Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Πώς έγινε το ατύχημα του Τσέρνομπιλ...

Ο Πυρηνικός Σταθμός Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ βρίσκεται στο εγκαταλελειμμένο πλέον χωριό Πρυπιάτ της Ουκρανίας. Στις 26 Απριλίου του 1986 σημειώθηκε στο εργοστάσιο το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ και είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο θάνατο δεκάδων και την εκτεταμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια.

Θαύμα ή ελληνικό προνόμιο το Αγιο Φως;

Του Νίκου Παπαχρήστου
Μόλις η πόρτα του Παναγίου Τάφου ανοίγει και εμφανίζεται ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης κρατώντας στα χέρια του τις αναμμένες λαμπάδες με το Αγιο Φως, οι χιλιάδες πιστοί που από νωρίς έχουν συγκεντρωθεί στον Ναό της Αναστάσεως ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και οι προσκυνητές από όλο τον κόσμο απλώνουν τα χέρια τους, στα οποία κρατούν τις δεσμίδες με τα 33 κεριά -όσα και τα χρόνια του Χριστού- για να πάρουν την ιερή φλόγα.

Πιστοί, σας παρακαλώ μη ρίχνετε πλαστά χαρτονομίσματα στο παγκάρι...!

Στο απροχώρητο έφτασε η κατάσταση με τα πλαστά χαρτονομίσματα που ρίχνουν πιστοί στα... παγκάρια της εκκλησίας και το δίσκο που περνά μετά τη λειτουργία. Μην έχοντας τι άλλο να κάνει, ιερέας σε ναό της Φθιώτιδας βγήκε στην Ωραία Πύλη και απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να σταματήσουν να ρίχνουν πλαστά χρήματα.

Ευχές


Πώς θα κινηθούν τρόλεϊ, μετρό, λεωφορεία στην Αθήνα τις ημέρες του Πάσχα

Τροποποιημένο, για τις γιορτές του Πάσχα, θα είναι το πρόγραμμα δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Αλλαγές και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρένων εν όψει της πασχαλινής εξόδου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία το Μ. Σάββατο θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία, ώστε στις 23:00 το βράδυ να βρίσκονται στα αμαξοστάσια.

Ευχές από τη ΝΕ ΟΝΝΕΔ Ν. Πέλλας

H N.E ΟΝΝΕΔ ΠΕΛΛΑΣ εύχεται σε όλους το φως της Ανάστασης να χαρίζει Υγεία, Ειρήνη, Πρόοδο και Δημιουργικότητα. Εμείς οι νέοι στις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η πατρίδα μας, καλούμαστε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για κοινωνική ανάταση και οικονομική ευημερία κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Δεν πληρώνω ΔΕΗ

Δεν πληρώνω ΔΕΗ
Ποια νομική διάταξη λέει ότι μπορείτε να διακόψετε την ηλεκτροδότησή μου ενώ βιώνω την οικονομική κρίση σε όλο της το μεγαλείο;
Ποια νομική διάταξη λέει ότι εγώ ο Έλληνας πολίτης που μου ανήκει το 1/11.000.000 της ΔΕΗ δεν θα έχω κανένα οικονομικό όφελος από την συνεχιζόμενη κερδοφορία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού;

Εγέρθητε!

Εγέρθητε!

Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

Ιδιαίτερα τέτοιες μέρες
 κάθε χρόνο θυμούμαι τα ακόλουθα ποιητικα λόγια του μεγάλου σοβιετικου ποιητη Βλαδιμιρ Μαγιακόφσκι :

Έρχεται πρόστιμο στον υπολογιστή σας!




Το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί…

Καλό Πάσχα και …."μην ξεχάσετε να πληρώσετε το ΦΠΑ" την Τρίτη μετά το Πάσχα, λέει σε 43.471 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες η εφορία, μέσω email που τους έστειλε.

ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

Δεν χρειαζόταν να το γράψουμε εμείς πρώτοι. Είναι προφανές ότι οΜιχελάκης άδειασε τον Αλογοσκούφηεν γνώση του Σαμαρά και με ενημερωμένο τον Καραμανλή.

«Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Αθήνας κοντά στους ακρίτες του Καστελόριζου!»


Δελτίο Τύπου

«Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Αθήνας κοντά στους ακρίτες του Καστελόριζου!»


Αθήνα, 21 Απριλίου 2011

 Σήμερα 21/4/2011 μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Αθήνας & ΑΣΠΑΙΤΕ παρέδωσαν στον πρόεδρο του Συλλόγου Καστελοριζοτών Αθήνας τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα ώστε να μεταφερθούν στο Καστελόριζο.

Η Νέα Δημοκρατία να μιλήσει τώρα, αλλιώς να σωπάσει για πάντα...



Όλα δείχνουν ότι πάμε προς αναδιάρθρωση του συνόλου του δημοσίου χρέους. Η Νέα Δημοκρατία προφανώς το γνωρίζει. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε το αντίθετο. Αλίμονο. Όμως ποια είναι η θέσης της; Είναι το κόμμα που προβάλλει ως η εναλλακτική λύση για τη σωτηρία της χώρας. Δεν έχουμε λοιπόν και εμείς οι πολίτες δικαίωμα να πληροφορηθούμε ποια είναι η θέση της στο....

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ TEI Αθήνας στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS


Δελτίο Τύπου
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ TEI Αθήνας στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS”

Αθήνα, 21 Απριλίου 2011

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πασχαλινό παζάρι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Αθήνας & ΑΣΠΑΙΤΕ με σκοπό την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS. Από αυτή τη δράση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώθηκε το ποσό των 650 Ευρώ το οποίο και παρέδωσαν στον διευθυντή των SOS μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Αθήνας & ΑΣΠΑΙΤΕ.

Aνικανότητα ή Δόλος ;




Όλα τα έχουμε δει στην Ελλάδα, όμως η γκάφα του υπουργείου Πολιτισμού να αναρτήσει στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα τον χάρτη της επικράτειας χωρίς το Καστελόριζο, δεν έχει προηγούμενο! Πρόκειται για το μέρος από το οποίο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα μπήκε κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τουαλέτα υψηλής τεχνολογίας


Με μόνο … 6400 δολλάρια μπορείτε τώρα να αποκτήσετε την αρτιότερη τεχνολογικά τουαλέτα, τη Numi.

Ένα στα τρία παιδιά στην Ευρώπη έχει λογαριασμό σε social network


Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε χώρες της Ευρώπης την οποία υπογράφει το London School of Economics, σε πάρα πολλές περιπτώσεις δε λαμβάνεται υπ' όψιν ο ηλικιακός περιορισμός που θέτουν πολλές online υπηρεσίες για την εγγραφή των μελών. 

Ο Ozzy Osbourne κριτής στο βρετανικό X-Factor


Τη θέση της Cheryl Cole στην κριτική επιτροπή του X-Factor λέγεται πως θα πάρει ο Ozzy Osbourne.

Επιστολές Χριστόφια σε ΟΗΕ και ΕΕ


Επιστολές προς τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις οποίες καταγγέλλει την τουρκική στάση στο Κυπριακό, απέστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος’.

Το σκίτσο της εβδομάδας

του Πάνου
δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Το Ποντίκι"

ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νίας: Ημερίδα την Τρίτη 26 Απριλίου με θέμα την παραγωγή ενέργειας και ομιλήτρια την δημοσιογράφο & πολιτικό κα. Ν. Ράγιου


Η ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας σας προσκαλεί την Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 7.00μ.μ. στην Ημερίδα με θέμα την παραγωγή ενέργειας, στην αίθουσα του Δημαρχείου Κατούνας. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και πολιτικός κα. Νατάσα Ράγιου.

  Εκ του Γραφείου Τύπου

ΟΝΝΕΔ Κοζάνης: Το θέατρο του παραλόγου περί συγχωνεύσεων από το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να λάβει τέλος…


Κοζάνη, 20 Απριλίου 2011
Με θλίψη παρακολουθούμε, τη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει πλήρως την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης στα σχολεία της χώρας. Οι ενέργειες για την κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων, αποτελούν τη χαριστική βολή για το ελληνικό σχολείο και τους μαθητές.

Αν. Γ.Γραμματέας ΟΝΝΕΔ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: Ιστορίες για... Αγρίους!


Ας εξετάσουμε τα πράγματα σφαιρικά και απο μηδενική αφετηρία. Καταρχάς, άπαντες πλέον συμφωνούν απόλυτα, ότι η πολιτικη του μνημονίου έχει αποτύχει παταγωδώς, ο δε παταγος ακόμα αντηχέι στα αυτιά των διεθνών αγορων και πάσης φύσεως ενδιαφερομένων.

Aνικανότητα ή Δόλος ;

Όλα τα έχουμε δει στην Ελλάδα, όμως η γκάφα του υπουργείου Πολιτισμού να αναρτήσει στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα τον χάρτη της επικράτειας χωρίς το Καστελόριζο, δεν έχει προηγούμενο! Πρόκειται για το μέρος από το οποίο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα μπήκε κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ.

Ο κ. Σημίτης, το παρελθόν και η κρίση


Εχουμε μεγάλη ανάγκη αυτή την ώρα να ακούσουμε τις απόψεις ανθρώπων που διαθέτουν γνώση, εμπειρία, ενδεχομένως και σοφία. Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και το τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας που παρατηρείται στο υπάρχον κομματικό σύστημα καθιστά ακόμη πιο επιτακτική αυτή την ανάγκη. Υπ’ αυτή την έννοια οι παρεμβάσεις του Κώστα Σημίτη είναι εξόχως χρήσιμες.

Στους δρόμους μαζί και στο ταμείο χώρια


Θα συναντηθούμε στους δρόμους» κραυγάζουν με κάθε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, που ανακαλύπτουν κάθε λίγο και λιγάκι «συνωμοσίες» για να κάμψουν την αγωνιστικότητά τους. Να συναντηθούμε, λοιπόν στους δρόμους, μόνο που υπάρχει μια μικρή διαφορά. Οι απλοί Ελληνες πολίτες έχουν δουλειές και δεν προλαβαίνουν. Οι συνδικαλιστές πληρώνονται από τους πολίτες για να σχολάζουν στη ΔΕΗ και μερικές φορές να βρίσκονται στους δρόμους...  

Η Ουάσιγκτον άναψε το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση


Το πράσινο φως για να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της, πήρε η κυβέρνηση, αυτή τη φορά από τους… φίλους Αμερικανούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο της επίσκεψης στο ΔΝΤ συναντήθηκε με το Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τ. Γκάιτνερ, και πήρε το «οκ» για την αναδιάρθρωση.

Ριζικός ανασχηματισμός μετά το Πάσχα;


Σε ριζικό ανασχηματισμό θα πάει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το Πάσχα και πιθανότατα προτού πάει προς ψήφιση στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας.  

"Παράνομες οι ενισχύσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ"


Παράνομες κρίνει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής όλες τις ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, οι οποίες στο διάστημα 1999 - 2010 (μαζί με τα ποσά που αποδόθηκαν στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ) έφθασαν στα 31,2 εκ. ευρώ.

Επίθεση ΓΕΝΟΠ σε Ρακιντζή για το πόρισμα

Στα ευρήματα του ελέγχου που έκανε ο Γενικός Επιθεωρητής, ύστερα από αίτημα του ΥΠΕΚΑ, περιλαμβάνονται- μεταξύ άλλων- δαπάνες για στάθμευση και κίνηση αυτοκινήτων που ανήκουν σε πρώην εργαζόμενους ή παιδιά εργαζομένων στη ΔΕΗ, για εκδρομές ή φιλοξενία ατόμων, για εκτύπωση περιοδικών που δεν αποστέλλονταν στους παραλήπτες, για μελέτη που δεν πραγματοποιήθηκε, ή ακόμη αφορούν αγορές λουλουδιών, αρωμάτων, ποτών, ηλεκτρονικών υπολογιστών που δεν ελέγχθηκε για ποιο σκοπό αγοράστηκαν και ποιοι τους πήραν, κ.α.

Παράνομο έκρινε ο επιθεωρητής και το δάνειο των 500.000 ευρώ που πήρε η ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της επιχείρησης, ενώ από τον έλεγχο προέκυψε και φορολογικό ζήτημα αναφορικά με το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος που ισχύει για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, για το οποίο ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών.

Το πόρισμα του επιθεωρητή εξετάζει όλες τις καταβολές προς τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ που έγιναν στο διάστημα 1999 - 2010. Αυτές είναι:

    -Καταβολές βάσει της Συλλογικής Σύμβασης και αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (14,1 εκατ. ευρώ): είναι παράνομες κατά τον επιθεωρητή επειδή σύμφωνα με το νόμο 1264 / 82 απαγορεύεται η ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες. Επιπλέον, η ΔΕΗ δεν προβαίνει σε έλεγχο των δαπανών με αποτέλεσμα πολλές φορές να δίνονται χρήματα για κινητοποιήσεις ή νομικές υπηρεσίες που πιθανώς στρέφονται κατά της ΔΕΗ. Στο κονδύλι αυτό περιλαμβάνονται και 5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν το 2005 και το 2006 για προγράμματα Κοινωνικού και Αγροτικού Τουρισμού, στα οποία θα συμμετείχε το προσωπικό της Επιχείρησης, ως επιβράβευση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και τα κονδύλια αυτά κρίνονται παράνομα για τους ίδιους λόγους.
    -Για χρηματοδότηση μελέτης της ΓΕΝΟΠ (300.000 ευρώ): διαπιστώθηκε ότι η μελέτη δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο το ποσό δεν αναζητήθηκε ως αχρεωστήτως καταβληθέν.
    -Για προβολή και διαφήμιση (1,3 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με το πόρισμα: "Το αιτούμενο ποσόν καταβάλλεται από την Επιχείρηση απευθείας στον πάροχο της υπηρεσίας, χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση και διασφάλιση της αυτόνομης και διακριτής παρουσίας της. Τα πιο πάνω φαίνεται να παραπέμπουν κατ' ουσίαν σε ενίσχυση της ΓΕΝΟΠ και καταστρατηγούν, κατά την άποψή μας, τις διατάξεις του άρθρου 5, παρ. 4 του ν. 1264/82."
    -Για τον ΟΚΔΕ (11,2 εκατ. ευρώ): σύμφωνα με το πόρισμα είναι ότι ο οργανισμός αυτός "αποτελεί ένα νομικό κατασκεύασμα, η αυτοτέλεια του οποίου επιτρέπει την απευθείας χρηματοδότησή του από την Επιχείρηση, καταστρατηγώντας την απαγορευτική διάταξη του ν.1264/82". Ως προς το διαχειριστικό σκέλος, δεν υπάρχει πλήρης αιτιολόγηση των δαπανών και έλεγχος ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, "τα τιμολόγια αναφέρονται σε δαπάνες που παραπέμπουν σε πολυτελή ταξίδια, ακριβά γεύματα, δώρα κλπ, ή σε χρήση από μη δικαιούχους (π.χ. αγορά καυσίμων και στάθμευση αυτοκινήτων από τρίτους
    -Παρακράτηση επί της μισθοδοσίας (4,18 εκατ. ευρώ). Ο επιθεωρητής λέει ότι "η παρακράτηση από τον μισθό των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. οιωνδήποτε συνδικαλιστικών εισφορών υπέρ της ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η. (και των λοιπών Ομοσπονδιών) και η απόδοσή τους απευθείας σε αυτές είναι αντισυνταγματική, παράνομη και καταχρηστική."
Επιπλέον αυτών είναι το δάνειο των 500.000 ευρώ που έδωσε η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, το οποίο κατά το πόρισμα εκφεύγει των σκοπών της εταιρίας, δεν συνάδει με το ρόλο της ΔΕΗ, συνιστά έμμεσο τρόπο οικονομικής ενίσχυσης της συνδικαλιστικής οργάνωσης, ενώ δεν είναι διασφαλισμένη η αποπληρωμή του από τις ενισχύσεις που λαμβάνει η ΓΕΝΟΠ, αφού και αυτές θεωρούνται παράνομες.
Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν επαληθεύονται οι καταγγελίες για πρόσθετες παροχές στα μέλη του ΔΣ από το προσωπικό της επιχείρησης και για δωρεά του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η ΓΕΝΟΠ, ενώ παραμένει το ερώτημα αναφορικά με τη φορολογική μεταχείριση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με μειωμένο τιμολόγιο στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους της ΔΕΗ, το οποίο εκκρεμεί επί δύο και πλέον έτη.
Αναφέρεται ακόμη ότι η συνεργασία των υπηρεσιών της ΔΕΗ με το Κλιμάκιο Ελέγχου ήταν άψογη και ότι το "ατυχές" περιστατικό της κλοπής εγγράφων, την περασμένη εβδομάδα, δεν επηρέασε τον έλεγχο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, όλα τα ανωτέρω ήταν σε γνώση και της πολιτείας, "είτε διότι κατά την υπογραφή των Συμβάσεων αυτών παρίσταντο παράγοντες αυτής είτε κατατίθεντο ενώπιον Δικαστικών Αρχών (Ειρηνοδικείο Αθηνών), είτε κατατίθεντο στην Επιθεώρηση Εργασίας".
Επίσης, η ΔΕΗ ανέφερε τα στοιχεία των Συλλογικών Συμβάσεων αποστέλλονταν και στο ΥΠ.ΕΘ.Ο., αφού αφορούσαν θέματα εισοδηματικής πολιτικής, "χωρίς ποτέ να υπάρξει καμία παρατήρηση ή σχόλιο ή άλλη άποψη επί των διαλαμβανομένων στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας".

http://www.nooz.gr/

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι Ναΐτες έκρυβαν για 100 χρόνια την Ιερά Σινδόνη

Τη λάτρευαν μυστικά, αποκαλύπτει τώρα το Βατικανό
του Owen Richard
 
Ρίχνοντας φως σε ένα από τα μυστήρια που καλύπτουν τη μεσαιωνική ιστορία της Ιεράς Σινδόνης, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι Ναΐτες ιππότες την έκρυψαν και τη λάτρευαν μυστικά επί 100 χρόνια μετά τις Σταυροφορίες. Το Τάγμα διαφύλαξε το λινό ύφασμα, επάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα με μακριά μαλλιά ο οποίος φέρει τραύματα από σταύρωση. Η μορφή εμφανίστηκε για πρώτη φορά καθαρά το 1898, στα αρνητικά κάποιων φωτογραφιών.

Γιατί οι γυναίκες πάνε 2-2 στην τουαλέτα;

Πως φτιάχτηκαν οι πυραμίδες; Υπάρχει ζωή στον ΑΡΗ; Πότε θα γίνει η 2α παρουσία; Και
 πάνω απ όλα γιατί οι γυναίκες πηγαίνουν στην τουαλέτα 2-2; Ένα ερώτημα που έχει βασανίσει κάθε αντροπαρέα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί διάφορες εκδοχές περί του θέματος. Ας τις δούμε λοιπόν...

Η ιστορία του αποτρόπαιου μαρτυρίου της σταύρωσης

Γράφει ο Θοδωρής Ρουμπάνης 
Πιστεύεται ότι επινοήθηκε από τους Πέρσες τον 6ο αιώνα π.Χ. Οι Ρωμαίοι μαστίγωναν με το φραγγέλιο τους κατάδικους πριν από την καθήλωση. Ο θάνατος ερχόταν από ασφυξία...

Γεωργίου... τέλος!

Σταμάτησε το Καφενείο των Φιλάθλων στο EXTRA 3... Ο Γιώργος Γεωργίου δε θα συνεχίσει να παρουσιάζει την εκπομπή του, καθώς το κανάλι που την παρουσιάζει ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει. Διαβάστε τι είπε το κανάλι σχετικά με τον Γεωργίου...

Πώς θα αλλάξουν τα νοσοκομεία και ποιά συγχωνεύονται - Όλο το σχέδιο για το ΕΣΥ

Στην αναδιάρθρωση των νοσοκομείων της χώρας προχωρεί, από ό,τι φαίνεται, με ταχύτατους ρυθμούς, το Υπουργείο Υγείας. Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος, παρουσίασε σήμερα στη σύσκεψη για την αναδιάταξη του εθνικού συστήματος υγείας, το σχέδιο των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων της Αθήνας.

Μήπως τελικά γίνονται προσλήψεις στο Δημόσιο;;;; Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα!!


 




ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 34


Σύσταση θέσεων ιδιωτικού δικαίου στο Γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Φράσεις της Μεγάλης Εβδομάδας, στην καθημερινότητά μας!

Πολλές από τις φράσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή προέρχονται από τα Ευαγγέλια και τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Τα πρωτεία ανήκουν στη Μεγάλη Πέμπτη αλλά και οι υπόλοιπες ημέρες έχουν "δανείσει" την γλώσσα μας με αρκετές εκφράσεις.

Τα απομνημονεύματα του Βαρβιτσιώτη

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης  μπορεί να αποχώρησε από την ενεργό πολιτική όμως 48  χρόνια στην πρώτη γραμμή της δράσης δεν ξεχνιούνται εύκολα γιαυτό ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ εργάζεται σκληρά αυτό το διάστημα προκειμένου να ολοκληρώσει τη συγγραφή των απομνημονευμάτων του.

Συνάντηση με εξωγήινο;;;

Αυτό το βίντεο ανέβασε απο την περιοχή της νοτιοανατολικής Σιβηρίας, ένας Ρώσος.. Στα πλάνα δείχνει έναν εξωγήινο θαμμένο στο χιόνι.. Ψεύτικο ή αληθινό;; Δείτε...

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ


Τελικά η πρόκληση είναι διαχρονική αρρώστια που δεν προσβάλει μόνο τους μεγαλοπαράγοντες της ΝΝΔ, αλλά μεταδίδεται σαν επιδημία και στη νεώτερη γενιά.Δε φτάνουν οι αφίσες της ΔΑΠ με τις ξέκωλες και τα πάρτι στη Μύκονο,τώρα “κόλλησε” και ο κατά ....
τ'αλλα σοβαρός Πρόεδρος της Νεολαίας. Στις 18 Απριλίου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ που διεξήχθησαν με διαφανή (;) διαδικασία. 

Πειθαρχική δίωξη κατά της πρώην πρυτανείας και "φοιτητών" ΠΑ.ΜΑΚ ζητά ο Γ.Πανάρετος!

Ο υφυπουργός Γ.Πανάρετος ζητά με επείγον έγγραφό του προς το σημερινό Πρύτανη του Πα.Μακ, κ. Γιάννη Χατζηδημητρίου, να ασκήσει υπηρεσιακά πειθαρχική δίωξη κατά του πρώην πρυτανικού συμβουλίου.

Έκλεψαν καλώδια χαλκού αξίας 250.000 ευρώ

Οχτώ άτομα, πέντε Έλληνες και τρεις αλλοδαπούς, μέλη σπείρας που έκλεβε καλώδια χαλκού, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο στο 45ο χλμ της γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου Αθηνών-Κιάτου. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις κλοπής καλωδίων από τα δίκτυα του ΟΣΕ. και του ΟΤΕ, στις περιοχές Αγίων Αναργύρων, Αχαρνών, Ν. Περάμου και Μεγάρων, που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο έτος.

Πόσα έβγαλε πέρυσι ο αμερικανός Πρόεδρος

Ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και η σύζυγός του Μισέλ, δήλωσαν πέρσι ακαθάριστο εισόδημα 1,7 εκατομμύρια δολάρια και πλήρωσαν φόρο εισοδήματος ύψους 453.770 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του εκκαθαριστικού της φορολογικής δήλωσης που κοινοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Quiz - Ποιο μέλος της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ εμπλέκεται σε σωρεία παρανομιών σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Όλα τα λέει ο τίτλος...Όπως φαίνεται, το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται...Πρόεδρε περιμένουμε τις κινήσεις σου...Την απάντηση θα την βρείτε στις επόμενες αναρτήσεις!

Έρχονται αποκαλύψεις...

Συναντήσεις με τα στελέχη της ΝΔ στα Χανιά θα πραγματοποιήσει ο Μάρκος Κληματσάκης

Συναντήσεις με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ στο Δήμο Χανίων Μάρκος Κληματσάκης προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις επόμενες κινήσεις της γαλάζιας νεολαίας στα Χανιά. Η ΟΝΝΕΔ είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας με το οποίο συνεργάζεται σχεδόν όλος ο κομματικός μηχανισμός στα Χανιά και αναμένεται να γίνει πράξη η πρόταση για κοινές εκδηλώσεις και περιοδείες σε όλο τον Νομό.

Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Γ. Αντωνάκης:«Οι σπουδαστές δεν είναι απολιτίκ»

Χρόνια προβλήματα για τα ΤΕΙ της χώρας, πεταμένα επαγγελματικά δικαιώματα και πολλοί αγώνες. Ο επικεφαλής της γαλάζιας φοιτητικής παράταξης στα ΤΕΙ ,Γρηγόρης Αντωνάκης , μας μιλάει τόσο για τα προβλήματα που έχουν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα , αλλά και για τις διεκδικήσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.Εμφανίζεται ικανοποιημένος από την δουλειά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  και πιστευει πως το ο συνδικαλισμός όπως τον ξέραμε έχει αλλάξει. Ας δούμε τι είπε αναλυτικά.

Στήριξη στο Ορφανοτροφείο Χαϊδαρίου από την ΟΝΝΕΔ Περιστερίου

Όλοι μας βιώνουμε στους δύσκολους αυτούς καιρούς, που διερχόμαστε, την αγωνία για το μέλλον.Σήμερα που ο κοινωνικός ιστός της χώρας μας διαρρηγνύεται και όλοι μας αποσβολωμένοι βιώνουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, χρειάζεται να δείξουμε την κοινωνικής αλληλεγγύη μας, πρωταρχικά προς τα πιο αδύνατα και ευαίσθητα μέλη της κοινωνίας μας.

Τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στους σταθμούς μετρό Συγγρού Φιξ και Χολαργού

Με κουκούλες στα πρόσωπά τους ομάδες ατόμων μπήκαν στους σταθμούς του μετρό και τα… έσπασαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα αυτά κρατούσαν βαριοπούλες και με αυτές έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα και μετά έγιναν… καπνός.

Εντοπίστηκαν έντομα ηλικίας 3 εκατ. ετών

Έζησαν πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν και διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα μέσα σε μικρές σταγόνες από κεχριμπάρι. Τα μικροσκοπικά αυτά πλάσματα πιστεύεται ότι περιπλανιόταν στη Γη μαζί με τους δεινόσαυρους και πριν από την εποχή των παγετώνων, τρία εκατομμύρια χρόνια πριν.

Εμβόλιο κατά της αλλεργίας στις γάτες

Οι φιλόζωοι θα πρέπει να χαρούν, καθώς νέο εμβόλιο σύντομα θα μπορεί να «καταργεί» την αλλεργία στις γάτες. Το εμβόλιο δεν είναι ακόμα έτοιμο για ευρεία χρήση, αλλά νέα έρευνα ανακαλύπτει ότι είναι ασφαλές, αναφέρουν ερευνητές στο περιοδικό «Journal of Allergy and Clinical Immunology». Είναι επίσης αποτελεσματικό στη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Εννιά στους δέκα Έλληνες δε γνωρίζουν τι ψάρια τρώνε

Εννιά στους δέκα Έλληνες δεν γνωρίζουν από πού προέρχονται τα ψάρια που καταλήγουν στο πιάτο τους, την ίδια στιγμή που θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό αυτά να αποτελούν προϊόν βιώσιμης αλιείας. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα που διενεργήθηκε από το WWF σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με στόχο να αποτυπωθεί η στάση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης ως προς τη βιώσιμη αλιεία. Το ποσοστό δε των ευρωπαίων πολιτών που επιθυμεί μια θαρραλέα αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ) της ΕΕ, ανέρχεται στο 78%.

Καλό ταξίδι Ολουμπάγιο

Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια! Έχοντας ολοκληρώσει μια επιτυχημένη σεζόν, ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι, αναχωρεί από την Ξάνθη με προορισμό την πατρίδα του και την προετοιμασία του γάμου του. Μια απροσεξία όμως έμελλε να κόψει απότομα το νήμα της ζωής του 26χρονου! Η φανέλα με το νούμερο 13 θα μείνει κρεμασμένη στα αποδυτήρια για να θυμίζει το γεμάτο πίστη στον Θεό, χαμογελαστό παιδί που όλοι αγάπησαν! Καλό ταξίδι…

Νόμιμη απόλυση εξαιτίας του Facebook-Απόφαση σταθμός από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Μια ασυνήθιστη δικαστική απόφαση εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι νόμιμη η απόλυση εργαζόμενου χωρίς αποζημίωση, γιατί δεν εκπλήρωνε τις συμβατικές του υποχρεώσεις σπαταλώντας πολλές ώρες σε καθημερινή βάση στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από προσφυγή υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας , η οποία είχε προσληφθεί το 1989 για να πραγματοποιεί κρατήσεις εισιτηρίων . Η εργοδότρια εταιρεία ήταν απολύτως ικανοποιημένη από την απόδοσή της και μάλιστα το 2008 της είχε καταβάλει και μπόνους αποδοτικότητας.

Από το Μάιο του 2009 και μετά όμως, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της εργοδότριας εταιρείας η συμπεριφορά της υπαλλήλου άλλαξε και δεν ήταν συνεπής στην άσκηση των καθηκόντων της. Ο ίδιος μάλιστα ο διευθυντής την... έπιασε στα πράσα να επισκέπτεται το facebook εν ώρα πλήρους απασχόλησης και εργασίας.