Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η ασπιρίνη μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου


 
Αποτελέσματα νέας βρετανικής έρευνας υποδεικνύουν ότι η λήψη ασπιρίνης έστω και για μία μόνο φορά το μήνα ενδέχεται να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου ακόμη και κατά 25 τοις εκατό.

Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Queen's στο Belfast της Ιρλανδίας, μία εβδομαδιαία ή ακόμη και μηνιαία δόση του συνταγογραφούμενου αναλγητικού μπορεί να αποτρέψει σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.

Η έρευνά τους υπέδειξε ότι η συχνή δόση ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του εγκεφάλου και καρκίνου του λάρυγγα κατά 22 τοις εκατό.

Οι επιστήμονες εντόπισαν μία σημαντική μείωση στον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του εγκεφάλου και του λάρυγγα ανάμεσα σε ανθρώπους ηλικίας 55 έως 74 ετών που ελάμβαναν τακτικά ασπιρίνη. Η τακτική λήψη ασπιρίνης κατά το στάδιο της μέσης ηλικίας έχει ήδη δειχθεί ότι βοηθά στην μείωση του κινδύνου πρόκλησης καρδιακών επεισοδίων και εμφραγμάτων.

Ο Δρ. Nigel Carter, διευθυντής του Βρετανικού Ιδρύματος Οδοντικής Υγείας, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενθαρρυντικά, αλλά προειδοποίησε ότι η λήψη ασπιρίνης δεν θα έχει κανένα θετικό αντίκτυπο εάν τα άτομα συνεχίσουν να αγνοούν τους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου μέσω του καπνίσματος, της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και της κακής διατροφής.

pentapostagma.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/h-aspirinh-meiwnei-shmantika-ton-kindyno-anaptyxhs-karkinou.html#ixzz2Pi5GJ2hy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου