Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Νομιμοποιούνται όλα τα αυθαίρετα πριν από το 1975


Στην τελική φάση επεξεργασίας του βρίσκεται το νομοσχέδιο που προβλέπει τη νομιμοποίηση των προ του 1975 αυθαιρέτων.

Ο χρόνος οικοδόμησης αποδεικνύεται από δημόσιο έγγραφο ή αεροφωτογραφίες. Τακτοποιούνται παραβάσεις, όπως η κάλυψη ημιυπαίθριων χώρων. Διευθετείται η υπέρβαση του συντελεστή δόμησης μέχρις ενός ορίου. Εξαιρούνται κτίσματα σε δάση, αναδασωτέες ή δημόσιες εκτάσεις, αιγιαλούς, παραλίες. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ethnos.gr, μεγάλη ανατροπή στον τομέα των ακινήτων επιφέρει η πρόβλεψη του νέου νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που δημοσιοποιείται μέσα στις επόμενες μέρες, πως όλα τα κτίσματα προ του 1975 θεωρούνται νόμιμα είτε διαθέτουν οικοδομική άδεια είτε όχι. 

Με τον τρόπο αυτό, λύνεται κατ΄ αρχήν ένα χρόνιο πρόβλημα πολλών πολιτών, οι οποίοι έχουν χάσει την οικοδομική άδεια ή νομίμως δεν διαθέτουν (παραδείγματος χάριν σε περιπτώσεις σεισμοπαθών), παράλληλα όμως ανεβαίνει η αξία δεκάδων ακινήτων ιδίως της περιφέρειας που τώρα μπορούν να αναβαθμιστούν και να αξιοποιηθούν.

Για να αποδείξει ο ιδιοκτήτης ότι το κτίσμα του είναι προ του 1975 (εάν δεν υπάρχει άδεια) θα πρέπει να προσκομίσει είτε αεροφωτογραφία, είτε έγγραφο σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος ή τηλεφωνικής σύνδεσης για να αποδείξει ότι το κτίσμα υπήρχε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου