Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Μαρτυρίες που σοκάρουν στη δίκη Ζαχόπουλου

Όλοι γνώριζαν τα περί εκβιασμού του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, αλλά ουδείς ήξερε το πώς έφτασε το επίμαχο DVD στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις των μαρτύρων ενώπιον του...

Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση, ο εκβιασμός που κατήγγειλε ότι δεχόταν ο κ. Ζαχόπουλος από την τότε συμβασιούχο Εύη Τσέκου αποτελούσε «κοινό μυστικό» όχι μόνο στους φίλους και συνεργάτες του κ. Ζαχόπουλου. Ακόμη και απλοί υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού είτε είχαν ακούσει στους διαδρόμους του υπουργείου πως η κ. Τσέκου εκβίαζε και απειλούσε τον πρώην γενικό γραμματέα είτε τους το είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος ο κ. Ζαχόπουλος. όπως έκανε στην τμηματάρχη Ελένη Κουντούρη που εξετάστηκε το πρωί στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κ. Ζαχόπουλος της είχε αποκαλύψει επίσης την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας της να καταθέσει, αν χρειαστεί. «Στους διαδρόμους του υπουργείου άκουσα ότι εκβιάζεται ο κ. Ζαχόπουλος. Υπήρχαν φήμες πως η κ.Τσέκου κρατούσε κάποιο χαρτί και τον απειλούσε», είπε ο διευθυντής του υπουργείου Βασίλης Διονυσόπουλος. Ο εκβιασμός αυτός αλλά και η επαπειλούμενη διαπόμπευση, ήταν άλλωστε, σύμφωνα με τους μάρτυρες και ο λόγος που οδήγησε τον κ. Ζαχόπουλο στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. «Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Ούτε στον εχθρό μου να μη συμβεί αυτό. Τον είχε ενοχλήσει πολύ ότι μπορεί να παιζόταν κάπου αυτό το προσωπικό υλικό, ότι θα διαπομπευόταν σε όλη την Ελλάδα, την οικογένειά του και τους φίλους του…. Εγώ ξέρω ότι η Τσέκου ήθελε να τον εκμηδενίσει», είπε μεταξύ άλλων ο στενός φίλος του Χρήστου Ζαχόπουλου, Γιώργος Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Μέρα και νύχτα αυτό το πρόβλημα τον απασχολούσε. Έλεγε ότι θα τιναχτεί η κυβέρνηση στον αέρα…».

Στο ίδιο πνεύμα και η κατάθεση του φίλου του κ. Ζαχόπουλου Ανδρέα Σιδέρη ο οποίος υποστήριξε: «Στην προσωπική ζυγαριά του Χρ.Ζαχόπουλου μέτρησε ο εκβιασμός και η διαπόμπευση. Φοβόταν ότι θα δημοσιοποιηθεί το προσωπικό αυτό υλικό.

Στο νοσοκομείο ο Χρ. Ζαχόπουλος μου είπε ότι αισθανόταν πίεση απ’ τον εκβιασμό». Oι δύο φίλοι του πρώην γενικού γραμματέα δεν μπόρεσαν πάντως να απαντήσουν στις ερωτήσεις του προέδρου και να εξηγήσουν... πως έφτασε αυτό του υλικό στα υψηλά κλιμάκια της τότε κυβέρνησης. «Αυτό δεν το γνωρίζω. Εικασίες να σας πω; Δεν γνωρίζω σε ποιο πολιτικό πρόσωπο έφτασε και ποιος το πήγε», ήταν η απάντηση του κ. Μυλωνά για το θέμα αυτό.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου