Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Με βάση τέσσερα κριτήρια, κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά και περιουσιακά, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης είναι 120 εκατ. ευρώ και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του 2013.



Η καταβολή του επιδόματος ενδέχεται να μη γίνει άμεσα, από τις 15 Οκτωβρίου, που θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι πιθανό αυτό να γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο, καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια στον εφετινό προϋπολογισμό και απαιτείται χρόνος μέχρι να εντοπιστούν οι δικαιούχοι.

• Δικαιούχοι θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και άλλοι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζούν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή

• Πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος στις παραπάνω κατηγορίες θα είναι η διαμονή σε κατοικία με επιφάνεια μικρότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, το οποίο ενδέχεται να καθοριστεί λίγο πάνω από τα 100 ή τα 150 τετραγωνικά μέτρα. 

• Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να τεθεί ως πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος, το εξής: το σύστημα θέρμανσης της κατοικίας να προβλέπει τη χρήση πετρελαίου ή φυσικού αερίου, η τιμή του οποίου εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

• Το επίδομα μελετάται να καταβληθεί εφάπαξ ή σε 2 ή 3 ή 4 μηνιαίες δόσεις, είτε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε μέσω των φορέων που είναι αρμόδιοι για την καταβολή επιδομάτων ή άλλων εισοδηματικών ενισχύσεων προς τους ευπαθείς οικονομικά πολίτες.


http://moneypost.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου