Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Έναν Πούτιν χρειαζόμαστε...

Ο Πούτιν διέταξε τον υπουργό Ενέργειας και δύο ακόμη αξιωματούχους να περάσουν την Πρωτοχρονιά στην περιοχή της Μόσχας που δεν έχει ρεύμα, επειδή απέτυχαν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση. Ο Ρώσος πρωθυπουργός διέταξε τους τρεις αξιωματούχους να περάσουν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο σκοτάδι, επειδή δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να επιδιορθώσουν εγκαίρως τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Καλή Χρονιά σε όλους!

Δείτε και ακούστε τα κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδος ...

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας στην "Κιβωτό της Αγάπης"


Επίσκεψη πραγματοποίησαν στο Ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» οι νέοι της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας όπου πρόσφεραν δώρα, τρόφιμα και γλυκά.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Α. Παντελής και μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τους Νέους για τις δραστηριότητες και το έργο της Κιβωτού.

Ο λαοπλάνος που έγινε λαοπρόβλητος


Άκρως διαφωτιστικά για το ήθος, το πολιτικό ποιόν και την πολιτική συμπεριφορά του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι τα αρχεία που αποδέσμευσε το Φόρεϊν Όφις και αφορούν την περίοδο λίγο πριν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς αυτής είναι πως ενώ κατά της δημόσιες εμφανίσεις και τις προεκλογικές του ομιλίες στην Ελλάδα διακήρυττε με πάθος την απόφασή του να βγάλει την χώρα απ' την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ (ποιος δεν θυμάται το περίφημο "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ") την ίδια στιγμή σε κατ' ιδίαν συνομιλίες του με ευρωπαίους αξιωματούχους ειδικά όσο πλησίαζαν οι εκλογές του Οκτωβρίου του '81, διαβεβαίωνε ότι δεν είχε καμιά πρόθεση ούτε απ' το ΝΑΤΟ να φύγει, ούτε να διαταράξει τις σχέσεις του με τη Δυτική Ευρώπη, προς την οποία είχε προσανατολίσει τη χώρα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. 

Μνημόνιο: η υποθήκευση της Ελλάδας*

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας

Tο βάρος της δημοσιότητας όλη αυτή την περίοδο έπεσε πάνω στο «Μνημόνιο» και είναι φυσικό καθώς το κείμενο αυτό περιγράφει τις συγκεκριμένες οικονομικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Το «Μνημόνιο», το οποίο «μοιάζει να έχει συνταχθεί στην Αθήνα», από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, στην ουσία δίνει «γην και ύδωρ» στους εισβολείς. Τα κανόνια όμως και ο στρατός εισβολής είναι η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης», όπου περιγράφονται οι δρακόντειοι όροι δανεισμού της Ελλάδας με 80 δις ευρώ. Το κείμενο αυτό έχει συνταχθεί αγγλιστί στο Λονδίνο από τη δικηγορική εταιρεία «Slaughter and May». Θυμίζουμε ότι από δικηγορικό οίκο του Λονδίνου είχε συνταχθεί και το περίφημο έκτρωμα με το όνομα «Σχέδιο Ανάν».

Πότε θα πάρεις σύνταξη;


Με την ευκαιρία της αλλαγής του έτους και τις ανατροπές που υφίστανται τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, δημοσιεύουμε φωτογραφίες που λάβαμε από αναγνώστη μας ...

Καλή χρονιά σε όλους!

Ελληνικό Φυσικό Αέριο - Πώς ο Χαρδαβέλας "ξεβράκωσε" το Ελληνικό κράτος



Ο Χαρδαβελας, με την έρευνά του, ξεβράκωσε το μεταπολιτευτικό Ελληνικό κράτος. 

Καθηγητές Πανεπιστήμιου με δικές τους έρευνες καθώς και με Αμερικανικές και Γαλλικές μελέτες απέδειξαν ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη φυσικό αέριο που αόρατα χέρια σταματάνε καθε εξελιξη εκμετάλλευσης του ΑΠΟ ΤΟ 1974. Και δεν μιλαμε για το Αιγαίο που ο αείμνηστος Ανδρέας ''σακάτεψε'' στο Νταβός. 

Μιλάμε για κοιτάσματα σε Κρήτη και Ιόνιο. Κοιτάσματα που η νέα τεχνολογία απέδειξε οτι είναι απίστευτου μεγέθους και αξίας.

Απολογισμός της ΟΝΝΕΔ | Απρίλιος - Δεκέμβριος 2010

Δείτε τον απολογισμό των πεπραγμένων της ΟΝΝΕΔ υπό τη νέα διοίκηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου!

Το μόνο που μπορούμε να πούμε για αυτούς τους εννέα μήνες είναι  "συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!"

Οι νεολαίοι της ΝΔ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έκαναν πολλά, αφήνουν προσδοκίες για ακόμη περισσότερα και αποτελούν το πλέον - και το μόνο - δραστήριο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας τους τελευταίους μήνες.

Δικομματική εταιρεία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Γράφει ο Χρήστος Τελίδης, από το ΕΘΝΟΣ

Ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος ζητεί την εξάλειψη των φαινομένων κακο διοίκησης, πίσω από τα οποία βρίσκονται ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και «πράσινος φοιτητοπατέρας»

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αφού έγγραφα του γενικού επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή, που κοινοποιήθηκαν στο υπουργείο Παιδείας τους τελευταίους μήνες, θέτουν επί τάπητος μια σειρά από προβλήματα κακοδιοίκησης.

Επιστολή για συνεχείς αναβολές για εκδίκαση υποθέσεως στο Εφετείο περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος


Γράφει ο Ξενοφών Καραγεωργίου για τις συνεχείς  αναβολές  στην  εκδίκαση  υποθέσεως  στο  3μελές  Εφετείο  Κακουργημάτων σε επιστολή του προς την Προεδρεία της Δημοκρατίας και λοιπές διοικητικές αρχές

Αξιότιμε  κε  Πρόεδρε

Επιτρέψτε  μου  να  θέσω  υπ’ όψιν  σας  ένα  απαράδεκτο  γεγονός, πού  αποδεικνύει  και  αυτό  ότι  στην  Πατρίδα  μας  μπορούν  …όλα  να  συμβαίνουν  κατά  ειδεχθή  τρόπο :

Δεν πληρώνουμε διόδια! Κάντο κι εσύ!


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το κίνημα ενάντια στην πληρωμή διοδίων στις εθνικές οδούς. 

Κάντο κι εσύ! Μπορείς!

Αυτοοργάνωση και ανυπακοή στα άδικα μέτρα που λαμβάνουν οι πολιτικοί για εμάς, χωρίς εμάς!

Τι λένε στο Facebook οι ''Ρηγιλλάριοι'' για το θέμα Κρανιδιώτη;



Μεγάλη κουβέντα έχει ξεσπάσει εσχάτως για το θέμα των "ντιντήδων" στη Νέα Δημοκρατία. Δεν πρόκειται να αναμασήσουμε το τι έχει συμβεί μεταξύ των δύο αντικρουόμενων - εντός ΝΔ - ομάδων, αλλά θα σας παραθέσουμε φωτορεπορτάζ που αντλήσαμε από το ρουφιάνο των ημερών μας - μας συγχωρείτε, εννούσαμε το facebook!!!!!

Α. Παπαμιμίκος: Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος


Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Α. Παπαμιμίκος, στέλνει τις ευχές του, ενώ μας αναφέρει και δίνει και τόνο ελπίδας στο μήνυμά του...

"Το μέλλον ανήκει σ'αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων." (El.Roosvelt)

Κοινοτικά κονδύλια: Μια ιστορία διαφθοράς και ανεπάρκειας!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Σε ένα όργιο διασπάθισης, αδυναμίας απορρόφησης και αναποτελεσματικότητας εξελίχθηκε το σκηνικό της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων.

Τα σημάδια υπήρχαν – οι εκθέσεις και τα καμπανάκια από την ΕΕ. Αλλά υπήρχαν και λεφτά. Οπότε λίγοι έδιναν σημασία στις προειδοποιήσεις και ακόμη λιγότεροι ανησυχούσαν για το μέλλον. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος είχε βρει λεφτά-χάρισμα για να συνεχίσει τον εκμαυλισμό του λαού με ξένα κόλλυβα. Το καλοκαίρι του 2003, αφού απολαύσαμε το μεγαλείο της Προεδρίας της ΕΕ, αφού είχαμε θριαμβολογήσει για την είσοδο της Κύπρου στην Ένωση (με εξαίρεσή της από τον ευρωστρατό) και με πρόσφατη την θριαμβολογία από την επίτευξη του «εθνικού στόχου» της εισόδου στην ΟΝΕ (με το κόλπο των swaps όπως αποδείχθηκε), σήμανε συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Κατηγορίες σε Apple για μετάδοση προσωπικών δεδομένων μέσω iPhone και iPad

Αμερικάνοι χρήστες του iPhone και του iPad κατέθεσαν αγωγή κατά της εταιρείας Apple διότι όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι ορισμένες εφαρμογές (apps) μεταδίδουν προσωπικά δεδομένα σε διαφημιστές χωρίς να ζητούν συγκατάθεση.   

Τέσσερις σύμβουλοι για κάθε δήμαρχο και περιφερειάρχη

Εγκύκλιο για την πρόσληψη συμβούλων και λοιπού προσωπικού «ειδικών θέσεων» από τους νέους αιρετούς περιφερειάρχες και τους δημάρχους έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.   

Επεκτείνεται σε 25 νομούς το σύστημα αντικειμενικών αξιών

Φωτιά στις τσέπες εκατομμυρίων Ελλήνων που έκαναν το λάθος να έχουν ένα ακίνητο καθώς από την αρχή του χρόνου το σύστημα αντικειμενικών αξιών επεκτείνεται σε 4.500 περιοχές 25 νομών της χώρας.   

Αρτοποιείο στην Ιαπωνία πουλάει μπισκότα i-phone


Προσοχή, χρήστες των smartphone: έρχεται μια νέα γενιά iPhone - τώρα σε έκδοση που τρώγεται. 

Νέο πρόγραμμα εσωτερικής επικοινωνίας της ΟΝΝΕΔ

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε συνεργασία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind ξεκινούν πρόγραμμα εσωτερικής επικοινωνίας.   

Κομμάτια η Ευγενία!

Έχετε ακούσει που λένε «τι είναι ο κάβουρας, τι το ζουμί του»;

Το «Master Chef» ήταν ο κάβουρας και η Ευγενία, το ζουμί!      

Εξιτήριο έλαβε ο Κώστας Βουτσάς

Ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα διακομίστηκε στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, έλαβε σήμερα εξιτήριο.

Τα λεφτά της τρόικας αρκούν μόνο για τα παλιά δάνεια!

Ο χρόνος  μετράει πλέον αντίστροφα αλλά όχι υπέρ της χώρας μας. Το δάνειο της Τρόικας που για το 2011 μεταφράζεται σε 46,5 δισ. ευρώ, μικρή μόνο ανάσα δίνει στην κυβέρνηση αφού θα καλύψει μόνο τις τρέχουσες λήξεις ομολόγων και έντοκων γραμματίων της χρονιάς, που ανέρχονται σε 46,1 δισ. (από αυτά τα 18 δισ. θα είναι με έντοκα γραμμάτια).
Για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Κράτος, παρά τις περικοπές και την άγρια λιτότητα, το 2011 θα πρέπει να δανειστεί άλλα 23 δισ. ευρώ, εξ ολοκλήρου από την αγορά.     

Πτώση του τζίρου έως και 40% την περίοδο των Χριστουγέννων

Απώλειες έως και 40% κατέγραψε η αγορά στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ σε ανάλογα επίπεδα αναμένεται να κινηθεί και κατά την εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς.     

Ο νόμος του Μέρφυ!

Οδηγός επιβίωσης ενόψει της νέας χρονιάς:

Ένας φορτιστής για όλα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την είσοδο, στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011, των πρώτων γενικών φορτιστών για κινητά όπως και τα αντίστοιχα smartphone που θα τους υποστηρίζουν.        

Η Κύπρος διδάσκει εξωτερική πολιτική!

Ποιος το πίστευε. Και ξαφνικά η Κύπρος έγινε μεγάλος παίχτης. Εν μια νυκτί. Η γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία, ενημέρωσε το προεδρικό ότι η Άγγελα Μέρκελ θέλει να επισκεφθεί το νησί.
Αυτό λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Με το που κυκλοφόρησε το νέο, ο Σύριος πρόεδρος ειδοποίησε την δική του πρεσβεία να μεταφέρει στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια «ότι επιθυμεί να τον δει πριν την κυρία Μέρκελ».
Προχθές ολοκληρώθηκε και η «έκτακτη» επίσκεψη του Λιβάνιου πρωθυπουργού. Η πλειονότητα των Κυπρίων πολιτών διερωτούνται «τι έγινε και ξαφνικά όλοι αυτοί μας θυμήθηκαν;». Οι πιο υποψιασμένοι ήξεραν.      

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό την πρωτοχρονιά

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου ανήμερα την Πρωτοχρονιά, καθώς τα σωματεία εργαζομένων στην ΑΜΕΛ και στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα του νέου έτους...

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Απορριμματοφόρο θα κινείται με… τηγανέλαια!

Με τα τηγανέλαια που χρησιμοποιούνται στις ταβέρνες και τα εστιατόρια θα κινείται το νέο απορριμματοφόρο του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Εστιατόρων - Ψητοπωλών της πόλης.
Το συγκεκριμένο όχημα θα κινείται με βιολογικά

Κλήρωση με δύο ντέρμπι

Το κλασσικό αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, καθώς και το έτερο παραδοσιακό ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, δεσπόζουν από την κλήρωση που έγινε σήμερα στα νέα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή.

    Τα «ζευγάρια» στην προημιτελική και την ημιτελική φάση της διοργάνωσης έχουν ως εξής:

Μία στις δύο Ελληνίδες έχει τον ιό HPV

Μία στις δύο Ελληνίδες έχει προσβληθεί από τον ιό των κονδυλωμάτων HPV. Στις Ελληνίδες με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο είναι συχνότερος ο αριθμός των μολύνσεων HPV επειδή φαίνεται ότι είναι ερωτικά πιο απελευθερωμένες.
Η εμβολιαστική κάλυψη των Ελληνίδων απέναντι στον ιό, που είναι το κύριο αίτιο του καρκίνου της μήτρας, παραμένει χαμηλή. Κυμαίνεται γύρω στο 18%, σύμφωνα με τα πιο αισιόδοξα στοιχεία που

Οι πιο θεαματικές ποδοσφαιρικές φάσεις του 2010

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Είναι οι πολιτικές αντιλήψεις «καλωδιωμένες» στον εγκέφαλο;

Οι εγκέφαλοι των συντηρητικών έχουν διαφορετικό σχήμα και δομή από αυτούς που είναι προοδευτικοί και αριστεροί, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο University College του Λονδίνου. Οι επιστήμονες μελέτησαν τους εγκεφάλους 90 φοιτητών εθελοντών και ανακάλυψαν «στενή συσχέτιση» ανάμεσα στο πάχος της φαιάς ουσίας (όπου βρίσκονται τα νευρικά κύτταρα) και στις πολιτικές πεποιθήσεις τους.

Ορκίζεται σε λίγη ώρα ο Γ. Καμίνης

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για το δήμο Αθηναίων, αφού σήμερα ορκίζεται ο νέος δήμαρχος Γ. Καμίνης, τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων και του Συμβουλίου Δημοτικών Κοινοτήτων.
Η ορκωμοσία θα γίνει στις 17:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, ενώ στις 2 Ιανουαρίου, την πρώτη Κυριακή του 2011, θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση νέου δημοτικού συμβουλίου και θα οριστούν οι αντιδήμαρχοι

Πως προέκυψε ο όρος «σαπουνόπερα»;

Μια φράση που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά για να χαρακτηρίσουμε καθημερινές σειρές κοινωνικού περιεχομένου και συνήθως μακράς διάρκειας. Το όνομα προέκυψε κατά τη δεκαετία του 1920, όταν το ραδιόφωνο αποτελούσε το δημοφιλέστερο μέσο ψυχαγωγίας σε όλα τα σπίτια.
Στο ραδιόφωνο της εποχής εκείνης, στην Αμερική, υπήρχαν διάφορες σειρές που απευθυνόταν στις γυναίκες ακροάτριες. Μάλιστα, γνώριζαν τεράστια

Πέτρωμα μετατρέπει τη λυματολάσπη σε λίπασμα!

Ο ζεόλιθος είναι ένα πέτρωμα, το οποίο όταν αναμειγνύεται με τη λυματολάσπη έχει τη δυνατότητα να την απολυμαίνει και να την καθιστά οργανικό λίπασμα.
Το συγκεκριμένο πέτρωμα υπάρχει σε αφθονία στην Ημαθία και γι’ αυτό το λόγο εντός του
Νοεμβρίου η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ) πρόκειται να μεταφέρει έναν τόνο ζεόλιθου στις εγκαταστάσεις

«Δορυφορικά μάτια» αποκτά ο ελληνικός στρατός

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν, αθόρυβα και μεθοδικά, «δορυφορικά μάτια» τα οποία ενισχύουν τις στρατιωτικές και κατασκοπευτικές δυνατότητές τους.
Και σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, «σε μια εποχή όπου οι υψηλές εξοπλιστικές δαπάνες θα πρέπει να θεωρούνται παρελθόν λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης, η αξιοποίηση των δορυφόρων μπορεί να λειτουργήσει ως

Quiz - Η ΔΗ.ΣΥ. και η Πετρούλα!



Τι σχέση έχουν, ο πρόεδρος της νεολαίας της ΔΗ.ΣΥ. με τον δημοσιογράφο του χθεσινού quiz και το DVD της Πετρούλας???

Τι σημαίνει η λέξη "ψήφος" και οι φράσεις “θα το ρίξω δαγκωτό”, “τον μαύρισαν”;

Η λέξη ψήφος, αρχικά, προσδιόριζε τη μικρή λεία πέτρα (απ εδώ και το ψηφιδωτό) την οποία χρησιμοποιούσαν για την καταμέτρηση εκλογικών προτιμήσεων.
Τα πρώτα ψηφοδέλτια χρησιμοποιήθηκαν στις Δημοτικές εκλογές του 1914. Μέχρι τότε σε κάθε εκλογικό τμήμα υπήρχαν τόσες κάλπες όσοι υποψήφιοι. Η κάθε κάλπη χωριζόταν εσωτερικά σε δύο μέρη που αντιστοιχούσαν, εξωτερικά, σε δύο χρώματα, το άσπρο (θετική ψήφος) και το μαύρο

Η ηλιακή ενέργεια σε αυτοκινητόδρομο

Παγκόσμια πρωτοτυπία από τους Ιταλούς. Στην ανατολική Σικελία είναι σχεδόν έτοιμος ο πρώτος ηλιακός αυτοκινητόδρομος του κόσμου που θα παραδοθεί την 1η Ιανουαρίου του 2011. Ο αυτοκινητόδρομος Α18 προσθέτει 30 χιλιόμετρα στο οδικό δίκτυο της Σικελίας και συνδέει την Κατάνια με τις Συρακούσες. Το περίεργο με αυτόν τον αυτοκινητόδρομο είναι ότι τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια. Το 1/4 των ηλιακών

Το βενζινάδικο του μέλλοντος!

Ίσως μάλιστα όχι του πολύ μακρινού μέλλοντος. Τότε που στα αυτοκίνητά μας δεν θα βάζουμε βενζίνη αλλά απλά θα τα φορτίζουμε. Αν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πραγματικότητα η έλλειψη υποδομών για τη λειτουργία τους είναι ένα βασικό πρόβλημα στην παγκόσμια υιοθέτηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
Στη διαδιακσία για την ανεύρεση πρακτικών λύσεων η Honda has παρουσίασε τα πλάνα της για

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Οι ηλεκτρικές συσκευές «καίνε» ρεύμα στο off

Καταρρίπτεται ο μύθος ότι οι ηλεκτρικές συσκευές δεν καταναλώνουν ενέργεια όταν είναι κλειστές από το διακόπτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και παρουσίασε χτες το Κέντρο
Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), οι ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν ρεύμα όχι μόνο όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής (stand by),

Θέµα χρόνου οι αόρατοι µανδύες

Έπειτα από πολλές προσπάθειες, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο επιτυχηµένες, ο πολυσυζητηµένος µανδύας αορατότητας παίρνει σάρκα και οστά.
Η κατασκευή του βασίζεται σε απλά και φθηνά υλικά και εξαφανίζει ό,τι καλύπτει όχι µε µαγικό τρόπο, όπως έκανε ο Χάρι Πότερ, αλλά µε άκρως επιστηµονικό.
Οπως αποκαλύπτει το επιστηµονικό περιοδικό «Nature», δύο οµάδες – η µία µε βάσηστη Σιγκαπούρη

Μερική έκλειψη Ηλίου στις 4 Ιανουαρίου

Από τις 9:00 το πρωί την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011, θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε και από την Ελλάδα μια μερική έκλειψη Ηλίου. Καιρού επιτρέποντος η Ελληνική Αστρονομική Ένωση θα εγκαταστήσει στην είσοδο του Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου τηλεσκόπια για να δουν οι ενδιαφερόμενοι την έκλειψη, φυσικά με τη βοήθεια ερασιτεχνών αστρονόμων.

Φτωχός ο στολισμός της Αθήνας φέτος

Αν σας φαίνεται φτωχός και μίζερος ο φετινός εορταστικός στολισμός της Αθήνας, μην τα… βάζετε με τον απερχόμενο δήμαρχο, αλλά με τον… ερχόμενο! Τον κ. Καμίνη. Διότι ο Δήμος Αθηναίων από τον Νοέμβρη είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό για τον στολισμό του Συντάγματος, του Εθνικού Κήπου και του Ζαππείου, ύψους 580.000 ευρώ.
Ο στολισμός θα περιλάμβανε, εκτός από τον φωτεινό διάκοσμο και τα στολίδια, παιγνίδια για τα παιδιά,

Μοναχός του Αγίου Όρους με καταθέσεις εκατομμύριων ευρώ!

Φύλλο και φτερό κάνουν τον τραπεζικό λογαριασμό μοναχού του Αγίου Όρους οι διωκτικές αρχές καθώς βρέθηκαν σε αυτόν καταθέσεις ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ!Σύμφωνα με την «Μακεδονία της Κυριακής», 45χρονος μοναχός ο οποίος εγκαταβιεί σε μοναστήρι του Αγίου Όρους και λειτουργεί ως πνευματικός γυναικείας αδελφότητας στον νομό Ημαθίας, εντοπίστηκε να κατέχει τραπεζικό λογαριασμό με καταθέσεις περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Τι πληροφορίες έχει ένα barcode;

Ο γραμμωτός κώδικας (barcode) πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και βασίζεται σε αυστηρές προδιαγραφές. Ένα από τα πλέον διαδεδομένα συστήματα είναι το ΕΑΝ-13. Αποτελείται από 13 ψηφία με τη μορφή ενός συνδυασμού γραμμών και διαστημάτων.
Στον κώδικα υπάρχουν ορισμένες γραμμές που είναι μακρύτερες από τις υπόλοιπες. Στην αρχή και το τέλος υπάρχουν οι γραμμές ορίων που επιτρέπουν σε

Ο πύργος της Πίζας δεν ήταν ποτέ ίσιος!

Λίγο μετά την έναρξη της κατασκευήε του το 1173, διαπιστώθηκε ότι τα θεμέλια του πύργου της Πίζας ήταν ανομοιόμορφα. Η κατασκευή σταμάτησε, και συνεχίστηκε μόνο αφού πέρασαν 100 χρόνια. Στη συνέχεια, έγινε σαφές και ορατό ότι ο Πύργος της Πίζας έχει κλίση προς τα νότια. Δεδομένου ότι η τακτική μέτρηση του πύργου άρχισε το 1911, η κορυφή του πύργου παρεκλίνει 1,2 χιλιοστά ανά έτος. Σήμερα η κορυφή του Πύργου της Πίζας είναι περίπου

Πόνταρε την γυναίκα του στα χαρτιά και την έχασε!

Ένας άντρας, από την Ρωσία, πόνταρε αντί χρημάτων την γυναίκα του σε ένα παιχνίδι με χαρτιά και την έχασε. Ο κύριος Andrei Karpov, έχασε όλα του τα χρήματα σε παιχνίδι poker και είπε στους συμπαίκτες να τον αφήσουν να ποντάρει την γυναίκα του!
Ο κύριος Karpov, έχασε την παρτίδα και ο συμπαίκτης του Sergey Brodov ζήτησε τα κέρδη του που δεν ήταν άλλα από την σύζυγο του Tatiana.
Η σύζυγος εξοργίστηκε τόσο πολύ που

Τι είναι η ''τρόικα'' ?

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, ακούμε καθημερινά τη λέξη "τρόικα". Πόσοι, όμως ξέρουν τι πραγματικά σημαίνει;

Quiz - Party Prive!

Ποιος δημοσιογράφος γνωστής κυριακάτικης κυκλοφορίας, διοργανώνει κάθε χρόνο στο υπόγειο της πολυτελούς του κατοικίας party με εκλεκτούς καλεσμένους???

Τα βουλγαρικά θέρετρα ''κέρδισαν'' την Αράχωβα!

Αυξημένη κατά 20% ήταν τα Χριστούγεννα η διέλευση τουριστών από τις ελληνοβουλγαρικές συνοριακές διαβάσεις ενώ στα δημοφιλή χειμερινά θέρετρα στο Σμόλιαν και στο Παμπόροβο, το 10% των κρατήσεων για διανυκτερεύσεις την Πρωτοχρονιά έχουν γίνει από Έλληνες. Από τα βουλγαροελληνικά σύνορα και προς τις δύο κατευθύνσεις πέρασαν 23.000 περισσότεροι επισκέπτες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό