ, όπως έχει παραδεχθεί, για να λαδώνει πολιτικούς, αλλά στην  πιο στενή του φίλη δεν έδωσε τίποτα, εκτός από κάποια δωράκια ανάξια λόγου, για εκείνη και την οικογένειά της...

Χάκερ έβαλαν στο μάτι το Facebook του Sarkozy

Θύμα χάκερ έπεσε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Nicolas Sarkozy.
Οι χάκερ "εισέβαλαν" στο προφίλ του στο 
Facebook και έγραψαν ένα προκλητικό status...Τwitter.
Μόλις ο Sarkozy ενημερώθηκε για το συμβάν, έγραψε ένα νέο status ζητώντας από τους Γάλλους «να μην προχωρούν σε βιαστικά συμπεράσματα».

Οι φοιτητές της Νομικής δεν είμαστε σιωπηλοί παρατηρητές


Με το παραπάνω σλόγκαν, διεξάγεται σήμερα στις 12.00 από τη ΔΑΠ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία για τη λήξη του αίσχους που λαμβάνει χώρα στο κτίριο της Νομικής...
Για κάθε εξέλιξη, θα σας κρατάμε ενήμερους!

Ευθύνες στον Κ. Σημίτη καταλογίζει το πόρισμα της ΝΔ για την Siemens




«Σαφείς πολιτικές ευθύνες» στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη και τους πρώην υπουργούς και υφυπουργούς της τότε κυβέρνησή του Γιάννο Παπαντωνίου, Άκη Τσοχατζόπουλο, Τάσο Μαντέλη, Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρίστο Βερελή, Ευ. Μαλέσιο, αλλά και τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (ως μέλους του ΔΣ του ΟΤΕ το 2000-2002), αναδεικνύει στο πόρισμά της η ΝΔ.  

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

10 κροίσοι του πλανήτη που γεννήθηκαν πάμφτωχοι

Ξεκίνησαν από χαμηλά κι έφτασαν στην κορυφή. Δεν είχαν εύπορους γονείς, αλλά πλέον είναι σε θέση να συντηρήσουν οικονομικά αρκετές από τις επόμενες γενιές τους. Ο λόγος για δέκα κροίσους του πλανήτη, οι οποίοι παρότι έζησαν φτωχά παιδικά χρόνια περιβάλλονται πλέον σήμερα από λάμψη και πλούτο.

Νεκρή σε τροχαίο 19χρονη ανιψιά της Πετραλιά

Σε βαρύ πένθος βρίσκεται η οικογένεια της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη Πετραλιά, μετά το θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα, της 19χρονης ανιψιάς της, Χριστιάνας. Η νεαρή κοπέλα έχασε τη ζωή της επιστρέφοντας στην Αθήνα από την Αράχωβα. Το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κοντά στο Ζεμενό και συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε κάτοικος της περιοχής.

Νέο VW Golf το 2012!

Η έβδομη γενιά του best-seller της Volkswagen είναι πλέον προ των πυλών. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα του γερμανικού ειδικού τύπου, η διάθεση του αυτοκινήτου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης θα γίνει στο τέλος του 2012, με αρχές του 2013!

Τι είπε ο Αντώνης Αντωνιάδης για το μέλλον του ΠΑΟ

Την άποψή του πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι ο άνθρωπος που κρίνει το μέλλον του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, εξέφρασε ο Αντώνης Αντωνιάδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΠ υπογράμμισε πως δεν θα φύγει ο Σισέ το καλοκαίρι από τους «πράσινους», ενώ δεν πήρε θέση στο θέμα παραμονής Φερέιρα.

Σοκαριστική μπύρα

Όταν μια μπύρα κοστίζει 765 (!) δολάρια σίγουρα όλοι περιμένουν να δουν αν έχει τουλάχιστον χρυσό! Και όμως! Άνθρακας ο θησαυρός!Τ ο συγκεκριμένο είδος μπύρας κοστίζει τόσο ακριβά λόγω της συσκευασίας της αφού εξέρχεται μέσα από το στόμα 12 ταριχευμένων ζώων!

Τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και...τα ελληνικά!


Έχετε διαβάσει την παγκόσμια κατάταξη των καλύτερων Πανεπιστημίων; Ξέρετε σε ποια θέση βρίσκονται τα ελληνικά Πανεπιστήμια; Πατήστε για να δείτε παρακάτω: