Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Επιχειρηματίας, μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου και ιδιοκτήτης πολυτελών ακινήτων σε όλο τον κόσμο


Ζει στην Ελβετία, κυκλοφορεί πάντα με «στρατό» σωματοφυλάκων, αποφεύγει τις κάμερες και κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις.
Ο λόγος για τον Ρώσο Μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ ο οποίος φέρεται να έχει αγοράσει τον νησί του Σκορπιού για 130 εκατομμύρια ευρώ. 





Ο 47χρονος Ριμπολόβλεφ σπούδασε ιατρική και οικονομιά είναι σημερα ιδιοκτήτης της «Uralkali» της μεγαλύτερης εταιρείας λιπασμάτων στη Ρωσία και έχει τον αριθμό 79 στην χρυσή λίστα του Forbes. Στην Ελλάδα έγινε ευρύτερα γνωστός όταν το 2010 απέκτησε το 9,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου. To 2011 αποκτά και το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας του Μονακό, με στόχο να την κάνει μόνιμο κάτοικο των μεγάλων ποδοσφαιρικών σαλονιών της Ευρώπης. 



Είναι λάτρης των τεχνών, συλλέκτης πολλών έργων ανυπολόγιστης αξίας, της θάλασσας, του σερφ αλλά και του γυναικείου φύλου. Το τελευταίο του κόστισε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας του διαζυγίου που ζήτησε η σύζυγός του. Έχει δύο κόρες την 24χρονη Κατερίνα και την 22χρονη Άννα. 





Η μεγαλύτερη του κόρη είναι από τα αγαπημένα παιδιά των παπαράτσι ενώ το δώρο του πατέρα της, το ακριβότερο διαμέρισμα του Μανχάταν είχε τραβήξει τα βλέμματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης. 





Πρόκειται για ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα 10 δωματίων με εκλπληκτική θέα που κόστισε 88 εκατομμύρια δολάρια. 





Ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ διαθέτει όμως και μια σειρά από άλλά ακίνητα αξίας εκατομμυρίων. Ένα από αυτά είναι το Maison de L’Amitie (Σπίτι της Αγάπης) που κάποτε ανήκε στον Ντόναλντ Τραμπ. Το 3000 τ.μ σπίτι αγοράστηκε έναντι 95 εκατομμυρίων δολαρίων στο όνομα των δύο κοριτσιών του ρώσου διεσεκατομμυριούχου.

 

Διαθέτει ιδιόκτητη παραλία μήκους 105 μέτρων, έχει 18 υπνοδωμάτια, πολλούς χώρους υποδοχής, χειμερινό κήπο και μια μεγάλη πισίνα. 



Ο 47χρονος έχει αγοράσει και τη βίλα του τραγουδιστή Will Smith τη Χαβάη για 20 εκατομμύρια δολάρια. 






Ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ ζει τον περισσότερο χρόνο στο Μονακό. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην αποκτήσει κι εκεί ένα μικρό παλάτι, αξίας 308 εκατομμυρίων δολαρίων. 
















Αυτό που έλειπε από τη συλλογή του φαίνεται πως ήταν ένα νησί. Και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον ιστορικό Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση. Τι κι αν είναι από του μεγάλους χαμένους με τις καταθέσεις στην Κύπρο...αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει άλλο ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου