Παρασκευή 12 Απριλίου 2013


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, αλλά και επικράτησή της στην παράσταση νίκης, δείχνει το Βαρόμετρο του Απριλίου που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της εφημερίδας «Καθημερινή».

Η εικόνα της κοινωνίας είναι διαφορετική αλλά όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσει τα διλήμματα είναι πιεστικά, η επόμενη μέρα, ποιος, υπάρχει σχέδιο Β;

Οι δημοσκοπήσεις είναι μια φωτογραφία της στιγμής, και η στιγμή για την κυβέρνηση είναι η χειρότερη ακόμα χειρότερα, όμως, είναι τα πράγματα για την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Το ναυάγιο της τραπεζικής συμφωνίας της Εθνικής άγγιξε και τον πρωθυπουργό, που μέχρι σήμερα ήταν προστατευμένος από τις κακοτοπιές, ωστόσο ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται να πείθει, αντίθετα όσο περνάει ο καιρός εμπεδώνεται σε ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος ότι δεν δείχνει το σθένος και τις ικανότητες να αποτελέσει την εναλλακτική λύση.      

Προφανώς η κυβέρνηση έχει ελλείμματα σε πολλά θέματα, τα οποία δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα ακολουθεί την ατζέντα της αντιπαράθεσης που βάζει η ΝΔ.  

Αυτό που λένε κομματικά στελέχη της ΝΔ είναι ότι ο Σαμαράς είναι τυχερός που έχει απέναντι του τον Αλέξη Τσίπρα.  
Δεν είναι λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει δημοσκοπικά και να ανεβαίνει η κυβέρνηση την ώρα που η ανεργία κάνει άλματα και τα λουκέτα στην αγορά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. 

Αλλά ο μέσος Έλληνας παρακολουθώντας στην τηλεόραση τους μελλοντικούς Υπουργούς της Κουμουνδούρου τρομάζει και μόνο στην ιδέα, αν και οι ήδη υπάρχοντες έχουν τις χειρότερες επιδόσεις.

Θα ήταν ευτύχημα να υπάρξει σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση και όχι αυτό το συνονθύλευμα  απόψεων και θέσεων, που θα βοηθούσε και την κυβέρνηση να βελτιωθεί.

Όσο η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το εκκρεμές του Φουκώ, με ελεύθερες ταλαντώσεις της θέσης για το εθνικό νόμισμα ανάμεσα στο ευρώ ή τη δραχμή: τη μία το νόμισμα δεν είναι φετίχ, την άλλη θα καταργήσουμε τα μνημόνια 49 δισ. μέτρων και θα μείνουμε στο ευρώ και η Μέρκελ θα μας χρηματοδοτεί ελλείμματα, στη συνέχεια θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, μετά επαναδιαπραγμάτευση μνημονίων και όχι καταγγελία, γιατί όχι και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής και κατάργηση των μνημονίων, αλλά υπάρχει κίνδυνος να πάμε στη δραχμή αν δεν κάνει πίσω η Γερμανία, και στο τέλος δεν σας λέμε τι θα κάνουμε γιατί είσαστε μαρτυριάρηδες και θα το πείτε στη Μέρκελ… 

Τι να κάνει και ο ψηφοφόρος, «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» κύριε Τσίπρα…   

Νίκος Παναγιωτόπουλος



http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου