Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ταμείο ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες

Τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που διακόπτουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, κατά τα πρότυπα του ταμείου ανεργίας των μισθωτών, έτσι ώστε κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν την αντίστοιχη ενίσχυση με εκείνη των μισθωτών, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σαμαρικοί VS Καραμανλικοί

«Προβοκάτσια» του σκληρού Σαμαρικού πυρήνα θεωρεί το Καραμανλικό περιβάλλον τα «ευχολόγια» για άνοδο του πρώην πρωθυπουργού στην προεδρία της Δημοκρατίας. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται «ο Κ .Καραμανλής είναι μόνο 55 χρονών και ενεργός πολιτικός».

Δελτίο τύπου ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας

Λονδίνο, 17 Φεβρουαρίου 2011

Φοιτητικές Εκλογές Κυπρίων: Στηρίζουμε ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
 
Η ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας στηρίζει τις εκλογές της φοιτητικής παράταξης Κυπρίων ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ το Σάββατο 19/02/2011.

Στα σκαριά το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της ΝΔ

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της ΝΔ θα παρουσιάσει ο Α.Σαμαράς στο Ζάππειο Μέγαρο, στα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου και, πάντως, μετά την καθοριστική συνεδρίαση των ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου 2011.

Εξοικονόμηση καυσίμων από gadgets για αυτοκίνητα

Gadgets που βοηθούν στη μείωση της ποσότητας του καυσίμου που καταναλώνεται από τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο συχνά σε νέα μοντέλα. Έρευνα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας – International Energy Agency (ΙΕΑ) απαντά σε ερωτήματα όπως αν αυτά τα μέσα ανατροφοδότησης είναι εύκολα στη χρήση; Μήπως αποσπούν την προσοχή των οδηγών; Και μπορούν να κάνουν πραγματικά σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας;

ΟΝΝΕΔ VS ΟΝΝΕΔ


Η ΟΝΝΕΔ με Πρόεδρο τον Δημήτρη Ματράκα, εξέδωσε δελτίο Τύπου για τους αγώνες ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η άλλη …ΟΝΝΕΔ με τη ΔΑΠ. Συγκεκριμένα αναφέρει:
"Σχετικά με αγώνες ποδοσφαίρου που διοργανώνονται από “φαντάσματα” που χρησιμοποιούν την ονομασία ΟΝΝΕΔ, διευκρινίζονται τα εξής :

ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων:17 Φεβρουαρίου 1914

Στις 4 το απόγευμα πάνω από 2000 Ιερολοχίτες, έχοντας επί κεφαλής τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κυβερνήσεως, κήρυξαν επίσημα την αυτονομία ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου, στο Αργυρόκαστρο. Με το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας ο λαός της Βορείου Ηπείρου αντιμετωπίζει μια κατάσταση η οποία διαιωνίζεται μέχρι σήμερα. Από τότε ξεκινά η προσπάθεια που συνεχίζεται ακόμα με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των βορειοηπειρωτών.

Κοπή πίτας ΟΝΝΕΔ Μοσχάτου-Ταύρου, ΝΔ Μοσχάτου

Η Νέα Δημοκρατία Μοσχάτου και η ΟΝΝΕΔ Μοσχάτου-Ταύρου προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους τους στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2011, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κοραή 51 στο Μοσχάτο στις 23/2 στις 6:30 μ.μ.

Χημική ουσία κατά του στρες ξαναφυτρώνει τις τρίχες!!!

Αμερικανοί ερευνητές που μελετούσαν τις συνέπειες του στρες στο έντερο, έκαναν μια εντελώς τυχαία ανακάλυψη, που μπορεί να αποδειχτεί σημαντική για τους ανθρώπους, στους οποίους, πάντως, δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια χημική ουσία που κάνει τα μαλλιά του κεφαλιού και γενικώς τις τρίχες να ξαναφυτρώνουν, τουλάχιστον στα ποντίκια που ήταν πειραματόζωα.

Εσείς πόσα βακτήρια φάγατε σήμερα;

Απόγευμα καθημερινής, χαλαρώνετε μετά από μια κοπιαστική ημέρα και ο οργανισμός σας αναζητά ένα σνακ «ελαφρύ» και συνάμα δροσερό. Ανοίγετε το ψυγείο και επιλέγετε αμέσως ένα γιαουρτάκι, πιθανόν χαμηλό σε λιπαρά, όπως οι ανάγκες για καλλίγραμμη σιλουέτα επιβάλλουν. Σε κάθε κουταλιά, αναλογίζεστε το καλό που κάνετε στον οργανισμό σας, καταναλώνοντας χρήσιμες πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίγα λιπαρά, απαραίτητα μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία…

Πόσες παροιμίες ξέρετε;

Το ενδιαφέρον των νέων ομογενών για την ελληνική γλώσσα και την προφορικής παράδοσης, φιλοδοξεί να προσελκύσει το ΣΑΕ Περιφέρεια Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, μέσα από δυο διαγωνισμούς. Απευθύνονται σε παιδιά και νέους, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 10 έως 18 ετών.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Περί Παπαμιμίκου και Τσιατσιάμη...


Διαβάσαμε χθες για το περιβόητο τηλεφώνημα Παπαμιμίκου στον αρχηγό της νεολαίας της ΔΗ.ΣΥ. Συγκεκριμένα γράφτηκε ότι "Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, φέρεται να έχει κάνει πρόταση επιστροφής στον υπεύθυνο νεολαίας της Ντόρας. Μαθαίνουμε πως ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, βλέποντας τα αποτελέσματα της δουλειάς του υπεύθυνου νεολαίας της ΔΗ.ΣΥ, Βασίλη Τσιατσιάμη, σκέφτεται σοβαρά να του προτείνει να επανέλθει στους κόλπους της «γαλάζιας» νεολαίας.

Προβληματισμένος ο Παπαμιμίκος με τις "Ειδικές Οργανώσεις"


Μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Ανδρέα Παπαμιμίκου ήταν η δημιουργία θεματικών οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ ανά επαγγελματική κατηγορία, π.χ. γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι κλπ.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να "μετρήσει" τη διείσδυσή της η ΟΝΝΕΔ σε τέτοιες επαγγελματικές ομάδες είναι - προφανώς - η παρουσία της στα αντίστοιχα Επιμελητήρια της χώρας και στις εκλογές, που αυτά διεξάγουν.

Πώς τα πήγε η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ στην 3η Κεντρική Επιτροπή;

Σαφώς βελτιωμένη ήταν η εικόνα της Κεντρικής Διοίκησης της ΟΝΝΕΔ σε θέμα και παρουσίας και ομιλιών στην τελευταία σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής.

ΟΝΝΕΔ: Δεν πληρώνω: Κίνημα ή τζαμπατζήδες;

Το κίνημα με την ονομασία «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και οι διαμαρτυρίες για τις αυξήσεις των διοδίων στις εθνικές οδούς της χώρας έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα τεράστιες διαστάσεις, σε σημείο που να αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού για το κράτος και τις εταιρείες παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων. Μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο οικονομικής δυσπραγίας, οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων προκάλεσαν μια μικρή κοινωνική έκρηξη και άνοιξαν τεράστια συζήτηση γύρω από τη σκοπιμότητα της πληρωμής ή ακόμα και της ίδιας της ύπαρξης διοδίων. Επιδιώκοντας να τηρήσουμε σωστή και υπεύθυνη στάση στο ζήτημα, προσπαθούμε να εξετάσουμε τις αιτιάσεις και των δύο πλευρών.

Σςςςς...Τα κόμματα κοιμούνται...Και αφυπνίζονται οι πολίτες

του Κώστα Χατζή

Για το χάσμα μεταξύ κοινωνίας και κομμάτων, που μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο, δε χρειάζονται πολλές κουβέντες. Αρκεί μια βόλτα στην πιάτσα, στην πραγματική ζωή, για όσους τουλάχιστον μπορούν ακόμα να κυκλοφορήσουν χωρίς να “βρέχει” φάσκελα.

Εισήγηση Νίκου Σωτηρόπολου στην 3η Τακτική Σύνοδο ΚΕ ΟΝΝΕΔ


Φίλες και Φίλοι,

Πριν μιλήσω ειδικότερα για τα ζητήματα του Τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης,
θα μου επιτρέψετε μιαν αναφορά στην πολιτική επικαιρότητα.

Κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας


Με μεγάλη προσέλευση μελών της ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας αλλά και πάλεων φιλών της, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της  ΟΝΝΕΔ  στο φουαγέ του Δημοτικού θεάτρου. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντα πρ. Προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Νίκος Δένδιας.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβούλιου Χρηστός  Άνθης, ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας  Αργυρός Σπύρος  , ο π. Βουλευτής της ΝΔ Αλέκος Δεσύλας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ Σπίνουλας Κώστας  οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Καταβάτη , Αλίκη Λούβρου , Αμαλία Μακρή, Κλουδάς Δημήτρης.

ΟΝΝΕΔ: Αποφάσεις 3ης Κεντρικής Επιτροπής (και αλλαγή Καταστατικού) - 13/2/2011

Και για όποιους δεν το κατάλαβαν, πλέον το Καταστατικό της ΟΝΝΕΔ αλλάζει με απλές αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ανεξάρτητα από τη σημασία που έχουν αυτές. Μήπως, λοιπόν, αυτό αποτελεί τον προάγγελο της μελλοντικής λειτουργίας της Οργάνωσης; Μήπως σκοπεύει η νέα Κεντρική Διοίκηση να συνεχίσει να παίρνει πραξικοπηματικές αποφάσεις καταστρατηγώντας κάθε παράγραφο του Καταστατικού, όταν δεν τη βολεύει; Διαβάστε στη συνέχεια τι - υποτίθεται ότι - αποφάσισε ...

ΟΝΝΕΔ: 1η Συνδιάσκεψη Οργανώσεων Αττικής

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα ΚΗΠΟΥ της Ρηγίλλης, η 1η Συνδιάσκεψη των Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Αττικής.

ΟΝΝΕΔ - Εθελοντική Δενδροφύτευση

_

Εθελοντική Δενδροφύτευση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Aθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2010


Ο Τομέας Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής της ΟΝΝΕΔ σε συνεργασία με την Γραμματεία Εθελοντισμού και Μ.Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, συμμετέχει την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις αναδασώσεις που οργανώνει ο ΣΚΑΪ.

528 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πάνε στον εισαγγελέα! Ποιες είναι από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη!


528 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πάνε στον εισαγγελέα! Ποιες είναι από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη!


Πεντακόσιες είκοσι οκτώ (528) Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) είναι καταγεγραμμένες στο μητρώο της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών.

Φίλε Ματ-ατζή, μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ;


Φίλε Ματ-ατζή, μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ;



Μέσα από αυτό εδώ το blog ποτέ δεν γράψαμε κατά της Αστυνομίας και των Αστυνομικών. Θεωρούμε το έργο τους "λειτούργημα" και την παρουσία τους στην κοινωνία απαραίτητη. Πολλές φορές υπερασπιστήκαμε αστυνομικούς αλλά και προβάλαμε το έργο τους και τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που ζουν και εργάζονται. Και φυσικά υπάρχουν αυτοί οι αστυνομικοί, που τιμούν τη στολή που φορούν, που νοιάζονται για τον πολίτη, που ανησυχούν για την Δημόσια Τάξη και την "ησυχία" των πολιτών.

Γ. Δρακούλης: “Όταν…επιχειρηματολογούν οι αριθμοί τα λόγια περιττεύουν”.



Δήλωση Προέδρου ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γιώργου Δρακούλη

“Όταν…επιχειρηματολογούν οι αριθμοί τα λόγια περιττεύουν”.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2010 άγγιξε το 13,9%, έναντι 13,5% τον προηγούμενο μήνα. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 160.624 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 (30,2%) και κατά 8.530 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (1,2%) και διαμορφώθηκε σε 692.577 άτομα. Αξίζει να αναφερθεί πως το ποσοστό αυτό, είναι το υψηλότερο που έχει δημοσιευθεί από τότε που ξεκίνησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ να δημοσιεύει στοιχεία για την ανεργία.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αύριο η πρώτη επίσημη συνάντηση της G20

Στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί αύριο η πρώτη επίσημη διήμερη συνάντηση της Ομάδας των 20 υπό γαλλική προεδρία, με στόχο να εξασφαλισθεί η σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στις χώρες- μέλη ως προς «τη διάγνωση και τη σύνταξη ενός καταλόγου δεικτών των οικονομικών επιδόσεων» βάσει των οποίων θα μπορέσουν να μετρηθούν οι παγκόσμιες ανισορροπίες.

Πέταξαν άγαλμα Φαραώ στα σκουπίδια!

Ο επικεφαλής των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων δήλωσε σήμερα ότι ένα ανεκτίμητης αξίας άγαλμα του Φαραώ Ακενατόν, που εκλάπη τον περασμένο μήνα από το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος, βρέθηκε κοντά σε ένα κάδο απορριμμάτων από έναν έφηβο που το παρέδωσε στις αρχές.

Ο Πλούταρχος «συναντά» τη Μontserrat Caballe και τον Al Bano


Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία της δισκογραφικής του συνεργασίας με τον κορυφαίο ερμηνευτή του ιταλικού τραγουδιού Al Bano, στο album «Δύο φωνές - μια ψυχή», ο Γιάννης Πλούταρχος ετοιμάζεται για μια ιδιαίτερα σημαντική καλλιτεχνική συνάντηση επί σκηνής...
Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ του San Remo, ο Γιάννης Πλούταρχος θα συναντηθεί στη σκηνή του Ariston Theater με τη ντίβα της παγκόσμιας λυρικής σκηνής Μontserrat Caballe και τον Al Bano, όπου και θα ερμηνεύσουν το «Va pensiero», το γνωστότερο χορωδιακό κομμάτι της όπερας «Nabucco» του Giuseppe Verdi, το οποίο αποτελεί και τον εθνικό πνευματικό ύμνο των Ιταλών.
Το San Remo Festival είναι το μοναδικό διεθνές φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού, στο οποίο κάθε χρόνο εμφανίζονται σπουδαία ονόματα τόσο της ιταλικής όσο και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Φέτος, πραγματοποιείται στις 15-19 Φεβρουαρίου και συμπίπτει με τον εορτασμό των 150 χρόνων ένωσης της Ιταλίας.
Η βραδιά της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου είναι η σημαντικότερη βραδιά του φεστιβάλ μιας και είναι αφιερωμένη στον εορτασμό των 150 χρόνων ένωσης της Ιταλίας και την βραδιά αυτή ο Έλληνας τραγουδιστής θα ανέβει στη σκηνή με τους δύο Ιταλούς καλλιτέχνες.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του Γιάννη Πλούταρχου με τη Μontserrat Caballe και τον Al Bano επί σκηνής, καθώς το προηγούμενο καλοκαίρι είχε εμφανιστεί μαζί τους στο Festival Mea Puglia της Νότιας Ιταλίας.

Υπονομεύει τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη η κυβέρνηση

Για υπονόμευση ενός έργου στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, κατηγόρησε την κυβέρνηση  ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις στην υπόθεση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. 

Σαν σήμερα...

...το 1963 γεννήθηκε ο Michael (air) Jordan... 

Πειρατεία στα ερτζιανά...


Τον Ιανουάριο του 2009, κάποιοι άγνωστοι κατέλαβαν τη Λυρική Σκηνή. Προφανώς δεν τους άρεσε το «αστικό» πρόγραμμά της και γι’ αυτό στις ανακοινώσεις τους έγραφαν ότι την «απελευθέρωσαν». Προχθές, κάποιοι άλλοι –στους οποίους μάλλον δεν άρεσε το πρόγραμμα του 9,84– «απελευθέρωσαν» τον δημοτικό ραδιοσταθμό. Μέχρις εδώ, όλα (για τα ελληνικά δεδομένα) είναι φυσιολογικά. Eτσι κι αλλιώς, το ΚΚΕ το κάνει με κάθε ευκαιρία. Μέλη του μπούκαραν στον ΣKAΪ, «απελευθέρωσαν» το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 και μάλλον θα υπάρξει συνέχεια.   

Ζούσε με μία λεπίδα στο κεφάλι


Έκπληκτος έμεινε ένας 37χρονος άνδρας από την Κίνα, όταν ύστερα από επίσκεψή του στον γιατρό με παράπονα για πονοκέφαλο, ανακάλυψε ότι είχε κολλημένη στο κρανίο του μια λεπίδα 10 εκατοστών για πάνω από τέσσερα χρόνια! 
Ο Li Fu από την πόλη Yunnan Province της Κίνας είχε μαχαιρωθεί το 2006 κατά τη διάρκεια μιας ληστείας και παρότι οι γιατροί ...
περιποιήθηκαν τα τραύματα του παρέλειψαν να διαπιστώσουν την λεπίδα που είχε σφηνωθεί στον εγκέφαλό του.
Μόνο όταν ο Li επισκέφτηκε τον γιατρό του και κατόπιν ακτινογραφίας, κατάφεραν να εντοπίσουν τον λόγο που πονούσε το κεφάλι του τόσο καιρό. Την περασμένη Κυριακή, οι γιατροί έκαναν μια πολύ δύσκολη επέμβαση και αφαίρεσαν με επιτυχία την λεπίδα.
Αυτή τη στιγμή ο Li νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης Yuxi. Εντυπωσιασμένοι έμειναν και οι γιατροί του 37χρονου άνδρα. «Είναι ιατρικό θαύμα ότι ζει» είπε ένας από αυτούς.

...Σάκη το ανάγνωσμα...





Μας άρεσαν πολλές ομιλίες ομιλίες στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή...
Από όλες όμως, ξεχωρίσαμε να σχολιάσουμε σήμερα αυτήν του γραμματέα της ΔΑΠ ΑΕΙ, Σάκη Ιωαννίδη: δε θα σταθούμε σε ολόκληρη την ομιλία, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένα σημεία. (άλλωστε τα κομμάτια που μοιραζόταν με όλους τους υπόλοιπους, η θλίψη για το χαμό του Μ. Έβερτ, τα κατορθώματα της νέας διοίκησης, αλλά και το πόσο επιβλαβής ήταν η προηγούμενη για την παράταξη, έχουν χάσει πια το ενδιαφέρον τους..)

1. Είπε λοιπόν ο γραμματέας: "Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: παραλάβαμε καμμένη γη..." (σσ. αναφερόμενος στη ΔΑΠ)
Εξαίρεσε όμως τον προκάτοχό του, Γ. Παπαδομιχελάκη (άνθρωπος που πριν τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ τάχθηκε εν τέλει με τον Παπαμιμίκο). Η συγκεκριμένη φράση, με άλλα λόγια, ακούστηκε από πολλούς ομιλητές, εδώ όμως αποκτά μία ιδιαίτερη αξία, καθότι είναι πασιφανές ότι γίνεται προσπάθεια να αποδωθεί η επερχόμενη πτώση της ΔΑΠ στην παλαιά διοίκηση.. Αλήθεια, αφού παραλάβατε "καμμένη γη", γιατί η ΔΑΠ πέρσι κράτησε τα ποσοστά της; Και γιατί ο Παπαδομιχελάκης, παρότι τελευταίος γραμματέας της παράταξης δεν έχει ευθύνη για ό,τι στραβό συμβαίνει;;; Αν θεωρείτε ότι αυτός τα έκανε όλα σωστά, γιατί τουλάχιστον δεν αναγνωρίζετε ότι ήταν σωστή επιλογή του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ;

2. "Φέτος έχουμε κάνει 2 Κεντρικά Συμβούλια, 20 συνεδριάσεις Γραμματείας Αθήνας, ...εκτελεστικές κλπ κλπ... Αυτά μπορεί να ακούγονται αυτονόητα, παλιά όμως δεν γίνονταν. Τα όργανα της ΔΑΠ δε λειτουργούσαν"
Έχει πει κανείς άραγε στο Σάκη ότι αυτά που περιγράφει γίνονταν πάντα, μα πάντα, όλες τις χρονιές και μάλιστα με πολύ καλύτερη μορφή, διαφορετική από αυτήν του "αποφασίζω και διατάζω" που ισχύει σήμερα;;; Είναι γνωστό ότι ο ίδιος, αν και έχει υπάρξει στο παρελθόν μέλος όλων των οργάνων που ανέφερε, ουδέποτε εμφανιζόταν, αλλά σίγουρα θα περίμενε κανείς τουλάχιστον να θυμάται πως αυτά πραγματοποιούνταν...

3. "Μιλήσαμε ξεκάθαρα (σσ. για την κατάργηση του ασύλου) και έτσι θα μιλάμε"
Ο ίδιος άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό πήγε να ανακοινώσει φυσιολογικά στην εκτελεστική της Αθήνας την αλλαγή θέσης της ΔΑΠ, έρχεται τώρα να πει ότι η ΔΑΠ μιλάει ξεκάθαρα. Ως εδώ τίποτα στραβό. Ιστορική λεπτομέρεια: μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε τόσο η ουσία της ξαφνικής αλλαγής όσο και ο ετσιθελικός τρόπος που πήγε να την ανακοινώσει ο Σάκης, ο ίδιος αποφάσισε να πάρει πίσω την πρόταση, λέγοντας στους υπευθύνους ότι θα ανακοινωθεί αργότερα. Κι ενώ οι ΔΑΠίτες θεωρούν ότι η πρόταση της ΔΑΠ δεν έχει αλλάξει και ότι -αν μη τι άλλο- θα έχουν λόγο αν πάει αυτό να γίνει, ο γραμματέας τους ανακοινώνει στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ την απόφασή του ως τελεσίδικη και γνωστοποιημένη στον κόσμο...

Ο καιρός περνά, ο Σάκης όμως δε δείχνει να μαθαίνει και ως τώρα το λογαριασμό τον πληρώνει η ΔΑΠ. Ως πότε όμως θα έχει αυτή η παράταξη αποθέματα;;;

ΥΓ. Δε θα θέλαμε να γίνουμε ειρωνικοί, αλλά μήπως -λέμε- το γεγονός ότι η Κ.Ε. έγινε Κυριακή (σσ. το πρωί ακριβώς μετά το Σαββατόβραδο) δε βοήθησε κάποιους να μπορέσουν να έχουν διαύγεια και συμπαγή σε περιεχόμενο ομιλία;;;

Υπουργοί τρέχουν να ...σωθούν


«Αυτά τα πράγματα είναι καταδικαστέα» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, κληθείς να σχολιάσει χθεσινά  επεισόδια εις βάρος του κ. Πάνου Μπεγλίτη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων “χθες, με διαφορά λίγων ωρών, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης και ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος βρέθηκαν αντιμέτωποι με αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι μετέτρεψαν τη δημόσια εμφάνισή τους σε…περιπέτεια.  

Συνάντηση Ομπάμα - Zuckerberg

Στο Σαν Φρανσίσκο σχεδιάζεται η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Barack Obama και του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, όπως και άλλων διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων τεχνολογίας. 

Στο φως η μυστική συνταγή της Coca-Cola

Ισως δεν υπάρχει πιο διάσημος ήχος από τον «μαύρο καταρράκτη» της Coca-Cola όταν αγγίζει τα δροσερά παγάκια. Δεν υπάρχει όμως και πιο διάσημο μυστικό όσο εκείνο της κρυμμένης συνταγής της. Η αυθεντική «ρετσέτα» της φυλάσσεται από τις αρχές του 20ού αιώνα σε θυρίδα της τράπεζας Sun Τrust στην Ατλάντα. Και μόνο δύο άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο, δύο διευθυντές της εταιρείας, τη γνωρίζουν από μνήμης. Βεβαίως οι «φύλακες» της φόρμουλας, για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούν να ταξιδέψουν ποτέ μαζί.
Και όμως χθες εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη έμαθαν τη συνταγή,  Οι συντάκτες του κειμένου μάλιστα αναφέρουν ότι όλα τα υλικά μπορούν να αγοραστούν online και ότι σε μερικές ημέρες θα δώσουν ακριβείς οδηγίες.

Νέο χαράτσι για τους τακτοποιημένους ημιυπαίθριους

 
Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που τακτοποίησαν ημιυπαίθριους θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον χρηματικό ποσό.
Οι «τακτοποιημένοι χώροι» που μετατράπηκαν σε χώρους κύριας χρήσης προσμετρώνται πλέον στα τετραγωνικά βάσει των οποίων υπολογίζεται το τέλος καθαριότητας και φωτισμού και το τέλος ακίνητης περιουσίας που συμπεριλαμβάνονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.  

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ


Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, παρουσία εκατοντάδων μελών και φίλων του κόμματος. Ο πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς, απηύθυνε λόγο, στον οποίο καλωσόρισε τον κόσμο στο νέο του "σπίτι", ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προς την κυβερνητική πολιτική.   

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ρώσοι επιστήμονες υπολόγισαν την πιθανή ημερομηνία πρόσκρουσης του αστεροειδούς στη Γη. Συναγερμός σε NASA και ESA.

O Αποφις είναι ένας αστεροειδής ο οποίος ανήκει στην οικογένεια ΝΕΟ (Νear Εarth Οbject), δηλαδή ένα διαστημικό αντικείμενο που κινείται στην ευρύτερη διαστημική γειτονιά της Γης. Εντοπίστηκε αρχικά τον Ιούνιο του 2004 και έξι μήνες αργότερα όχι μόνο επιβεβαιώθηκε η ύπαρξή του, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών έδειχναν ότι το 2029 είναι πιθανόν να φτάσει στην περιοχή μας και ίσως να πέσει πάνω στη Σελήνη ή τη Γη.

Και νέα πρόσωπα στη λίστα των υπόπτων για την υπόθεση της Νομικής

Νέα πρόσωπα στη λίστα των υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων προστίθενται στην εισαγγελική λίστα για την υπόθεση της μεταφορά των μεταναστών απεργών πείνας από την Κρήτη στην Αθήνα και την κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο η 23η αγωνιστική

Η Σούπερ Λίγκα στηρίζει τον αγώνα ζωής των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες και γι’ αυτό η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τις οικογένειές τους που δίνουν τη μάχη κατά του καρκίνου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

«Αιγύπτος» και το Μπαχρέιν!

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα αργά το απόγευμα στο κέντρο της Μανάμα, πρωτεύουσας του Μαρόκου, ζητώντας την αλλαγή του καθεστώτος, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. «Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», φώναζαν κάποιοι διαδηλωτές, υιοθετώντας το σύνθημα των Αιγυπτίων.

Αισιοδοξία ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία

Σταδιακή οικονομική ανάκαμψη παρατηρείται στην Κύπρο, με τον ρυθμό ανάπτυξης να προβλέπεται μεταξύ 1,5 και 2% για το 2011 και με ευνοϊκές προοπτικές για συνέχιση της ανοδικής πορείας το 2012, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αντισυνταγματική η δημοσιοποίηση δηλωθέντων εισοδημάτων στο Διαδίκτυο

Αντισυνταγματική, αντίθετη στο χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι η δημοσιοποίηση των καταλόγων φορολογουμένων στο διαδίκτυο, αποφάνθηκε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Β. Πετρόπουλος, ο υποψήφιος του ενός 24ώρου...

Λίγες μέρες έμειναν για τις εκλογές του ΔΣΑ. Όπως έχουμε προαναφέρει πολλές φορές, ο συνδυασμός του Αδαμόπουλου - για πολλούς και διαφόρους λόγους - έχει μείνει αρκετά πίσω στην κούρσα για την Προεδρία του ΔΣΑ. Τόσο πίσω, που δεν αποκλείουμε να παραιτηθεί την τελευταία στιγμή!

Απίστευτη ομολογία για τα οικονομικά του κράτους!

«Όλα τα νούμερα τα οποία παρήχθησαν για το ποιο ήταν το αποτέλεσμα της γενικής κυβέρνησης από το 2001 μέχρι και το 2010, ήταν νούμερα τα οποία μπαίνανε εντελώς τυχαία εκεί πέρα. Αν κάποιος από αυτούς οι οποίοι είχαν θέση ευθύνης στο Γενικό Λογιστήριο ή ήταν υπουργοί Οικονομικών, μπορεί να έρθει και να με διαψεύσει, να έρθει και να μου πει ότι ναι, εμείς είχαμε επίσημα στοιχεία».

Η ΟΝΝΕΔ παρεμβαίνει και στα εθνικά θέματα της χώρας

Το τελευταίο διάστημα η παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά πλοία έχει ενταθεί επικίνδυνα. Η «κρουαζιέρα» πριν από λίγες μέρες της τουρκικής κορβέτας «Bodrum» στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα η περιήγησή της μεταξύ Τήνου, Μυκόνου και Πάρου είναι η δεύτερη κατά σειρά επίδειξη δύναμης και θράσους από πλευράς Τουρκίας μέσα σε δύο εβδομάδες.

Γ.Παπανικολάου: Η γραφειοκρατία σκοτώνει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη

Ως "σπονδυλική στήλη της πραγματικής οικονομίας και τον πιο σημαντικό πόλο ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας χαρακτήρισε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και υπεύθυνος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας κ. Α. Ταγιάνι έπειτα από παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ντοκουμέντα-«φωτιά» για το ξεπούλημα της χώρας

Η κυβέρνηση αποφάσισε εδώ και πολλούς μήνες να «ρευστοποιήσει» τη δημόσια περιουσία για να εξοφλήσει μέρος του τεράστιου δημόσιου χρέους των 330 δισ. ευρώ. Η συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, είχε κλείσει από τον Μάιο με την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό οικονομικής στήριξης και την υπογραφή της επαχθούς σύμβασης για τη λήψη του δανείου-μαμούθ των 110 δισ. ευρώ.

Μαζεύουν υπογραφές οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σοβαρές αναταράξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μαζεύουν υπογραφές σε κείμενο με το οποίο ζητούν εξηγήσεις για την εμφάνιση των εκπροσώπων της τρόικα και την ανακοίνωση από αυτούς της απόφασης για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ο Τατούλης ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση των διοδίων

Στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου συζητήθηκε το θέμα των αυξήσεων στις τιμές των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της περιφέρειας ως κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, με εισήγηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Ρουμάνοι έκλεβαν χρήματα μέσα από το ΑΤΜ

Νέα μέθοδο εμπνεύστηκαν για να κλέβουν τα χρήματα ανυποψίαστων πελατών τραπεζών που πήγαιναν να κάνουν αναλήψεις από ΑΤΜ δύο Ρουμάνοι ηλικίας 20 και 30 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για απάτη, διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση.