Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αφίσες… πόλωση


Παραμονές φοιτητικών εκλογών και μία από τις συνήθεις αφίσες της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που απεικονίζει έναν οπλισμένο Ζαπατίστα, προκάλεσε κλίμα πόλωσης, με τη σκληρή αντίδραση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για διαφήμιση κουκουλοφόρων.

Συγκεκριμένα, η αφίσα της παράταξης «Αριστερή Ενότητα» του ΕΜΠ έχει τη φωτογραφία ενός Ζαπατίστα με το όπλο ψηλά και καλεί σε πάρτι στο αίθριο Πολιτικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Όπως γράφει, το πάρτι διοργανώνουν όλα τα φοιτητικά σχήματα του Πολυτεχνείου: ηλεκτρολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι, αρχιτέκτονες, ναυπηγοί, μεταλλειολόγοι, τοπογράφοι.
Για την αφίσα που κυκλοφόρησε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπλισε τα χέρια όσων επιχείρησαν να πυρπολήσουν ζωντανούς συμπολίτες τους στη Χαλκιδική, τώρα, εν όψει φοιτητικών εκλογών, διαφημίζει με αφίσα ενός κουκουλοφόρου που κρατά Καλάσνικοφ τη νεολαία του ως φυτώριο εγκληματιών». Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει στο ερώτημα: «Υπάρχει ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ;»
Ακολούθησε απάντηση της «Αριστερής Ενότητας», μέσω του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η συγκεκριμένη αφίσα δεν δείχνει ούτε αιμοδιψείς κουκουλοφόρους ούτε εγκληματίες, όπως καταγγέλλουν οι φωστήρες της ομάδας αλήθειας της ΝΔ. Είναι μια εικόνα από ένα κίνημα-σύμβολο ενάντια στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση. Το κίνημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας των ιθαγενών της Τσιάπας στο Μεξικό, οι οποίοι αντιστέκονται εδώ και μια εικοσαετία στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τα σχέδια των αμερικανικών πολυεθνικών».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία»:

Πηγή: Ελευθεροτυπία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου