Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σάκης Ιωννίδης: "H ONNEΔ της γενιάς μας"

Με ένα μανιφέστο που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα ο Σάκης Ιωαννίδης είναι και επισήμως υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Στο κείμενο του αναφέρεται συνέχεια στην "ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας", ενώ με ανάρτηση του στο facebook γράφει...

"Σήμερα το απόγευμα, κατέθεσα στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή την υποψηφιότητα μου για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Από σήμερα ξεκινάμε μαζί την προσπάθεια για μία ΟΝΝΕΔ που αντιδρά, διεκδικεί και προτείνει. Στην πιο δύσκολη στιγμή για την Πατρίδα, ήρθε η ώρα της δικής μας γενιάς. Η ώρα για την ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας"

Ολόκληρο το κείμενο:

Σήμερα, με την Ελλάδα βυθισμένη στην κρίση, η πολιτική έχει επιστρέψει στη ζωή όλων. Οι Έλληνες ασχολούνται ξανά με την ουσία,ενεργοποιούνται, συμμετέχουν, οργανώνονται σε κοινωνικά δίκτυα και εκφράζουν την άποψη τους στα social media.

Πολλοί ερμήνευσαν την αποστασιοποίηση των νέων από τα πολιτικά κόμματα, ως αρχή μιας απολίτικης εποχής. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Οι νέοι ποτέ δεν εγκατέλειψαν την πολιτική, απλά διαφοροποιήθηκαν τα Μέσα με τα οποία αυτή διεξάγεται, γεγονός που οδήγησε πολλούς να μην μπορούν να την παρακολουθήσουν. Μέσα σε ένα απαξιωμένο πολιτικό σύστημα λοιπόν, η νεολαία μιλά, οργανώνεται και αντιδρά έξω από αυτό.

Στο σημείο αυτό γίνεται σημαντικός ο ρόλος της δικής μας γενιάς. Μια γενιάς που αντιστέκεται στο λαϊκισμό, διεκδικώντας το Μέτρο και τη Λογική.

Όλων εμάς που βιώνουμε απελπιστικά ποσοστά ανεργίας, αλλά δε ζητιανεύουμε για μια θέση στο Δημόσιο. Όλων των Ελλήνων που πιστεύουμε στην έννοια της Πατρίδας, τιμούμε την Ιστορία μας και απαιτούμε εθνική αξιοπρέπεια, έχοντας ως θεμέλιο των πολιτικών μας την κοινωνική ευαισθησία και τον άνθρωπο.

Όλων εκείνων που αρνούμαστε να αποδεχτούμε το χαρακτηρισμό «χαμένη γενιά», αλλά αγωνιζόμαστε για να γίνουμε η γενιά της Ελπίδας.

Έχουμε υποχρέωση συνεπώς, να διαμορφώσουμε μία πολιτική πρόταση που θα δρα συντονιστικά προς τις πρωτοβουλίες των συνομηλίκων μας και θα αναδειχθεί σε βασικό εκφραστή των νέων ανθρώπων του σήμερα.

Η ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας λοιπόν, πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στην εποχή που βιώνουμε. Να είναι η ΟΝΝΕΔ των ελεύθερων επαγγελματιών, των νέων εργαζομένων αλλά και των ανέργων που αντιστέκονται στη μιζέρια. Η ΟΝΝΕΔ που θα αγωνίζεται για να μη φύγουν άλλοι νέοι Έλληνες στο εξωτερικό και θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επιστροφής τους γεγονός που θα σηματοδοτήσει την πραγματική ανάπτυξη για τον τόπο.

Σε μία κοινωνία συνεπώς που αλλάζει, η οργάνωση μας είναι αναγκαίο να προσαρμοστεί. Να δημιουργήσει νέες δομές, ώστε να προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες και να συνεχίσει να είναι χρήσιμη στο κοινωνικό σύνολο.

Να βγει μπροστά και να εκφράσει το όραμα για μια νέα Ελλάδα, που καθένας νέος κρύβει μέσα του.

Η ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας όμως, επιστρέφει και στην επαρχία, δίνοντας έμφαση στις περιφερειακές οργανώσεις. Ανοίγεται και φέρνει κοντά της νέους επιστήμονες που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους και στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Την ώρα που οι μεταρρυθμίσεις τρέχουν και που η κυβέρνηση εργάζεται για να σπάσει καθεστωτικές νοοτροπίες χρόνων, εμείς προσπαθούμε διπλά. Προτείνουμε λύσεις και αναδεικνύουμε ζητήματα που άλλοι θεωρούν ταμπού αλλά μιλάμε και αδιαπραγμάτευτα για Φιλελευθερισμό και Πατρίδα.

Η ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας δε φοβάται. Αντιδρά, διεκδικεί και προτείνει. Με σύγχρονο, παραγωγικό λόγο και εξειδικευμένες προτάσεις, τολμά και μιλά κόντρα στα ενοχικά σύνδρομα που μας είχαν για χρόνια επιβάλλει.

Σήμερα, με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να έχουν μείνει πίσω, εμείς πρέπει να συνεχίζουμε να διατυπώνουμε προτάσεις για τη βελτίωση τους. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρέπει να συνεχίσει να είναι μέρος της εξέλιξης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων διεκδικώντας πτυχία με αξία και γνώσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αγοράς.

Η ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας είναι φυσική συνέχεια εκείνων που αύξησαν τα ποσοστά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανελλαδικά αλλά και σε απόλυτα νούμερα. Είναι η κοινή προσπάθεια ανθρώπων που έχουν μάθει να νικούν, για μία κοινωνία βασισμένη στη μαχητικότητα και τα ιδανικά που επί 27 χρόνια μας έχουν κάνει πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Η επόμενη μέρα λοιπόν, θέλει τους ανθρώπους που έχουν πετύχει στις Σχολές τους, να συνεχίζουν για να εξελίξουν την κοινωνία. Μέσα από ισχυρές θεματικές οργανώσεις, όλοι μαζί εργαζόμαστε για την ΟΝΝΕΔ της δικής μας γενιάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου