Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Οι Goin' Through και οι ΝΕΒΜΑ δίχασαν ΚΝΕ και ΣΥΡΙΖΑ!


Οι Goin' Through και οι ΝΕΒΜΑ δίχασαν ΚΝΕ και ΣΥΡΙΖΑ!

Άναψαν τα αίματα ανάμεσα σε ΚΝΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Όχι για τα οικονομικά μέτρα, ούτε για κάποιο κοινωνικό πρόβλημα. Όλος ο καβγάς έγινε για τους... Goin' Through και τους NEBMA! 

Στις 13 Σεπτέμβρη ξεκινά όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό το Φεστιβάλ της ΚΝΕ , το οποίο όμως φέτος αποφάσισε να εντάξει στους κόλπους του και κάτι σε πιο χιπ χοπ. Έτσι, κάλεσε τους Goin' Through και τους NEBMA.
 

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, Αυγή, κατακεραύνωσε την επιλογή υποστηρίζοντας: 

«Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα "χιπ χοπ" συγκροτήματα Going Τhrough και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον "Ριζοσπάστη". Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες "επιπέδου", όπως το "γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές" ή το "μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι" καθώς και το "αμιγώς" πολιτικό "καλημέρα Ελλάδα".

Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης αντίστοιχης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι... Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι μάλλον αποτυχημένη... όπως και γενικά τα αντανακλαστικά του στους παλμούς της κοινωνίας.

Αν πάλι αποφάσισε να αλλάξει ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ και να μην αποτελεί πια πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, αλλά εμπορική διοργάνωση, τότε μάλλον αξιολογεί τις προτεραιότητές του». 

Άμεσα αντέδρασε η ΚΝΕ, η οποία ανακοίνωσε: 

«Σε σχόλιο στην εφημερίδα «Αυγή» με αφορμή τη συμμετοχή γνωστού χιπ-χοπ συγκροτήματος, στις πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”, στις 13-15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση, αναφέρει: «Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι αποτυχημένη…». Αναφέρει επίσης και στίχους τραγουδιών του, όπως το «μαζί μου ασχολείσαι…».

Αφού ασχολήθηκαν μαζί μας, τους θυμίζουμε τα βασικά: το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», είναι από τα μεγαλύτερα νεανικά πολιτικά-πολιτιστικά γεγονότα στη χώρα μας, θεσμός που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. Πραγματοποιείται από την αρχή ως το τέλος με την αυτοθυσία, το μεράκι και την προσπάθεια χιλιάδων μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς και φιλοξενούνται δεκάδες εκδηλώσεις, συναυλίες, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, ερασιτεχνικά συγκροτήματα πλάι σε γνωστούς καλλιτέχνες κ.α. Είναι λογικό στις εκδηλώσεις του να χτυπάει ο παλμός της νεολαίας.

Οι κύριοι της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν…
Εμείς βέβαια έχουμε μια εξήγηση για τους λόγους επιλογής των ΝΕΒΜΑ και των Goin' Through από την ΚΝΕ. Και αυτή είναι οι επαναστατικοί στίχοι του τραγουδιού τους "Δεν κάνω διακοπές" ( δείτε το βίντεο στο slideshow) που εκτός από δείγμα πάλης της εργατικής τάξης, ταιριάζουν και γάντι με τη δύσκολη εποχή που περνάμε: 

χωρίς στυλό, διαβατήριο, μοναχά τους στίχους
διακοπές στην Αθήνα σε ασπρόμαυρους τοίχους
σε ταράτσες κεραίες και στη Βούλα ξαπλώστρες
μέσα κι έξω από μπαρ κι οι γνώστες παταμοστρες
και πέρανε οι νύχτες φτάνει πάλι ξημέρωμα
όλο το βράδυ σφηνάκια εξουδετέρωνα
φωτιά στα μπαρ θυμίζοντας το Νέρωνα μαχαίρωμα στην πλάτη
με κάποιους ξενέρωνα κάθε λιμάνι καημός
κάθε καημός και δάκρυ ίδια φράση στόμα, στόμα
ίδια απ’ άκρη σ’ άκρη χωρίς μοντάζ μόνο χείλη με χείλη
παρ’ το χαμπάρι μ’ αγαπάς κι ας μην είμαστε φίλοι

τόσα χρόνια εδώ δυνατά σε χτυπώ χωρίς διαλειμματα καθόλου
ούτε ένα ρεπό
δεν κάνω διακοπές σου δίνω αυτό που θες
τόσα χρόνια εδώ δυνατά σε χτυπώ χωρίς διαλλείματα καθόλου
ούτε ένα ρεπό
δεν κάνω διακοπές σου δίνω αυτό που θες
τόσα χρόνια εδώ δυνατά σε χτυπώ χωρίς διαλλείματα καθόλου
ούτε ένα ρεπό
δεν κάνω διακοπές σου δίνω αυτό που θες
τόσα χρόνια εδώ δυνατά σε χτυπώ χωρίς διαλλείματα καθόλου
ούτε ένα ρεπό
δεν κάνω διακοπές σου δίνω αυτό που θες»http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου