Σάββατο 5 Μαΐου 2012

"Την Κυριακή επιλέγουμε την Ελλάδα της ελπίδας και της ανάπτυξης"


Ο Πρόεδρος Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ, Γιώργος Δρακούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Αυτές οι Εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολιτευτικής  Ελλάδας γιατί το αποτέλεσμά τους θα κρίνει το μέλλον της χώρας μας και των Ελλήνων πολιτών.

Πηγαίνοντας στην κάλπη - Αρθρογραφία - Β.Μπαλάφας


Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να προσπαθήσεις να γράψεις κάτι πλήρως άρτιο και συγκροτημένο λίγες ώρες πριν την κάλπη. Στο μυαλό γυρνούν με φοβερή ταχύτητα όλα όσα διάβασες, όλα όσα άκουσες, εκείνα που ψαχούλεψες στο διαδίκτυο, όσα συζήτησες με φίλους ή απλώς με κόσμο που συνάντησες τις τελευταίες ημέρες.

Για ακόμα φορά, όπως εδώ και πολλά χρόνια, έζησα την προεκλογική περίοδο από πολύ κοντά. Παρακολούθησα ομιλίες, συμμετείχα σε συζητήσεις, διάβασα πολιτικά, ακόμα και παραπολιτικά κείμενα και σχόλια. Είδα πως προετοιμάζεται ένας προεκλογικός αγώνας, με ποιον τρόπο έρχονται σε επαφή και επικοινωνία οι πολίτες με τους πολιτικούς, έζησα το άγχος μιας πολύ μικρής προεκλογικής περιόδου που όμως τα είχε σχεδόν όλα σε καταιγιστική και συμπιεσμένη μορφή. Μίλησα με πολλούς ανθρώπους που είχαν διαμετρικά αντίθετες απόψεις από τη δική μου, εν γνώσει μου από μερικούς θέλησα να «τσαλακωθώ» γιατί μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις από τον άλλο αυτό που πραγματικά είναι και όχι απλώς να δεις εκείνο που θέλει να δείξει.

Το έχω γράψει πολλές φορές, στις εκλογές πρέπει να πάψουμε να αναζητούμε τους «αμόλυντους» ή τους ανθρώπους της «συστημικής» θερμοκοιτίδας. Έμαθα μετά από τόσα χρόνια ότι όταν πολιτικός – και όχι μόνο – προβάλλεται ή «επιβάλλεται» ως κάτι το σχεδόν «θεόπνευστο», τότε είναι που πρέπει ο πολίτης να ανησυχεί μήπως απλώς τον έχουν βάλει να πιάσει καρέκλα στον εξώστη του σινεμά των κατασκευασμένων παραισθήσεων.

Έμαθα να αναζητώ τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό και να προσπαθώ να διακρίνω τις ανθρώπινες αδυναμίες του, το χαρακτήρα του, τα στοιχεία εκείνα που τον καθιστούν μέρος του κοινωνικού συνόλου και δεν αρκούμαι απλώς στο περιτύλιγμα ή στις προβολές της επικοινωνιακής «γυάλας».

Για μένα, ακριβώς αυτές οι αδυναμίες είναι που μπορούν και δίνουν στον καθένα, τελικά, το δικό του, προσωπικό, συγκριτικό πλεονέκτημα. Βαρέθηκα τα «καλούπια», τις ατσαλάκωτες φάτσες, τα περιποιημένα νύχια και τους καλοσιδερωμένους γιακάδες. Κουράστηκα από εκείνους που περισσότερο αγωνίζονται – μάταια – να δείξουν ότι είναι «τέλειοι» και λιγότερο αγωνίζονται για να συμμαζέψουν τον ορυμαγδό που συμβαίνει γύρω μας. Μέσα στην επίπλαστη τελειότητα κρύβονται οι πιο ενδόμυχοι σκοτεινοί λαβύρινθοι και αυτό πια είναι πανθομολογούμενο.

Όλοι έχουν αδυναμίες, όλοι έχουν παρελθόν, όλοι είναι άνθρωποι και, αυτή τη στιγμή ειδικά, θεωρώ ότι το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ, ανθρώπουςπαρά από «πολιτικάντηδες» που έχουν μάθει το «παραμύθι», αντιμετωπίζουν την πολιτική με δικανικούς λόγους, ασπάστηκαν ξαφνικά τον αφορισμό και «εξυπνακίζουν» πάνω στην πλάτη ενός λαού που τον έχουν κάνει με τις ακατάσχετες ανεδαφικές θεωρίες τους να φοβάται κάθε βράδυ, το επόμενο ξημέρωμα. Μου προκαλούν αποστροφή κάτι τύποι που μετά από έναν πολυετή λήθαργο που στήριζαν με φανατισμό κυβερνήσεις που ενστάλαξαν στη χώρα όλες τις παθογένειες του μοναδικού σε ιδιοχαρακτηριστικά, στα παγκόσμια δεδομένα, ελληνικού υπαρκτού σοσιαλισμού, σήμερα εμφανίζονται ως «δικαστές», «αμόλυντοι» και κριτές των πάντων, λες και πέρασαν από κάποια μηχανή αναβάπτισης.

Από τότε που ασχολήθηκα για πρώτη φορά με την πολιτική, εκείνο που με ενοχλούσε περισσότερο ήταν άνθρωποι που την αντιμετώπιζαν είτε ως θεατρικό σανίδι και παράσταση με έτοιμο σενάριο, είτε ως ευκαιρία για να πιάσουν πελάτες στα επαγγελματικά γραφεία τους, είτε απλώς ως ένα μέσο για να ικανοποιήσουν την καθαρά προσωπική ματαιοδοξία τους. Και ενώ παλαιότερα αυτό συνέβαινε σε επίπεδο προσώπων, σήμερα έχουμε φτάσει να συμβαίνει και σε επίπεδο ολόκληρων κομματικών σχηματισμών.

Υπάρχουν κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού μόνο και μόνο για να δει ο αρχηγός τους αν μπορεί να εφαρμοστεί η προσωπική του γενική οικονομική θεώρηση επί της παγκοσμιότητας, χωρίς να υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο εφαρμοσμένο ανάλογο μοντέλο. Άλλα πολιτεύονται με όρους πολιτικού καπρίτσιου και υπάρχουν και εκείνα που έχουν στηρίξει όλη τους την ύπαρξη σε αμιγώς παροδικές καταστάσεις που όταν αυτές εκλείψουν δεν θα έχουν και εκείνα λόγο ύπαρξης. Στις επιλογές υπάρχουν και περιπτώσεις ακραίων ιδεολογιών που έχουν ένα υπαρκτό, διαχρονικό υπόβαθρο, αλλά – δεν ξέρω γιατί – στην πορεία προς τις κάλπες το κρύβουν επιμελώς, σαν να περιμένουν να το εμφανίσουν ως έκπληξη μετά τις εκλογές. Λένε δηλαδή «ψηφίστε μας και θα δείτε μετά τι ακριβώς είμαστε».

Λογικά λοιπόν κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί «θα ψηφίσουμε κάποιον για τις αδυναμίες του ;». Η απάντηση είναι – κατά τη γνώμη μου – ανεπιφύλακτα «ναι» αν αυτές οι «αδυναμίες» είναι τέτοιες που του αφαιρούν την υπόσταση του «υπεράνθρωπου» ή του απόμακρου πολιτικού ταγού. Αν είναι τέτοιες όπως του καθενός από εμάς που είναι φυσιολογικός άνθρωπος, που παθιάζεται για ένα καλύτερο αύριο, που αγωνίζεται, που παλεύει για όσα πιστεύει, που δεν διστάζει να τσαλακωθεί για τις ιδέες του, που θα μπει στην καθημερινή κουβέντα με τους διπλανούς του γιατί όπως έχω γράψει, ο λαός μιλάει κάθε μέρα και όχι μόνο στις εκλογές. Αν είναι αδυναμία η συνέπεια, η διαρκής προσφορά, ακόμα και το να μπορεί να παραδεχθεί ένα λάθος που έχει κάνει στο παρελθόν, τότε αυτές οι έννοιες συναντούν τα ποιοτικά στοιχεία της αξιοπρέπειας, της αξιοσύνης, συναντούν το ντόμπρο και το ευθύ. Και αυτά μας λείπουν.

Να έχετε πάντα υπόψη σας κάτι σημαντικό. Αν ένας άνθρωπος υπερασπίζεται με πάθος τις ιδέες του και τους ρόλους που κατά καιρούς μπορεί να αναλάβει, τότε θα υπερασπιστεί με πάθος και το κοινό καλό, το αντικειμενικά αναγκαίο και το εθνικά συμφέρον. Και θα το κάνει με όλη του τη δύναμη και όχι απλώς για να ενταχθεί σε ένα ευρύτερο βιλαέτι εξουσίας.

Η Ελλάδα μας είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Χρειάζεται ανθρώπους που έχουν γνώση, εμπειρία, ευθύτητα, που έχουν περάσει από εκείνο που εμείς οι απλοί άνθρωποι αποκαλούμε «πιάτσα» και «αγορά». Που έχουν τον τρόπο και το σθένος να αλλάξουν όσα μας έφτασαν εδώ και όσα φοβόμαστε ότι θα βρούμε μπροστά μας. Οι Έλληνες είμαστε ευρωπαϊστές και φιλελεύθεροι. Έχουμε δώσει αγώνες για ελευθερία όποτε επικράτησε το οποιοδήποτε είδος φασισμού, πολιτικού ή μη. Και ο φασισμός δεν είναι μόνο αυτός που μπορεί να φαίνεται, είναι και εκείνος που μπορεί να υπάρχει υπογείως και εκφράζεται σήμερα με απόψεις του τύπου «εκείνοι είναι οι δοσίλογοι και εμείς δεν είμαστε γιατί τα λέμε όλα σωστά». Την Κυριακή ψηφίζουμε ανθρώπους που μπορούν να μας κρατήσουν μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και όχι εκείνους που επιζητούν τη «δικανική» πολιτική της απομόνωσης. Ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά, αλλά «ΟΧΙ» αφού πρώτα διαλύσουμε τα πάντα και περάσουμε από την άβυσσο

Δείτε το απόκομμα της εφημερίδας στο scribd, εδώ.

Βασίλειος Μπαλάφας 
vasileios[at]balafas.gr
vbalafas.blogspot.com

Έξαλλος ο Σάκης Ρουβάς: "Ποιος τους έδωσε το τηλέφωνό μου;"

Ποιος είδε τον Σάκη και δεν τον φοβήθηκε εχθές το βράδυ… Ο τραγουδιστής έγινε έξαλλος αφού στο κινητό του έσκαγαν συνεχώς μηνύματα διάφορων πολιτικών οι οποίοι τον καλούσαν να τους στηρίξει τη Κυριακή των εθνικών εκλογών στις....

Χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία- Μάθετε που ψηφίζετε

Λίγοι πριν τις κρίσιμες εκλογές 2012 πολλοί ψηφοφόροι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα πού ψηφίζουν και πρέπει να αναζητήσουν το εκλογικό τμήμα που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Εικόνα διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ – Νοικιάζουν ακόμα και εκλογικούς αντιπροσώπους

Δείγμα αποσυσπείρωση αποτελεί στο ΠΑΣΟΚ η αδυναμία των Νομαρχιακών Επιτροπών να στελεχώσουν τα εκλογικά τμήματα με εκλογικούς αντιπροσώπους, ρίχνοντας έτσι το βάρος στους υποψήφιους βουλευτές. Σύμφωνα με το olympia, φήμες λένε ότι υπουργός της κυβέρνησης που ρίχνεται στην....

Τι αναφέρει το Σύνταγμα για την περίπτωση μη αυτοδυναμίας - Η επόμενη ημέρα των εκλογών στη Βουλή

Ο σχηματισμός της επόμενης κυβέρνησης έχει ορισθεί μέχρι τις 17 Μαΐου, ημέρα σύγκλισης της νέας Βουλής. Οι συνταγματικές προβλέψεις για τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών προσφέρουν τη δυνατότητα συμφωνίας έστω και την τελευταία στιγμή, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση και να αποφευχθεί πολιτική κρίση και προσφυγή εκ νέου σε εκλογές.

Εκλογές 2012 - Στοίχημα από τις Εxpekt, Bwin, Betfair, Bet770, William Hill και 10Bet

Λίγες μέρες έμειναν μόνο για τις πιο αμφίρροπες εκλογές από τη μεταπολίτευση. Όχι τόσο για το πιο κόμμα θα καταλάβει την πρώτη θέση, μια και η ΝΔ σε όλες τις δημοσκοπήσεις εμφανίζονταν εύκολα στην....

Ο ΑΡΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Στη γραμμή Καραμανλή ο Άρης. Πιο Καραμανλική δήλωση βουλευτή δεν είχε γίνει σ΄αυτές τις εκλογές. Χωρίς να αναφέρει κουβέντα για κανέναν άλλον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας με την επιστολή που έστειλε στους φίλους του ψηφοφόρους τονίζει χωρίς...

Η Λάρισα γέμισε ακρίδες

Ακριδόπληκτη κήρυξε την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου ύστερα από την εμφάνιση μεγάλων πληθυσμών ακρίδων σε διαφορές περιοχές. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «κατόπιν εντολής της αντιπεριφερειάρχη, κλιμάκιο γεωπόνων μετέβη στην περιοχή Μακρυχωρίου – Παραποτάμου. Σημειώνεται ότι θα πρέπει αμέσως μόλις...

Γκάλοπ και οργανώσεις, 24 ώρες πριν την κάλπη, μιλούν για… ραντεβού στα τυφλά

Τα κομματικά επιτελεία ξενύχτησαν χθες. Τα μηνύματα από όλη τη χώρα και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, δεν προσφέρονταν για εύκολες αποφάσεις- περισσότερο μοιάζουν με δυσεπίλυτους γρίφους. Δεν είναι η σειρά των κομμάτων που τους μπερδεύει.

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Την «προεκλογική σιωπή» από πλευράς αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και παραγόντων της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να διαδεχθεί από τη Δευτέρα έντονη κινητικότητα για το μετεκλογικό τοπίο στη...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΜ

Μεταβολές στη συχνότητα των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών θα υπάρξουν από αύριο, μέχρι και τη Δευτέρα λόγω των εκλογών. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αύριο και τη Δευτέρα θα ισχύσει, εκτάκτως, δρομολόγηση, βασισμένη στο...

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Πως φοράμε το προφυλακτικό για να είμαστε... ήσυχοι;


Αλήθεια πόσες φορές κάποιοι δεν αναρωτήθηκαν, μετά από μια “τρελή” βραδιά με μια γυναίκα: “και εάν έσπασε το προφυλακτικό;” “Και εάν κόλλησα κάτι; Μα τι το ήθελα τώρα; Έβαλα σωστά το προφυλακτικό; Και αν δεν το έβαλα σωστά;” και αν και αν και αν... 

Εκλογές και μετά 40 μέρες με μέτρα-φωτιά 11,5 δισ. - Από 7 Μαΐου έρχονται όσα... ξέχασαν προεκλογικά


Έως τέλη Ιουνίου ο ... δεύτερος γύρος του Μνημονίου
- Μειώσεις μισθών και 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο
- Νέο φορολογικό και κατάργηση φοροαπαλλαγών
- Αυξήσεις σε τιμολόγια ΔΕΚΟ
- Όλα θα εξεταστούν στις 13.30 στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο

Υβρίδια ζώων με ανθρωποειδή στα βρετανικά εργαστήρια - Εφιάλτης ή σωτηρία; (VIDEO)

Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν....η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων.Η αποκάλυψη έγινε μόλις μια μέρα μετά την προειδοποίηση μια επιστημονικής επιτροπής για πιθανό εφιαλτικό σενάριο, παρόμοιο με αυτό της ταινίας ο «Πλανήτης των πιθήκων», στην οποία πειράματα δημιουργίας υβριδίων ανθρώπου με ζώο προχωράει σε υπερβολικό βαθμό.

Την τσίμπησαν 1.000 μέλισσες


Μία 74χρονη γυναίκα στη βόρεια Κροατία, η οποία δέχθηκε επίθεση από σμήνος μελισσών, πέθανε μετά από πέντε μέρες νοσηλείας σε νοσοκομείο της περιοχής.

15.000 ευρώ στην αστυνομία έδωσε ο Καρατζαφέρης


Μια συμβολική κίνηση έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, παραμονές των εκλογών, "κόβοντας" 15.000 ευρώ από τις προεκλογικές δαπάνες του κόμματος του και δίνοντας αυτό το ποσό για τους τραυματίες αστυνομικούς.

Φουντώνει πάλι το σενάριο της κοινωνικής έκρηξης

Την έντονη ανησυχία της για τις ελληνικές εκλογές εκφράζει σε σημερινή της ανακοίνωση η UBS με τίτλο «Be worried, be very worried», η οποία μάλιστα κάνει λόγο για μη καταβολή της επόμενης δόσης από τους δανειστές η οποία θα έχει ως επακόλουθο μία νέα κοινωνική έκρηξη στη χώρα.

Αναλυτικότερα, στο report της η UBS αναφέρει ότι...

Γιώργος Παπανδρέου: Η Ελλάδα ήταν το πειραματόζωο!

«Ήμασταν το πειραματόζωο» δηλώνει στο περιοδικό «Time» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας πως «ήταν ανπόφευκτο η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην ευρωζώνη που έπρεπε να αποδεχθεί επώδυνα μέτρα λιτότητας ως αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης».

Απίστευτο! Ο Καζάκης είπε on camera ότι ο Καμμένος του έταξε λεφτά (βίντεο)

Άκουσον, άκουσον! Σε συνέντευξη του σε τοπικό κανάλι της Κρήτης ο Δημήτρης Καζάκης είπε και ελάλησε ότι ο Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του έταξε χρήματα ώστε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα δήλωσεστο Κρήτη Tv:

Διάσπαση της ΠΑΣΠ-Δημιουργείται νέα φοιτητική παράταξη

Σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα, λίγες μέρες πριν από τις Εθνικές εκλογές και 2 βδομάδες πριν τις φοιτητικές, καθώς κομμάτι της νεολαίας διασπάται και δημιουργεί νέα φοιτητικά παράταξη εξαπολύοντας μύδρους εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής που ακολούθησε...

Οι ξένες γλώσσες κάνουν καλό στον εγκέφαλο

Ιδιαίτερα ευεργετική όχι μόνο για το βιογραφικό αλλά και για τον εγκέφαλο είναι η εκμάθηση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας πλην της μητρικής, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες ότι η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί....

Η πιο χρωματιστή γειτονιά


Το μόνο που δεν περιμένει να συναντήσει κάποιος σε μια γειτονιά στο κέντρο της πόλης είναι πολύχρωμα σπίτια, βαμμένα κόκκινα κίτρινα, πράσινα, μπλε, πορτοκαλί και ροζ, να συναγωνίζονται επάξια το λαμπερό φως του ήλιου με τη φωτεινότητά τους! Κι όμως, η περιοχή Bo Kaap στο Κέιπ Τάουν «ενδύθηκε» με όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου σε μια φιλότιμη προσπάθεια των κατοίκων να ξεφύγουν από το μουντό γκρι χρώμα του τσιμέντου, δίνοντας στα σπίτια τους ένα -πώς να το πω- φλογερό… χρωματικό ταμπεραμέντο!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Το νέο μήνυμα του Χάρρυ Κλυνν για τις εκλογές

Έχει και τα καλά της η κρίση. Δίνει χώρο στη σάτιρα.
Ακούστε τον Χάρυ Κλυν να «τα χώνει», με τον τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει να το κάνει, στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ανακοίνωση των Ανεξάρτητων για την εκκλησία


Τις συνέπειες που θα έχει για την Εκκλησία το Μνημόνιο σχολιάζουν με ανακοίνωση τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επίθεση δέχθηκαν εκτός από το εκλογικό περίπτερο της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκείνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Κοινωνικής Συμφωνίας και της Εθνικής Ενότητας.

Μπέζος: «Κολοκύθια τούμπανα η Δημοκρατία»

Ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Μπέζος μίλησε σε συνέντευξή του σε περιοδικό για τη δημοκρατία και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Διαδικτυακός προεκλογικός αγώνας για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο

Οδηγούμαστε στις κατ’ εξοχήν εκλογές του διαδικτύου. Κατά κύριο λόγο, οι προεκλογικές καμπάνιες των υποψηφίων διεξάγονται μέσω των social media και του ίντερνετ. Η οικονομική κρίση είναι μια πολύ πειστική εξήγηση για να εξηγήσει πώς η πλειοψηφία των υποψηφίων ανακάλυψε– όψιμα- τη μαγεία των μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Νέο γκάλοπ - φωτιά: Φυλλοροούν Καμμένος και Χρυσή Αυγή - Αντέχει ο Τσίπρας - Οκτακομματική Βουλή

Χθες το μεσημέρι, στον 3ο όροφο των γραφείων της Λεωφόρου Συγγρού όπου στεγάζεται η ΝΔ, στα κομπιούτερ συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά,βρισκόταν η νέα δημοσκόπηση.

Τα πρόσωπα αυτών που τη μελετούσαν, έδειχναν προβληματισμό, αλλά όχι και στεναχώρια. Τα ευρήματα ήταν ενθαρρυντικά για τη ΝΔ.

Τσεχία: Έκλεψαν… γέφυρα!


Μια ολόκληρη γέφυρα κατάφερε να ξηλώσει μια σπείρα στην Τσεχία, η οποία «ειδικεύεται» στις κλοπές σιδηροδρόμων. Οι δράστες έφθασαν στο Slavkov, εισέβαλαν στα αμαξοστάσια της γέφυρας με πλαστά έγγραφα και με περισσό θράσος ισχυρίστηκαν ότι η εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή της γέφυρας πρέπει να αφαιρεθεί.

Η Χρυσή Αυγή στο Bloomberg


''Οι φασιστικοί χαιρετισμοί επιστρέφουν στην Ελλάδα, καθώς οι αντι-μετανάστες κυνηγούν ψηφοφόρους'' αναφέρει σε κύριο άρθρο του το Bloomberg για την Χρυσή Αυγή.

11 οι ιερόδουλες με AIDS - 1000 άνδρες έχουν επικοινωνήσει ήδη με το ΚΕΕΛΠΝΟ – Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε οίκους ανοχής


10 Ελληνίδες και μια Βουλγάρα νεαρής ηλικίας βρέθηκαν οροθετικές μόνο χθες
- Δούλευαν στο πεζοδρόμιο, σε παράνομους οίκους και ξενοδοχεία κοντά στο ιστορικό κέντρο
- Θα επεκταθούν και εκτός Αττικής οι έλεγχοι σε ιερόδουλες
- "Πρόκεται για μια υγειονομική βόμβα" δήλωσε στο Newsit λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ
- Διαβάστε στο iatropedia.com όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Aids

Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΞΑΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η υποψήφια του Κουβέλη και της ΔΗΜ.ΑΡ στον Πειραιά προκαλεί και πάλι…
Ακούστε την…

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος Πειρατών Ελλάδας


Τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 20:00, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση στο Δημαρχείο Χολαργού, (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη), Λεωφ. Περικλέους 55.

Η Κρίση και οι Αδυναμίες της Αριστεράς


Οι επικείμενες εκλογές , οι οποίες διεξάγονται μέσω πρωτοφανούς  οικονομικής δυσπραγίας  έχουν φέρει στο προσκήνιο τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία φιλοδοξούν να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή της εξόδου από την κρίση. Η Αριστερά  αυτοπαρουσιάζεται ως η μοναδική επιλογή για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση, βοηθούμενη από την επικράτηση της αντιμνημονιακής ρητορικής στο μεγαλύτερο τμήμα της ελλαδικής κοινωνίας.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΙΣΠΑΝΙΑ

Σε ύφεση εισήλθε και επισήμως η ισπανική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα, 30 Απριλίου, η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Συγκεκριμένα, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, το ΑΕΠ της Ισπανίας μειώθηκε κατά...

Η αλήθεια (που μας κρύβουν) για την κρίση


Η κρίση την οποία διέρχεται σήμερα η Ελλάδα είναι δευτερευόντως οικονομική. Φυσικά, από την… καταμέτρηση των ευρώ που έχει στη διάθεσή του ο καθένας, εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό η προσωπική ευημερία του, επομένως έχει άμεση επίδραση και αντανάκλαση ευρύτερα στη συλλογική κοινωνία, αυτή η διαπίστωση ωστόσο δεν αναιρεί μια άλλη, αυταπόδεικτη πραγματικότητα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Επηρεαζόμενος από το ρητό του Πλάτωνα “όποιος δεν ασχολείται με την πολιτική είναι καταδικασμένος να διοικείται από κατωτέρους του’’, θέλω να τονίσω σε όλους τους νέους ότι είναι απαραίτητο σε αυτή την εκλογική διαδικασία να υπερασπιστούν το μεγαλύτερο αγαθό του δημοκρατικού πολιτεύματος που είναι το “εκλέγειν και το εκλέγεσθαι’’ και να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Ξέρει κάτι η Ντόρα;


Τις τελευταίες μέρες, όποιος παρακολουθήσει προσεκτικά τη ρητορική που αναπτύσσει η Ντόρα Μπακογιάννη στις δημόσιες τοποθετήσεις της, θα δυσκολευτεί να μην διαγνώσει πίσω από τον τόνο της φωνής της, κάτι από τη Ντόρα… προ του Νοεμβρίου του 2009.

Δελτίο Τύπου: Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει τους συκοφάντες


Εδώ και λίγες ώρες, τα κέντρα εκείνα που προσπαθούν να ανακόψουν την ανοδική πορεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην ελληνική κοινωνία, βρήκαν ένα νέο σενάριο για να πλήξουν το Κίνημά μας και συγκεκριμένα την οικογένεια του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, την οποία εμφανίζουν ως ιδιοκτήτες ξενοδοχείου της οδού Λιοσίων, στο οποίο όπως λένε εργάζονται αλλοδαποί. Οι άνθρωποι μέσα στην απελπισία τους για να βρουν κάτι εναντίον μας γράφουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΥΔΗ εφόσον τόσο ο Ν. Ευαγγελάτος, όσο και ο Κ. Χαρδαβέλας έστειλαν δημοσιογράφους και κάμερες για «ρεπορτάζ» και γνωρίζουν την πάσα αλήθεια.

Οι «τιμωροί» της κάλπης - Β.Μπαλάφας


Αν κάτι πολύ σημαντικό έχει αναπτυχθεί σε αυτή την προεκλογική περίοδο, που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια, αυτό είναι ο διάλογος που λαμβάνει χώρα στα διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά κύριο λόγο τα χρησιμοποιούν νέοι άνθρωποι και παρότι έχουν κατηγορηθεί για πολλά, αν χρησιμοποιούνται ορθά, προάγουν τη δημοκρατία και τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο.

Μετά την ομιλία Βενιζέλου … εξόρμηση στη νυχτερινή ζωή της Κομοτηνής!


Η ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου στην Κομοτηνή, τέλειωσε λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Μετά υπήρχαν τα καθιερωμένα πηγαδάκια έξω από τον χώρο της πολιτικής εκδήλωσης και μετά … η εξόρμηση στη νυχτερινή ζωή της πόλης!

100 εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσουν οι εκλογές της 6ης Μαϊου


Με τις ντάνες ξεφορτώνουν αυτές τις ημέρες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών τα φορτηγά χαρτιά υγείας και κρεμοσάπουνα. Όχι, δεν τους έπιασε ντελίριο καθαριότητας. Απλά πρόκειται για τις έκτακτες ανάγκες των ημερών λόγω εκλογών που αναμένεται συνολικά να μας κοστίσουν ούτε λίγο ούτε πολύ 100 εκατομμύρια ευρώ.

Θα τίναζαν στον αέρα ολόκληρη συνοικία στο Ηράκλειο!

Των Θ.Περβολαράκη-Ευ.Καρεκλάκη

Πρωτοφανή και μαφιόζικα χτυπήματα και στην Κρήτη! Είχαν βάλει βόμβα στο αυτοκίνητο ενός στελέχους της φυλακής Αλικαρνασού αλλά από σύμπτωση αυτή δεν εξερράγη! Η μεγάλης ισχύος βόμβα σύμφωνα με ειδικούς της αστυνομίας εάν είχε εκραγεί θα προκαλούσε ανυπολόγιστη καταστροφή στα γύρω σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ θα υπήρχαν σίγουρα και ανθρώπινα θύματα.

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Η δημιουργία οικογένειας και η γέννηση ενός παιδιού αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που μπορούν να συμβούν στη ζωή ενός ανθρώπου. Ο ερχομός ενός νέου προσώπου και η ένωση ενός ζευγαριού ήταν πάντοτε χαρμόσυνες και κατά κάποιον τρόπο ιερές στιγμές, αποτελώντας αφορμή για χαρά και γιορτή.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας: Μετ’ εμποδίων προς τις κάλπες


Στην Ελλάδα, μας επετράπη, μετά από πολλούς μήνες διακυβέρνησης από μια κυβέρνηση αμφίβολης συνταγματικότητας και πλήρους αναντιστοιχίας με τη θέληση των πολιτών, να κάνουμε εκλογές.

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι (καν) δεύτερο κόμμα…


Η συζήτηση και η επακόλουθη ανάλυση που διεξάγονται σε παραπολιτικό επίπεδο, αναφορικά με τα αποτελέσματα της κάλπης της 6ης Μαϊου, κινούνται σε δυο παραμέτρους: Η πρώτη αφορά το πόσο ψηλά θα φτάσει η Νέα Δημοκρατία. Η δεύτερη, το πόσο… χαμηλά θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ.

Οι ειδικοί παραδέχονται ότι η συμβίωση βλάπτει τα ζευγάρια – Ποια είναι όμως η θεμελιώδης αιτία;


Το φαινόμενο της συμβίωσης έχει αυξηθεί σε πολλές χώρες, και στις Η.Π.Α ειδικότερα εμφανίζει αριθμούς-ρεκόρ.


Ως επιλογή τρόπου ζωής, η συμβίωση έχει αυξηθεί περισσότερο από 1.500 τοις εκατό τον τελευταίο μισό αιώνα. Το 1960 περίπου μισό εκατομμύριο ανύπαντρα ζευγάρια ζούσαν μαζί. Πλέον, στις Η.Π.Α, τα ανύπαντρα ζευγάρια που συμβιώνουν έχουν ξεπεράσει τα 7,5 εκατομμύρια.

Πρόσκληση της ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά


Η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας καλεί όλους τους νέους και τις νέες της Αχαΐας στην Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 30 Απριλίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο στάδιο της Ε.Α.Π.(Ηπείρου και Φαβιέρου).

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας: video spot


Σας κοινοποιούμε τα 2 5λεπτα spot μας: