Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μάχη για την εκλογή γραμματέα


Η μάχη για την εκλογή του νέου γραμματέα της ΝΔ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον νυν υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο, ξεκίνησε παρασκηνικά εδώ και ενάμιση μήνα και κορυφώνεται την Πέμπτη ενώ ζητούμενο παραμένει το πώς θα κινηθούν μπροστά στην αντιπαράθεση οι ομάδες των ...καραμανλικών και των ...μητσοτακικών.

Από τη μία βρίσκεται ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δηλώνει ανυποχώρητος στην απόφασή του να διεκδικήσει τη θέση του Νο 2 στην κομματική ιεραρχία και από την άλλη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος εξέφρασε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση και φέρεται να έχει τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου.
Το κλίμα μεταξύ των δυο βασικών υποψηφίων είναι εκρηκτικό και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Κακλαμάνη σε αυτή την κατεύθυνση: «Κάποιοι κομματικοδίαιτοι παριστάνουν τους «σαμαροφύλακες» και έχουν αρχίσει να τηλεφωνούν και να κάνουν χρήση του ονόματος του Προέδρου..» είπε στον Αθήνα 9,84 δίνοντας έτσι τον τόνο για τις παρασκηνιακές κινήσεις που γίνονται με αφορμή την εκλογή γραμματέα στη ΝΔ.
Στην κούρσα της εκλογής επιμένουν ότι θα παραμείνουν ο συνδικαλιστής Φίλιππος Ταυρής και ο νέος βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας. Οι υποψηφιότητές τους θεωρούνται ως «σφήνα» προς τα δυο φαβορί προκειμένου να μην επικρατήσει κάποιος από την πρώτη ψηφοφορία.
Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει καταλήξει σε μια ουδέτερη στάση μπροστά στην εκλογική διαδικασία και ότι θα προτιμούσε αυτή να αντιμετωπιστεί ως εσωκομματικό ζήτημα παρά ως πολιτικό γεγονός με ευρύτερες διαστάσεις. 
Από την πλευρά τους ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη διαμηνύουν ότι δεν θα εμπλακούν στην εσωκομματική διαδικασία, θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι θα υπάρξει συντονισμένη κίνηση στελεχών και βουλευτών που επηρεάζονται από τους δυο πολιτικούς.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου