Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Τα μεγαλύτερα «μπάχαλα» σε συναυλίες

Οι συναυλίες είναι από εκείνες τις εμπειρίες που μας ενώνουν. 

Την ώρα που χιλιάδες άγνωστοι μεταξύ τους συρρέουν για να μοιραστούν το μόνο πράγμα που έχουν κοινό, την αγάπη τους για τη συγκεκριμένη μπάντα, η μουσική μετατρέπεται σε ουκουμενική αξία, δύναμη που εξισώνει τάξεις, έθνη και φυλές.

Η μοίρα γνωστών χολιγουντιανών ζώων

Τα βλέπουμε στην τηλεόραση και το σινεμά και μας ξετρελαίνουν, την ώρα που γίνονται οι μασκότ των ταινιών που συμμετέχουν. 

Κι όμως, πίσω από τις χαρούμενες και καλοκάγαθες φατσούλες κρύβονται τραγικές ιστορίες εκμετάλλευσης ζώων.

Οι ταξιδιώτες του χρόνου

Ένα από τα διαπρεπέστερα όνειρα της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα για κάποιους τυχερούς. Ή πάλι και όχι.

Ποιος δεν έχει άλλωστε ονειρευτεί ένα ταξιδάκι στον χρόνο, που θα τον προσγειώσει σε πιο συναρπαστικές εποχές της ανθρωπότητας ή θα τον κάνει να ρίξει κλεφτές ματιές στο μέλλον;

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ για τον τηλεοπτικό της ρόλο στο «Love sorry»

Την Κωνσταντίνα Μιχαήλ την γνωρίσαμε μέσα από την σειρά «Love sorry», πριν αρκετά χρόνια ενώ ο έρωτάς της με τον «Σάκη» που υποδυόταν ο Τάσος Χαλκιάς, καθήλωσε τους τηλεθεατές.

Τι κάνει σήμερα ο Νίκος Αλεξίου;

Ο Νίκος Αλεξίου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του ΄90. Ήταν τότε που υποδυόταν τον σμηνίτη Πλαπούτα, στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Της Ελλάδος τα παιδιά». 

Και μπορεί οι περισσότεροι να τον θυμούνται ως έναν από τους τρεις σμηνίτες που έπαιρναν εντολή από το νέο σμήναρχο, Επαμεινώνδα Κάκαλο, όμως εκείνος προχώρησε.

Δέκα συναρπαστικές ιδέες για τον θάνατό σου

Αν η τελευταία σου (και παντοτινή) κατοικία είναι ένα θέμα που σε απασχολεί, μην το αφήνεις στην τύχη του.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Στο 16,2% η μισθολογική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών

Στο 16,2% φτάνει η μισθολογική διαφορά (η μέση διαφορά των ωριαίων αποδοχών) μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενόψει της 28ης Φεβρουαρίου, της ευρωπαϊκής ημέρας μισθολογικής ισότητας.

Οι «άγραφοι νόμοι» της φυλακής

Η επιβίωση του «νεοσύλλεκτου» στη ζωή της «ψειρούς» εξαρτάται σε καθοριστικό βαθμό από μια σειρά ρητών και κυρίως άρρητων κανονισμών.

Και είναι ακριβώς η μάθηση των άγραφων κωδίκων που εξασφαλίζει τη διατήρηση στη ζωή, μιας και οι γραπτοί κανονισμοί είναι σαφείς και... οφθαλμοφανείς.

10+ παράξενα στοιχεία για τις ΗΠΑ: Πάμε στοίχημα ότι θα μείνεις άφωνος;


Ακολουθεί η λίστα με τις πιο παράξενες διαπιστώσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής! Κάποιες από αυτές είναι τόσο ενδιαφέρουσες που σίγουρα θα μείνουν στο μυαλό σου και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σου στη διάρκεια της ημέρας...

Εκτελέσεις που δεν πήγαν και πολύ καλά

Από σαδιστές εκτελεστές και ελαττωματικό φονικό εξοπλισμό μέχρι και αθώα ανθρώπινα λάθη, η εσχάτη των ποινών μπορεί να μετατραπεί σε ανείπωτο βασανιστήριο για τον θανατοποινίτη. 

Κι εκεί που περιμένει έναν γρήγορο και -σχετικά- ανώδυνο χαμό, συναντά τη φρίκη κατά πρόσωπο!

Αλλόκοτα και μυστηριώδη μέρη του πλανήτη

Το αναπάντεχα μυστηριώδες, το αλλόκοτα απόκοσμο ή απλώς το φρικιαστικό μπορεί να εντοπιστεί σε μπόλικες γωνιές της υφηλίου.

Μπορεί ακόμα και να υπάρχει δίπλα στο σπίτι μας, στοιχειώνοντας την κανονικότητα της ζωής μας.

Τι κάνει σήμερα η Χρυσούλα Διαβάτη;

Άνθρωπος με ήθος, αρχές, παιδεία, μόρφωση και ευγένεια. Η Χρυσούλα Διαβάτη έχει αποδείξει και συνεχίζει να αποδεικνύει το πόσο καλή ηθοποιός είναι. 

Η κινηματογραφική, θεατρική, τηλεοπτική εμπειρία που κουβαλάει, αποτελεί μάθημα για τους νέους ηθοποιούς. Οι ρόλοι της είναι απολαυστικοί και καθηλώνουν το κοινό της.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ληστείες... κομματάκι περίεργες!

Η ληστεία είναι ένα έγκλημα που διαιωνίζεται στο διάβα της Ιστορίας μέσα από ξεχωριστές περιπτώσεις και διαβόητα παραδείγματα.

Πολλές μάλιστα αξιομνημόνευτες ληστείες έχουν αποκρυσταλλωθεί στο κινηματογραφικό σύμπαν, μέσα από ντοκιμαντέρ ή ταινίες μυθοπλασίας με την απαραίτητη «σάλτσα».

Πώς μπορεί μια φωτογραφία να γίνει παραπλανητική


Πρόκειται για φωτογραφία σπιτιού που βρίσκεται προς πώληση σε ιστοσελίδα της Κίνας.

Οι φυσιολογικές τιμές των εργαστηριακών εξετάσεων

Φέρτε στο νου σας έναν παχύσαρκο άνδρα γύρω στα 50, που καταναλώνει σχεδόν καθημερινά κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και γλυκά. Ο άνδρας αυτός μπορεί να είναι και καπνιστής. Φανταστείτε τον να πηγαινοέρχεται από καναπέ σε καναπέ και από εκεί στο ψυγείο.

Τρίτοι σε προσδόκιμο υγιούς ζωής στην Ευρώπη οι Έλληνες


baby-laugh
Οκτώ χρόνια παραπάνω από τους Γερμανούς θα ζήσουν οι Έλληνες χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας και πάνω από 4,5 χρόνια περισσότερο από τους μέσους Ευρωπαίους!

Ιστορικές πρωτιές... από την ανάποδη

Την ώρα που όλοι μας ενδιαφερόμαστε για το πότε συνέβη κάτι για πρώτη φορά, ο δικηγόρος του διαβόλου υποδεικνύει να μιλήσουμε για την τελευταία του φορά.

Κι αυτό γιατί όλα τα πράγματα και τα γεγονότα έχουν μια αρχή, δεν έχουν όλα ωστόσο και ένα αποφασιστικό τέλος!

Ο Σάκης και το ανύπαρκτο group στο Facebook #onned



Με μεγάλη συγκίνηση διαβάσαμε το άρθρο του υποψήφιου Πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ, κ. Σάκη Ιωαννίδη, σχετικά με την πρόσκληση που έλαβε από κάποιους φίλους του για το υποτιθέμενο group στο facebook "Νικηταρά 2-4".

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Όταν οι κασκαντέρ κλέβουν την αίγλη των αστέρων!


Οι ταινίες δράσης ζουν ή πεθαίνουν από τον παράγοντα «ουάου»: τις σκηνές δράσης δηλαδή που συναρπάζουν το κοινό και χαράσσονται αμετάκλητα στη μνήμη του.

Είναι η κινηματογραφική μαγεία των μοναδικών αυτών «ακροβατικών» που μας αφήνει με τα στόματα ανοιχτά, βάζοντας τα φιλμ αυτομάτως στην καρδιά μας!

Τα οικονομικά των ΠΑΕ της Super League


pae
Η Direction Business Reports έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε για τις ομάδες της Super League και τα οικονομικά τους στοιχεία, συγκρίνοντας τις περιόδους 2010-2011, 2011-2012.

Ψάχνουν πως θα “βαφτίσουν” τις απολύσεις στο Δημόσιο – Βήμα πίσω δεν κάνει η τρόικα

- Στο Σαμαρά η τελική απόφαση για τις απολύσεις υπαλλήλων
- “Αίμα” στο Δημόσιο βάσει μνημονίου θέλει η τρόικα
- Στουρνάρας: στόχος μικρότερος και αποτελεσματικότερος Δημόσιος Τομέας
- Ρεν: θα γίνει ό,τι προβλέπει το μνημόνιο...

Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα για τη δόση του Μαρτίου


Tην ικανοποίησή του για την εκπλήρωση των «προαπαιτούμενων δράσεων» του Φεβρουαρίου, εξέφρασε σε ανακοίνωσή του το Eurogroup, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας.

Βουλή: Δεν έγινε ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του Χριστόδουλου


«Δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης (νεκροψιακή- νεκροτομική και εργαστηριακή) στη σορό του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου» και συνεπώς, «η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου που προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, που γνώριζε τη νόσο και την πορεία της».

Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ


Προ των πυλών βρίσκεται ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με τον Real Fm, αμέσως μετά την αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Αντίδραση Καραμανλή για τη φωτογραφία Τσίπρα με Μίλερ και Σπέκχαρντ


Οι ίδιοι βαρόνοι των ΜΜΕ και της διαπλοκής που εμφάνισαν ως πρόσφατη μία δήλωση που φέρεται να είχε κάνει πριν από 2 χρόνια (!) ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής για τον κ. Αλέξη Τσίπρα («εγώ τον Τσίπρα τον πάω»), επέλεξαν να αποσιωπήσουν την αντίδρασή του όταν είδε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φωτογραφίζεται με τους κ.κ. Τομ Μύλλερ και Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

«Κολλημένοι» με τον Πούτιν οι Ρώσοι

Εξαιρετικά δημοφιλής παραμένει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος γιόρτασε τη Δευτέρα τη συμπλήρωση ενός έτους από την επανεκλογή του στο Κρεμλίνο για μια τρίτη θητεία.

Οι καταδίκες Τσοχατζόπουλου και Παπαγεωργόπουλου με τα «μάτια» των ξένων

Η είδηση της εξαιρετικά αυστηρής ποινής που επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο αναπαράγεται από μεγάλη μερίδα γερμανόφωνων μέσων.

Ξενοίκιαστα και απούλητα το 70% των ακινήτων


Κατακόρυφη πτώση καταγράφει η αγορά ακινήτων στην Ξάνθη με το 70% των προς πώληση και ενοικίαση ακινήτων να παραμένει αδιάθετα και τους επιχειρηματίες του κλάδου να δεινοπαθούν.

Μισά, μισά θέλει αέριο και πετρέλαιο ο Ερντογάν

“Καζάν, καζάν” δηλαδή όλοι κερδισμένοι ή αν προτιμάται “μισά, μισά” θέλει τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου για να μην δημιουργήσει προβλήματα ο Ταγιπ Ερντογαν. Αν και η ελληνική πλευρά πήγε να περάσει ένα ευχάριστο 8ωρο στην Πόλη, ο Τούρκος Πρωθυπουργός φρόντισε να στείλει το μήνυμα ότι οι διεκδικήσεις παραμένουν.

Η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων δώρισε 200 βιβλία στο Σχολείο της Σικίνου

Μια σημαντική και κοινωνική δράση προγραμμάτισε και υλοποίησε η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων. Με τη βοήθεια και ανταπόκριση πολιτών του νομού συγκέντρωσε περίπου200 βιβλία, παιδικά, λογοτεχνικά, εγκυκλοπαίδειες κ.α. και τα παρέδωσε σε μαθητές και παιδιά της Σικίνου.

ΟΝΝΕΔ - Εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό στο Επιμελητήριο Εύβοιας


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «επιχειρώ αλλιώς» που έχουμε ξεκινήσει με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη χώρα και τη δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου για το επιχειρείν στη Ελλάδα, συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις μας που στόχο έχουν την ενημέρωση της κοινωνίας και των παραγωγικών φορέων.

Ο ρόλος που διεκδικεί ο Νίκος Ανδρουλάκης


Βενιζελικοί εναντίον Βενιζελικών είναι το έργο που παίζει τις τελευταίες ώρες στο ΠΑΣΟΚ καθώς αρκετά στελέχη που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του κόμματος καταγγέλλουν συντρόφους τους που ανήκουν στην ίδια ομάδα ότι έστησαν παιχνίδια στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής αφήνοντάς τους σε χαμηλές θέσεις στην σειρά κατάταξης.

Βρείτε δουλειά με προσόν την... ελληνική γλώσσα

«Ομιλείτε ελληνικά; Προσλαμβάνεστε!»

Αυτό θα μπορούσε να είναι το κείμενο της αγγελίας πολλών διεθνών εταιρειών, οι οποίες αναζητούν υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, με γνώμονα τη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Το τελικό σχέδιο «Αθηνά»

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί στην αρμοδία Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το τελικό σχέδιο «Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το σχέδιο, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε την 1η Φεβρουαρίου από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Άγνωστα -και περίεργα- γεγονότα του Β' Παγκοσμίου

Θα περίμενε κανείς ότι με τόσες πληροφορίες, ντοκουμέντα, ιστορίες και ντοκιμαντέρ που έχουν κυκλοφορήσει όλα αυτά τα χρόνια για τον φονικότερο πόλεμο της οικουμένης, μέχρι σήμερα θα ήταν όλα λίγο-πολύ γνωστά.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Όλα τα λάθη του τζεϊμσμποντικού «Skyfall»


Στα πόσα λάθη «καίγεται» άραγε μια καλή περιπέτεια; 

Πόσες σεναριακές εξαλλοσύνες είναι αρκετές για να χαντακώσουν μια ταινία;

Ελληνοτουρκική προσέγγιση με την υπογραφή 25 συμφωνιών

Το δόγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνά από τη φράση του Α. Σαμαρά «η ανάπτυξη στην υπηρεσία της Ειρήνης» ή από τη φράση του Τ. Ερντογάν «μπορούμε να κάνουμε δουλειές μαζί που θα τρίβετε τα μάτια σας».

Έτσι στρώνουν δρόμους στο Μπαγκλαντές


Χαρά (λέμε τώρα) και εργασία...

Στροφή μέσω Καραμανλή και Γκαλμπρέιθ στο πολιτικό κέντρο

Σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν είναι κόμμα των άκρων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί θεαματικό άνοιγμα στο πολιτικό κέντρο σπάζοντας τα μέχρι τώρα στεγανά που είχαν επιβάλλει στην Κουμουνδούρου οι ακραίες συνιστώσες.

Τρεις Έλληνες κροίσοι στη λίστα του Forbes


forbes
Δεν λείπει ούτε και φέτος η ελληνική παρουσία από τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης.
Στη λίστα του περιοδικού βρίσκονται και φέτος τρεις έλληνες κροίσοι.

Διαφορές τιμών έως... 104%


Εξυπνες αγορές για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και να βγουν ωφελημένοι από τις διαφορές τιμών, που ξεπερνούν για το ίδιο προϊόν και το 100%, κάνουν πλέον οι καταναλωτές.

Στην Αιτωλοακαρνανία με Οννεδίτες ο Ανδρέας Τσώκος


To παρακάτω παραπολιτικό "μοίρασαν" οι Αιτωλοακαρνάνες φίλοι του Τσώκου σε εφημερίδες και blogs της περιοχής. 

Αποδείξεις: Τι μαζεύουμε και τι δηλώνουμε-Αναλυτικός οδηγός


Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να μαζέψουν και φέτος εκατοντάδες αποδείξεις, τις οποίες θα φυλάξουν στο σπίτι για την περίπτωση που θα γίνει έλεγχος. Το ποσό των αποδείξεων που συγκεντρώθηκε θα καταγραφεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ενώ αν οι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν κάρτα αποδείξεων (έχουν ενεργοποιηθεί λιγότερες από 70.000) γλιτώνουν από το άθροισμα και τη φύλαξη των αποδείξεων σε ευδιάκριτη μορφή όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος.

Ελληνικό, Ελ. Βενιζέλος και Αστέρας στους «στόχους» του Κατάρ


Η πώληση του μικρού νησιού της Οξειάς φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή για μια σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα, που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του Κατάρ. Ανάμεσα τους, το Ελληνικό,  το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και ο Αστέρας της Βουλιαγμένης.


central
Πέντε ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται στο καλύτερο 3% της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη, σχετικά με τις διεθνείς λίστες ταξινόμησης των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε το Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την τρόικα!


ecb111111111
Το ενδεχόμενο αποχώρησης από την τρόικα, η οποία συντονίζει τα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με αποψινά δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών εφημερίδων Sueddeutsche Zeitung, Der Handelsblatt και Die Welt.

Ειδικό καθεστώς για τις υπερωρίες των υπαλλήλων της Βουλής


Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση τροποποίησης διατάξεων του Κανονισμού λειτουργίας του Κοινοβουλίου, που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Σώματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Πολιτική δίωξη με άνωθεν εντολές, δεν αποδέχομαι την απόφαση»


Ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, έπειτα από την ανακοίνωση της καταδίκης του σε οκταετή φυλάκιση, πρόστιμο και δήμευση του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, προχώρησε σε δηλώσεις εμφανώς δυσαρεστημένος με την απόφαση του δικαστηρίου σημειώνοντας ότι δεν αποδέχεται τις αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου.

Νέα ποινική δίωξη στους αδελφούς Ψωμιάδη για 4 εκατ. ευρώ


Συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του έκπτωτου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδελφού του Διονύση, για τα λεγόμενα «45άρια», τα έργα που φέρεται να ανέθετε απευθείας η Νομαρχία Θεσσαλονίκης με πρόχειρους διαγωνισμούς, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Eurogroup: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τα προαπαιτούμενα του Φεβρουαρίου


Tην ικανοποίησή του για την εκπλήρωση των «προαπαιτούμενων δράσεων» του Φεβρουαρίου, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Eurogroup, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας.