Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Η κρυφή ζωή των διασήμων όταν ήταν 25 χρονών


Είναι διάσημοι και πολυ εκατομμυριούχοι. Ο κόσμος θέλει να μαθαίνει τα πάντα για αυτούς. Τα φώτα είναι στραμμένα πάνω τους. Πώς ξεκίνησαν όμως τη ζωή τους; Ήταν όλα εύκολα στο δρόμο για την επιτυχία; Τι είχαν καταφέρει και τι όχι όταν ήταν 25 χρονών.
 

Υπάλληλος σε μαγαζί με ρούχα ο εμπνευστής των «Polo» 
  

  
Είναι από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές μόδας. Τα ρούχα του φοριούνται από όλους και η περιουσία του ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.  

Ο Ralph Lauren γεννήθηκε στο Μπρονξ από γονείς μετανάστες. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και στα 25 του εργαζόταν ως πωλητής ρούχων στους Brooks Brothers. Στα 26 του σχεδίασε τη δική του γραβάτα και ένα χρόνο αργότερα τα πρώτα Polo μπλουζάκια.    

«Έλιωνε σόλες παπουτσιών» ψάχνοντας για πελάτες 
  


Στα 25 του ήταν ένα απλός πωλητής επενδυτικών προϊόντων στην αμερικανική πόλη Ομάχα της Νεμπράσκα. Από μικρός είχε έφεση στα οικονομικά ενώ για να βγάζει το χαρτζιλίκι του πουλούσε «πόρτα-πόρτα» τσίχλες, εφημερίδες και περιοδικά.

Σήμερα ο Warren Buffett συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ενώ χαρακτηρίζεται ως ο πιο επιτυχημένος επενδυτής του 20ου αιώνα.  

Ο «κακός μαθητής», η δυσλεξία και η κατάκτηση του κόσμου   



Ο Richard Branson, γεννήθηκε στη Βρετανία. Το μικρόβιο της επιχειρηματικότητας τον είχε προσβάλει από πολύ νωρίς. Στα 16 του εξέδιδε το πρώτο του περιοδικό, στα 20 άνοιξε το πρώτο κατάστημα πώλησης δίσκων και στα 22 είχε ήδη δημιουργήσει τη Virgin Records.

Οι μαθητικές του επιδόσεις δεν ήταν και οι καλύτερες, καθώς είχε να αντιμετωπίσει και τη δυσλεξία. Το μεγάλο του ταλέντο στην επικοινωνία όμως ήταν ένα από τα όπλα του για να χτίσει την αυτοκρατορία του που σήμερα αποτιμάται στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.  

Μπέιμπι σίτερ η νο1 «νοικοκυρά» του κόσμου   



Το μεσαίο παιδί μιας οκταμελούς οικογένειας από το New Jersey, η Martha Stewart αναγκάστηκε από πολύ μικρή ηλικία να ασχοληθεί με τα οικοκυρικά, προκειμένου να βοηθάει τη μητέρα της. Για να βγάζει το χαρτζιλίκι της πρόσεχε και τα μικρότερα παιδιά γειτόνων. 

Στη συνέχεια σπούδασε, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με το μόντελινγκ. Εργάστηκε για πέντε χρόνια στη Wall Street όταν τα παράτησε όλα για να ασχοληθεί με το παιδί της. Ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε τη δική της εταιρία catering που ήταν το πρώτο βήμα στον κολοσσό των επιχειρήσεων που μετά δημιούργησε.   

Το ταξίδι στο Μιλάνο ενέπνευσε το ιδρυτή των Starbucks    




Γεννήθηκε σε μια γερμανικής καταγωγής οικογένεια των ΗΠΑ. Άλλαξε αρκετές δουλειές μέχρι που άρχισε να εργάζεται σε μια εταιρία με καφέδες. Η αγάπη του για τον καφέ και ένα ταξίδι στο Μιλάνο, όπου κατάλαβε πως ο καφές αποτελεί και την αφορμή για κοινωνικές επαφές, αποφάσισε να φτιάξει τα Starbucks. Η έμπνευσή του αποδείχθηκε εξόχως επιτυχημένη αφού σήμερα οι επιχειρήσεις του έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.   

Η Ελληνίδα Αριάννα Χάφινγκτον παιδί των λουλουδιών 
  


Είναι άκρως επιτυχημένη και αναγνωρισμένη παγκοσμίως. Η Αριάννα Χάφινγκτον (Στασινοπούλου) στα 21 της γνώρισε τον κατά πολύ μεγαλύτερό της βρετανό δημοσιογράφο του BBC,Henry Bernard Levin. Η σχέση τους σημάδεψε  της ζωή της. Στα 25 της γυρνούσαν όλο τον κόσμο παρακολουθώντας συναυλίες. Στη συνέχεια εκείνη μετακόμισε στη Νέα Υόρκη ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων και στη συνέχεια με την γνωστή σε όλους Huffington Post.   

Όταν ήταν 25 είχε ήδη 300 εκατ. πελάτες   



Στα 25 του είχε ήδη επιτύχει πολλά. Για πρώτη φορά η εταιρία του είχε κέρδη ενώ έφτασε τους 300 εκατομμύρια πελάτες. Ο λόγος για τον Mark Zuckerberg ο οποίος όμως συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό και το ίδιο πείσμα να προσπαθεί να βελτιώνει τρία χρόνια μετά ότι έχει να κάνει με το Facebook.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου