Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ε. Μενεγάκη: Νέα εμφάνιση με κίτρινο "καυτό" μπικίνι στην παραλία! (Φωτογραφίες)

Ο έρωτάς της για τα Άχλα της Άνδρου ήταν κεραυνοβόλος. Από την πρώτη στιγμή που γνώρισε το συγκεκριμένο μέρος, η Ελένη Μενεγάκη δεν το αποχωρίζεται στιγμή. Όπως έχει αναφέρει πολλάκις και η ίδια, αυτή η τοποθεσία αποτελεί το ησυχαστήριό της και επιδιώκει να βρίσκεται εκεί όσο πιο συχνά μπορεί.

Μικροτεχνολογία 14ου αιώνα


Την ανάπτυξη της μικροτεχνολογίας κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτυπώνονται σύμβολα σε επιφάνειες μεγέθους φακής, κατέδειξε η μελέτη ενός μικρού ειδωλίου, του μοναδικού που έχει βρεθεί έως σήμερα με χαραγμένα πάνω του σύμβολα της Γραμμικής Β'.
Πρόκειται για ένα χάλκινο μικρό ταυροειδές ειδώλιο, που φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και τοποθετείται χρονικά στη Μυκηναϊκή περίοδο. Το ειδώλιο ανακαλύφθηκε το 1903 στην Αγία Τριάδα, κοντά στην πλατεία των ιερών (Piazzale dei Sacelli). Το 2010 η τότε διευθύντρια του Μουσείου, Αθανασία Κάντα, προχώρησε σε ευρεία εξέταση και ψηφιακή αποτύπωση παλαιών ευρημάτων με σκοπό τη μουσειολογική μελέτη για την επανέκθεση του Μουσείου και προχώρησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με στόχο την φωτογράφηση με πολυφασματική ανάλυση του μικρού ειδωλίου.
Το ειδώλιο έχει ύψος 4,6 εκατοστά και συνολικό μήκος σώματος 6,5 εκατοστά. Στη μέση του μετώπου του ταυροειδούς και σε μια κοιλότητα με διάμετρο μόλις 3,4 χιλιοστά παρατηρείται χρυσός δίσκος, που κάνει το ειδώλιο να ξεχωρίζει από άλλα παρόμοια που έχουν βρεθεί στην Κρήτη.
Στη χρυσή αυτή επιφάνεια του ειδωλίου, μεγέθους όσο μία φακή, παρατηρήθηκαν χαραγμένα δυο σύμβολα γραφής Γραμμικής Β' από πιθανόν τέσσερα που υπήρχαν συνολικά. Ο λόγος που διακρίνονται μόλις τα δύο σύμβολα είναι ότι σε κάποια φάση υπήρξε μια προσπάθεια καθαρισμού της χρυσής επιφάνειας για να γυαλισθεί ο χρυσός δίσκος, προσπάθεια που είχε ως αποτέλεσμα την εξάλειψη των δυο σημείων. Αυτό πιθανό να οφείλεται σε διαδικασίες συντήρησης στις πρώτες ημέρες της Κρητικής αρχαιολογίας.
Η λέξη που πιθανόν έχει γραφτεί είναι «τιμαήεις»(τι-μα-Fη-Fεις) και είναι πιθανόν σχετική με το αφιερωματικό ειδώλιο. Στον Όμηρο υπάρχει ο τύπος τιμήεις και τιμήεσσα δηλώνοντας τον αξιότιμο, τον σεβαστό ή το πολύτιμο «χρυσό δώρο».
Το ερώτημα που προέκυψε για τους ερευνητές είναι με ποια τεχνολογία μπορούσαν τον 14ο αιώνα π.Χ. να αποτυπώσουν σε επιφάνεια μεγέθους όσο μία φακή τέσσερα συλλαβικά σύμβολα της Γραμμικής Β'. Ο τρόπος γραφής στη μικρή χρυσή επιφάνεια τεσσάρων συλλαβικών συμβόλων δείχνει μεγάλη επιδεξιότητα. Αυτή η πραγματικά μικροσκοπική καταγραφή ακολουθεί την μικρογραφική παράδοση που είναι εμφανής στη σφραγιδογλυφία.
«Τα ίχνη ανάπτυξης αυτής της μικροτεχνολογίας, που είναι μοναδική στον τότε κόσμο, όπως και η ύπαρξη του Μινωικού υπολογιστή πρόβλεψης εκλείψεων του Παλαικάστρου, είναι σημαντικά ευρήματα που μας προβληματίζουν και πιθανόν επιβεβαιώνουν την κατάκτηση γνώσεων και πολλαπλών δεξιοτήτων στο Κρητομυκηναϊκό Πολιτισμό», δηλώνει ο ερευνητής Αιγαιακών Γραφών, δρ. Μηνάς Τσικριτσής.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΥΠΟΙΚ: Φέρτε πίσω τα λεφτά


Το υπουργείο Οικονομικών μελετά τρόπους επαναπατρισμού κεφαλαίων, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικής με τον έλεγχο καταθέσεων του εξωτερικού.

Θα γράφουν με τα μάτια!


Πρωτοποριακή τεχνική, με την οποία τα άτομα με μεγάλα κινητικά προβλήματα, θα μπορούν να γράφουν με τα μάτια, ανέπτυξαν γάλλοι ερευνητές!

Το μήνυμα του Τσακνή στην Παπαχρήστου


Βούλα παιδί μου!
Επίτρεψέ μου αρχικά, αυτή την προσφώνηση, γιατί ηλικιακά και μόνο θα μπορούσες να ήσουν. Ο δεύτερος γιος μου άλλωστε, γυμναστής και αθλητής ανήκει κι αυτός στην ΑΕΚ όπως κι εσύ. Εσύ στο τριπλούν, εκείνος στο Handball.

Εξοργιστικό: Κάνανε την Ολυμπιακή Φλόγα… αναπτήρα

Λονδίνο 2012. Σε λίγες ώρες ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με τους βρετανούς να δηλώνουν έτοιμοι. Το ζητούμενο είναι κατά το πόσον έχουν κατανοήσει οι κάτοικοι στην Γηραιά Αλβιόνα τις αξίες αλλάκαι την ιστορία που κουβαλάει το πνεύμα των Ολυμπιακών...

Η "ΑΘΗΝΑ" ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Ρεπορτάζ : Απόστολος Λακάσας
(από την Καθημερινή)


Στα όπλα η Στερεά Ελλάδα καθώς θα μείνει χωρίς πανεπιστήμιο! Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή ώστε να υλοποιηθεί από το...

Πώς η θετική αξιολόγηση της Ιρλανδίας επηρεάζει την ελληνική προσπάθεια

Η ευρύτατα διαδεδομένη άποψη στην χώρα μας άποψη ότι το μνημόνιο οδηγεί μόνο σε καταστροφή διαψεύστηκε χθες στην πράξη – δεν οδηγεί παντού σε καταστροφή. Κρυφά και χωρίς τυμπανοκρουσίες η ιρλανδική κυβέρνηση έκανε ένα πείραμα: Βγήκε στις αγορές με δύο εκδόσεις μακροπρόθεσμων ομολόγων (5ετή και 8ετή) συνολικού ύψους 4,2 δις ευρώ και όχι μόνο βρήκε αγοραστές από το εξωτερικό αλλά κατάφερε να τοποθετήσει τα ομόλογα με 5,9% και 6,1% δηλαδή με καλύτερο επιτόκιο από ότι δανείζεται η Ισπανία.

Ο Καλογερόπουλος απέναντι στον Σγουρό


Με την επιλογή του Δημήτρη Καλογερόπουλου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, το Μέγαρο Μαξίμου στόχευσε διάνα: Ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και επί σειρά οκτώ ετών δήμαρχος Αιγάλεω, είναι ένας από τους κατεξοχήν ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, με συνεπή δράση και προσφορά στον χώρο. Έχει πρωτογενή γνώση των προβλημάτων, και δηλώνει ήδη αποφασισμένος να στηρίξει την Αυτοδιοίκηση, στη σημερινή οριακή συγκυρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία, λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ HELLENIC SEAWAYS: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΝΗΣΟΣ ΜYΚΟΝΟΣ


Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών των επιβατών που την τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, η Hellenic Seaways ανακοινώνει το πρόγραμμα δρομολoγίων του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ που από 27 Ιουλίου θα εξυπηρετεί τη γραμμή από Πειραιά για Σύρο, Μύκονο, Ικαρία και Σάμο, προσφέροντας ευέλικτες επιλογές στην  μετακίνηση των επιβατών της.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Χημική ουσία δίνει όραση


Μία νέα χημική ουσία κατάφερε να αποκαταστήσει σε ένα βαθμό και ένα σύντομο χρονικό διάστημα την όραση σε τυφλά ποντίκια.

Ένα γκολ που θα ζήλευε το αντρικό ποδόσφαιρο

Εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο, δεν είναι αντρικό προνόμιο. Αυτό αποδεικνύει και η Stephanie Al Naber από την Ιορδανία, η οποία με ένα γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε πολλούς να αναθεωρήσουν σχετικά με το θέμα γυναίκα και μπάλα!

Το γκολ σημειώθηκε στον αγώνα Ιορδανία - Αίγυπτος.

Η μυγοσκοτώστρα του μέλλοντος

Μπορεί η μυγοσκοτώστρα να είναι πλήρως χρηστική σε ότι αφορά την εξολόθρευση των ενοχλητικών εντόμων αλλά ούτε high tech είναι ούτε βέβαια διασκεδαστική στη χρήση. Ευτυχώς όμως, επειδή βρισκόμαστε στο 2012, το BugASalt έρχεται να μας δώσει τη λύση.

Τι είναι όμως το BugASalt; Πρόκειται για ένα αλατο-όπλο το οποίο μοιάζει με νεροπίστολο αλλά παρόλα αυτά αρκετά φονικό, τουλάχιστον αν είσαι έντομο. Ευτυχώς όμως είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Η ευφάνταστη ιδέα είναι ακόμα σε στάδιο χρηματοδότησης, μέσω του fundraising site IndieGoGo, με τα 15.000 δολάρια που έπρεπε να μαζέψει ο Lorenzo Maggiore για να φέρει τη δημιουργία του στο φως να φαντάζουν εντελώς παιχνιδάκι: μάζεψε ήδη 62.000 δολάρια και μένουν κι άλλες 45 μέρες χρηματοδότησης.

Οι Τούρκοι καταπατούν οικόπεδα στο Καστελόριζο!

Μια εθνική επικίνδυνη λεηλασία εκτάσεων του ακριτικού Καστελόριζου είχε φέρει στο φως με επίσημη έκθεσή του ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης και Δωδεκανήσου, Μανώλης Χριστοδουλάκης, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή...

Κόβονται οι μισθοί όλης της πολιτικής ηγεσίας!

Προς διαβούλευση έθεσε το νομοσχέδιο για περικοπές των μισθων της πολιτικής ηγεσίας της χώρα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για την απόδοση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.

Δείτε πως επιδρά το αλκοόλ στο κορμί σας! (video)

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι απίστευτο. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και σε τρισδιάστατες αναπαραστάσεις δείχνει πως το κάθε όργανο του σώματος μας, επηρεάζεται από την κατανάλωση αλκοόλ...

Χρυσή Αυγή: Για το άθλιο σχόλιο γερμανίδας αθλήτριας

Οι αποχαυνωμένοι και άβουλοι πολίτες της Γερμανίας, με τρανταχτό παράδειγμα την αθλήτρια Κέλερ, να πάψουν να πιστεύουν τις ανοησίες του Focus και του Spiegel. Οι Έλληνες αθλητές θα αντιμετωπίσουν με παγερή αδιαφορία τις προκλήσεις αυτές και θα αποδείξουν στον στίβο την ελληνική υπεροχή και ανωτερότητα.

Φαήλος Κρανιδιώτης για τον αποκλεισμό της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ρίχνοντας» βολές

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook καυτηρίασε σε έντονο ύφος ο Φαήλος Κρανιδιώτης για τον αποκλεισμό της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ρίχνοντας» ευθείες βολές προς πάσα κατεύθυνση δεξιά και αριστερά…αλλά και με μια απλόχερη δόση ειρωνείας για την στάση της «κεφαλής» στο συγκεκριμένο θέμα...του Αντώνη Σαμαρά.

Ετοιμάζουν επίτροπο με «πρωθυπουργικές» αρμοδιότητες-Η τρόικα δεν δέχεται καμία επαναδιαπραγμάτευση

Το σαφέστατο μήνυμα των Βρυξελλών και του Βερολίνου προς την Ελλάδα είναι ότι καμία εξέλιξη δεν πρόκειται να σημειωθεί στο μνημόνιο και πως η όλη συζήτηση, όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», στην Ελλάδα περί εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας, περί ισοδύναμων μέτρων ή περί επαναδιαπραγμάτευσης αφήνει παντελώς αδιάφορο το διευθυντήριο της ΕΕ, κυρίως το Βερολίνο, που σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου θα σκληραίνει τη στάση του προς τη χώρα μας, βάσει ειλημμένης απόφασης.

Έτσι φτιάχνονται τα μετάλλια


Δείτε εικόνες από την κατασκευή των μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων, που γίνεται σε μεταλλείο στο Σόλτ Λέικ Σίτι, των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως τις μετέδωσε η ΝΕΤ.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

Επιστρέφουν καταθέσεις


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επιστροφή των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς οι προεκλογικές ανησυχίες δείχνουν να μετριάζονται, ενώ οι τράπεζες δέχονται μία... ευχάριστη “ένεση” ρευστότητας την οποία ίσως χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Κατάργηση διπλών συντάξεων και «μαχαίρι» σε εφάπαξ και επιδόματα

Με αλλαγές στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αλλά και με νέα μέτρα στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ υποδέχθηκε σήμερα το πρωί το οικονομικό επιτελείο την αντιπροσωπεία της τρόικας στην προγραμματισμένη επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Αύξηση των εμφραγμάτων όπου εφαρμόστηκαν τα μέτρα του ΔΝΤ

«Δολοφόνοι της κοινωνίας» και οι υπ αριθμόν ένα παράγοντες κινδύνου για το έμφραγμα του μυοκαρδίου, αναδεικνύονται το κάπνισμα, η καθιστική ζωή αλλά και η ψυχολογική πίεση, λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου και Καρδιάς (ΕΔΙΠΑΚΚ), συντονιστή διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του «Τζανείου» Νοσοκομείου - Επίκουρο Καθηγητή Καρδιολογίας, Στέφανο Φούσα.

Σάλος με τα προγράμματα του Κικίλια


Με κάθε τρόπο προσπαθεί να παραμείνει στον ο ΟΑΕΔ ο Κικίλιας, ένας από τους … κορυφαίους “κηπουρούς” του Παπανδρέου ο οποίος εσχάτως προσχώρησε στη Δημοκρατική Αριστερά!

Πότε διαγωνίζονται οι Έλληνες στους Ολυμπιακούς

Σε Ολυμπιακούς ρυθμούς κινείται το Λονδίνο με την έναρξή των Αγώνων σήμερα το βράδυ. Εκεί είναι στραμμένα και τα βλέμματα της χώρας μας, που περιμένει διακρίσεις από τους Έλληνες αθλητές, μετά το κακό ξεκίνημα με τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου και του Δημήτρη Χονδροκούκη.

Η αρχή του τέλους για τη Μέρκελ


Δεν χρειάζεται να έχει κανείς χαρακτηριστικά γνωρίσματα… Νουριέλ Ρουμπινί, να προσομοιάζει δηλαδή με προφήτη των μελλούμενων εξελίξεων, για να διαγνώσει ότι το βασικό πρόβλημα της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το νέο “κούρεμα” και η… δραχμή


Το ρεπορτάζ του Reuters για το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως… ευγενικά περιγράφεται το «κούρεμα», έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαπιστώσεις οικονομολόγων και διεθνών παραγόντων που, ακόμη κι αν δεν έχουν άμεση σχέση με την ευρωζώνη ή το ελληνικό πρόβλημα, κατανοούν ωστόσο πλήρως την ύπαρξη υπόγειων ρευμάτων. Που μπορούν να μετατραπούν σε… φουρτουνιασμένη θάλασσα, και να προκαλέσουν μια ανεξέλεγκτη απώλεια της όποιας ισορροπίας επιχειρούν να αποκτήσουν οι διεθνείς αγορές, σε μια εποχή προϊούσας και σύνθετης οικονομικής κρίσης.

Δελτίο τύπου ΕΟΠ


Ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος – ΕΟΠ, βασίζει την λειτουργία του στην αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ χωρών, στην προαγωγή και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με στόχο την αειφορία. Προωθεί με την ανάπτυξη δράσεων και παρεμβάσεων την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών τόσο σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Γιατί οι άντρες κοιμούνται μετά το σεξ

Ανακαλύφθηκε επιτέλους η αιτία ή η τέλεια δικαιολογία για τους άνδρες που συνηθίζουν μετά το σεξ να… πέφτουν ξεροί για ύπνο! Οι άνδρες έχουν ανάγκη να κοιμηθούν μετά από το σεξ γιατί ο εγκέφαλός τους είναι έτσι σχεδιασμένος,ώστε να «σβήνει» τη σεξουαλική επιθυμία αμέσως μετά, ισχυρίζονται...

Τι κάνει σήμερα η Καίτη Φίνου;

Η Καίτη Φίνου γεννήθηκε στην Έδεσσα. Όταν εκείνη ήταν μόλις τριών μηνών οι γονείς της πήραν την απόφαση να μετακομίσουν μόνιμα στην Αθήνα. Λίγα μόλις χρόνια αργότερα έχασε τον πατέρα της και η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε.

Πώς θα πληρώσετε τον φόρο σε δέκα δόσεις

Κανονικά θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και στη συνέχεια θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση που αναμένεται, για την πληρωμή του φόρου σε έως και 10 δόσεις.

Έρχονται μετρητά από ΕΟΠΥΥ για φαρμακοποιούς! Πότε πληρώνονται

Προς αποπληρωμή φαίνεται πως είναι οι φαρμακοποιοί για το μήνα Μάιο και για όσες συνταγές εκτέλεσαν. Απόφαση του ΕΟΠΥΥ προβλέπει την άμεση εκταμίευση του απαραίτητου ποσού. Τι θα εισπράξουν;

ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ...

Περίπου 2 εκ. πολίτες δεν έχουν υποβάλλει ακόμα φορολογική δήλωση, έξι μέρες προτού εκπνεύσει η καταληκτική προθεσμία της 31 Ιουλίου και φυσικά στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί έντονη ανησυχία.

Περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα στην Κύπρο

Σοβαρές περικοπές στο κρατικό μισθολόγιο πρότεινε χθες στην κυπριακή υπουργική επιτροπή η τρόικα, η οποία έδωσε παράταση μέχρι το 2015 για ισοσκέλιση του προϋπολογισμού.

Βελτίωση της δημοσιονομικής διακυβέρνησης στη Ελλάδα διαπιστώνει η ΕΕ

Βελτίωση της δημοσιονομικής διακυβέρνησης στη Ελλάδα διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η Επιτροπή αναφέρει πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια δύσκολη αλλά κρίσιμη αποστολή για την ενίσχυση του δημοσιονομικού της πλαισίου, το οποίο μέχρι πρόσφατα υστερούσε με σημαντική διαφορά έναντι του μέσου όρου της ΕΕ.

Ερωτηματολόγιο Βενιζέλου για την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ

Ερωτηματολόγιο με βασικά ερωτήματα αναφορικά με θέματα που σχετίζονται με την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου μέσα από τις απαντήσεις να διαμορφωθούν ορισμένοι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί ο διάλογος για την ανασύσταση της παράταξης, θα αποστείλει ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

Επιπλέον περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, εφάπαξ

Με τον χρόνο να πιέζει για το «κλείσιμο» του καταλόγου των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2012 - 2014, που πρόκειται να παραδόσει στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και εν συνεχεία να παρουσιάσει στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, και δεδομένου ότι ο λογαριασμός «δεν βγαίνει», στο στόχαστρο φαίνεται ότι μπαίνουν οι συντάξεις, τα εφάπαξ και τα κοινωνικά επιδόματα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι περικοπές θα είναι μεγαλύτερες, ρίχνοντας για παράδειγμα το πλαφόν στις συντάξεις περίπου στα 2.000 ευρώ από 2.400 που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Ο Καλογερόπουλος Περιφερειάρχης Αττικής


Ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και τέως δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος, με έντονη εσωκομματική δράση στη Νέα Δημοκρατία, και καθοριστική συμβολή στον αγώνα για τη νίκη των εκλογών της 17ης Ιουνίου, με την παρουσία του στο Λεκανοπέδιο, είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Χρυσή Αυγή: Επίκαιρη ερώτηση για τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Παπαχρήστου

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Θέμα: « Απαράδεκτος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αθλήτριας Παρασκευής Παπαχρήστου»

Βρέθηκε νερό στη Σαχάρα


Τεράστιους υπόγειους ταμιευτήρες νερού ανακάλυψαν κάτω από τη Σαχάρα ερευνητές, σύμφωνα με το BBC. Ο όγκος των κοιτασμάτων νερού εκτιμάται ότι μπορεί να τροφοδοτήσει την περιοχή της ερήμου για τα επόμενα 400 χρόνια.

Γεννήθηκε σχεδόν δίχως καθόλου αίμα

Η μικρή Ολίβια Νόρτον δεν θύμιζε σε τίποτα νεογέννητο όταν βγήκε από την κοιλιά της μητέρας της, αφού ήταν κάτασπρη λόγω του ότι δεν είχε αίμα ή για την ακρίβεια είχε τόσο λίγο που δεν αρκούσε για να αιματωθεί! Το έξι μηνών σήμερα κοριτσάκι, γεννήθηκε κάτασπρο λόγω μιας σοβαρής μορφής ...

Οι παραλίες της Αττικής που απαγορεύεται το κολύμπι

Δώδεκα παραλίες της Αττικής στις οποίες πρέπει να αποφεύγεται η κολύμβηση ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. 


Σε χθεσινή της εγκύκλιο, η υφυπουργός Δημόσιας Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, αναφέρει ότι οι ακατάλληλες παραλίες είναι οι εξής:

Η αλήθεια πίσω από το δημοσίευμα του Reuters για νέο «κούρεμα» του χρέους

Η νευρικότητα στα διεθνή δίκτυα χτυπάει κόκκινο με αποτέλεσμα να γίνονται και... πατάτες. Η τελευταία ήταν αυτό το απίστευτο τηλεγράφημα του Reuters περί «κουρέματος» των δανείων του επίσημου τομέα που υποτίθεται ότι συζητιέται στις Βρυξέλλες.

Αλλάζει το σύστημα των αποδείξεων

Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, αλλάζει το σύστημα των αποδείξεων. Ο κ. Μαυραγάνης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να θεσπιστούν ισχυρά κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες κατηγορίες επιτηδευματιών, όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί κ.λπ.

Όλα όσα οι δανειστές γνωρίζουν


Για να βρεθούμε στην – υποχρεωτικά αναγκαία – θέση να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα, πρέπει κατ’ αρχήν να μην βάζουμε ανάποδα τους πόλους.


Και επομένως, να δεχόμαστε τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα ως τέτοια, χωρίς να προσπαθούμε να τα ερμηνεύουμε με τρόπους που μας βολεύουν.


Έχουμε και λέμε:

Financial Times: Μετρά αποτυχίες το ΔΝΤ

Οι FT ''πυροβολούν'' το ΔΝΤ γράφοντας πως ''ενώ το ευρώ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, το Ταμείο, κατά τα δύο τελευταία χρόνια, προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις και λειτουργεί αντιδραστικά σε μία ύστατη προσπάθεια να το σώσει''.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Δωμάτια για δραμαμίνες


Κάνουν το μυαλό… κουδούνι!

«Ξέρω τι κάνεις κάθε μέρα στο διαδίκτυο»

Με όλα όσα ακούγονται τα τελευταία χρόνια σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο είναι πραγματικά απίστευτο το πόσοι άνθρωποι καθημερινά βγάζουν οι ίδιοι τα προσωπικά τους δεδομένα στη φόρα, ιδίως στο Facebook.

Το ξενύχτι στην τηλεόραση οδηγεί σε... κατάθλιψη

Η παραμονή κάποιου μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή της τηλεόρασης ως αργά τη νύχτα και η απομάκρυνσή του από αυτήν μόνο όταν είναι έτοιμος να αποκοιμηθεί, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κατάθλιψη, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών επιστημόνων. Η μελέτη που εκπονήθηκε...

Μαρτυρίες που σοκάρουν στη δίκη Ζαχόπουλου

Όλοι γνώριζαν τα περί εκβιασμού του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, αλλά ουδείς ήξερε το πώς έφτασε το επίμαχο DVD στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις των μαρτύρων ενώπιον του...