Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Μαρτυρίες των επιβατών που βγήκαν σώοι απο το λεωφορείο στην Χίο

Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τηςμοιραίας πτώσης του λεωφορείου των υπεραστικών ΚΤΕΛ σε πλαγιά, στη Χίο, το πρωί της Δευτέρας. Ένας από τους επιζώντες περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις τραγικές στιγμές που έζησε, αφού το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, έσπασε τις προστατευτικές μπάρες και έπεσε στην πλαγιά, παίρνοντας φωτιά και οδηγώντας στο θάνατο τρεις από τους επιβαίνοντες.


Το λεωφορείο είχε 11 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Αμάδες –Βίκι -Καμπιά προς Καρδάμυλα –Λαγκάδα –Συκιάδα- Χίος.

«Κατεβαίναμε από το Βίκυ και στην ανηφόρα της Συκιάδας από άγνωστο λόγο πέσαμε κάτω. Ο οδηγός δεν έτρεχε γιατί ήταν ανηφόρα. Δεν θυμάμαι από εκεί και μετά τίποτα. Λέγανε ότι το λεωφορείο είχε πάρει φωτιά πριν πέσει από κάτω. Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα.

Καθόμουνα λίγες θέσεις πίσω από τον ιερέα και το μόνο που θυμάμαι είναι να προσπαθούνε κάποια άτομα, να προσπαθούν να με βγάλουν έξω. Ο ιερέας είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμένα», ανέφερε σε κατάσταση σοκ ο 65χρονος επιζών Ν. Μιχαλάς.

Δείτε το βίντεο από το politischios.gr





Δεκαεπτά ετών το μοιραίο λεωφορείο

Το μοιραίο λεωφορείο ήταν κατασκευής του 1994, δηλαδή 17 ετών. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου Λ. Καλαγκιάς, το εν λόγω όχημα είχε παρουσιάσει βλάβη και γι’ αυτό το λόγο δεν πέρασε την πρώτη φορά τον έλεγχο του ΚΤΕΟ.

«Είχε μία βλάβη σε ένα ακρόμπαρο η οποία διορθώθηκε και έπειτα πέρασε τον έλεγχο κανονικά», είπε ο κ. Καλαγκιάς τονίζοντας ότι το ατύχημα δεν προκλήθηκε εξαιτίας της παλαιότητας του οχήματος.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν μπορώ να αποκλείσω ούτε σφάλμα του οδηγού, ούτε μηχανικό πρόβλημα στο όχημα», ανέφερε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου