Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Οι Τούρκοι καταπατούν οικόπεδα στο Καστελόριζο!

Μια εθνική επικίνδυνη λεηλασία εκτάσεων του ακριτικού Καστελόριζου είχε φέρει στο φως με επίσημη έκθεσή του ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης και Δωδεκανήσου, Μανώλης Χριστοδουλάκης, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή...

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», σε αυτή ζητούσε, τέσσερα χρόνια πριν, από το υπουργείο Οικονομικών να διενεργηθεί ειδικός έλεγχος σε όλους τους τίτλους κτήσεων των εκτάσεων στο Καστελόριζο, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από την υπόθεση.
Οι φήμες, που έκαναν λόγο για «μαφία» που αρπάζει ιδιωτική αλλά και δημόσια γη στο Καστελόριζο, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2005. Σύμφωνα με αυτές, στο νησί δρούσε κύκλωμα που οικειοποιούνταν παράνομα εκτάσεις, οι οποίες ανήκαν σε οικογένειες που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και στη συνέχεια τις μεταπωλούσαν σε ξένους επενδυτές.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος Χριστοδουλάκη το 2008 οι ψίθυροι έγιναν συγκεκριμένες καταγγελίες και ευρήματα και όλοι περίμεναν ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Τι είχε ανακαλύψει στο Καστελόριζο το 2008 ο οικονομικός επιθεωρητής
Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης και Δωδεκανήσου, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ήταν γνωστός για τους αγώνες του ενάντια στη διαφθορά, καθώς στις υποθέσεις που χειρίστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν δίστασε να αποκαλύψει ονόματα και καταστάσεις «υπεράνω υποψίας».
Αυτό είχε κάνει και στην υπόθεση των ύποπτων μεταβιβάσεων γης στο Καστελόριζο, για τις οποίες είχε συντάξει ένα πόρισμα που έθετε ακόμη και θέμα εθνικού κινδύνου.
Ένα από τα βασικά ερωτήματα που έθετε τότε ο επιθεωρητής αφορούσε στο ποιοι ήταν οι τελικοί ιδιοκτήτες της γης και των ακινήτων, αφού από τα συμβόλαια προέκυπτε ότι επρόκειτο στην πλειονότητά τους για ξένους επενδυτές ή εταιρείες, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Για το λόγο αυτό ζητούσε από το υπουργείο Οικονομικών να γίνει ειδικός έλεγχος όλων των τίτλων κτήσεων των εκτάσεων, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονταν πίσω από τις επίμαχες μεταβιβάσεις.


newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου