Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Σόιμπλε: Καμιά ελπίδα οι Έλληνες για τις αποζημιώσεις


Bundestag - debate on financial aid for Greece
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε τις δικές του… προειδοποιήσεις αναφορικά με το θέμα που έχει ανακινηθεί σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις που αξιώνει η Ελλάδα από τη Γερμανία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλώντας στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, με τις δηλώσεις του να αναδημοσιεύει η  Deutsche Welle, ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει οι Έλληνες να οδηγούνται σε εσφαλμένη κατεύθυνση, θεωρώντας ως ανεύθυνες τις δηλώσεις περί αποζημιώσεων. Παράλληλα, επέμεινε στο ίδιο… μοτίβο των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας.
«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία.
Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ότι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου