Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κανόνι λέιζερ δημιούργησαν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσουν τις δοκιμές ενός κανονιού λέιζερ, το οποίο αναπτύχθηκε για την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών και μικρών πλοίων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Πολεμικό Ναυτικό.


Οι δοκιμές θα διεξαχθούν εντός οκτώ μηνών πάνω σε ένα αμερικανικό πλοίο του Ναυτικού στον Περσικό Κόλπο. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα βίντεο των δοκιμών, που έχουν ήδη διεξαχθεί, δείχνοντας τη δέσμη του λέιζερ να καταρρίπτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μικρά πλοία. 

Η ανακοίνωση φαίνεται ότι αποτελεί προειδοποίηση προς το Ιράν ώστε να μην εντείνει τις δραστηριότητές του στον Κόλπο εάν οι εντάσεις αυξηθούν λόγω των κυρώσεων και των διαβουλεύσεων σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, αναφέρουν οι New York Times. 

Ο επικεφαλής των ερευνών του Ναυτικού, υποναύαρχος Μάθιου Κλούντερ, δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με το βεληνεκές του λέιζερ, τη δύναμη της δέσμης ή την αποτελεσματικότητά του. 

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει δαπανήσει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του συστήματος, τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ κάθε λέιζερ που πρόκειται να τοποθετηθεί στα πλοία θα κοστίσει 38 εκατομμύρια δολάρια. Ο Κλούντερ δήλωσε ωστόσο ότι κάθε βολή του λέιζερ κοστίζει λιγότερο από ένα δολάριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου