Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ο Ομπάμα κλειδώθηκε έξω από το Λευκό Οίκο!

Ο πρόεδρος της Αμερικής έχει συνηθίσει οι πόρτες να ανοίγουν για αυτόν παντού. Όμως στη ζωή υπάρχουν και εκπλήξεις ακόμα και για προέδρους. Έτσι «κλειδώθηκε έξω» από τον Λευκό Οίκο ο Μπάρακ Ομπάμα και όλη η σκηνή καταγράφηκε από τις κάμερες!

Κοιτάει… δεξιά ο Πάγκαλος

«Λέμε χίλιες φορές "όχι" στην άσκηση βίας και στα φαινόμενα γιαουρτωμάτων και προπηλακισμών και χίλιες φορές "ναι" στη μαζική ειρηνική διαμαρτυρία», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Η Κίνα ανανέωσε την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

«Η Κίνα ανανεώνει την ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχε- παρουσία και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου- με την υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας Φου Γινγκ.

Ποια είναι τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Τις θετικές για την Ελλάδα αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Eurogroup της 11ης Μαρτίου επιβεβαίωσε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που ολοκληρώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από τα 5 στα 10 χρόνια, καθώς και τη μείωση κατά 100 μονάδες βάσης του επιτοκίου δανεισμού για το ποσό που αφορά τα δάνεια από την ευρωζώνη (80 δισ. ευρώ).

Γιατί αλλάζει η ώρα, πως και πού εφαρμόζεται το μέτρο

Στον επόμενο τόνο… περισσότερος ήλιος και λιγότερη ενέργεια
Η ημέρα που οι λάτρεις του ύπνου θα βρεθούν κατά μία ώρα λιγότερο στην… αγκαλιά του Μορφέα είναι προ των πυλών. Την Κυριακή, στις 3 τα ξημερώματα, οι δείκτες του ρολογιού θα προχωρήσουν μια ώρα μπροστά, καθώς είναι η στιγμή που λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας και ξεκινάει και επίσημα το… καλοκαιράκι!

ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας: 25η Μαρτίου...

Λονδίνο
H επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής της ανδρειοσύνης, του θάρρους και της τόλμης των Ελλήνων που αντιστάθηκαν στον Τουρκικό ζυγό. Η μέρα αυτή αποτελεί ορόσημο για τον απανταχού ελληνισμό καθώς γεμίζει με υπερηφάνεια όλους εμάς, τους απόδημους Έλληνες, και θυμίζει πως ένα έθνος, μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε αξία και ιδανικά, έχει καταφέρει να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που βρέθηκαν μπροστά του.

Μπορούμε να παράγουμε χρυσό τεχνητά;

Κατά το Μεσαίωνα οι αλχημιστές ασχολήθηκαν επισταμένα με την παραγωγή χρυσού από διάφορα υλικά. Με την πρόοδο της τεχνολογίας είναι αυτό δυνατό; Η απάντηση είναι ναι.

«Ώρα της Γης, μια παγκόσμια αλυσίδα…»

Της Θέκλας Παρασκευούδη,
Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού περιβάλλοντος- ΕΟΠ

Για μια ώρα η ελληνική κοινωνία θα συμβάλλει ενεργά στην ολοκληρωμένη προσπάθεια που ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνει της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2,2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Τεχνητό σύννεφο στα γήπεδα του Κατάρ

Το Κατάρ συνεχίζει να εντυπώσιάζει με τα σχέδια για τη διεξαγωγή του μουντιάλ 2022. Όσοι σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και σκέφτονται τον καυτό ήλιο της ερήμου μάλλον βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Τα σχέδια που βρίσκονται στα σκαριά για τα νέα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ μοιάζουν βγαλμένα από ακριβή παραγωγή επιστημονικής φαντασίας στο Χόλιγουντ.

γίναμε μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια γιατί δεν αντέχαμε άλλο την αδικία εναντίον μας και εναντίον του μέλλοντος των παιδιών μας

Σήμερα 25 Μαρτίου στις 12.30 στα διόδια Ελευσίνας γινόταν το αδιαχώρητο από το μποτιλιάρισμα.
Υπήρχε ουρά 2 χιλιομέτρων και ο κόσμος είχε αγανακτήσει.

Κ. Χατζής: " Ώρα της Γης 2011 ″, η μεγάλη απάτη!


Γράφει ο Κώστας Χατζής

Σας θέλουν βλίτα και απόβλητα.
Σας θέλουν στρατιωτάκια.
Σας θέλουν υπάκουους.
Σας θέλουν ανεγκέφαλους.
Σας θέλουν χωρίς κρίση.
Σας θέλουν χωρίς αντίληψη.
Σας θέλουν χωρίς συνείδηση.
Σας θέλουν ρομποτάκια.
Δοκιμάζουν την αντίδραση σας.
Δοκιμάζουν την ανυπακοή σας.
Δοκιμάζουν την αντίσταση σας.
Δοκιμάζουν της αντοχές σας.
Δοκιμάζουν τη θέληση σας.

Τι σημαίνουν οι λέξεις: Τσολιάς, Εύζωνος, Φέσι, Γιαταγάνι και Καριοφίλι;

Λέξεις που είναι συνυφασμένες με την παράδοση του απελευθερωτικού αγώνα του 1821. Μια απ αυτές είναι και η τούρκικη λέξη Τσολιάς. Προέρχεται από το τουρκικό çul (< αραβικό cull) και σημαίνει το “κουρέλι”, “το παλιόρουχο”. Κατά το λεξικό του Μπαμπινιώτη: “φαίνεται ότι η λέξη είχε αποδοθεί μειωτικά στους κλέφτες και τους αρματολούς (από τους Τούρκους) επειδή η φουστανέλα ήταν ραμμένη από πολλά μικρά κομμάτια υφάσματος). Η λέξη τσολιάς είναι ομόρριζη με τη λέξη τσόλι και τσούλι.

Η Κίνα σε αριθμούς

Το μεγαλύτερο σε πληθυσμό κράτος του πλανήτη με περισσότερους από 1,3 δισ. κατοίκους είναι ταυτόχρονα και το πιο αναπτυσσόμενο σε διάφορους τομείς. Λένε ότι οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια αλλά στην περίπτωση της Κίνας είναι εντυπωσιακοί. Ας δούμε μερικά δεδομένα:

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ - Αγία Λαύρα: Μύθοι;

Γεώργιος Κεκαυμένος
 Με αιχμή του δόρατος το γνωστό πλέον σε όλους βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, διεξάγεται μια ολομέτωπη επίθεση της προοδευτικής ιστοριογραφίας ενάντια σε κάθε εθνικό «μύθο», δηλαδή ενάντια σε καθετί που θέλει την εκκλησία να έχει μια ουσιαστική συμβολή στην διάσωση της ελληνικότητας του γένους μας κατά τα τετρακόσια χρόνια της τουρκικής κατοχής, αλλά και στο ξέσπασμα της επανάστασης του 1821.

Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς

undefinedΤο ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα...
Είναι δικαστικό πρόβλημα.

Όταν έχει κάποιος ένα πρόβλημα υγείας, δεν πηγαίνει στην πολεοδομία, για να του το λύσουν. Πηγαίνει στο νοσοκομείο, γιατί εκεί υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και οι "κατά τω νόμω και τη επιστήμη" κατάλληλες υποδομές για την επίτευξη του θετικού αποτελέσματος.

Tα τρία βασικά συστατικά που μας λείπουν…


Αγαπητοί εν antinews αδελφοί,

Θα ήθελα να επιδείξετε επιείκεια με το πρώτο μου κείμενο στον ιστότοπο τούτο, αλλά μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσω τους προβληματισμούς της απολιτίκ νεολαίας, θα ήθελα να μιλήσω για το αίσθημα αδικίας και μειονεξίας που νιώθει ο μέσος Έλληνας 20-30ρης όταν συνυπάρχει με συνομήλικους του από το εξωτερικό, ιδιαίτερα όταν αυτοί προέρχονται από τις χώρες της Ιταλίας και της Λιβύης.

New York Times: "Κακώς επιβαρύνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι"

 
“Λιγότερα από όσα απαιτούνται για το ευρώ” είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου των “Times”, που αναφέρει αφενός πως η Ευρώπη, θέλει να σωθεί, αλλά κάνει λιγότερα από όσα απαιτούνται, για να το πετύχει και αφετέρου, πως “το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης μεταθέτει λανθασμένα ολόκληρο το βάρος της αποπληρωμής των χρεών στους φορολογουμένους”....

22 Ιανουαρίου 1987: Ο πολιτικός και γερουσιαστής Budd Dwyer αυτοκτονεί μπροστά στις κάμερες για λόγους ευθυξίας...

undefined

Δείτε την αυτοκτονία του πολιτικού και γερουσιαστή Budd Dwyer μπροστά στις κάμερες για λόγους ευθυξίας.
Και από σχόλιο ενός φίλου:
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΓΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ..

Δείτε το βίντεο.
 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ. ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ

Η δημοκρατία και οι μάζες



Επειδή το παρόν άρθρο γράφτηκε βιαστικά και χωρίς κάποια ιδιαίτερη ιστορική έρευνα να έχει προηγηθεί της συγγραφής του, θα ήθελα να ζητήσω εκ των προτέρων συγγνώμη για ενδεχόμενες ανακρίβειες, αν και θα επιχειρήσω να ακριβολογήσω προσπαθώντας να είμαι, ευθύβολος και εύστοχος.

Πώς και πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτίου


Γιορτάστηκε το 1838 με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ενώ η Κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε επίσημα.

Ο Όθων ήταν αντίθετος να συνδυαστεί η επανάσταση με την εκκλησιαστική γιορτή του Ευαγγελισμού.

Γ. ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ: Η ιστορία έχει καταγραφεί με μελανά χρώματα και δεν αλλάζει στην συνείδηση του κόσμου

Ν.Ε Ο.Ν.ΝΕ.Δ ΑΧΑΪΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 είναι μια σημαντική ημέρα τόσο από θρησκευτικής όσο και από εθνικής πλευράς. Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Παναγίας και την επέτειο της ενάρξεως του μεγάλου ξεσηκωμού του γένους που οδήγησε στην ελευθερία μας και στην αξιοπρεπή παρουσία του Ελληνικού Έθνους στην σύγχρονη ιστορία της παγκόσμιας κοινωνίας, προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό. Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 είναι η ημέρα που αποτελεί ορόσημο και σταθμό στην ιστορία του Ελληνισμού. Είναι μια σελίδα που αποπνέει τόλμη, ηρωισμό και εθνική υπερηφάνεια.

Σκηνές από μια παρέλαση: Χειρότερη η σιωπή από το γιουχάισμα

Για πρώτη ίσως φορά μια φωτογραφία δεν αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Αλλά και δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς τη θλίψη, την απογοήτευση, αυτό το κενό στο στομάχι που ένιωθε όποιος κυκλοφόρησε  στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος την ώρα της παρέλασης.

ΟΝΝΕΔ: Δελτίο Τύπου σχετικά με την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου


Αθήνα, 25 Μαρτίου 2011

H 25η Μαρτίου αποτελεί για όλο τον Ελληνισμό ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Μια χούφτα Έλληνες κατάφεραν στο όνομα της Ελευθερίας να αποτινάξουν το σκληρότερο ζυγό της εποχής γεννώντας ξανά την ελπίδα στο  ελληνικό Έθνος.

Το aftodioikisi.onned.gr αλλάζει

undefined

Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης των στελεχών μας, αλλά και όσων άλλων ενδιαφέρονται, για τις εξελίξεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Στα πλαίσια της προσπάθειας μας αναμορφώνουμε (σχεδόν έχουμε τελειώσει) το aftodioikisi.onned.gr και του δώσαμε ύφος blog.

ΟΝΝΕΔ: «Ώρα της Γής»




«Η ώρα της Γής» ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Στόχος της εκστρατείας είναι η μαζική συμμετοχή κατοίκων από περιοχές όλου του πλανήτη οι οποίοι για μία ώρα κλείνουν τα φώτα και ταυτόχρονα εξοικονομούν ενέργεια σαν απόδειξη ότι όλοι μαζί είναι δυνατόν να δράσουν ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Παράνομη η πρόσληψη του συμβούλου «φάντασμα»

Παράνομη η πρόσληψη του συμβούλου «φάντασμα»

Διαστάσεις τεραστίου σκανδάλου προσλαμβάνει η αποκάλυψη ότι ο υπουργός Οικονομικών προέβη, με αδιαφανείς διαδικασίες, σε απευθείας ανάθεση του έργου του σχεδιασμού και υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ σε νεοσύστατη ξένη εταιρία – σύμβουλο με μηδενική εμπειρία, η οποία θα έχει δικαιώματα ελέγχου αντίστοιχα προς εκείνα των ορκωτών λογιστών.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Το Google αφιερώνει σήμερα το σήμα του στη γέννηση του Hoodini

 
Ο Χάρρυ Χουντίνι (Αγγλικά: Harry Houdini) (24 Μαρτίου, 187431 Οκτωβρίου, 1926, πραγματικό όνομα Έρικ Βέις) ήταν Εβραίος Ουγγρο-Αμερικανός μάγος, καλλιτέχνης των αποδράσεων και διασκεδαστής, καθώς επίσης και πολέμιος του πνευματισμού, παραγωγός ταινιών και ηθοποιός. Ο Χάρρυ Χουντίνι άλλαξε εντελώς τον καλλιτεχνικό χώρο της ταχυδακτυλουργικής και των αποδράσεων, και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του είδους.Επίσης χόρευε και εξαιρετικό oriental.

Άρχισε το πάρτυ των αποκρατικοποιήσεων


Μεγάλης προβολής έτυχε χθες η Διϋπουργική Επιτροπή για τις αποκρατικοποιήσεις. Η… μπαρούφα της κυβέρνησης για την εξεύρεση 50 δις πουλάει ως είδηση, επομένως και οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν έχουν το ενδιαφέρον τους. Σύμφωνα λοιπόν με τις αποφάσεις, έγινε πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων (BNP Paribas και Εθνική Τράπεζα), καθώς και νομικών συμβούλων (Δικηγορική Εταιρία Μπερνίτσα) για την επέκταση της διάρκειας της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης, καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε. Επίσης,

ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Χθες Τετάρτη 24/3 , έγινε, για μία περίπου ώρα, νυχτερινό καταδρομικό άνοιγμα των διοδίων Αφιδνών και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η αιφνιδιαστική αυτή δράση έγινε μετά από συλλογική ομόφωνη απόφαση της Ανοιχτής συνέλευσης των επιτροπών αγώνα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" Βορειας Αττικής που έγινε χθες στο Καπανδρίτι. (www.oxidiodia.gr)

Το σκίτσο της εβδομάδας


του Ηλία Μακρή 

Την Κυριακή 27 Μαρτίου οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω» ανοίγουν τα διόδια όλης της χώρας.

Η πανελλαδική αυτή κινητοποίηση έρχεται ως επιστέγασμα των καθημερινών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα από το κίνημά μας. Χαρακτηριστικό του πολυμέτωπου και αδιάλλακτου αγώνα μας είναι οι μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, στα κεντρικά γραφεία της Τροχαίας Αττικής Οδού στην Παιανία,  στο ΚΑΤ ενάντια στα χαράτσια στην Υγεία, καθώς και η κοινή συνέλευση του κινήματός μας στην Κερατέα μαζί με το κίνημα ενάντια στα ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού.

Τραγικό, είναι 3 ετών και ζυγίζει 60 κιλά!


Είναι μόλις 3 ετών και ζυγίζει 57 ολόκληρα κιλά, 5 φορές πάνω από το φυσιολογικό του βάρος!
Ο Lu Hao από την Κίνα είναι επικίνδυνα παχύσαρκος και οι γονείς του φοβούνται για την υγεία του. Όταν γεννήθηκε, ζύγιζε μόλις 2.6 κιλά, αμέσως μετά όμως και μέσα σε λίγους μήνες όλα είχαν αλλάξει για το μικρό αγόρι, καθώς έφτασε τα 10 κιλά τους τρεις πρώτους μήνες ζωής του... 

Νεκροταφείο η Λυκούργου!

"Άκρα του τάφου σιωπή" είναι η φράση η οποία περιγρέφει απόλυτα την εικόνα των γραφείων των τελευταίο χρόνο.

Οι μέρες κατά τις οποίες κυριαρχούσε η ζωντάνια στα γραφεία, έχει πια παρέλθει.

Σε επιφυλακή η Τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων


Σε επιφυλακή θα βρίσκεται από νωρίς αύριο το πρωί η Τροχαία εν όψει της εξόδου των εκδρομέων του τριημέρου της 25ης Μαρτίου.

Από σήμερα το μεσημέρι σταδιακά θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι εκδρομείς από το κλεινόν άστυ και η έξοδος αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, ενώ ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα φύγουν για την επαρχία ανήμερα της εθνικής επετείου, εκτιμούν οι αξιωματικοί της Τροχαίας.

Εμφανής θα είναι οι παρουσία τροχονόμων στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα, αλλά και μέσα στην Αθήνα και κυρίως σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση, όπως λιμάνια, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σήμερα, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου από τις 16.00 έως τις 21.00, στο ρεύμα εξόδου, σε τμήματα των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, Αθηνών - Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών και Σχηματαρίου - Χαλκίδας.

Ακόμη το μέτρο της απαγόρευσης θα ισχύσει την Παρασκευή στο ρεύμα εισόδου από τις 15.00 έως τις 21.00 στους ίδιους δρόμους.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ιδιαίτερα στα σημεία όπου εκτελούνται έργα, να είναι ξεκούραστοι προτού ξεκινήσουν και να μην καταναλώσουν αλκοόλ πριν από το ταξίδι τους. Επίσης, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μια μέρα στο Δημαρχείο


«Ηλία γερά, παρ’ τους τα μυαλά», ήταν το σύνθημα των συμβασιούχων που μπούκαραν προχθές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας. Αίτημα των περίπου τριακοσίων διαδηλωτών είναι η άμεση μονιμοποίησή τους στον δήμο, χωρίς τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.
Ο Ηλίας, βέβαια, είναι ο γνωστός από διάφορα show της τηλεόρασης κ. Ψινάκης, ο οποίος πήρε το μικρόφωνο να πει στους διαδηλωτές «αργήσατε να έρθετε». Aργησαν, προφανώς, για να κάνουν μπάχαλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Από κοντά και ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, της «Χρυσής Αυγής», ο οποίος άρπαξε το μικρόφωνο και καταχειροκροτούμενος από τους διαμαρτυρόμενους, προέτρεψε τους διαδηλωτές να κάνουν κατάληψη στον χώρο, αυτόν, δηλαδή, που κατά μία έννοια είναι η Βουλή του Δήμου Αθηναίων.

Ο…φιλοαμερικανός Σαμαράς και η …αντιαμερικανή Ντόρα


Είναι γνωστό ότι δυο χώρες δεν χρειάζονται μυστικές υπηρεσίες:
Η Ελλάδα επειδή μιλάνε όλοι.  Και η Κίνα επειδή δεν μιλάει κανένας!
Αυτή η ιστορία με τις  δήθεν διαρροές, τις WikiLeaks, δεν μου άρεσε από την πρώτη στιγμή.
Είτε στην πρώτη εκδοχή της,  ότι δηλαδή το State Department  είναι γεμάτο από «βαθιά λαρύγγια», που κελαηδούν  αδιάκοπα.
Είτε στη δεύτερη εκδοχή της, ότι δηλαδή  οι Αμερικανοί διαχειρίζονται επιλεκτικά  έγγραφα με απώτερο σκοπό  την πολιτική εξόντωση των ….ανεπιθύμητων.

Ηλεκτροσόκ και "τεστ παρθενίας" σε διαδηλώτριες


Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε την "σοκαριστική" αντιμετώπιση των διαδηλωτριών στην Αίγυπτο, ενώ κάλεσε τις αρχές να ερευνήσουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αιγυπτιακός στρατός τις υπέβαλε σε βασανιστήρια και σε "τεστ παρθενίας".
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία οι διαδηλώτριες χτυπήθηκαν, τους έκαναν ηλεκτροσόκ και τις ανάγκασαν να βγάλουν τα ρούχα τους την ώρα που οι στρατιώτες τις τραβούσαν φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια τις ανάγκασαν να υποβληθούν σε "τεστ παρθενίας".

"Οι αιγυπτιακές αρχές πρέπει να βάλουν τέλος στη σοκαριστική και ταπεινωτική αντιμετώπιση των διαδηλωτριών", επεσήμανε η οργάνωση.

"Όλες οι δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός πρέπει να λάβουν ξεκάθαρες οδηγίες ότι τα βασανιστήρια και άλλες ανάλογες συμπεριφορές, ανάμεσά τους και τα υποχρεωτικά 'τεστ παρθενίας', δεν θα γίνονται πλέον ανεκτά και θα αποτελούν αντικείμενο έρευνας", πρόσθεσε η Διεθνής Αμνηστία.

"Όσοι κριθούν ένοχοι για τέτοιες πράξεις πρέπει να καταδικαστούν και οι γενναίες γυναίκες που κατήγγειλαν αυτές τις βιαιότητες πρέπει να προστατευθούν από τα αντίποινα", επεσήμανε.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία οι 18 γυναίκες οδηγήθηκαν σε μία αίθουσα του Αιγυπτιακού Μουσείου του Καΐρου, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, όπου τους έβαλαν χειροπέδες, τις χτύπησαν με γκλομπ, τους έκαναν ηλεκτροσόκ στο στήθος και τα πόδια και τους συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν "πόρνες".

Στο εδώλιο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών
 
Σε μία παράλληλη εξέλιξη, για τον θάνατο διαδηλωτών στην διάρκεια της εξέγερσης που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ θα δικαστεί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου Χαμπίμπ Ελ Άντλι μαζί με συνεργάτες του.

Ο κ. Άντλι και οι συνεργάτες του - επικεφαλής των τμημάτων του υπουργείου που είναι αρμόδια για θέματα ασφαλείας - θα οδηγηθούν ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Καΐρου, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλέστηκε τον γενικό εισαγγελέα Άμπντελ Μεγκίντ Μαχμούντ. Έχουν κατηγορηθεί για τον εκ προμελέτης και εσκεμμένο θάνατο διαδηλωτών.
Κατά τον επίσημο απολογισμό, 384 άτομα έχασαν την ζωή τους και περισσότερα από 6.000 τραυματίστηκαν στην διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης.

Στα 217,4 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι συνολικές ζημιές στην Ιαπωνία


Στα 25 τρισεκατομμύρια γεν (217,4 δισεκατομμύρια ευρώ) υπολογίζονται οι συνολικές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που αφορούν ζημιές σε
δρόμους, κατοικίες, εργοστάσια και άλλες υποδομές δήλωσε ο Φουμιχίρα Νισιζάκι, επικεφαλής των μακροοικονομικών αναλύσεων του υπουργικού συμβουλίου .

 
Λισαβόνα
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες μετά την καταψήφιση του πακέτου λιτότητας από το Κοινοβούλιο της χώρας, κάνοντας λόγο για πολιτική κρίση που θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για τη χώρα.  
«Θρίλερ» πριν την παραίτηση


Μετά την πεντάωρη συνεδρίαση του πορτογαλικού Κοινοβουλίου, τα προτεινόμενα μέτρα υπερψηφίστηκαν μόνο από τους 92 βουλευτές του κόμματος του Σόκρατες -σε σύνολο 230 εδρών.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πέδρο Σίλβα Περέιρα κατάγγειλε την «ανευθυνότητα της συμμαχίας που απέρριψε ένα σημαντικότατο εργαλείο δράσης της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι το σχέδιο αυτό είχε λάβει την έγκριση και την ψήφο των ευρωπαϊκών θεσμών και των ευρωπαίων εταίρων της Πορτογαλίας».

Η πορτογαλική κυβέρνηση είχε παρουσιάσει τα μέτρα αυτά ως απαραίτητα για να αντιμετωπίσει η χώρα χωρίς εξωτερική βοήθεια τη δημοσιονομική της κρίση. Οι Σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης όμως αντέτειναν πως οι προτάσεις υπερβαίνουν τα όσα έχουν συμφωνηθεί με τους πολιτικούς εταίρους, δηλώνοντας πως θα τις καταψηφίσουν.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τους τελευταίους μήνες σε όλους τους τόνους πως η χώρα του δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, και θα αντλεί κεφάλαια από τις αγορές για όσο μπορεί.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο Έλληνας που σκότωσε ένα εκατομμύριο καγκουρό

Ο Σταύρος Μαργαρίτης δικαιολογημένα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «φονέας των… καγκουρό». Σύμφωνα με δικές του εκτιμήσεις θα πρέπει να έχει σκοτώσει έως σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο καγκουρό «για καθαρά βιοποριστικούς λόγους».

Η πολύ σκέψη μεγαλώνει τον εγκέφαλο

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, ο υπερβολικός προβληματισμός σχετικά με την λήψη μιας απόφασης μεγαλώνει το μέγεθος του εγκεφάλου. Έτσι λοιπόν τις επιπτώσεις της σκέψης στον εγκέφαλο εξέτασαν επιστήμονες από την Βρετανία, καταλήγοντας σε ενδιαφέρον συμπεράσματα, σχετικά με την αξία των «διεργασιών προβληματισμού» στον άνθρωπο.

Περικοπές και στις ένοπλες δυνάμεις

Στο «βαθύ κράτος» ετοιμάζεται να βάλει χέρι η τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», που αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν και έχουν καταστήσει σαφές στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει στρατό 200.000 στελεχών»!

Στη Βουλή ο φάκελος για την προμήθεια των υποβρυχίων

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί, πιθανότατα και αύριο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η δικογραφία για την προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 από τις Γερμανικές εταιρίες HDW και Ferostaal το 2000. Οι εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος που διεξάγουν την έρευνα… σκόνταψαν σε ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπολου.

Μειωμένο εισιτήριο για ανέργους

Μειωμένο εισιτήριο κατά 50% θα πληρώνουν σύντομα οι άνεργοι, μέσω της θέσπισης κοινωνικού εισιτηρίου. Η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και του υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία του κοινωνικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης υπέρ της "Ανεξάρτητης Κρήτης"

Μια "Ανεξάρτητη Κρήτη" φαίνεται πως  υποστηρίζει- τουλάχιστον διαδικτυακά- ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης. Αυτό αποδεικνύεται στη προσωπική του σελίδα στο "facebook", όπου ο ίδιος εμφανίζεται επίσημα ως μέλος της ομάδας "Ανεξάρτητη Κρήτη".

Δυσλειτουργικοί αρκετοί πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ευρώπης

Σύμφωνα με κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η Greenpeace, πολλοί πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ευρώπης είναι ύποπτοι δυσλειτουργίας, την ώρα που οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέτυχαν να συμφωνήσουν στα κριτήρια που θα αξιολογούν την αντοχή των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην ΕΕ...

"Τσακίστηκε" ο Μαρκογιαννάκης!

«Έφαγε» πόρτα ο πρώην υπουργός και ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης,ο οποίος θέλοντας να μπει στην αρμόδια Επιτροπή παραπάτησε και χτύπησε άσχημα καθώς κατέληξε με το κεφάλι στην πόρτα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναγκάστηκε μετά το συμβάν να αναστείλλει για λίγο τις εργασίες για να δουν αν ο πρώην υπουργός μπορούσε να συνεχίσει.

Πρόστιμο επέβαλε το ΕΣΡ στο Χίο...

Την επιβολή προστίμου 150.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΟΝΤRΑ», επέβαλε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για την εκπομπή «Μακελειό», που προβλήθηκε στις 12 και 13/2/2011. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ., Ιωάννη Λασκαρίδη, η συγκεκριμένη εκπομπή πρόβαλε φωτογραφία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή, μέσα σε συρματόπλεγμα με δύο χέρια να του απευθύνουν άσεμνη χειρονομία.

Γ.Καρατζαφέρης: "Κάποιοι από το πολιτικό σύστημα νομίζουν ότι η ανέλιξή τους περνάει από την αμερικανική πρεσβεία"

«Γίναμε ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποτε κάποιος είπε το όχι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Ακαδημαϊκή καριέρα ο Παπαμιμίκος???

Αληθεύουν, αυτά που έφτασαν στα αυτιά μας, πως ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Α. Παπαμιμίκος, έχει εξασφαλίσει θέση Λέκτορα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο?

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Την άποψη ότι τα ελληνικά ομόλογα, ιδίως τα πολυετή, «αποτελούν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάσει κανείς», εκφράζουν δύο κορυφαίοι οικονομολόγοι και επενδυτικοί σύμβουλοι, ο Pieter Westaway (καθηγητής στο Queen Mary College του Λονδίνου) και ο John Llewellyn (πρώην σύμβουλος της Lehman Brothers), σε ολοσέλιδη συνέντευξή τους που δημοσιεύεται στις εσωτερικές σελίδες της ολλανδόφωνης βελγικής εφημερίδας De Tijd υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τα ελληνικά ομόλογα; μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουν οι επενδυτές».