Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κοπανατζής… πενταετίας στο ΕΚΑΒ!

asthenoforo100
Καθημερινά έρχονται στην επικαιρότητα περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι αν και αποδείχθηκαν… κοπανατζήδες παρόλα αυτά τους επιβάλλονται ποινές – χάδια.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Καθημερινή»  υπάλληλος του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα επί πέντε χρόνια (Δεκέμβριος 2006 – Νοέμβριος 2011) απουσίαζε από την εργασία του χωρίς να ενημερώσει κανένα.

Σταματούν οι παρακολουθήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

dnt1
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, διέταξε την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) να σταματήσει τις υποκλοπές στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο πλαίσιο της αναθεώρησης των πρακτικών συλλογής δεδομένων, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγή προσκείμενη στο θέμα.

Κέρι: Παρατραβηγμένα μερικά προγράμματα παρακολούθησης

keri12
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι ορισμένα αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης δεδομένων ήταν «παρατραβηγμένα».

Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης σε σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, ο Κέρι υπερασπίστηκε ότι η κατασκοπεία είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ωστόσο παραδέχτηκε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχουν περιορισμοί, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Παπαμιμίκος: Όχι σε νέα οριζόντια μέτρα

papamimikos
“Οχι” σε νέα οριζόντια μέτρα, είπε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, στο περιθώριο εκδήλωσης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη για τη σχέση των Πανεπιστημίων με την πόλη και την κοινωνία.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Reuters: Αναβάλλεται η έλευση της τρόικας στην Αθήνα

troika3
Περί πρόθεσης των επιθεωρητών της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) να αναβάλλουν την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Ελλάδα εάν δεν γεφυρωθούν οι διαφορές με την Αθήνα για το δημοσιονομικό κενό 2 δισεκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014, κάνει λόγο τηλεγράφημα το οποίο μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πηγές της ευρωζώνης.

Προθεσμία ενός έτους για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών

kiriakos1000
Η 31η Δεκεμβρίου του 2014 τίθεται ως νέα προθεσμία, μέσα στην οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, ύστερα από τροποποίηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το Ν. 4024/2011 «βάσει του αποτελέσματος της αξιολόγησης και το αργότερο έως 31.12.2013 ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, συντάσσονται νέα οργανογράμματα, καταργούνται υπηρεσιακές μονάδες περιορισμένου αντικειμένου ή αρμοδιοτήτων, μετακινείται ή μετατίθεται το προσωπικό αυτών και καταργούνται οργανικές θέσεις που πλεονάζουν». Μετά την τροποποίηση, που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η προθεσμία αυτή παρατείνεται έως την 31 Δεκεμβρίου 2014.

Επίθεση Αντώναρου κατά Καραβίτη, μέσω Twitter

Evangelos-Antonaros
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο τελευταίος εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του συμβούλου του Γιάννη Στουρνάρα Νίκου Καραβίτη, θυμίζοντας το… παρελθόν του.

Η κυπριακή Βουλή καλεί και πάλι τον Βγενόπουλο

vgeno12
Η κυπριακή Βουλή έστειλε νέες επιστολές προς τους Ανδρέα Βγενόπουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα, Μιχάλη Ζολώτα, Κυριάκο Μάγειρα και Δημήτρη Σπανοδήμο για να παραστούν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα.

Η “απολογία” του Ριζοσπάστη για τις απολύσεις

Rizospastis
Με κείμενο που δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, ο “Ριζοσπάστης” απαντάει και εξηγεί τις πρόσφατες απολύσεις δημοσιογράφων, καθώς και τη νέα στρατηγική της εφημερίδας,
Το κείμενο έχει ως εξής:

Αυστρία: Η Ελλάδα είναι ο νικητής της καλοκαιρινής περιόδου

tourismos
Με την ιδιαίτερα θετική διαπίστωση για τη χώρα μας, πως για την Αυστρία «η Ελλάδα είναι ο νικητής της καλοκαιρινής περιόδου», ο διεθνής ταξιδιωτικός όμιλος TUI παρουσίασε τον απολογισμό για την «τουριστική χρονιά 2013» που ολοκληρώνεται τέλη Οκτωβρίου, δίνοντας ταυτόχρονα αισιόδοξα μηνύματα για την προσεχή τουριστική περίοδο.

Άνω των 65 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών

daneio
Τα χαρτοφυλάκια των ελληνικών, ιταλικών, ισπανικών και ιρλανδικών τραπεζών είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στην Ευρώπη, τα οποία πλέον έχουν ξεπεράσει τα 1,2 τρισ. ευρώ, σύμφωνα με νέα μελέτη της PwC.

Ίδρυμα Λάτση - Προτεραιότητα στους νέους επιστήμονες

Ανακοινώθηκαν οι 19 επιστημονικές μελέτες, ετήσιας διάρκειας, από όλα τα επιστημονικά πεδία , που θα χρηματοδοτηθούν το 2014 από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επιστημονικές Μελέτες» που υλοποιεί από το 2008 με στόχο την προαγωγή της έρευνας στη χώρα μας. Δεδομένης της εξαιρετικά δυσμενούς πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί σήμερα για την ελληνική επιστημονική κοινότητα, η οποία πλήττει περισσότερο τα νεότερα μέλη της, το Ίδρυμα  αποφάσισε να κατευθύνει εφεξής το 50%,  τουλάχιστον, της χρηματοδότησης του εν λόγω Προγράμματος σε ομάδες νέων επιστημόνων. Ειδικότερα, 11 από τις 19 μελέτες που επελέγησαν από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή αξιολόγησης για το 2014, θα εκπονηθούν από ομάδες στις οποίες θα εμπλακούν συνολικά 32 ερευνητές έως 40 ετών.

Δραβίλλας: Δεν γίνονται παρακολουθήσεις επί των ημερών μου

dravilas
Ο  διοικητής της ΕΥΠ, Θόδωρος Δραβίλλας, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλήας αρνήθηκε  ότι επί των ημερών του γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών.
Ο κ. Δραβίλλας τόνισε μάλιστα ότι ο εξοπλισμός της ΕΥΠ δεν καταγράφει συνομιλίες αλλά κάνει μία αποτύπωση των κλήσεων ενώ διέψευσε την ύπαρξη της περίφημης «βαλίτσας παρακολουθήσεων » και έκανε λόγο για ένα τζιπ , που λειτουργεί ως ραδιογωνιόμετρο και εντοπίζει το σήμα.

Όλι Ρεν: Υπό εποπτεία η Ελλάδα μέχρι να εξοφληθεί το 75% των δανείων της

oliren
«Η ιστορία θα γράψει ότι η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ήταν αυτή που υπέγραψε και δέσμευσε την Ελλάδα να βρίσκεται υπό συνεχή και αυστηρή εποπτεία για πολλές δεκαετίες, ακόμα και μετά τη λήξη των Μνημονίων». Αυτό ήταν το σχόλιο που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μετά την απάντηση του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Όλι Ρέν, σε ερώτησή του, σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού 472/2013 για την «ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας στη Ζώνη του Ευρώ». Σημειώνεται ότι ο εν λόγω Κανονισμός (472/2013), συζητήθηκε, συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Μάϊο του 2013. Δηλαδή, έτυχε της σύμφωνης γνώμης της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο Άδωνις ανακοίνωσε τους διοικητές των νοσοκομείων

Adonis-Georgiadis
Με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ορίζονται οι κάτωθι διοικήσεις νοσοκομείων:

Με πρωτοβουλία των Βουλευτών της Νέας ΜΕΡΑς κατετέθη τροπολογία για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. ακόμα και για οφειλές προς το Δημόσιο

Τροπολογία για την ανανέωση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας συνυπέγραψαν μετά από πρωτοβουλία των βουλευτών της Νέας ΜΕΡΑς Ν. Σταυρογιάννη και Γ. Κουράκου οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ο. Βουδούρης, Μ. Μπόλαρης, Δ. Ανδρουλάκης, Π. Μουτσινάς, Γ. Κασαπίδης, Θ. Παραστατίδης και Ν. Νικολόπουλος.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οι… τυχεροί που γλιτώνουν τη σύνταξη στα 67

ÊÏÓÌÏÓÕÑÑÏÇ ÊÁÉ ÓÇÌÅÑÁ ÓÔÏ ÃÅÍÉÊÏ ËÏÃÉÓÔÇÑÉÏ ÔÏÕ ÊÑÁÔÏÕÓ ÁÐÏ ÓÕÍÔÁÎÉÏÕ×ÏÕÓ ÔÏÕ ÄÇÌÏÓÉÏÕ  ÐÏÕ ÐÑÏÓÇËÈÁÍ ÍÁ ÊÁÔÁÈÅÓÏÕÍ ÁÉÔÇÓÅÉÓ ÃÉÁ ÅÐÉÓÔÑÏÖÇ ÔÙÍ ÁÍÁÄÑÏÌÉÊÙÍ ÔÏÕ  ËÁÖÊÁ
Την πόρτα εξόδου στη σύνταξη προλαβαίνουν να ανοίξουν μέχρι το τέλος του έτους χιλιάδες ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με μειωμένα όρια συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» μεγάλοι κερδισμένοι είναι όσοι ασφαλίστηκαν στο Δημόσιο και στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών μέχρι το τέλος του 1982.

WP: Η NSA είχε πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών Google και Yahoo!

yahoo
Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ έχει αποκτήσει πρόσβαση στα κυκλώματα που συνδέουν τα κέντρα δεδομένων της Yahoo! και της Google με το Διαδίκτυο, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών, μεταξύ των οποίων και Αμερικανών, αποκαλύπτει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Η Ελλάδα είναι η τέταρτη πιο απαισιόδοξη χώρα στον κόσμο

apaisiodoksia
Οριακή αύξηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατά 1 μονάδα, φτάνοντας συνολικά τις 48, κατέγραψε η Ελλάδα, φανερώνοντας ότι δεν έχει μεταβληθεί σχεδόν καθόλου η ανησυχία των Ελλήνων για την εργασιακή τους ασφάλεια, καθώς και για την οικονομία, με τα δύο αυτά να παραμένουν οι μεγαλύτερες ανησυχίες τους σε ποσοστό 50% και 30%, αντίστοιχα.

H NSA παρακολουθούσε και τον Πάπα Φραγκίσκο

Pope Francis
Και ο πάπας Φραγκίσκος παρακολουθείτο από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Panorama.
Όπως αναφέρεται σε προδημοσίευση ενός άρθρου του τεύχους του περιοδικού το οποίο κυκλοφορεί αύριο, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής φέρεται ότι κατέγραφε τηλεφωνήματα προς και από το Βατικανό μέχρι και τις κρίσιμες ημέρες του Κογκλάβιου τον περασμένο Μάρτιο που ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Αργεντινού ποντίφικα.

Στα 154 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο της Jumbo

jumbo
Στο ποσό των 154.871.499,23 ευρώ, διαιρούμενο σε 130.144.117 κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,19 ευρώ η καθεμία, ανέρχεται το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Jumbo, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Το ΔΝΤ στα Τίρανα για να αξιολογήσει την αλβανική οικονομία

imf
Αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας έφτασε στα Τίρανα για την αξιολόγηση της αλβανικής οικονομίας.
Οι εμπειρογνώμονες θα προβούν σε αξιολόγηση του χρηματοπιστωτικού τομέα και θα παραμείνουν στην αλβανική πρωτεύουσα πάνω από τρεις εβδομάδες.

Παπαμιμίκος: Με ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Andreas-Papamimikos
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ Fm” παραχώρησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, εστιάζοντας για άλλη μια φορά στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για την επικείμενη αναμέτρηση των εκλογών της Αυτοδιοίκησης, την άνοιξη του 2014.

«Ξηλώνουν» τους υπαλλήλους για να τα «μπαλώσουν»

Η τραγική ιστορία της μικρής Μαρίας έφερε στο φως την εξίσου τραγική κατάσταση του τρόπου λειτουργίας του Δήμου Αθηναίων. Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε την απομάκρυνση της διευθύντριας και της αρμόδιας προϊσταμένης των υπηρεσιών του ληξιαρχείου καθώς και τη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Το τέλος (;) του… “Ψυχρού Πολέμου” Ελλάδας-Ρωσίας

Sergey-Lavrov
Η σημερινή παρουσία του εμβληματικού Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, και το πρόγραμμα επαφών του με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, είναι πολλαπλής χρησιμότητας. Ουσιαστικής, διπλωματικής, πολιτικής αλλά και… επικοινωνιακής, καθώς με την παρουσία του στην πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η “αλεπού” της ρωσικής διπλωματίας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι… οι πάγοι λιώνουν.

Αντιδράσεις 24 βουλευτών της ΝΔ για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων

tzamtzis
Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, κατέθεσαν 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας Iορδάνη Τζαμτζή. Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν «άδικη» τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, όπως αυτή προβλέπεται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου και μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η υπερφορολόγηση θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας».

Οι προσπάθειες του Ομπάμα να… συμμαζέψει την NSA

obama
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διέταξε πρόσφατα την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ να περιορίσει τις παρακολουθήσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της επανεξέτασης του προγράμματος ψηφιακών παρακολουθήσεων, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος είναι σε γνώση της απόφασης αυτής.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ

dei
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ κατά 13.625.000 ευρώ, με έκδοση 13.625.000 ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ και τιμή διάθεσης 3,20 ευρώ εκάστη και τον σχηματισμό αποθεματικού υπέρ το άρτιο ποσού 29.975.000 ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ΑΕ.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΤτΕ: Αυξημένα έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό

tourismos
Σημαντικά αυξημένα έσοδα της τάξεως του 13,7% εμφάνισε ο ελληνικός τουρισμός κατά το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Παράλληλα, αύξηση 14,7% κατέγραψαν και οι αφίξεις, κατά την ίδια περίοδο, ξεπερνώντας έτσι το «φράγμα» των 10 εκατ. τουριστών καθώς οι επισκέπτες άγγιξαν τα 12,5 εκατ. άτομα το 8μηνο του ΄13. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο κατά τον μήνα Αύγουστο 2013 τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12,4% και οι αφίξεις τουριστών κατά 18,9%, σε σύγκριση με τον Αύγουστο πέρυσι.

Ο ΟΗΕ ψήφισε (ξανά) κατά του εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα

un
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία σήμερα για 22η φορά μια απόφαση με την οποία καταδικάζει το εμπάργκο που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε βάρος της οικονομίας της Κούβας, ο υπουργός Εξωτερικών της οποίας χαρακτήρισε την πολιτική αυτή —η οποία εφαρμόζεται από το 1959— βάρβαρη, υποστηρίζοντας ότι ισοδυναμεί με γενοκτονία.

Μετά το κόψιμο της στήλης, ήρθε και η απόλυση Μπογιόπουλου!

boyo
Η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε την απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, σε μία ασφαλώς πρωτόγνωρη κίνηση.
Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, αποφασίστηκε η απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, καθώς δεν υπέγραψε νέα ατομική σύμβαση εργασίας.

Θα φύγει η Μ. Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

David Cameron
Η πολιτική θεώρηση του ευρωσκεπτισκισμού έχει τις βαθιές ρίζες της στη Μεγάλη Βρετανία, και τους δισταγμούς που διαχρονικά συνόδευσαν την ευρωπαϊκή περπατησιά των πολιτών του Μεγάλου Νησιού.
Πώς ήταν άλλωστε δυνατόν εκείνοι, οι γονιδιακοί απόγονοι μιας από τις πλέον θορυβώδεις αυτοκρατορίας που γνώρισε η ανθρωπότητα, να δεχθούν να συναποφασίζουν με τους άλλοτε υπηκόους τους; Και μάλιστα όταν διατηρούσαν περίπου ακέραιη την οικονομική αυτονομία τους, ενώ επιπροσθέτως τις τελευταίες δεκαετίες είχαν μια ηγέτιδα σαν τη Μάργκαρετ Θάτσερ, που ήταν σε θέση να κάνει κουμάντο σε όλη την ήπειρο.

Κικίλιας: Ο Μητρόπουλος, που μας κάνει μαθήματα, μήπως… χρωστάει κάτι ψιλά;

Vassilis-Kikilias
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής βρέθηκε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας, και μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter… δεν άντεξε, και σχολίασε με νόημα την παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, και όσα έλεγε ο τελευταίος.

Οι Τούρκοι ασχολούνται με τις δηλώσεις Πάγκαλου για υποκλοπές

Theodoros-Pangalos
Στα τουρκικά ΜΜΕ έφτασε η… χάρη του Θεόδωρου Πάγκαλου, καθώς από το πρωί αναμεταδίδουν τις δηλώσεις του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού, για την παρακολούθηση των πρέσβεων των ΗΠΑ σε Αθήνα και Άγκυρα από την ελληνική κυβέρνηση, τη δεκαετία του 1990.

Η Παιδεία προετοιμάζει τις αλλαγές στην κοινωνία

Agni-Smponia
«Πριν αναρωτηθούμε για το τι σχολείο θέλουμε πρέπει πρώτα να έχουμε ξεκαθαρίσει τι είδους κοινωνία θέλουμε» Η φράση αυτή ανήκει στο Βρετανό καθηγητή D. Hardgreaves, γραμμένη πριν από αρκετές δεκαετίες αλλά αποκτά ιδιαίτερο βάρος στις μέρες μας έχοντας διττή σημασία.

O Αλαβάνος επικαλείται τον… οίκτο των δανειστών

Alekos-Alavanos
Τον… οίκτο των δανειστών της Ελλάδας επικαλέστηκε ο Αλέκος Αλαβάνος, για να μην στριμωχτεί περαιτέρω η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με τους επικεφαλής της τρόικας.

EKTAKTO : Μήνυση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου

Αυτή την στιγμή στο Α.Τ. Παπάγου ο δικηγόρος Αθηνών Τάτσης Αγαμέμνων καταθέτει μήνυση κατά του Θόδωρου Πάγκαλου για παραβάσεις των άρθρων 140 , 141 και 146 του ποινικού κώδικα . Τα αδικήματα διώκονται με την αυτόφωρη διαδικασία , αλλά θα τολμήσει η ΕΛ.ΑΣ να προχωρήσει στην σύλληψη του κ. Πάγκαλου ;
Σύμφωνα με πληροφορίες μας αν δεν υπάρξει σύλληψη , θα ακολουθήσει νέα μήνυση εναντίον του κ. Δένδια .

Η Ελλάδα σε ύφεση 25% από το 2008!

Ο ιστορικός του μέλλοντος δύσκολα θα αντισταθεί στον πειρασμό να σταθεί στην Ελλάδα των τρέχοντων ετών, για να διαπιστώσει έναν πρωτοφανή κοινωνικό “ακρωτηριασμό”, να απορήσει και να αναρωτηθεί.
Στον επίλογο, ενδεχομένως, μιας βαθιάς κρίσης δανεισμού, που διαδέχτηκε μετά τις εκλογές του 2009 τη… μόνιμη κρίση χρέους της Ελλάδας, η οποία συντροφεύει τη χώρα στις εθνικές διαδρομές της από την εποχή της Απελευθέρωσης κιόλας, τα στοιχεία που δημοσιεύει το “Reuters” αγγίζουν τα όρια του σοκ.

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ΑΤΕ Leasing

ATE-Leasing
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, η Αγροτική Τράπεζα ενημερώνει ότι ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της θυγατρικής της, ATE Leasing Α.Ε. Χρηματοδοτικής Μίσθωσης, καθώς τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση.

Η συγκυβέρνηση βαφτίζει επιτυχία την παραίτηση από τα δικαιώματα της Ελλάδας για την ΦΕΤΑ

Την προσπάθεια να βαφτίσουν την εκχώρηση του εθνικού μας δικαιώματος χρήσης του όρου ΦΕΤΑ ως επιτυχία για την Ελλάδα καταγγέλλουν με ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές της Νέας ΜΕΡΑς Νίκος Σταυρογιάννης και Γιάννης Κουράκος, μετά από πρωτοβουλία του ανεξάρτητου Βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη.
Σε συνέχεια προηγούμενης ερώτησής τους οι συνυπογράφοντες βουλευτές αμφισβητούν τα «οφέλη» από τη Συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά και ζητούν από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει την τελευταία ευκαιρία που της δίνεται για την προστασία της ΦΕΤΑΣ στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

epidoma
Ανοιξε η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για την υποβολή αιτήσεων από τους φορολογούμενους σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Οι υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα

messi(1)_600_388
Τα ονόματα των 23 υποψηφίων για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της σεζόν που πέρασε (η εκδήλωση θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη) ανακοίνωσε τα ξημερώματα η FIFA.

Κέντρο υποκλοπών η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα

US-Embassy-in-Athens
Την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα “δείχνει” ως κέντρο υποκλοπών για λογαριασμό της NSA το γερμανικό περιοδικό “Spiegel”, όπως τουλάχιστον προκύπτει από έγγραφο της Υπηρεσίας Εθνικής Άσφάλειας των ΗΠΑ, που περιήλθε στην κατοχή του.

Μισθολογικοί έλεγχοι σε ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου

dimosioi1
Ελέγχους-εξπρές σε 150 ΔΕΚΟ και λοιπούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα πραγματοποιεί αυτή την περίοδο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να διαπιστώσει σε ποιους από αυτούς δεν έχει ακόμη τεθεί σε εφαρμογή το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.

Απειλή διαθεσιμότητας για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους

dimosioi-ypalliloi
Την απειλή της διαθεσιμότητας, που πιθανότατα θα οδηγήσει σε απόλυση, για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους, κραδαίνει η “Ελευθεροτυπία”, με σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της.

Καμμένος: Δεν διαφωνώ πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση

Kammenos3
Στην αρχική… γραμμή Τζιτζικώστα, καθώς μετά ανακάλεσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κυμάνθηκε ο Πάνος Καμμένος όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην εκπομπή «στον ενικό» στο Star.

Ιγνατίου: Αφελείς όσοι πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν Έλληνες

Michalis-Ignatiou
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Μιχάλης Ιγνατίου απάντησε στην… απορία πολλών, για το κατά πόσο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν και Έλληνες πολίτες, στο περιθώριο των αποκαλύψεων για υποκλοπές δεκάδων εκατομμυρίων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αρχίζει ο νέος έλεγχος της τρόικας στην Κύπρο

TROIKAKYPROS
Κλιμάκια της τρόικας, που βρίσκονται στην Κύπρο, από χθες, αρχίζουν αύριο σειρά ελέγχων για το βαθμό εφαρμογής της δανειακής σύμβασης, με την κυπριακή κυβέρνηση να είναι βέβαιη, πως και αυτή τη φορά θα περάσει τις εξετάσεις.

Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα

dimotiki-astynomia
Επανέρχεται από σήμερα, Τρίτη, η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα.
Ο έλεγχος θα γίνεται από υπαλλήλους, οι οποίοι δεν θα φορούν πλέον στολή καθώς, όπως είναι γνωστό, η δημοτική αστυνομία ως υπηρεσία καταργήθηκε έπειτα  από κυβερνητική απόφαση.

Ρεπουμπλικανοί… υπερασπίζονται τις παρακολουθήσεις

rogers
Δύο Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί υπερασπίστηκαν σήμερα τα προγράμματα παρακολούθησης των επικοινωνιών στο εξωτερικό αντιδρώντας στις διαμαρτυρίες συμμαχικών κυβερνήσεων μετά τις αποκαλύψεις που έκανε φέτος για την έκτασή τους και τη φύση τους ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν.